Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

مراقبت از جواهرات در برابر خوردگی

$
0
0
مراقبت از جواهرات در برابر خوردگی

1- هنگام حمام گرفتن و یا شتستشوی دست هـا، جـواهر آلات خـود را در بیاورید چون صابون
سبب ایجاد لایه نازک روی جواهر آلات میگردد.
2- با جواهر آلات آشپزی نکـنیـد زیـرا گـرمای شـدید و روغــن موجب صدمه زدن به نگین جواهرآلات میگردد.

3- همواره پس از آرایش و یا عطر زدن جواهر آلات خود را به تن کنید.

4- فلزات قیمتی را تنها با یک پارچه ویژه پرداخت و یا پارچه نمدی پاک کنـیـد زیـرا حوله و یـا
پارچه به خاطر آن کـه گـرد و غبـار را در خــود دارنـد باعث خراش برداشتن جواهر آلات میگردند.

5- جواهر آلات را از ضربه، مواد شیمیایی، نور خورشید و گرمای شدید محافظت کنید.

6- در استخر و یا شستشوی ظروف و یا لباسها جواهر آلات خود را در بیاوریـد زیـرا کلر سبب تغییر رنگ و یا شل شدن نگین ها میگردد.

7- جواهر آلات را بمنظور جلوگیری از خراشیده شدن بطور مجزا نگهداری کنید.

8- نگهداری نقره در یک کیسه در بسته کدر شدن آن را بتعویق می انــدازد. اما هیچگاه مروارید را درون کیسه پلاستیکی قرار ندهید.

9- بهترین روش تمیز کردن جواهر آلات استفاده از آب و صابون اندک بهمراه یـک مـسـواک نرم میباشد.

طرز تهیه متیل اورانژ یا نارنجی متیل

$
0
0
طرز تهیه متیل اورانژ یا نارنجی متیل
روش کار :

در یک ارلن 250 میلی لیتری ، 5/0 گرم سولفانیلیک اسید ( با دو مولکول آب ) و 65/2 گرم سدیم بی کربنات انیدر ( خشک ) و 100 میلی لیتر آب بریزید و مخلوط را گرم کنید تا کاملاً حل شود و محلول زلال به دست آید ، و محلول زلال بدست آمده را تا دمای حدود 15 درجه سرد کنید . و سپس محلول 7/3 گرم سدیم نیتریت که در 10 میلی لیتر آب حل شده است را به محلول ( ارلن ) اضافه کنید . و در یک بشر 600 میلی لیتری ، 10 میلی لیتر کلریدریک اسید غلیظ و حدود 65 گرم یخ خرد شده بریزید و محتویات ارلن را آهسته و در حال به هم زدن به آن اضافه کنید . بعد از 20 دقیقه ذرات رسوب دی آزوبنزن سولفونات ظاهر می شود . حال 3/6 میلی لیتر N,N – دی متیل آنیلین را در 3 میلی لیتر استیک اسید گلاسیال حل کنید و سپس به محلول حاوی دی آزوبنزن سولفونات همراه با مخلوط کردن و به هم زدن اضافه کنید . پس از 10 دقیقه متیل اورانژ قرمز ( در محیط اسیدی ) رسوب می کند . 35 میلی لیتر محلول سدیم هیدروکسید 20 درصد را آهسته و در حال به هم زدن به آن اضافه کنید . رنگ مخلوط به رنگ نارنجی می شود و ذرات ریز نمک سدیم متیل اورانژ رسوب می کند . این مخلوط را تا حد جوش گرم می کنیم ؛ مقدار زیادی از رسوب حل می شود . 10 گرم سدیم کلرید به آن اضافه کنید ( تا رسوب بهتر جدا شود ) و برای حل شدن نمک تا حدود 85 درجه گرم کنید . سپس مخلوط را 5 دقیقه بگذارید بماند و بعد در حمام آب و یخ قرار دهید تا کاملاً رسوب تشکیل گردد . سپس آن را با قیف بوخنر و کاغذ صافی ریز به آهستگی صاف می کنیم . ظرف و رسوب را با کمی آب نمک اشباع بشویید و بگذارید خشک شود ، سپس آن را با حدود 50 میلی لیتر آب متبلور کنید . رسوب حاصل از تبلور را با قیف بوخنر صاف کنید و با کمی اتر بشویید .

