Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

الکترولیز

$
0
0
الکترولیز

دید کلی
رسانایی الکترولیتی هنگامی صورت می‌گیرد که یونهای الکترولیت بتوانند آزادانه حرکت کنند، چون در این مورد ، یونها هستند که بار الکتریکی را حمل می‌کنند. به همین دلیل است که رسانش الکترولیتی ، اساسا توسط نمکهای مذاب و محلولهای آبی الکترولیتها صورت می‌گیرد. علاوه بر این ، برای تداوم جریان در یک رسانای الکترولیتی ، لازم است که حرکت یونها با تغییر شیمیایی همراه باشد.

اصول رسانش الکترولیتی
این اصول رسانش الکترولیتی با بررسی الکترولیز NaCl مذاب بین الکترودهای بی‌اثر بهتر متصور می‌گردد. منبع جریان ، الکترونها را به الکترود سمت چپ می‌راند. بنابراین ، می‌توان گفت که این الکترود ، بار منفی پیدا می‌کند. این الکترونها ، از الکترود مثبت سمت راست کشیده می‌شوند. در میدان الکتریکی که بدین ترتیب بوجود می‌آید، یونهای سدیم ( کاتیونها ) به طرف قطب منفی ( کاتد ) و یونهای کلرید ( آنیونها ) به طرف قطب مثبت ( آند ) جذب می‌شوند.

مردی که از برخورد پرتو پروتونی با سرش جان سالم به در برد

$
0
0
مردی که از برخورد پرتو پروتونی با سرش جان سالم به در برد

آناتولی بوگروسکی، دانشمندی روسی در موسسه ی تحقیقاتی ذرات بنیادی در شهر پروتوینو بود که زیاد با شتاب دهنده ی ذره ای U-70 سر و کار داشت. در روز سیزدهم جولای سال 1978، بوگروسکی متوجه شد که یکی از قسمت های شتاب دهنده درست کار نمی کند. وقتی که او برای پیدا کردن مشکل، مشغول بررسی دستگاه شد، به خاطر از کار افتادن بعضی از سیستم های امنیتی یک پرتو پروتونی با سرش برخورد کرد!

.jpg  anatoli-bugorski-accelerateur-particule.jpg (اندازه: 101.4 KB / دانلودها: 16)
بوگروسکی گزارش داد که هنگام برخورد، نوری هزار برابر روشن تر از نور خورشید دیده است ولی هیچ دردی احساس نکرده است. کمی بعد سمت چپ صورت او آن قدر ورم کرد که دیگر قیافه اش قابل تشخیص نبود. همکارانش او را به بیمارستان بردند ولی کسی انتظار نداشت که بوگروسکی زنده بماند. میزان تششعاتی که او دریافت کرده بود بسیار بیشتر از میزان کشنده بود.
پرتو از پشت سر او وارد و از کنار بینی اش خارج شده بود. پوست بخش هایی از سر و صورتش که پرتو سوزانده بود، در عرض چند روز کنده شد. دکتر ها حدس می زدند که بوگروسکی بعد از چند روز بمیرد ولی او بر خلاف انتظارات زنده ماند. از لحاظ ذهنی هم آسیبی به بوگروسکی وارد نشده بود. او حتی در سال های بعد دکترایش را هم گرفت.

عوارض جانبی مختلفی در انتظار این دانشمند روسی بودند ولی هیچکدام خطرناک نبودند. بعد از دو سال سمت چپ صورت او به طور کامل فلج شد. او نسبت به قبل زودتر از کار های فکری خسته می شد. بوگروسکی هر چند وقت یک دچار تشنج هم می شد. او به طور کامل قدرت شنوایی گوش چپش را از دست داد و در گوش راستش هم همیشه صدای ناخوشایندی می شنید.

بوگروسکی به فعالیت در دنیای علم ادامه داذ و نقش هماهنگ کننده ی آزمایشات فیزیک موسسه را بر عهده گرفت. به خاطر مخفیانه بودن آزمایشات شوروی، او نزدیک به ده سال اجازه نداشت با کسی درباره ی اتفاقی که برایش افتاده بود حرف بزند.

اگر امروز صورت آناتولی بوگروسکی را ببینید، با صحنه ی عجیبی روبرو خواهید شد. سمت راست صورت او مانند یک پیرمرد معمولی چروکیده شده است ولی سمت چپ صورت او در طول این 34 سال هیچ تغییری نکرده است، انگار که اصلا زمانی نگذشته است!

