Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

دنیای شگفت انگیز مواد شگفت انگیز

$
0
0
İmage


در ماه جولای، دانشمندان دانشگاه دارمشتات آلمان موفق به توقف کامل نور درون یک کریستال شدند. برخی از اشعه های نور (در این مورد از سوی یک لیزر) با سرعت جامع محدود به ۳۰۰ میلیون متر در هر ثانیه حرکت می کردند و سپس هنگامی که این اشعه ها وارد کریستال شدند، امواج آن ها به سادگی از حرکت باز ایستادند و متوقف شدند. این فوتون ها می توانند در درون کریستال حفظ و ذخیره شده و از آن در یک دقیقه بازیابی شوند و این مورد موجب ایجاد اولین حافظه نوری امکان پذیر برای استفاده در شبکه های کوانتومی بزرگ شده است. این پیشرفت تنها بانوع کریستال به کار برده شده توسط این دانشمندان امکان پذیر خواهد بود و کریستال مورد استفاده نیز با توجه به پیشرفت های اخیر در علم مواد ایجاد شده است.

در علم مواد، زمینه ای وجود دارد که به عنوان مهندسی مواد شناخته شده است و این عرصه، به مطالعه ی خواص مواد می پردازد. به طور خلاصه، این زمینه ی علمی بر نحوه ی تاثیر ساختار مواد بر خواص خود در یک مقیاس اتمی متمرکز شده است. از آن جایی که علم مواد بدنبال توانا شدن در بررسی و دستکاری ماده در مقیاس نانو می باشد و در حال حاضر، ابزارها و ماشین آلات ما تنها در ابتدای راه دسترسی به این سطح ضروری از ظرافت و درستی قرار دارند، بنابراین مهندسی مواد، یک زمینه ی علمی نسبتا جدید به حساب می آید. در نتیجه چند سالی طول کشیده تا در نهایت دانشمندان و مهندسان کشف کنند که در تحقیقات آن ها، مواد مختلف چرا و چگونه رفتاری از خود نشان می دهند و از آن مهم تر، از دانش های نوظهور خود برای ایجاد مواد جدیدی که به روش های شگفت انگیز و عجیبی رفتار می نمایند، استفاده کنند.

İmage

حال می خواهیم در مورد کریستال حافظه سبک صحبت کنیم. ماده جدید استفاده شده در این نوع حافظه، سیلیکات ایتریم می باشد که با پراسئودیمیوم (یک عنصر خاکی کمیاب) تخدیر شده است. این کریستال به طور خاصی طراحی شده به طوری که تنها هنگامی که توسط یک لیزر تحریک شود، شفاف می باشد (شفافیت ناشی از الکترومغناطیس و یا به صورت علمی به آن EIT می گویند). هنگامی که این کریستال درخشان نباشد، به حالت مات باقی می ماند. بنابراین نور ناشی از یک منبع دوم (مانند داده های دیجیتال وارد شده به کریستال از یک کابل فیبر نوری) می تواند درون کریستال به دام بیافتد.

ممکن است تصور کنید که این ویژگی نسبتا شگرف می باشد، اما باید گفت که علم مواد در چند سال گذشته ما را با مواد نیمه جادویی زیادی آشنا کرده که توقف نور در برابر آن ها بسیار پیش پا افتاده به نظر می رسد. موادی از قبیل گرافن (گرافین)، نانوتیوب های کربن، مولیبدنیت، متامواد، پوشش خود ترمیم غیرجاذب مواد نفتی که به عنوان مواد شگفت انگیز محسوب می شوند و می توانند در همه بخش ها از تراشه های کامپیوتری گرفته تا اکتشافات فضایی تحول عظیمی ایجاد نمایند و حتی می توانند منجر به ایجاد پوشش های نامرئی نیز شوند.

مواد شگفت انگیز

از آنجا که تقریبا تعداد محدودی شیوه برای آراستن چیدمان اتم ها و دیگر ویژگی های در مقیاس نانو (مانند شیار و چرخش های کوچک در مقیاس نانومتر) وجود دارد، مواد شگرف می توانند هر تعداد از خواص شگفت انگیز و مرموز را تقلید نمایند. گرافن که به سختی یک دوره از کشف آن در سال ۲۰۰۴ می گذرد، از قوی ترین و رساناترین مواد شناخته شده برای بشر است و با این حال تمامی آن یک لایه کوچک از اتم های کربن است که به صورت مکانیکی از یک تکه گرافیت (همانطور که در نوک مداد خود می بینید) تراشیده شده است (تراشیدن اصطلاحی در علم است که معادل عبارت "حذف با یک تکه نوار چسبنده" می باشد).

هر چند با وجود ویژگی های خارق العاده آن، خواص گرافن به طور کامل به سمت مادر طبیعت و پیوند سراسری کربن-کربن (که بدون آن زندگی وجود نداشت) برمی گردد. از سوی دیگر متاموادها موادی هستند که برای داشتن ویژگی هایی که به طور طبیعی یافت نمی شود مانند انکسار منفی، طراحی شده اند. با ایجاد الگوها و مسیرهایی که دقیقا به شکل و اندازه و مقیاس درست و مناسب برای ایجاد انحراف در بسامد خاصی از امواج نور هستند، می توان شیوه ای را پیاده کرد که در آن نور به صورت عجیبی رفتار کند. به طور کلی زمانی که نور از یک محیط به محیطی دیگر انتقال پیدا می کند (برای مثال از هوا به آب)، همیشه در یک حالت ویژه شکسته می شود (به طور مثال اشیا در زیر آب کج به نظر می رسند). انکسار منفی به نور اجازه می دهد که در مسیر مخالف کج شود و به ظاهر قانون اِسْنِل را می شکند، این قانون برای ۱۰۰۰ سال است که پابرجا می باشد.