ساختار مولکولی متیل اورانژ :


.jpg  1.jpg (اندازه: 17.72 KB / دانلودها: 13)

طرحی نو برای انباشتن کربن دی اکسيد در زير دريا

$
0
0
طرحی نو برای انباشتن کربن دی اکسيد در زير دريا

براساس اين پيشنهاد گاز دی اکسيد کربن چندين کيلومتر زير ِزمين پمپ و سپس زير بستر درياها تزريق می شود.
تيم مشترک محققان دانشگاه هاروارد، موسسه فنی ماساچوست (ام آی تی) و دانشگاه کلمبيا در نشريه اقدامات آکادمی ملی علوم آمريکا گزارش داد که در زير درياها فضای کافی برای ذخيره کردن ميزان
نامحدودی دی اکسيد کربن متصاعد شده در جو وجود دارد.
طرح های قبلی برای انباشتن CO2 زير درياها به علت نگرانی نسبت به نشت احتمالی و ايمنی اين شيوه مورد انتقاد قرار گرفته بود.
اما حاميان طرح تازه می گويند اين طرح چنين خطراتی در بر ندارد و می توان آن را با فناوری های موجود اجرا کرد.

واحدهای بهره برداری نفت چیست؟

$
0
0
واحدهای بهره برداری نفت چیست؟

نفت شامل واحدهای پروسس مختلفی است که در ذیل به توضیح مختصر هر یک از موارد می‌پردازیم:

واحد نمک زدایی(Desalter Unit) (طی عملیات شستشو قبل از آنکه نفت خام به واحد جداسازی اتمسفریک منتقل گردد نمک از نفت جدا می‌گردد.).
واحد جداسازی اتمسفریک (Atmospheric Distillation Unit) (نفت خام به برش‌های مختلف تقطیر می‌شود).
واحد جداسازی خلا (Vacuum Distillation Unit) (باقیمانده مواد از واحد جداسازی اتمسفریک بیشتر از هم جدا می‌گردند).
واحد بهبود هیدروتریتور نفتا (Naphta Hydrotreator Unit) (با استفاده از هیدروژن از نفتای حاصل از برج تقطیر گوگردزدایی می‌شود).
واحد اصلاح کاتالیستی (Catalytic Reformer Unit) (این واحد دارای کاتالیست می‌باشد که برای تبدیل رنج تبخیر نفتا به محصولات بهینه با اکتان بالا استفاده می‌گردد. یکی از تولیدات جانبی واحد اصلاح کاتالیستی هیدروژن می‌باشد که در هیدروتریتور و هیدروکراکر استفاده می‌گردد).
واحد هیدروتریتور چگالشی (Distillate Hydrotreator) (سوخت دیزل چگالیده را پس از برج جداکننده گوگردزدایی می‌کند).
واحد شکافت کاتالیستی سیالی (Fluid Catalytic Cracking Unit) (برش‌های سنگین تر برج تقطیر را به برش‌های سبک تر و با ارزش تر ارتقا می‌دهد).
واحد شکافت هیدروکراکر (Hydrocracker Unit) (با استفاده از هیدروژن برش‌های سنگین تر را به برش‌های سبک تر با ارزش بیشتر تبدیل می‌کند).
واحد اصلاح مرکس (Merox Treater) (در برخی موارد ویژه همانند اصلاح سوخت جت یا یک پروسه مرکس برای اکسیداسیون مرکاپتان‌ها به مواد آلی استفاده می‌گردد).
فرآیند کک سازی (Caking Process) (طی این پروسه آسفالت به بنزین و سوخت دیزل تبدیل می‌شود و کک به عنوان باقیمانده می‌ماند).
واحد آلکالیشن (Alkylation Unit) (برای پروسه ترکیب و اختلاط اجزایی با عدد اکتان بالا تولید می‌کند).
واحد دیمرزاسیون (Dimerization Unit)
وحد ایزومریزاسیون (Isomeration Unit) (مولکول‌های خطی را به مولکول‌های حلقوی که دارای اکتان بالاتری می‌باشند تبدیل می‌کند و محصول جهت اختلاط به درون واحد الکالیشن و یا بنزین هدایت می‌گردد).
واحد تغییر بخار (Steam Reforming Unit) (هیدروژن مورد نیاز برای واحدهای هیدروکراکر و هیدروتریتور را تامین می‌کند).
واحدهای گاز مایع شده پروپان و سوخت‌های گازی مشابه (این واحدها به صورت مدور می‌باشند تا توانایی تامین سوخت‌های مزبور را به صورت مایع داشته باشند).
مخازن ذخیره نفت خام و فرآورده‌های پالایش شده.
واحدهای یوتیلیتی همانند برج‌های خنک کن، واحد آب، واحد بخار، واحد جمع آوری و تصفیه فاضلاب.