بوگروسکی تمایل دارد به دانشمندان سایر کشورها اجازه بدهد که روی او آزمایش انجام بدهند. به گفته ی خودش او نمونه ی فوق العاده ای برای آزمایش اثرات پروتون و محدودیت های بدن انسان است. ولی او تا کنون پول کافی برای خارج شدن از شهر پروتوینو را نداشته است.

توليد بنزين ‌از پلاستيك‌های دورريز شهری و پتروشيمی‌ها

$
0
0
توليد بنزين ‌از پلاستيك‌های دورريز شهری و پتروشيمی‌ها

.jpg  2.jpg (اندازه: 19.41 KB / دانلودها: 14)
در حالی كه در سراسر جهان، بازیافت و استفاده مجدد از زباله‌ها به یكی از شاخص‌های صنعتی تبدیل شده، كشورهای پیشرفته برای بهره‌برداری هرچه بیشتر از این منابع پرارزش عزم خود را جزم كرده‌اند، به‌طوری كه در حال حاضر در بیشتر این كشورها كمتر از روش سوزاندن و یا دفن‌ برای حل مشكل پسماندها استفاده می‌شود.

در چنین شرایطی اگرچه در كشور ما هم بخشی از پلاستیك‌ها از جمله ظروف و لوله‌های پلاستیكی، مجدد‌ جمع‌آوری و بازیافت می‌شوند،اما بخش عظیمی از این ضایعات همچون انواع و اقسام ظروف یكبار مصرف و پلاستیك‌های بسته‌بندی به مراكز دفن زباله سپرده می‌شوند.

.jpg  Mihanstar_com-benzin.jpg (اندازه: 6.06 KB / دانلودها: 13)
لزوم توجه به استفاده از این منابع كه در بسیاری از كشورها به عنوان طلای كثیف از آنها یاد می‌شود باعث شده تا محققان كشورمان در پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی پس از 4 سال تلاش مداوم، موفق به تولید بنزین و گازوئیل از ضایعات پلاستیك شوند. در این طرح كه با عنوان تخریب كنترل شده پلی اولفین‌ها (گروه بزرگی از پلیمرها) به منظور تولید سوخت مایع تعریف شده است، انواع پلی اولفین‌های بازیافتی در حضور كاتالیست‌های مناسب به نحوی تخریب می‌شوند كه بیشترین محصول تولیدی آنها‌ در محدوده سوخت‌های گازوئیل و بنزین باشد.به این ترتیب تنها با بازیافت روزانه یك میلیون تن این ماده (با فرض راندمان 70 درصد قابل تبدیل به سوخت مایع)، می‌توان به 3/3 میلیون لیتر سوخت كه شامل بنزین و گازوئیل می‌شود دست یافت.

نکته : تنها با بازیافت روزانه یك میلیون تن ضایعات ‌پلاستیكی، می‌توان به ‌3/3 میلیون‌لیتر سوخت كه شامل بنزین و گازوئیل است، دست یافت

موفقیت در تبدیل هیدروکربن‌های سنگین نفتی به ترکیبات سبک‌تر

$
0
0
محققان پژوهشگاه مواد و انرژی موفق به تجزیه و تبدیل هیدروکربن های سنگین نفتی به ترکیبات سبک‌تر با استفاده از میکروارگانیسم ها شدند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر فریده قوی پنجه، مجری این طرح در این خصوص اظهار کرد: استفاده از این طرح در صنعت نفت باعث بهبود کیفیت نفت خام و ترکیبات میانی با شکست ترکیبات سنگین تر به ملکول های سبک‌تر می شود.

وی افزود: از نظر محیط زیست نیز استفاده از روش‌های بیوتکنولوژی به عنوان یک فرآیند دوستدار محیط زیست، کم هزینه و ایمن در فرآیند پالایش نفت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

رییس پژوهشکده انرژی پژوهشگاه مواد و انرژی گفت: در حال حاضر در دنیا مطالعات فراوانی برای استفاده از بیوتکنولوژی در صنعت نفت انجام شده یا در حال انجام است و تحقیق در این زمینه در کشور جهت به دست آوردن دانش بومی در صنعت نفت ایران و کاهش وابستگی علمی و فناوری و کاهش واردات کاتالیست های گران قیمت شیمیایی، حائز اهمیت است.