İmage

کشف انکسار منفی منجر به ایجاد تعداد انگشت شماری از پوشش های نامرئی برای اولین بار شده است که به طور یکپارچه موجب خمیدگی و شکستن نور و دیگر تابش های الکترومغناطیسی موجود در اطراف می شود. این پوشش ها هنوز کاربردی نشده اند و برای ترک آزمایشگاه و ورود به دنیای واقعی هنوز بسیار بزرگ و غیر ممکن هستند اما احتمالا مدت زمان زیادی طول نخواهد کشید تا بتوان به وسیله متاموادها شنل نامرئی هری پاتر را تولید کرد.

ساخت و مشاهده

در بیشتر قسمت های صنعت نیمه هادی ها، باید مدیون ساخت و ساز همین مواد شگرف بود. به طور کلی ایجاد و دستکاری مواد شگرف دربردارنده تجهیزاتی است که در سطح اتمی عمل می نمایند و دستگاه هایی که تراشه های کامپیوتری را ایجاد می کنند، از پیچیده ترین ابزارهایی هستند که تاکنون به دست بشر ساخته شده است. با تراشه های پیشرفته ای همچون هاسول و ایوی بریج ۲۲ نانومتری اینتل، لایه هایی از سیلیکون و اکسیدهای فلزی وجود دارند که می توانند در تعداد اتم ها به جای نانومترها اندازه گیری شوند. به همین ترتیب این مواد شگفت انگیز اغلب مدیون خواص عجیب برای الگو بودن خود هستند.

بسیاری از مواد شگرف همچون گرافن، با استفاده از رسوب دهی شیمیایی بخار (CVD) که یک فرآیند کلیدی در صنعت CMOS (چیپ های سیلیکونی) است، به تولید انبوه رسیده اند. به طور مشابه، نانوساختارها که به متامواد قابلیت ساخت پوشش های نامرئی را می بخشد، می توانند توسط لیتوگرافی ایجاد شوند که یک روند مشابه است که توسط صنعت CMOS جهت قرار دادن مکان میلیاردها ترانزیستور بر روی یک تراشه بکار می رود.

İmage

ساخت یک شی یک چیز است، اما مشاهده اینکه آن شی چگونه و چرا کار می کند، به طور کلی مسئله ی دیگری می باشد. به طور مثال شما می توانید یک پل را بسازید و سپس با استفاده از دوربین، ژیروسکوپ و دیگر سنسورها واکنش این پل را در برابر عبور خودروها از روی آن اندازه گیری نمایید. هر چند مشاهده انحصاری پیوندهای کربن-کربن در گرافن و اندازه گیری ولتاژ پتانسیل یک الکترون که از این پیوند عبور می کند، به طور قابل توجهی نیاز به مهارت دارد. اما تنها به دلیل وجود میکروسکوپ تونل زنی پویشی (STM) توسعه یافته در دهه هشتاد توسط IBM و دیگر دستگاه های مشابه همچون میکروسکوپ نیروی اتمی (AFM) است که محققان اکنون توانسته اند تصاویر اتم به اتم مواد را بدست آورند. میکروسکوپ STM که در چند سال گذشته کامل شده است، همچنین دارای توانایی انتخاب و حرکت دادن اتم های منفرد می باشد که این قابلیت موجب شده تا این دستگاه، ابزار منتخب دانشمندان مواد برای مشاهده چگونگی ایجاد مواد شگرف جدید نیز باشد.

دنیای شگفت انگیز

از سکان های بالابرنده فضایی گرفته تا کامپیوترهای به اندازه خیلی کوچک، تنها ممکن است چند ناحیه ی کوچک وجود داشته باشند که تحت تکمیل شدن، تولید انبوه و تکثیر مواد شگرف نبوده اند.

خبر خوب این است که در حال حاضر در بیش از یک زمینه، گرافن و مواد مانند آن به بازارها ارائه شده اند. اما خبر بد این است که امروزه احتمالا بیش از چند گرم گرافن موجود نخواهد بود و مسیر تولید انبوه آن نیز بسیار طولانی و گران می باشد. به همین ترتیب، برای دسترسی به متامواد تجاری که منجر به ایجاد سوپرلنز و پوشش های نامرئی می شوند، نیز راهی طولانی وجود دارد.

با این حال ما امروزه در حال تولید این مواد شگرف می باشیم و برای این کار از ابزارهایی که در طول چند سال بدان دست پیدا کردیم، استفاده می کنیم. در طول دهه آینده، این مواد به آرامی راه خود را به کاربردهای نظامی و فضایی باز خواهند کرد (مانند همیشه) و سپس در نهایت به بازار مصرف کنندگان عرضه خواهند شد. تنها کافیست لحظه ای چشمان خود را ببنیدید و به تمامی شیوه های ممکن چیدمان هزاران عنصر عجیب که در جهان ما موجود هستند و میلیاردها ساختار و الگوی جایگشت که با دستگاه های مدرن ما امکان پذیر می باشند، فکر کنید تا به موضوع شگفت انگیزتر پی ببرید. هنوز هم میلیاردها مواد شگرف دیگر در جهان وجود دارند که باید کشف شوند و هر کدام دارای خاصیت های جادویی می باشند که پیش از این دیده نشده و پتانسیل ایجاد تغییر در زندگی ما را دارند.

منبع : extremetech
مطلبی که مطالعه نمودید ترجمه کامل از لینک منبع می باشد و هرگونه اشتباه در جزییات به عهده مرجع می باشد

خط لوله پارس چیست؟؟؟؟

$
0
0
خط لوله پارس (به انگلیسی: Persian pipeline)‏ خط لوله‌ای به طول ۱۷۴۵ کیلومتر است که برای انتقال گاز ایران به اروپا از مسیر ترکیه قرار است ساخته شود.