اولین و بزرگترین پالایشگاه جهان

$
0
0
اولین و بزرگترین پالایشگاه جهان
اولین پالایشگاه جهان در پولشیتی، رومانی در سال ۱۸۵۶ ساخته شده، تا قبل از اشغال رومانی توسط نازی‌ها چندین پالایشگاه دیگر نیز با سرمایه گذاری شرکت‌های آمریکایی در همان محل تأسیس گردید. اکثر این پالایشگاه‌ها در طی بمباران نیروی هوایی آمریکا در عملیات تیدال ویو در ۱۹۴۳ از کار افتادند. پس از این حادثه این پالایشگاه‌ها دوباره سازی گردیده‌اند. پالایشگاه قدیمی دیگر پالایشگاه Oljeon می‌باشد که هم اکنون به عنوان موزه در میراث جهانی یونسکو به عنوان سایت انگلسبرگ (Engelsberg) ثبت شده‌است. این پالایشگاه در ۱۸۷۵ افتتاح گردیده‌است. پالایشگاه‌های اولیه درایالات متحده تنها نفت سفید را پالایش می‌کردند و مابقی محصولات پالایش نشده به نزدیک‌ترین رودخانه تخلیه می‌گردید. با اختراع اتومبیل پالایشگاه‌ها به سمت تولید بنزین و سوخت دیزل هدایت شدند که تا به امروز به عنوان اصلی‌ترین فرآورده پالایشگاه شناخته می‌شوند. پس از نیمه دوم قرن بیستم در ایالات متحده سازمان‌های محیط زیست قوانین بسیار محدودکننده‌ای برای احداث پالایشگاه‌های جدید (از نظر آلودگی‌های آب و هوا) و ضع نموده‌اند. این شرایط احداث پالایشگاه‌های جدید در آمریکا را بسیار محدود و پرهزینه کرده‌است بطوریکه آخرین پالایشگاه نفت احداث شده در ایالات متحده مربوط به سال ۱۹۷۶ می‌باشد. تشخیص اینکه کدام پالایشگاه هم اکنون بزرگ‌ترین پالایشگاه جهان است کار مشکلی است. زمانی ادعا می‌شد پالایشگاه راس التانورا در عربستان سعودی متعلق به آرامکو صاحب این عنوان است. با این حال می‌توان ادعا نمود که در قرن بیستم پالایشگاه آبادان واقع در ایران بزرگ‌ترین پالایشگاه جهان بوده‌است. این پالایشگاه در طی جنگ ایران و عراق متحمل خسارات فراوانی شد. هم اکنون کتاب ثبت رکوردهای گنیس (اکتبر ۲۰۰۶) پالایشگاه BP Ameco واقع در تگزاس ایالات متحده را به عنوان پالایشگاه دارای بیشترین ظرفیت پالایش (با ظرفیت ۴۳۳،۰۰۰ بشکه در روز) ثبت کرده‌است.