وی خاطر نشان کرد: در این زمینه، هدف اصلی بر این است تا هیدروکربن‌های سنگین را با استفاده از روش‌های زیستی به مولکول های سبک تر تجزیه کرد به طوری که در ادامه بتوان از این توانایی در فرایندهای پالایش نفت و خصوصا در کراکینگ هیدروکربن‌های سنگین استفاده کرد.

بر اساس این گزارش،‌در این زمینه، پروژه‌های متعددی در این مرکز انجام شده و نتایج اطمینان‌بخشی حاصل شده است. افزایش ترکیبات شاخه‌دار، ترکیبات سیکلیک و ترکیبات غیراشباع در خوراک نفتی تیمار شده نشان از تاثیر مثبت روش زیستی در بهبود ارزش حرارتی برش نفتی دارد.

مفهوم انتقال حرارت

$
0
0
مفهوم انتقال حرارت :
در انتقال گرما، رسانش، رسانش گرما یا رسانش گرمایی، حالتی از جابجایی انرژی درون یا بین بدنهٔ اجسام است که بر اثر شیو دما (temperature gradient) رخ می‌دهد. رسانش به معنای انتقال انرژی جنبشی ذرات مادهٔ پاسخ‌پذیر (به انگلیسی: ponder able matter که در مقابل فوتون ها جای می‌گیرد) است. رسانش در همهٔ شکل‌های مادهٔ پاسخ‌ پذیر صورت می‌گیرد، یعنی در جامدها، مایعها، گازها و پلاسماها. گرما خودبه‌خود تمایل دارد از جسمی با دمای بیشتر به جسمی با دمای کمتر شارش یابد. در نبود شارهای محرک، تغییرات دما در طول زمان به تعادل گرمایی میل می‌کند.

.jpg  heatrans.jpg (اندازه: 76.77 KB / دانلودها: 15)
در رسانش، بر خلاف همرفت و تابش گرمایی، گرما از درون خود جسم شارش می‌یابد. در جامدات، انتقال انرژی بر پایهٔ مدل الکترون آزاد و رسانش بر اثر ترکیب لرزش‌های مولکول‌های ساختار بلوری یا فونون صورت می‌پذیرد. در گازها و مایعات، رسانش نیتجهٔ برخورد و پخش مولکولی مولکول‌هایِ در حال حرکت تصادفی است. فوتونها عموما با هم برخورد ندارند و جابجایی گرما بر اثر تابش الکترومغناطیسی به عنوان نوعی از رسانش گرمایی محسوب نمی‌شود. در جامدات جداییدن انتقال به وسیلهٔ فوتون‌ها از انتقال به وسیلهٔ مادهٔ پاسخ‌پذیر ساده نیست، اما در مایع‌ها درک این تفاوت ساده‌تر است و در گازها معمولا در نظر گرفته می‌شود.
در علوم مهندسی، جابجایی گرما شامل فرآیندهای تابش گرمایی، همرفت و گاهی جابجایی جرم می‌شود و اغلب بیش از یکی از این فرآیندها در حال رخ‌دادن است.

۱۰ مورد از خطرناک‌ترین مواد شیمیایی جهان

$
0
0
۱۰ مورد از خطرناک‌ترین مواد شیمیایی جهان

۱۰– دیجوکسین
عصارهٔ گل نگشتانه. در مقادیر دیجوکسین باعث افزایش کارآیی قلب می‌شود. یک پرستار به نام چارلز کولن یا‌‌ همان «فرشتهٔ مرگ» دیجوکسین دارویی را برای کشتن بیش از ۴۰ بیمار به کار برد.


۹– هیدروژن پراکسید
هیدروژن پراکسید موجود در قفسهٔ حمام شما غلظتی بین ۳ تا ۶ درصد دارد. در غلظت‌های بالا‌تر به عنوان پیشرانهٔ موشک استفاده می‌شود. هیدروژن پراکسید به شدت فرار است و در غلظت‌های آزمایشگاهی (بالا‌تر از ۷۰ درصد) با کوچک‌ترین اشاره‌ای منفجر خواهد شد. بمب گذاران سال ۲۰۰۵ متروی لندن از هیدروژن پراکسید به عنوان مادهٔ منفجره استفاده کرده و جان ۵۲ نفر را گرفتند.

سال ۲۰۲۱ دیگر کسی پیر نمی‌شود...