هدف از اجرای این طرح، انتقال روزانه ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز طبیعی تولید شده از پنج فاز ۲۰ تا ۲۴ میدان پارس‌جنوبی در خلیج فارس به اروپا است.خط لوله پارس از ایران آغاز و با عبور از ترکیه به یونان، ایتالیا و سوییس کشیده می‌شود و پس از آن به اتریش و آلمان نیز می‌رسد. بدین طریق کاملاً خط لوله بدون عبور از اروپای شرقی خواهد بود و تمام کشورهای مسیر گاز ایران را دریافت خواهند کرد.

ایران از ذخایر گازی میدان پارس‌جنوبی برای تامین منابع مورد نیاز این پروژه استفاده می‌کند. ایران به عنوان دارنده دومین ذخایر بزرگ گازی دنیا، قصد دارد صادرات گازی خود به اروپا را به‌جای ال. ان. جی از طریق خطوط لوله انجام دهد.

ذخایر اثبات شده گاز طبیعیی ایران برابر با ۲۷٫۸ تریلیون متر مکعب است و پس از روسیه در جایگاه دوم جهان قرار دارد. در سال ۲۰۰۷ استخراج گاز طبیعی در ایران ۱۱۱٫۹ میلیارد متر مکعب و مصرف گاز ۱۱۱٫۸ میلیارد متر مکعب بود.

گفتنی است، در سبد سوختی ایران سهم گاز ۵۵ درصد، نفت ۴۲ درصد، انرژی آبی ۲ درصد و ذغال یک درصد است.

چه درسایی کم داریم؟؟؟

$
0
0
با سلام

خواستیم مشخص بشه که هر کسی خواستار ارائه ی چه درسیه

من خودم خواستار ارائه ی محاسبات عددی و ترمودینامیک 2 و جمعیت و تنظیم خانواده هستم

که ظاهرا محاسبات و جمعیت از تهران باز شده ولی آقای کرم پور برا ما بازش نکرده البته در این مورد مطمئن نیستم بعد نگید اشتباه گفتم

میمونه ترمودینامیک 2 که اونم باید درخواست بدیم

خب شما هم درسایی رو که میخوایید بگید تا به یه لیست برسیم و هر چی رو که از دست آقای کرم پور برمیاد مشخص کنیم و بگیم بازش کنن و هر چی رو هم که از تهران باید ارائه بشه که باید بریم درخواست بدیم و بعد بریم پیش آقای کرم پور تا بازش کنن

فقط خواهشا هر چی زودتر این کار رو بکنید

اگه دوستانتون رو هم که تالار نمیان در جریان بزارین و درسای اونا رو هم بگید ممنون میشیم

انجمن مهندسی شیمی مرکز اصفهان

$
0
0
سلام به همه ی مهندسین عزیز شیمی مرکز اصفهان
دوستان این تاپیک رو برای این ایجاد کردیم که نظر ها و پیشنهادات و هم چنین میزان
رضایتمندی و یا گله های خودتون رو در مورد این انجمن بیان کنین
تا ما هم بهتر و بیشتر بتونیم به شما عزیزان خدمت کنیم
پس منتظر نظرها ,انتقادات و پیشنهادات شما عزیزان هستیم
موفق و موید باشین

تولید ماده‌ای برای کاهش مصرف سوخت خودروها

$
0
0

پژوهشگران پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ماده‌ای با پایه سیلیکون تولید کردند که استفاده از آن در خودرو علاوه بر کاهش مصرف سوخت موجب کاهش هزینه‌های تعمیرگاهی نیز می‌شود


هندس رسول مجیدی- مجری طرح در گفتگو با خبرنگار مهر کاهش هزینه‌های تعمیرگاهی، کاهش مصرف سوخت و کاهش آلاینده‌های ناشی از سوخت خودروها را از اهداف این طرح ذکر کرد و گفت: ماده‌ای که در این پروژه تحقیقاتی به آن دست یافتیم موجب مصرف استاندارد سوخت و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی می‌شود.

وی با بیان اینکه این ماده با عنوان مواد "آنتی شوکر" عرضه شده است، اظهار داشت: این ماده زمانی که در داخل وایر تزریق می‌شود میان وایر و شمع به صورت حایل قرار می‌گیرد ضمن آنکه از تخلیه شارژ باتری جلوگیری می‌کند.

مجیدی، افزایش راندمان حرکتی خودرو را از دیگر قابلیت‌های این ماده نام برد و یادآور شد: این ماده همچنین از استهلاک موتور خودرو جلوگیری می‌کند و قادر است میزان مصرف سوخت را کاهش دهد.

مجری طرح، با اشاره به جزئیات ماده تولید شده، خاطر نشان کرد: پایه و اساس این ماده، پلیمری و از جنس سیلیکون است و از آنجایی که سیلیکون انتقال حرارتی پایینی دارد ماده آنتی شوکر از قابلیت عایق الکتریکی برخوردار است.

وی اضافه کرد: این قابلیت باعث می‌شود که در زمان داغ شدن خودرو، حرارت و دما به شمع و وایر دیرتر برسد و این قطعات دیرتر نیاز به تعویض داشته باشند از این رو موجب کاهش هزینه‌های تعمیرگاهی خواهد شد.

تغییر رشته به مهندسی شیمی

$
0
0
سلام
من پارسال لیسانس زیست شناسیمو از دانشگاه الزهرا گرفتم ولی اصلا ازین رشته خوشم نمیاد هم اینکه فوق العاده حفظیه وهم اینکه کاری براش نیست
میخواستم برای ارشد تغییر رشته بدم
به نظرتون میتونم برای دانشگاه پیام نور رشته مهندسی شیمی-بیوتکنولوژی اقدام کنم؟ منظورم اینه که کسی با سابقه تحصیلی من از پس این رشته برمیاد؟ (تو دبیرستان شیمی و فیزیکم خوب بود و این دو رشته رو خیلی دوست دارم ولی نمیدونم کافیه یانه)
واینکه بازار کارش چطوره(اون هم از دانشگاه پیام نور)
ممنون میشم اگه کمکم کنید

استفاده از تفاله قهوه برای تولید سوخت اتومبیلها

$
0
0
محققان اظهار داشتند که تمام تفاله های باقی مانده از قهوه که به درون سطلهای زباله در سراسر جهان ریخته می شود می تواند نسبت به سایر منابع انرژی، سوختهای پاک تر و ارزان قیمت تری را برای اتومبیلها باشد.