بازیافت کاغذ در منزل

$
0
0
بازیافت کاغذ در منزل

کاغذ باطله، ظرف نسبتا بزرگ ، آب گرم ، نشاسته ذرت ، فویل آلومینیمی

ابتدا کاغذ های باطله مانند روزنامه را خرد کرده و در یک ظرف ریخته و به آن آب گرم اضافه کرده و اجازه دهید کاغذ ها چند ساعتی مانده تا خمیر شود . گهگاه آنرا به هم بزنید ، هر گاه شبیه به خمیر شد ، شما برای ساختن کاغذ آماده اید . به خمیر یک قاشق چایخوری نشاسته ذرت و کمی آب داغ اضافه کرده و همه را با هم یک بار دیگر مخلوط کنید . حالا خمیر شما آماده است و باید یک صافی بسازید .

برای ساختن صافی ، یک ورقه آلومینیمی را به شکل مربع یا مستطیل تا کرده ( در ابعاد کاغذی که می خواهید بسازید)و با یک وسیله تیز آنرا سوراخ ، سوراخ نمایید .

حالا وقت ساختن کاغذ است یک ورق آلومینیمی جدید گرفته و آنرا روی روزنامه باطل گذاشته و با قاشق مقداری از خمیر را روی آن قرار دهید هنگامی که ورقه آلومینیمی با لایه ای از خمیر پوشیده شد صافی تان را روی آ ن فشارداده تا تمام آب آن خارج شود. حال آنرا کنار گذاشته تا بتدریج خشک شود .

اگرشما می خواهید تزئینات به کاغذتان اضافه کنید گلهای خشک ، کاغذ رنگی و براق یا هر چیز دیگری را هنگامی که هنوز خمیر مرطوب است را روی آن قرار داده ، سپس ورقه آلومینمی راروی آن گذاشته و کتابها را روی آن قرار داده و سطح آنرا پرس کنید . بعد از مدتی کتابها را برداشته و لایه فویل رویی را بردارید و یک شبانه روز آنرا رها کنید تا خشک شود . ( اگر کاغذ تان نیمه مرطوب است برای سریعتر خشک شدن می توانید از سشوار استفاده کنید . وقتی کاغذتان خشک شد ، کاغذ را از فویل آلومینیمی زیری جدا کنید . شما می توانید کنار های آنرا نا صاف رها کنید یا آنرا مرتب کرده تا شبیه کارت شود.

اسید بوریک boracic acid یا اسید اورتوبوریک orthoboric چیست ؟

$
0
0
اسید بوریک boracic acid یا اسید اورتوبوریک orthoboric چیست ؟
اسید بوریک، که همچنین با عنوان اسید بوراریک boracic acid و یا اسید اورتوبوریک orthoboric نیز نامیده می شود، یک اسید ضعیف کم محلول است که اغلب به عنوان یک ترکیب ضدعفونی کننده، یا به صورت حشره کش، و نیز به عنوان کنترل کنندهٔ اشتعال در نیروگاه های هسته ای (نیروگاه هسته ای) جهت کنترل سرعت شکافت اورانیوم (شکافت هسته ای)، مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین می تواند به عنوان پیش ساز دیگر ترکیبات شیمیایی به کار گرفته شود. این ترکیب معمولا به صورت بلورهای بیرنگ یا پودری سفید رنگ موجود است و در آب محلول می باشد. فرمول شیمیایی این ترکیب H3BO3 می باشد که گاهی اوقات به صورت B(OH)3 نوشته می شود. این ترکیب وقتی که به عنوان یک ماده معدنی به کار برده می شود، با نام ساسولایت sassolite نامیده می شود.

موارد مصرف

بعنوان آنتی سپتیک در زخمها و بریدگیهای کوچک، کمک در درمان آکنه، کاندیدیازیس، اوتیت اکسترن، شستشوی قلیاها از روی پوست و ....