$
0
0
سال ۲۰۲۱ دیگر کسی پیر نمی‌شود

به گزارش ممتازنیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان،

محققان انگلیسی اعلام کردند طی ۱۰ سال آینده انسان با خوردن یک قرص در روز می تواند برای همیشه جوان بماند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران و به نقل از دیلی نیوز ؛یک دانشمند انگلیسی اعلام کرده است؛ که داروی جوان کننده دایمی که به جوان ماندن افراد کمک می کند حدود ۱۰ سال آینده در دسترس همگان قرار می گیرد.

.jpg  1296899_403.jpg (اندازه: 21.08 KB / دانلودها: 26)
پروفسور لیندا پارتریج کارشناس ژنتیک پیری از دانشگاه کالج لندن عقیده دارد ؛علم با سرعتی در حال پیشرفت است که به زودی قادر می شود بر بسیاری از بیماری های دوران پیری غلبه کند.

تحقیقات دیگری نشان داده با خوردن این قرص، پوست و مو درخشش جوانی اش را حفظ خواهد کرد.

نتایجات نشان می دهد؛ با خوردن یک قرص در روز فارغ از بیماری های جسمی و ذهنی مانند سکته قلبی و آلزایمر وارد دوره پیری خود شوند

خبر فوق به گرایش داروسازی از رشته ی مهندسی شیمی مربوط می شود و این گرایش روز به روز در حال توسعه و پیشرفت جهانی ست و تا به الان دست آوردهای فوق العاده ای در پی داشته است

تصاویر زیبای سیالیت آب در اثر برخورد قطرات

$
0
0
تصاویر زیبای سیالیت آب در اثر برخورد قطرات

.jpg  00021321.jpg (اندازه: 24.3 KB / دانلودها: 53)

.jpg  00021322.jpg (اندازه: 18.87 KB / دانلودها: 53)

.jpg  00021301.jpg (اندازه: 20.21 KB / دانلودها: 53)

.jpg  00021299.jpg (اندازه: 21 KB / دانلودها: 53)

.jpg  00021326.jpg (اندازه: 36.25 KB / دانلودها: 53)

.jpg  00021297.jpg (اندازه: 11.56 KB / دانلودها: 53)

.jpg  00021293.jpg (اندازه: 11.3 KB / دانلودها: 53)

.jpg  00021288.jpg (اندازه: 12.21 KB / دانلودها: 53)

.jpg  00021286.jpg (اندازه: 15.42 KB / دانلودها: 54)

.jpg  00021283.jpg (اندازه: 16.19 KB / دانلودها: 54)

اسپکتروفتومتری

$
0
0
اسپکتروفتومتری:
در روشهای اسپکتروفتومتری (طیف سنجی)، تاثیر محلولها بر امواج الکترومغناطیسی مورد مطالعه قرار میگیرد. محدوده طیف الکترومغناطیس میتواند از اشعه ماوراء بنفش تا امواج رادیویی باشد.

.jpg  15887-MedPic.jpg (اندازه: 10.29 KB / دانلودها: 15)
مقدار نور جذب شده توسط محلول، تابع قوانین Beer وLambert است و از رابطه A=e lc محاسبه می شود. طبق قانون بیر، هر گاه یک اشعه نور تک رنگ از درون محلولی با رنگ مکمل عبور کند، مقدار نور جذب شده توسط محلول، با غلظت آن نسبت مستقیم دارد. طبق قانون لامبرت، مقدار نور جذب شده توسط لایه های مختلف محلول همواره ثابت بوده و با شدت نور تابیده شده بستگی ندارد. بر اساس قوانین بیر و لامبرت رابطه بین غلظت محلول و نور جذب شده به صورت خطی است و معمولا در محدوده ای که جذب با غلظت رابطه خطی دارد، تعیین غلظت مواد انجام می شود.اگر غلظت نمونه و استاندارد به هم نزدیک باشد و غلظتها هم در محدوده خطی باشند، می توان با استفاده از تناسب محاسبات را انجام داد.
دستگاه اسپکتروفتومتر از دو بخش اسپکترومتر و فتومتر تشکیل شده است. اسپکترومتر بخشی است که نور منوکروم را ایجاد کرده و دارای منبع نور، عدسی، شکافها، منوکروماتور (صافی یا منشور) می باشد. بخش فتومتر دارای اسباب سنجش نور است.

متان در اعماق دریا(متان آب پوشیده)

$
0
0
متان،ch4،سبک ترین مولکول کربن دار و یکی ازمهم ترین مولکول های روی زمین است.این هیدرو کربن گازی بی رنگ،بی بووآتش گیر است.