محققان دانشگاه سینسیناتی گزارش داده اند که موفق به تبدیل تفاله قهوه به منابع انرژی از جمله کربن فعال شده و بیودیزل شدند.

تفاله های باقی مانده از دم کردن قهوه به عنوان یکی از نوشیدنی های محبوب جهان، تنها در آمریکا به بیش از یک میلیون تن در سال می رسد و قسمت اعظم آن وارد سطل زباله می شود.

این محققان اقدام به جمع آوری تفاله های قهوه از یک فروشگاه استارباکس در دانشگاه کرده و با خارج کردن روغن آن را به سوخت بیودیزل تبدیل کردند. در جریان این تحقیقات، تفاله های قهوه که به نحو قابل توجهی خشک بود و برای تصفیه بیودیزل به کار گرفته شد.

روغن در این تفاله قهوه ها بین 8.37 و 19.63 درصد بود و بیودیزل حاصل از روغن قهوه با استانداردهای بین المللی سوخت که دارای انتشار کمتر مونوکسید کربن، هیدروکربون و نسبت به سوخت نفتی است، تطابق دارد.

استفاده از تفاله های قهوه برای تولید بیودیزل نه تنها در فضای سطلهای زباله صرفه جویی می کند، بلکه بیودیزل از یک محصول طبیعی تولید کرده که چون ذرت و سویا محصول غذایی اصلی نیست.

زیست‌دیزل یا بیودیزل (Biodiesel)‏ یک نوع سوخت تجدیدپذیر و تجزیه ‌پذیر است که از روغن گیاهی و یا چربی حیوانی به دست می ‌آید. این سوخت را می ‌توان با گازوئیل مخلوط و در اتومبیلهای گازوئیل سوز به ‌کار برد.

نتیجه‌های مثبت به کار بردن بیودیزل در کاهش آلودگی هوا از سوی سازمان‌های معتبر جهانی تایید شده ‌است.

معجزه فوق العاده ی قرآن: اشاره به اساس علم انتقال جرم درقرآن كريم

$
0
0
معجزه فوق العاده ی قرآن: اشاره به اساس علم انتقال جرم درقرآن كريم

.jpg  atb0jd7z2vd52k4byh5w.jpg (اندازه: 48.07 KB / دانلودها: 43)
معجزه فوق العاده ی قرآن اشاره به اساس علم انتقال جرم درقرآن كريم در سوره‌هاي فرقان و رحمان قانون پایه انتقال جرم را بیان می کند این اجزء اعجاز آور ترین نشانه هایی است که من و به وجد آورده در آيهء 53 سورهء فرقان مي‌گويد:

وَهُوَ الَّذِي مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَجَعَلَ بَيْنَهُمَا بَرْزَخًا وَحِجْرًا مَحْجُورًا :

و اوست ذاتي كه دو دريا را به هم درآميخت كه اين يكي داراي آب گوارا و شيرين و آن ديگر، شور و تلخ است و بين اين دو آب در حين به هم آميختن آنها واسطه و حايلي قرار دارد تا هميشه از هم جدا باشند

و در آيات 19 و 20 سورهء رحمان مي‌گويد:

مَرَجَ الْبَحْرَيْنِ يَلْتَقِيَانِ بَيْنَهُمَا بَرْزَخٌ لا يَبْغِيَانِ :

اوست ذاتي كه دو درياي شور و شيرين را به هم در آميخت، به نحوي كه در ميان آنها پردهء حايلي قرار داد كه به هم در نمي­آميزند .

اکنون کتاب700 صفحه ای انتقال جرم که توسط رابرت تریبال نوشته شد را بررسی می کنم که اشاره قرآن در اینجا به وضوح در دانشمندان جا افتاده است و آن این است که اقیانوسها دارای آبهای لایه ای اند که یک لایه شور است و یک لایه شیرین و این لایه ها در هم مخلوط نمی شوند

و این هم صفحه ی هفتصد کتاب

.jpg  ici1i19puycj17gz0epl.jpg (اندازه: 35.61 KB / دانلودها: 39)

تولید نور با بطری پلاستیکی، آب و سفید کننده (وقتی که فقر پیشرفت می آفریند!)

$
0
0
یک مکانیک برزیلی شیوه ارزان و ابتکاری را برای تولید نور و روشنایی ابداع کرده است که فقط با استفاده از بطری های پلاستیکی، آب و ماده سفید کننده، نور 40 تا 60 وات تولید می کند.

آلفرد موزر مبتکر این لامپ آن را "موزر" نام گذاری کرده و این شیوه نوین را در فیلیپین که یک چهارم جمعیتش زیر خط فقر زندگی می کنند و برق بسیار گرانقیمت است به کار گرفته. این لامپ های جدید در 140 هزار واحد مسکونی نصب شده است.ابتکار ارزان و دوستدار محیط زیست موزر مورد توجه دیگر کشورهای در حال توسعه در سراسر جهان قرار گرفته است.

İmage

موزر می گوید: این یک نور مقدس است. خدا خورشید را به همه داده و نور و روشنایی مال همه است. هرکس از نور خورشید استفاده کند در پول و هزینه هایش صرفه جویی کرده ست.