دمای ذوب

۱۷۰٫۹ درجه سلسیوس و یا ۳۴۰ درجه فارنهایت

دمای جوش

۳۰۰ درجه سلسیوس ویا۵۷۲درجه فارنهایت ۵۷۲ °F

شیمی فیزیک چیست؟

$
0
0
شیمی فیزیک چیست؟
ارتباط شیمی فیزیک با سایر علوم
همانطور که عنوان شد و از نام شیمی فیزیک پیداست، این علم ، مسائل و پدیده‌های شیمیایی را با اصول و قوانین فیزیک توجیه می‌کند و ارتباط تنگاتنگی میان شیمی و فیزیک برقرار می‌کند. علاوه بر آن ، روابط بسیار پیچیده شیمیایی با زبان ریاضی ، مرتب و طبقه‌بندی شده و قابل فهم می‌گردد. بسیاری از پدیده‌های زیستی مانند سوخت و ساز مواد غذایی در سلولهای بدن با علم شیمی فیزیک توجیه می‌شود و این ، ارتباط شیمی فیزیک را با زیست شناسی و به تبع آن پزشکی بیان می‌کند.

بسیاری از پدیده های طبیعی که به صورت خود به خودی انجام می‌گیرد، همانند تبدیل خود به خودی الماس به گرافیت ، با علم شیمی فیزیک توجیه می‌شود.

کاربردهای شیمی فیزیک
ارتباط شیمی فیزیک با سایر علوم ، کاربردهای اقتصادی و اجتماعی این علم را بیان می‌کند. به عنوان مثال ، با مطالعه الکتروشیمی ، به پایه و اساس پدیده‌های طبیعی مانند خوردگی فلزات پی برده و می‌توان از ضررهای اقتصادی و اجتماعی چنین پدیده‌هایی جلوگیری کرده و یا این پدیده‌ها را به مسیری مفید برای جامعه سوق داد. علاوه بر آن ، کاربرد قوانین ترمودینامیک مانند "نقطه اتکیتک" در جلوگیری از ضررهای جانی و مالی پدیده‌های طبیعی مانند یخ بندان بعد از بارش برف ، بسیار مفید می‌باشد (مخلوط کردن برف و نمک بر اساس نقطه اتکیتک).

فراموش نکنیم که تمامی باطری‌ها و پیلهایی که وسایل زندگی ما با نیروی آنها بکار گرفته می‌شوند، براساس قوانین شیمی فیزیک ساخته شده‌اند.

مشعل های گازي Riello

$
0
0
مشعل های گازي Riello

.jpg  matches.jpg (اندازه: 45.93 KB / دانلودها: 14)
مشعل های riello در از نظر سوخت در 4 نوع گازسوز،گازوييل سوز،دوگانه سوز و سوخت هاي زيستي توليد شده اند .

.jpg  riello_mb_lse_product_image.jpg (اندازه: 28.49 KB / دانلودها: 14)
مشعل هاي گاز سوز در سه نوع تك مرحله اي ، دو مرحله اي و كنترل پيوسته عرضه شده اند .

تلفن همراه در پمپ بنزین مشکل درست می کند ....

$
0
0
بیشتر مواقع توی پمپ بنزین ها با جمله "سیگار کشیدن ممنوع" مواجه میشیم ولی تا حالا شنیدین که توی پمپ بنزین نباید با گوشی تلفن صحبت کنید ؟

البته باید این نکته رو متذکر شد که نیازی نیست تلفن هاتون رو خاموش کنید فقط به کسی زنگ نزنید یا اگر هم کسی با شما تماس گرفت جوابش رو ندین

دلیلش رو هم با یک آزمایش ساده نشون می دهیم :

مواد لازم براي اين آزمايش: يك عدد ماهيتابه، 3 قطعه‌ي کوچک فلزي شکل، يك ورق فويل، يك عدد موبايل، مقداري نفت يا بنزين

اون سه قطعه ي فلزي رو به شکل L خم کنين و در ماهيتابه بذارين:
به اين شکل:

İmage
İmage

ورقه ي آلومينيومي (فويل) رو مچاله کنين و روي اين قطعات بذارين:


İmage

مقداري نفت يا بنزين روش بريزين:


İmage

حالا با گوشيتون در نزديکي ماهيتابه به يکي از دوستانتون زنگ بزنين، مهم نيست کي باشه، مهم اينه که زنگ بزنين!