.jpg  zimg_0r03_34b.jpg (اندازه: 59.07 KB / دانلودها: 0)
حدود 95%گاز طبیعی را متان تشکیل می دهد.متان را گاز مرداب نیز می گویند،زیرا براثر فساد بقایای گیاهان ودیگر مواد آلی موجود در مرداب ها به کمک باکتری های بی هوازی مقدار زیادی از این گاز تولید می شود.این شرایط در لایه ها ی رسوبی،در آب های ساحلی نیزفراهم می شود.اگر لایه های رسوبی نازک باشد،گاز متان می تواند از خلل و فرج آن ها فرار کند و بیرون بیاید وشما می توانید آن را به صورت حباب هایی روی سطح مرداب مشاهده کنید.این امکان هم هست که گاز متان در میان لایه های رسوبی ضخیم به دام بیفتد.با گذشت زمان گاز متان درون خلل و فرج سنگ هایی مانند ماسه سنگ وسنگ آهک فشرده می شود و تا زمان حفاری در لایه های سنگی در انتظار فرار باقی می ماند.هنگامی که لوله های گاز طبیعی در مسیر حمل ونقل گاز میان کشورها و قاره ها نصب می شوند،کارشناسان تلاش می کنند تا از نفوذ آب به درون لوله ها جلوگیری به عمل آورند،زیرا رسوبی از متان آب پوشیده تشکیل خواهد شد و لوله ها را مسدود خواهد کرد.در متان آب پوشیده مولکول های متان درحفره ی حاصل از آرایش شبیه به یخ مولکول های آب به دام می افتند.هنگامی که متان آبپوشیده ذوب می شود،حجم گاز آزاد شده در دما وفشار معمولی حدوداً 1650بار بزرگتر از حجم متان آبپوشیده ی جامد خواهد شد.به این معنا که یک نمونه ی 3لیتری متان آبپوشیده مقداری گاز متان آزاد می کند که می توان با آن یک سیلندر یخچال را کاملا پر کرد.اگر متان آبپوشیده بتواند در لوله های انتقال گاز ایجاد شود،آیا می توان در اعماق اقیانوس ها نیزآن را یافت؟در ماه می1970،اقیانوس شناسان با حفاری کف دریا در سواحل کالیفرنیای جنوبی نمونه هایی ازمتان آبپوشیده را یافتند.از آن به بعد،متان آبپوشیده در نقاط بسیاری از اقیانوس ها و حتی در اعماق لایه های یخی قطب شمال نیز یافت شد.در واقع،تخمین زده می شود که در سراسر جهان حدود1۰۱۳×5/۱تن متان آبپوشیده در کف در یا مدفون شده است.محتوای انرژی این گاز ممکن است که تا دو برابر انرژی موجود در ذخایر سوخت های فسیلی شناخته شده جهان نیز برسد.امروزه علاقه مندی به متان آبپوشیده رو به فزونی گذاشته است.نه تنها به علت ساختار مولکولی جالب آن،بلکه به خاطر پتانسیل اقتصادی زیادی که دستیابی به این ماده در پی خواهد داشت.

الاستومر (Elastomer)

$
0
0
الاستومر (Elastomer)
پلی‌ اتیلن و پلی‌ پروپیلن، پلیمرهایی هستند با دمای انتقال شیشه‌‌ای بسیار پایین و دارای ماهیت بلورینگی که به دلیل همین ماهیت، فاقد خواص لاستیک بوده و به‌ عنوان پلاستیک مورد مصرف قرار می‌ گیرند. با کوپلیمر کردن اتیلن و پروپیلن و برهم‌ زدن نظم ساختمانی هر یک از این همو پلیمر‌ها، می‌ توان ویژگی بلورینگی را از پلیمر سلب و پلیمری با ویژگی لاستیکی پدید آورد. کوپلیمر تشکیل شده با این روش، EPR نامیده

.jpg  polymerchain.jpg (اندازه: 37.07 KB / دانلودها: 12)
می‌ شود که دارای ماهیت کاملاً اشباع بوده و به دلیل همین ماهیت، از مقاومت جوی و حرارتی بالایی برخوردار است، اما این الاستومر به‌علت عدم وجود پیوند دوگانه در ساختار شیمیایی فاقد قابلیت پخت گوگردی و فقط با سیستم پخت پراکسیدی پخت می‌شود. برای حل این مشکل، از مونومر سومی (مونومر DN) در واکنش با اتیلن و پروپیلن استفاده می‌ شود. به این ترتیب، ترپلیمری حاصل می‌ شود که حاوی پیوند دوگانه بوده و قابلیت پخت گوگردی را پیدا خواهد کرد. این ترپلیمر EPDM نامیده می‌ شود.