موزر انرژی خورشیدی را با شکستن نور خورشید در یک بطری پلاستیکی شفاف دولیتری که با آب پر شده است، مهار می کند.دراین شیوه دو پیمانه ماده سفید کننده به آب افزوده می شود تا مانع از رشد جلبک و سبز شدن آن شود. هرچه بطری تمیز تر باشد نور بهتری تولید می کند.

İmage

سپس در بالای این بطری یک درپوش سیاه قرار داده و آن را در حفره در سقف تعبیه می کند. می توان این بطریها را با رزین پلی استر ثابت کرد. حتی وقتی که باران ببارد سقف هرگز دچار نشتی نمی شود حتی یک قطره.

در بسیاری از کشورهای در حال توسعه ، میلیون ها خانوار هنوز پنجره های بسیار کوچکی را در آلونک های خود ایجاد می کنند تا نوری به داخل راه یابد.

تفاله قهوه, منبع انرژی اینده

$
0
0
به نقل از سورلاتوال, محققینی از دانشگاه سینسینتی تفاله قهوه را بعنوان منبع انرژی پیشنهاد میکنند.
 
مادر بزرگها تفاله قهوه را برای کود گیاهی استفاده میکردند. با تخریب تفاله قهوه, ازت و فسفات برای گیاهان تولید میشود. بعضی نیز میگویند که ریختن ان در ظزفشوئی و یا دستشوئی, داخل لوله ها را تمیز میکند.
 
اما دانشمندان دانشگاه سینسینتی اهمیت بیشتری به این تفاله قهوه داده اند. در واقع داستان در سال 2010 و با بیست لیتر تفاله قهوه ای که در سطلی ریخته شده و متعلق به کافه این دانشگاه بود اغاز شد. دانشجویانی به صرافت افتادند که به نوعی همانند مادر بزرگهای خود از ان استفاده ای مفید کنند.
 
این دانشجویان سه راه برای اینکار یافتند :
 
- استخراج روغن ان و استفاده ان به عنوان بیودیزل
 
- استخراج روغن ان و سپس خشک کردن ان برای استفاده بعنوان فیلتری برای بیودیزل
 
- سوزندان باقیمانده برای تولید الکتریسیته


این دانشجویان در ابتدا روغن انرا استخراج کردند. تریگلیسرید حاصل را به بیودیزدل و گلیسیرین تبدیل نمودند. این تفاله قهوه بین 8 تا 19 در صد روغن داشت. بیودیزل حاصل شده بسیار جالب توجه است چون در استاندارد بین المللی میباشد.
 
تفاله خشک شده ای که برای فیلتر بود نیز برای تصفیه بیودیزل استفاده شد. اما این فیلتر بخوبی انهائیکه معمولا استفاده میشوند نیست. انها با تصفیه بیودیزل مقدار کمی نیز گلیسیرین و متانول به دست اوردند.

یکی از این دانشجویان به نام Yang Liu, حاصل این تجارب گروه را در کنگره بین المللی ایندیاناپولیس که در اینهفته برگزار خواهد شد توضیح خواهد داد. این پروژه ادامه خواهد یافت تا راه هائی برای بهبودی مراحل گوناگون بیابند.

با تشکر از ترفندستان

می دونید چرا نباید از موبایل در پمپ بنزین استفاده کرد؟؟؟

$
0
0
اگر گفتيد چرا نبايد توي پمپ بنزين با موبايل حرف زد؟

دلیلش رو با آزمایش زیر متوجه خواهید شد:

مواد لازم براي اين آزمايش: ۱عدد ماهيتابه، 3 قطعه کوچک فلزي مثل شکل، 1ورق فويل، 1عدد موبايل، مقداري نفت يا بنزين

اون سه قطعه ي فلزي رو به شکل L خم کنين و در ماهيتابه بذارين، به اين شکل:

İmage

ورقه آلومينيومي (فويل) رو مچاله کنين و روي اين قطعات بذارين و مقداري نفت يا بنزين روش بريزين:
http://s2.picofile.com/file/7895111177/4.jpg


حالا با گوشيتون در نزديکي ماهيتابه به يکي از دوستانتون زنگ بزنين، مهم نيست کي باشه، مهم اينه که زنگ بزنين!

İmage

کمي صبور باشين، بالاخره اتفاق خواهد افتاد:

İmage

و آتش:

İmage

تعجب کردين؟! يادتون باشه اين آزمايش رو در محلي امن انجام بدين، و دفعه ي ديگه که به پمپ بنزين رفتين، گوشيتون رو خاموش کنين بخصوص موقع پر کردن باک!!!

رنگهای انتهای لوله خمیردندان مهم اند...

$
0
0
زمانیکه شما خمیر دندان میخرید، اگر متوجه قوطی یا لوله خمیر شوید، در پائین آن به یکی از چهار رنگ زیر علامت گذاری شده است:

اگر علامت رنگ سبز باشد: خمیر دندان از مواد طبیعی ساخته شده است.

اگر علامت رنگ آبی باشد: خمیر دندان از مخلوطی از مواد طبیعی و ادویه جات ساخته شده است.
اگر علامت رنگ سرخ (قرمز) باشد: خمیر دندان از مواد طبیعی و مواد کیمیاوی (شیمیایی) ساخته شده است.

اگر علامت رنگ سیاه باشد: خمیر دندان کاملاً از مواد کیمیاوی (شیمیایی) ساخته شده است.شما فقط آن خمیر دندان را خریداری کنید که رنگ سبز یا آبی علامت گذاری شده است.