İmage


کمي صبور باشين، بالاخره اتفاق خواهد افتاد:

İmage

آتيش:


İmage


تعجب کردين؟! يادتون باشه اين آزمايش رو در محلي امن انجام بدين، و دفعه‌ي ديگه که به پمپ بنزين رفتين، گوشيتون رو خاموش کنين بخصوص موقع پرکردن باک!!!

لطفا به هرکسي که برای شما مهم هست و مي تونيد اطلاع دهيد...لبخند

چگونه مایع ظرف شویی بسازیم...

$
0
0
با استفاده از فرمول پایینی می تونید با دست های خودتون مایع ظرف شویی درست کنید :
مواد لازم:

سدیم کلرید ، نمک طعام :
این ماده برای غلیظ کردن مایع ظرف شویی و گند زدایی به کار میره

محول سدیم هیدروکسید:
در این محلول ما برای تنظیم ph از این ماده استفاده می کنیم

آب

سدیم لورت سولفات :
این ماده در تمامی شامپو ها و شونده ها به کار میره و یک ماده کف آور و پاک کننده هست.

سولفونیک اسید :
این ماده هم ماده کف آور و پاک کننده است.

محلول اوره

تری اتانول آمین :
این ترکیب نیز به عنوان تنظیم کننده ph در محلول ها به کار می رود

کوکونات یا دی اتانول آمید:
این ماده به عنوان پایدار کننده به کار میره و موجب افزایش غلظت محلول شما میشه

محلول رنگ و اسانس:
برای خوش بو شدن و خوش رنگ شدن مایع ظرفشویی.

طرز تهیه :
1. حدود 100 میلی لیتر آب در بشر بریزید
2- حدود ۱۰ میلی لیتر سدیم هیدروکسید به آب اضافه کرده و با هم زن شیشه ای خوب هم بزنید
۳- تقریبا ۲۵ میلی لیتر تری اتانول آمین به ظرف اضافه کرده و خوب مخلوط نمایید.
۴- حدود ۰.۲ میلی لیتر (۲۰قطره) کوکونات به محتویات ظرف بیفزایید.
5- به اندازه ۱۰ الی ۲۰ گرم (نوک یک قاشق چای خوری) نمک خوراکی به محلول اضافه کرده و اینقدر هم بزنید تا محلولی کاملا یکنواخت بدست آید.

- همانطور که دارید محلول را هم می زنید به آرامی و به تدریج به صورت قطره قطره حدود ۳۵ میلی لیتر سولفونیک اسید به محتویات داخل بشر اضافه کنید.
۷- PH محلول را اندازه گیری نمایید باید نزدیک ۷ باشه. اگه خیلی اسیدی بود با قطره چکان آرام آرام، چند قطره سدیم هیدروکسید اضافه کرده و هم بزنید. اگر خیلی بازی بود یه چند قطره ای سولفونیک اسید اضافه نمایید.
۸- به اندازه ۱۰ الی ۱۵ گرم (همون نوک قاشق چای خوری) سدیم لورت سولفات اضافه کرده و هم بزنید.
۹- حدود ۱.۵ میلی لیتر (۱۵ قطره حدوداً) محلول اوره اضافه کنید و باز هم خوب محتویات بشر را هم بزنید تا کاملا یکنواخت شود. هم زدن در این مرحله بسیار مهم است.
۱۰- اگر در این مرحله غلظت محلول بدست آمده چنگی به دل نمیزد با افزودن تدریجی کمی نمک خوراکی و هم زدن مداوم می تونید غلظت آن را تاحدی افزایش بدید.

12- در آخر کمی رنگ و اسانس اضافه کرده و بعد از هم زدن های آرام وقتی کل محصول یکدست شد، چون روی محلولتان مقداری کف وجود دارد باید بذارید یه گوشه ای ساکن بماند تا کف های آن از بین برود.