مراحل توليد كنسرو مواد غذايي ((ویژه گرایش صنایع غذایی))

$
0
0
مراحل توليد كنسرو مواد غذايي :

مرحله اول : در مورد مواد غذايي گوشتي اين مرحله شامل جدا كردن امعاء و احشاء ، استخوان گيري مخلوط و يكنواخت كردن گوشت ، شستشو و ... مي باشد . در مورد ساير مواد غذايي اعمال مشابه خاص آن فراورده انجام مي گيرد .

مرحله دوم : قوطي ها از مواد غذايي آماده شده در مرحله اول و ساير مواد افزودني با در نظر گرفتن حدود 0/5 تا 1 سانتيمتر فضاي خالي در بالاي قوطي پر مي شوند .

مرحله سوم : به منظور ممانعت از عمل تخريبي اكسيژن روي جدار داخلي قوطي ، جلوگيري از عمل اكسيداسيون مواد غذايي و غير هوازي نمودن محيط داخل قوطي و همچنين ايجاد خلاء نسبي جهت جلوگيري از تورم طرفين قوطي بعلت تغييرات جزئي دما يا فشار در حين انبارداري عمل هواگيري انجام مي شود.

مرحله چهارم : درب قوطي ها بسته مي شود .

مرحله پنجم : جهت نابود كردن ميكروارگانيسم هايي كه ممكن است همراه مواد غذايي وارد قوطي شده باشند حرارت لازم به قوطي ها داده مي شود ( عمل استريليزاسيون انجام مي شود ) . در اين مرحله به كمك حرارت عمل پخت ماده غذايي هم اتفاق مي افتد .

مرحله ششم : جهت جلوگيري از ادامه پخت ، محتويات قوطي بعد از عمل استريليزاسيون قوطي ها به كمك پاشيدن آب سرد روي آنها سريعا" تا دماي حدود 38 تا 43 درجه سانتيگراد سرد مي شوند آبي كه براي سرد كردن قوطي ها استفاده مي شود بايستي مشخصات آب آشاميدني را داشته و عاري از هرگونه آلودگي باشد . چرا كه ممكن است آب از منافذ بسيار ريز احتمالي قوطي ها به داخل نفوذ كرده و محتويات آنرا سريعا آلوده نمايد.

نگهداری مواد غذایی به روش کنسرو کردن :
يكي از روشهاي نگهداري مواد غذايي براي مدت طولاني كنسرو کردن (قوطي كردن) آنها با بهره گيري از حرارت است . اين روش اقدام موثري در جهت نابودي كليه عواملي است كه ممكن است در حين نگهداري و حمل و نقل به طريقي مواد غذايي را فاسد نمايند .

اسمز معکوس

$
0
0
اسمز معکوس

بهترين روش نمك زدائي از آبهاي لب شور استفاده از فرآينداسمز معكوس ميباشد، زيرا سيستم پيچيدهاي نداشته و راهبري آن قابل كنترلتر از ديگر روشها ميباشد و با توجه به توسعه روشهاي پيشرفته توليد غشاهاي پليمري، بهكارگيري اين روش توجيه بيشتري دارد.

صنایع امروز برای تصفیه آب مورد استفاده در بخشهای تولید بخار و فرآیند خود از سیستم اسمز معکوس استفاده فراوانی می برند. اساس کار این دستگاهها بر عبور ملکولهای غیریونی مثل آب از یک غشاء با روزنه های بسیار ریز بنا شده است. این غشاءها به صورتی ساخته شده اند که ملکولهای خنثی را براحتی از خود عبور می دهند. به همین دلیل آب ورودی به سیستم، که دارای املاح مختلف است به آب تقریبا خالص تبدیل می گردد. در سیستم اسمز معکوس، جریان ورودی یا خوراک (Feed) به دو جریان آب تصفیه شده (Permeate) و پساب غلیظ (Reject) یا (Brine) تبدیل می شود.