انرژی فتو ولتاتیک

$
0
0
انرژی فتو ولتاتیک
انرژی فتو ولتایک تبدیل نور خورشید به الکتریسیته از طريق یک سلول فتو ولتاتیک (pvs) می‌باشد، که بطور معمول یک سلول خورشیدی نامیده می‌شود. سلول خورشیدی یک ابزار غیر مکانیکی است که معمولاً از آلیاژ سیلیکون می‏شود.
نور خورشید از فوتونها یا ذرات انرژی خورشیدی ساخته شده‌است. این فوتونها که مقادیر متغیر انرژی را شامل می‌شوند، درست مشابه با طول موجهای متفاوت طيفهای نوری هستند.
وقتی فوتونها به یک سلول فتو ولتاتیک بر خورد می‌کنند، ممکن است منعکس شوند، مستقیم از میان آن عبور کنند و یا جذب شوند. فقط فوتونهای جذب شده انرژی را برای تولید الکتریسیته فراهم می‌کنند .وقتی که نور خورشید کافی یا انرژی توسط جسم نیمه رسانا جذب شود، الکترونها از اتم‌های جسم جدا می‌شوند. (به دلیل اینکه آخرین الکترون یک اتم با گرفتن انرزی فوتون به لایه بالاتر رفته و میتواند از میدان پروتون خلاص شده و آزادانه در نیمه رسانا حرکت کند.)
رفتار خاص سطح جسم در طول ساختن باعث می‌شود سطح جلویی سلول که برای الکترون‌های آزاد بیشتر پذیرش یابد. بنا براین الکترون‌ها بطور طبیعی به سطح مهاجرت می‌کنند.

پلیمر ترمیناتور خود را بازسازی می‌کند

$
0
0
دانشمندان اسپانیایی موفق به تولید اولین پلیمر خود‌ترمیم شونده در جهان شده‌اند که می‌تواند بدون دخالت هیچ ماده دیگری خود را ترمیم کند.

این ماده جدید که به خاطر شباهت در خودترمیمی به روبات T-1000 در فیلم ترمیناتور 2 به پلیمر ترمیناتور شهرت پیدا کرده می‌تواند در زمینه افزایش طول‌عمر مواد پلاستیکی که در تولید محصولات روزانه، خودروها و خانه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند دستاورد بزرگی به شمار آید.

به گفته محققان این حقیقت که مواد مورد استفاده در ساخت این پلیمر به شکلی گسترده در سیستم تولیدی کارخانه‌ها مورد استفاده قرار دارند، می‌تواند این پلیمر را برای کاربرد‌های صنعتی به ماده‌ای جذاب با قابلیت جایگزینی سریع و کاربردی تبدیل کند.

این پلیمر خودترمیم شونده می‌تواند پس از اینکه با چاقو بریده شد به صورت متوالی خود را ترمیم کرده و دوباره از نو بسازد. دانشمندان برای برش دادن این پلیمر از تیغ استفاده کرده و پلیمر را به دو نیم تقسیم کردند و پس از آن دو تکه بریده شده را به یکدیگر فشرده و پلیمر را به همان‌شکل به مدت دو ساعت در جای خود رها کردند.
پس از گذشت دوساعت، دانشمندان مشاهده کردند پلیمر دوباره مانند پیش از زمان برش، به یکدیگر متصل بوده و به خوبی ترمیم شده‌است،‌حتی وارد آوردن نیروی کششی نیز نتوانست دو قطعه ترمیم شده را از یکدیگر جدا سازد.




.jpg  termpolypic.jpg (اندازه: 63.99 KB / دانلودها: 0)

با کسب تکنولوژی خمیر ترش رخ داد : “نان آوران “در بین ۱۰ شرکت برتر نان جهان

$
0
0
سلام خدمت دانشجویان عزیز

دیدم گرایش صنایع غذایی خیلی مظلوم واقع شده گفتم این پست رو بزارم


İmage

افتخار گروه صنعتی نان آوران در بکارگیری نیروهای متخصص و علاقمند بکار در گروه می باشد.

به گزارش پایگاه خبری “ماد”مدیر عامل شرکت نان آوران گفت: تولیدات نان آوران از بهترین مواد اولیه بدون استفاده از جوش شیرین وهر گونه مواد نگهدارنده ومطابق با زائقه ایرانی با رعایت استانداردهای جهانی در بسته بندی های بهداشتی تولید وعرضه می گردد.

علیرضا مروت پورتصریح کرد:در یافت دو لوح تقدیر بهترین تولید کننده نان در کشور از اولین ودومین نمایشگاه تخصصی نان گویای عملکرد مناسب این شرکت است.

وی در باره محصولات ارائه شده در جشنوارهغذای خوب برای همه در کشور عنوان کرد:در این جشنواره انواع واقسام نانهای حجیم، نیمه حجیم و مسطح (لواش) وکیک، ساندویچ کلاب، اشترودل، کروسان و دونات را برای بازدید کنندگان عزیز عرضه کردیم تا با محصولات ما بیشتر آشنا شوند.

مروت پور بیان کرد: این شرکت در نیمه شعبان سال ۱۳۷۹با ۱۰ پرسنل شروع به کار کرد که با افزایش سطح تولیدات تعداد پرسنل ما به حدود ۵۷۰ نفر افزایش یافت. افتخار این شرکت در بکارگیری نیروهای متخصص و علاقمند بکار می باشد.

وی افزود: گروه صنعتی نان آوران متشکل از چهار کارخانه تولیدی در تهران، هشتگرد، اشتهارد و کمال شهر تنها شرکت پخش سراسری نان، یک شرکت فنی مهندسی ساخت ماشین آلات نان که ماشین آلات آن قابل رقابت با شرکت های معتبر اروپائی، یک شرکت فروشگاهی و شرکت تولید بهبود دهنده می باشد.

مروت پور عنوان کرد: شرکت نان آوران جزء معدود شرکت هایی است در دنیا می باشد که به تکنولوژی تولید خمیر ترش لاکتیکی دست یافته وامروز تولیدات این شرکت به نام پرونان بر همین اساس تولید می گرد و تولید نان بدون نمک، بدون شکر و بدون نمک و شکر، تولید نان مخصوص بیماران سلیاکی ثبت احتراع این شرکت می باشد.