خدایش اگه ما مهندسان شیمی نبودیم چه شکلی ظرف میشستید؟...کلا چه شکلی زندگی میکردید؟...خندهچشمک2

تخم مرغ سبز...

$
0
0
İmage

این مطلب مربوط به حلالیت گاز در تخم مرغ های آب پز است.

برای مشاهده رنگ زرده تخم مرغ دانش آموزان دو تخم مرغ را برداشته اند.یکی از تخم مرغ ها را پس از اب پز شدن در آب داغ باقی گذاشتند و دیگری را بلافاصله پس از اب پزشدن در اب سرد انداختند.
به نظر می رسد که اولین زرده(انکه در اب داغ باقی ماند) یک پوشش سبز مایل به خاکستری دارد که این به علت حضور گاز سولفید هیدروژن است که با اهن موجود در زرده واکنش می دهد وسولفید آهن II (که به رنگ خاکستری مایل به سبز)تولید میکند.
زرده دوم همان زرد به نظر می رسد، زیرا هیچ آهن II سولفیدی تشکیل نشده است. در عوض، گاز سولفید هیدروژن به خارج از تخم مرغ در آب سرد اطراف آن حرکت کرده است.
عمده دلیل این است که گاز در محلول سرد نسبت به محلول گرم حلالیت بیشتر دارد.

پیش زمینه
زرده تخم مرغ حاوی آهن و سفیده حاوی گوگرد در پوششی از پروتئین است. هنگامی که یک تخم مرغ را طبخ میکنید گوگرد از پروتئین موجود به فرم گاز سولفید هیدروژن آزاد میشود.
بوی تخم مرغ اب پزاز گاز هیدروژن سولفید است...
گاز حلالیت کمتری در محلول داغ وبالعکس حلالیت بیشتری در اب سرد دارد..
در حالی که تخم مرغ را ابپزمیکنید تخم مرغ هاسریعاَ شروع به گرم شدن در لایه خارجی میکنند زیرا گاز سولفید هیدروژن به سمت مرکز تخم مرغ، که سردتر است حرکت میکند و حلالیت بیشتری در انجا دارد.هنگامی که گاز سولفید هیدروژن به زرده می رسد، بلافاصله شروع به واکنش با آهن موجود در زرده کرده و به شکل سولفید آهن (II) درمیاید، که سبزرنگ است،
برای جلوگیری از سبز شدن زرده نیاز هست که گاز هیدروژن سولفید از مرکز خارج شود تا با اهن موجود در زرده واکنش ندهد.برای تحقق این موضوع لازم هست که محیط خارجی تخم مرغ سردتر از محیط درونی ان شود تا گاز هیدروژن سولفید به قسمت های خارجی مهاجرت کند.
ترکیب حاصل سبز رنگ است که در هر حال مضر نیست، اما اکثر مردم زرده ی زرد رنگ را به سبز ترجیح می دهند.

روش
دو عدد تخم مرغ را در یک ظرف اب قرار دهید وبگذارید بجوشد (15 دقیقه پس از زمان شروع اولین جوش نگه دارید).
در پایان 15 دقیقه، ظرف را از منبع گرمادورکنید. یک عدداز تخم مرغ ها را بردارید و آن را در یک ظرف آب سرد قرار دهید.تخم مرغ دیگر در آب گرمی که در ان آب پز شده نگه دارید.
اجازه دهید تخم مرغ ها در آب به مدت حدود 30 دقیقه بمانند. درصورت لزوم یخ به ظرف اب سرد برای حفظ درجه حرارت بیاندازید.
پوست هر دو تخم مرغ را گرفته و سعی کنید زرده را به شکل قالب گرد ان جداکنید و نتیجه را مشاهده کنید.