فلومتر ها

$
0
0
فلومتر ها
سنجش گرهای اولتراسونیک

.jpg  flowmeters.jpg (اندازه: 12.52 KB / دانلودها: 13)
اغلب انواع سنجش گرهای اولتراسونیک مورد استفاده اساس شان بر پایه ی اختلاف زمان بین امواج صوتی منتقله در مایع بر خلاف جهت سیال است.اختلاف زمان تابع سرعت جریان است.دومین نوع از سنجش گرهای اولتراسونیک اساس شان بر پایه ی باریکه ی برگشتی فرکانس ذرات در جریان است و اثر دوپلر نشان دهنده ی تغییر در فرکانس امواج برگشتی از سرعت است.در مقایسه با سنجش گرهای توربینی یا پروانه ای این نوع از جریان سنج ها میانگین سرعت در طول مسیر باریکه را اندازه گیری می کنند.بنابراین اندازه گیری جریان به پروفیل سرعت بستگی دارد.در سیستم های بزرگ و به ویژه در کانال ها و رودخانه­ها،عموما سیستم های چند راهه نصب شده اند که چندین مبدل برای اندازه گیری دقیق در ارتفاع های مختلف نصب شده اند.

برخورد فوق العاده ی زیبای امواج نوری به روایت تصویر

$
0
0
برخورد فوق العاده زیبای امواج نوری به روایت تصویر
برای دیدن تصویر متحرک روی گزینه ی دانلود کیلیک کنید
دانلود

آزمایش های حیرت آور شیمی(تصویر متحرک)

$
0
0
آزمایش های حیرت آور شیمی(تصویر متحرک)

برای دیدن تصویر متحرک آزمایش بر روی گزینه ی نمایش کیلیک بکنین

نمایش

تصویر زیبای انحلال شکر در آب

$
0
0
تصویر زیبای انحلال شکر در آب
تصویر زیبای میکروسکپی زیر در هنگامی گرفته شده که:
بلورهای شکر (سیکروز) در آب حل شده‌اند، با بزرگنمایی زیاد نمایش می‌دهد که شبیه به شیشه‌ای رنگ‌آمیزی‌شده هستند.


.jpg  zimg_001_4-+shekar+dar+ab.jpg (اندازه: 72.79 KB / دانلودها: 0)

بهينه سازي توليد کربن فعال به روش فعال‌سازي شيميايي

$
0
0
بهينه سازي توليد کربن فعال به روش فعال‌سازي شيميايي

براي توليد کربن فعال مواد اوليه­ی گوناگوني مورد استفاده مي­گيرند در اين تحقيق از پوست گردو، خاک اره حاصل از چوب‌هاي افرا و چنار که مواد کم قيمت و در دسترس هستند، به عنوان مواد اوليه ليگنوسلولوزيک استفاده شد با اعمال فعال­سازي شيميايي (با اسيد فسفريک) بر اين مواد، کربن فعال توليد شد و سپس خواص جذبي هر يک از محصولات مورد بررسي قرار گرفت. بدين ترتيب نمونه‌هايي با سطح ويژه بيش از m 2/gr 1350 و ميزان جذب يد mg/gr 1150 توليد شد. علاوه بر اين اثر هر يک از متغييرهاي فرايند نظير نوع ماده اوليه، نسبت آغشتگي، غلظت عامل فعال ساز شيميايي دماي تصفيه پايين، زمان اقامت در دماي پايين، دماي فعال سازي و زمان اختلاط بر خواص جذبي و بازده توليد کربن مورد بررسي قرار گرفت و بر اساس نتايج حاصل شرايط عملياتي بهينه توليد تعيين گرديد. همچنين باتوجه به نتايج مشخص شد که پوست گردو و خاک اره مواد ارزان قيمت با خواص فيزيکي مناسب براي توليدکربن فعال مي­باشند.

آرسنیک در آب آشامیدنی

$
0
0
آرسنیک در آب آشامیدنی

آرسنیک شبه فلزی، خاکستری- نقره ای یا زرد، بدون بو و مزه می باشد. ماده ای طبیعی است که به دو صورت معدنی و آلی وجود دارد. آرسنیک معدنی در آب، خاک و بستر سنگ یافت می شود و برای بدن سمی است.آرسنیک و ترکیبات آن در صنعت کاربرد زیادی دارد و در ساخت شیشه، چوب، حشره کش، علف کش، اجزاء الکترونیکی و آلیاژها استفاده می کنند. آرسنیک از راه تنفس، غذا، آب، خاک و پوست منتقل می شود. سوزاندن مواد حاوی آرسنیک از قبیل چوب آرسنیک را در هوا منتشر می کند و هم چنین تنباکو و سیگار نیز حاوی مقدار ناچیز آرسنیک هستند.ماهی ها و غذاهای دریایی و مکمل های کلسیم که از صدف های دریایی ساخته می شود نیز حاوی مقدار زیادی آرسنیک می باشند، اما برای بدن سمی نیستند.در نقاط مختلف دنیا جمعیتی که آب غنی از آرسنیک را می نوشند مخاطرات بهداشتی شدیدی مشاهده شده است. آب آشامیدنی از نظر آرسنیک تهدید جدی برای بهداشت عمومی است.