وی در مورد عملکرد شرکت نان آوران گفت: شرکت نان آوران توانسته محصولات بروزتر و متنوع تر تولید نماید که این نشان دهنده آن است که این مجموعه توانسته در زمینه تولید وکسب رضایت مشتریان در سطح خوبی قرار گیرد وبتواند سهم بالایی از فروش محصولات در بازار داشته باشد.

مدیر عامل شرکت نان آوران بیان کرد: امروزه مردم به کیفیت و ارزش غذایی محصولات وسلامتیشان می اندیشند در نتیجه محصولات با کیفیت بالا را انتخاب می کنند.

خبرنگار: سحر اسلام فر

منبع

اینم یه لینک دیگه که گزارش تصویریشه

ذوب فلزات بدون منبع حرارت !!!!!!!!

$
0
0
ذوب فلزات بدون منبع حرارت

از آنجائیکه جامدات فلزی دارای دمای ذوب بالایی هستند برای مثال آلومینیوم دارای نقطه ذوب 660 درجه سانتیگراد و کلسیم دارای نقطه ذوب 810 درجه سانتیگراد می‌باشد، از این رو برای ذوب فلزات به منبع حرارت با درجه بالایی نیاز داریم اما به روش زیر می‌توان فلز آلومینیوم را به حالت مذاب درآورد. برای انجام این کار روی یک ظرف بزرگ پر از شن ، ظرف کوچکی پر از پودرهای مختلف و از جمله پودر آلومینیوم قرار داده می‌شود و بالای آن یک نوار باریک منیزیم بعنوان فتیله گذاشته می‌شود. با کبریت زدن به این فتیله ،بلافاصله یک شعله تماشایی و شدید بلند می‌شود و گرمای عجیبی نیز حاصل می‌گردد و بطوری که ظرف کوچک فلزی روی ظروف بزرگ پر از شن کاملا سرخ شده و محتویات آن بصورت آهن مذاب در می‌آید.
وسایل مورد نیاز
•پودر آلومینیوم
•پودر اکسید فریک
•پراکسید باریم
•یک ظرف کوچک و ضخیم فلزی
روش اجرا
برای اجرای این آزمایش ، پس از تهیه وسایل مورد نیاز ، ابتدا یک ظرف بزرگ فلزی نیز تهیه نموده و آن را پر از شن سازید و آزمایش را روی آن اجرا کنید تا حرارت شدید میز را نسوازند.
حال در ظرف کوچک سه قسمت اکسید فریک و یک قسمت پودر آلومینیوم ریخته و با هم خوب مخلوط کنید. سپس ، در روی این مخلوط ، به ضخامت یک سانتی متر مخلوطی از ده قسمت پراکسید باریم و یک قسمت پودر آلومینیوم بریزید و روی آن فتیله منیزیم را قرار دهید. این فتیله بشکل نوار باریکی بطول 12 سانتی متر است که وسط آن بهم پیچیده شده و دو سرش آزاد هستند و در توی پودر فرو رفته اند.
کافی است که حالا به این فتیله کبریتی بزنید تا شعله ور شده و به سرعت حرارت شدیدی ایجاد شود تا آنجا که ظرف را سرخ کرده و محتویات آن را بصورت مذاب درآورد.
دلیل انجام کار
با وجود عجیب بودن آزمایش ، دلیل آن ساده است. آلومینیوم با اکسیژنی که از اکسید فریک آزاد می‌شود ترکیب یافته و حرارت کافی برای تولید این گرما و ذوب محتویات آن بدست می‌آید.

آمالگام !!!!

$
0
0
آمالگام و ترکیباتش

هنگامی که حفره‌ای چه به دلیل پوسیدگی و چه به دلیل شکستگی در

دندان‌ها ایجاد می‌شود،‌باید توسط ماده‌ای ترمیم شود. ماده ترمیمی باید تا

حد امکان خواص مشابهی با دندان داشته باشد و با محیط بدن انسان نیز

سازگار باشد. قدیمی‌ترین ماده ترمیمی در حدود دو هزار سال پیش در مصر

استفاده شد. در این کشور شخصی برای ترمیم دندان خود از قطعه‌ای فلز

برنز استفاده کرد اما بعد از مدتی این فلز اکسیده شد و دندان او به رنگ

سبز درآمد. از حدود 510 سال پیش ماده ترمیمی به ‌نام آمالگام وارد عرصه

دندان‌پزشکی ترمیمی شد. آمالگام همان ترکیب فلزیی نقره‌ای رنگ آشنایی

است که در دندان‌های بسیاری از ما به‌عنوان پر کردگی قرار دارد‌.

البته دوستان عزیز اینگونه از دست آوردهای م شیمی مرتبط با صنایع مواد شیمیایی و صنایع پایین دستیه
و در گرایش بیومتریال م پزشکی ام مورد بحث قرار می گیره ولی چون بیسش از رشته ی مادر م شیمیه من این موضوع رو توی م شیمی قرار می دم ولی توی بیومتریال هم می تونه باشه البته لازم به ذکره که در طی چند سال اخیر م پزشکی از م شیمی جدا شده و مهندسی جدیدی به وجود آورده اما گرایش بیومتریال اون ارتباط محکمی با م شیمی داره و دروس مشترک قابل توجهی هم با م شیمی داره

دارویی که رنگ جهان را متحول کرد!

$
0
0
دارویی که رنگ جهان را متحول کرد!

در سال هاي مياني قرن نوزدهم، امپراطوري انگلستان با مشكل شيوع

بيماري مالاريا دست به گريبان بود. بهترين درمان براي مالاريا، دارويي به نام

«كوئينين» بود كه از پوست نوعي درخت به دست مي آمد و آن درخت فقط

در آمريكاي جنوبي مي روييد . در سال ۱۸۴۵ شيميدان جواني به نام «ويليام

پركين» تصميم گرفت اين ماده را به روش شيميايي بسازد. وي نتوانست آن

را بسازد اما ماده جالب تري به دست آورد كه نه تنها زندگي او بلكه زندگي

همه ما را دگرگون كرد.


در آن زمان، شيمي مراحل ابتدايي خود را مي گذراند و شيميدان ها مولكول

هاي جديد را به روش آزمون و خطا توليد مي كردند. اين كار، گاهي با عواقب

خطرناكي مانند انفجار و مسموميت با فرآورده هاي جانبي واكنش ها مي

انجاميد .

پركين با پذيرفتن تمام اين خطرات، كار خود را بي وقفه پي گرفت، اما

موفقيت از او گريزان بود. او مواد شيميايي مختلفي را با هم مخلوط كرد تا

اين كه از مخلوط كردن آنيلين و دي كرومات پتاسيم، ماده لزج ارغواني رنگي

به دست آورد. افزودن الكل به آن ماده، محلول ارغواني رنگ جذابي را بر جاي

گذاشت كه براي درمان مالاريا مناسب نبود، اما مي شد از آن به عنوان

نوعي رنگ استفاده كرد. در حقيقت، پركين نخستين رنگ مصنوعي را ساخته

بود !

و لازم به ذکره که این پست ارتباط مستقیم با تولد صنایع داروسازی و صنایع رنگ سازی داره که از گرایش های مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد هستند و علم هایی شیرین با گستره ی بالایی از عملکرد محسوب می شن اما صنایع داروسازی به مراتب موفق تر عمل می کنند

رنگ مو سرطان زاست!!!!

$
0
0
رنگ مو سرطان زاست!!!!
آنها می گویند : رنگ موهایی که در خانه استفاده می شوند و رنگ موهای گران قیمتی که در سالن های آرایش مورد استفاده قرار می گیرند هر دو خطر بالقوه ای برای سلامتی انسان ها هستند، دارند. دانشمندان افزودند: مواد شیمیایی موجود در رنگ های دائم مو با دود سیگار و سایر آلاینده ها موجود در هوا واکنش نشان می دهند و یکی از قویترین موادی که موجب ابتلا به سرطان می شوند را تولید می کند. محققان می گویند: از آنجایی که یک سوم زنان و یک دهم مردان مرتب موهای خود را رنگ می کنند بررسی خطر سلامتی رنگ های مو ضرورت دارد. دانشمندان هشدار دادند که مواد شیمیایی موسوم به ˈآمین ثانویهˈ که در تمام رنگ های دائم مو دیده می شود می تواند هفته ها، ماه ها و یا سال ها در مو باقی بماند. آنها افزودند: این مواد شیمیایی در طول زمان می توانند با دود سیگار و دود اگزوز واکنش نشان داده و مواد شیمیایی به شدت سمی به نام ˈان-نیتروزامینˈ تولید کنند. درحالیکه استفاده از این مواد که موجب ابتلا به سرطان می شوند در لوازم آرایشی ممنوع شده است اما محققان استدلال می آورند که این مواد هنوز می توانند از طریق یک واکنش شیمیایی ساده تولید شوند. پیش ازاین گفته می شد که رنگ مو با ابتلا به یک سری سرطان ها از قبیل تومورهای سینه، مثانه، تخمدان ها، مغز و سرطان خون ارتباط دارد. همچنین نگرانی هایی در مورد شمار در حال افزایش افرادی که به مواد رنگ مو حساسیت دارند وجود دارد که برخی اوقات نتایج این حساسیت ها می تواند موجب مرگ فرد شود.

ابداع آنتی بیوتیکی از عرق انسان

$
0
0
ابداع آنتی بیوتیکی از عرق انسان

.jpg  130309083333-1.jpg (اندازه: 69.52 KB / دانلودها: 16)
محققان می گویند آنتی بیوتیکی از عرق انسان به دست آمده است که می تواند ابرمیکروب های بیمارستانی و گونه های کشنده سل را از بین ببرد.
به گزارش دیلی میل، یک ماده شیمیایی به نام درمسیدین که در عرق با درصد شوری بالا و اندکی اسیدی انسان فعال است، غشای سلولی میکروب های مضر را سوراخ و نهایتا موجب مرگ آنها می شود. دانشمندان امیدوارند که با ابداع داروهای جدیدی بر پایه این ماده بتوانند مجموعه ای از باکتری ها را پس از گشودن ساختار اتمی آنها، کنترل کنند.
دکتر ˈاولریچ زاچاریاˈ از دانشگاه ادینبرگ در اسکاتلند در این مورد گفت: اکنون نحوه عملکرد این آنتی بیوتیک را به طور مشروح دریافته ایم و می توانیم از آن برای کمک به ساخت داروهای از بین برنده عفونت که از آنتی بیوتیک های معمولی بسیار موثرترند، استفاده کنیم. مشخص شده است حدود 1700 نوع آنتی بیوتیک طبیعی وجود دارد که محققان نحوه عملکرد آنها را در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر کرده اند.
محققان متوجه شده اند که درمسیدین که توسط غدد عرق ترشح می شود در صورت بروز یک جراحت پوستی همچون خراش و یا نیش پشه تولید می شود و به سرعت و به طور موثری مهاجمان را از بین می برد. این مواد که به پپتیدهای ضد میکروبی معروف هستند در طولانی مدت از آنتی بیوتیک های معمولی موثرترند چرا که میکروب ها نمی توانند در مقابل آنها مقاوم شوند.

توجه*(مطلب فوق مربوط به گرایش داروسازی برای مهندسی شیمی در مقطع کارشناسی ارشد است)*
Viewing all 650 articles
Browse latest View live




Latest Images