انواع خوردگی خوردگی از 8 روش

$
0
0
انواع خوردگی خوردگی از 8 روش

می تواند به سطوح فلزی حمله کند. این 8 روش عبارتند از :

حمله یکنواخت Uniform Attack
در این نوع خوردگی که متداول ترین نوع خوردگی محسوب می شود ، خوردگی به صورتی یکنواخت به سطح فلز حمله می کند و به این ترتیب نرخ آن از طریق آزمایش قابل پیش بینی است .

خوردگی گالوانیک Galvanic Corrosion
این نوع خوردگی وقتی رخ می دهد که دو فلز یا آلیاژ متفاوت ( یا دو ماده متفاوت دیگر همانند الیاف کربن و فلز ) در حضور یک ذره خورنده با یکدیگر تماس پیدا کنند . در منطقه تماس ، فرایندی الکترو شیمیایی به وقوع می پیوندد که در آن ماده ای به عنوان کاتد عمل کرده و ماده دیگر آند می شود . در این فرآیند کاتد در برابر اکسیداسیون محافظت شده و آند اکسید می شود .

خوردگی شکافی Crevice Corrosion
این ساز و کار وقتی رخ می دهد که یک ذره خورنده در فاصله ای باریک ، بین دو جزء گیر کند . با پیشرفت واکنش ، غلظت عامل خورنده افزایش می یابد . بنابراین واکنش با نرخ فزاینده ای پیشروی می کند.

آبشویی ترجیحی Selective Leaching
این نوع خوردگی انتخابی وقتی رخ می دهد که عنصری از یک آلیاژ جامد از طریق یک فرآیند خوردگی ترجیحی و عموما ً با قرار گرفتن آلیاژ در معرض اسیدهای آبی خورده می شود . متداول ترین مثال جدا شدن روی از آلیاژ برنج است . ولی آلومینیوم ، آهن ، کبالت و زیرکونیم نیز این قابلیت را دارند .

خوردگی درون دانه ای Intergranular Corrosion
این نوع خوردگی وقتی رخ می دهد که مرز دانه ها در یک فلز پلی کریستال به صورت ترجیحی مورد حمله قرار می گیرد . چندین عامل می توانند آلیاژی مثل فولاد زنگ نزن آستنیتی را مستعد این نوع خوردگی سازند . از جمله حضور ناخالصی ها و غنی بودن یا تهی بودن مرزدانه از یکی از عناصر آلیاژی .

خوردگی حفره ای Pitting Corrosion
این نوع خوردگی تقریبا ً همیشه به وسیله یون های کلر و کلرید ایجاد می شود و به ویژه برای فولاد ضد زنگ بسیار مخرب است ؛ چون در این خوردگی ، سازه با چند درصد کاهش وزن نسبت به وزن واقعی اش ، به راحتی دچار شکست می شود . معمولا ً عمق این حفرات برابر یا بیشتر از قطر آنهاست و با رشد حفرات ، ماده سوراخ می شود .

خوردگی فرسایشی Erosion Corrosion
این نوع خوردگی وقتی رخ می دهد که محیطی نسبت به یک محیط ثابت دیگر حرکت کند ( به عنوان نمونه مایع یا دوغابی که درون یک لوله جریان دارد ) یک پدیده مرتبط با این گونه خوردگی ، سایش Fretting است که هنگام تماس دو ماده با یکدیگر و حرکت نسبی آنها از جمله ارتعاش به وجود می آید . این عمل می تواند پوشش های ضد خوردگی را از بین برده و باعث آغاز خوردگی شود .

خوردگی تنشی Stress Corrosion
این نوع خوردگی وقتی رخ می دهد که ماده ای تحت تنش کششی در معرض یک محیط خورنده قرار گیرد . ترکیب این عوامل با هم ، ترک هایی را در جزء تحت تنش آغاز می کند .
Viewing all 650 articles
Browse latest View live




Latest Images