نهمین دوره مسابقات ملي کمیکار در دانشگاه آزاد قوچان برگزار مي شود

$
0
0
نهمین دوره مسابقات ملي کمیکار در دانشگاه آزاد قوچان برگزار مي شود

قوچان - خبرگزاری مهر: مدير دفتر ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد قوچان گفت: نهمین دوره مسابقات ملي کمیکار، مهرماه سال آينده در دانشگاه آزاد این شهرستان برگزار مي شود.به گزارش خبرنگار مهر، حكيم زماني بعد از ظهر پنجشنبه در دانشگاه آزاد قوچان اظهار کرد: با صنعتي شدن كشورها، آلودگي ناشي از کارخانجات و صنايع به معضلي جدي تبديل شده است و از اين رو دانشگاه ها و مراکز علمی، پژوهشی و تحقیقاتی راهکارهایی برای کاهش آلودگي ها از طريق طراحي ماشین هاي مهندسی شیمي موسوم به كميكار ارائه کرده اند.

مدير دفتر ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد قوچان افزود: در این راستا برای اولین بار در جهان در یکی ازمهم ترین تشکل های مهندسی شیمی دنیا به نا AICHE مسابقات دانشجویی به نام (Chemical Engineering Car) یا کمیکار )ماشین مهندسی شیمی( طراحی شد كه فلسفه ی این مسابقات طراحی ماشینی با نیروی محرکه فرآیندهای شیمیایی بود.

زمانی افزود: در طراحي اين ماشين هاي شيميايي، پژوهشگران و مهندسان تلاش می کنند تا با طراحی و ساخت یک ماشین در ابعاد کوچک و کنترل واکنش شيمايي به جاي استفاده از سوخت هاي فسيلي، نیروی محرکه ماشین را تأمین نموده و از آلودگي هاي ناشي از مصرف سوخت هاي فسيلي جلوگيري کنند.

وی تصريح كرد: بعد از برگزاری موفق نهمین کنگره ملی دانشجویی مهندسی شیمی در دانشگاه آزاد قوچان و بازدید رئیس هیئت مدیره انجمن مهندسي شيمي ايران از امکانات وتوانایی های واحدقوچان، موافقت خود را جهت برگزاري نهمين دوره مسابقات ملي كميكار در دانشگاه آزاد قوچان را اعلام نمودند.

مدير دفتر ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه دانشگاه آزاد قوچان افزود: همزمان با برگزاري اين مسابقات، دانشجویان و پژچوهشگران، دستاوردهای خود را در قالب پوستر در معرض دید عموم قرار داده تا بدین وسیله ابتکارات، ابداعات، محاسبات، نوع واکنش ها و نحوه کنترل آن، موارد زیست محیطی و عواملی که در آن برتری این واکنش را نسبت به سوختهای فسیلی نشان می دهد، ارائه می کنند.

زمانی بیان كرد: این مسابقات در هفته سوم مهرماه 93 در دانشگاه آزاد قوچان برگزار خواهد شد.

لباس اسپری شده روی بدن!

$
0
0
لباس یکی از ملزومات همیشه همراه انسان است که از بدن در مقابل موارد مختلف حفاظت می کند. عده ای همیشه برای خریدن بهترین لباس با توجه سایزشان

مشکلاتی دارند ولی این مشکلات با ترفندی جالب برطرف شده است.

İmage



"مانل تورس" طراح اسپانیایی به تازگی ایده ای جدید را برای طراحی لباس پیاده سازی کرده است. ایده او استفاده از لباس های اسپری شده روی بدن هستند که با مواد خاصی درست شده و پس مدتی که روی بدن می مانند به لباس تبدیل می شوند.

این ایده شاید به نظر از فیلم های علمی تخیلی آماده باشد اما در سال 2000 به ذهن تورس رسیده است. از ان پس در رشته های مختلف طراحی لباس به دنبال نظریه خود رفت و در این مدت شبانه روز تلاش کرد.


İmage



او با کمک گرفتن از چند شیمی دان برجسته انگلیسی توانست الیاف خاصی را طراحی کند که می توان درون یک بطری ریخته و آن را به بدن اسپری کرد سپس این مواد به ارامی به هم متصل شده و تبدیل به لباس های معمولی می شوند.

جال او به دنبال آن است که الیاف های مختلف را برای این کار ایچاد کند. در حال حاضر نمونه های اولیه ای از این الیاف را ایجاد و تست کرده اند. این لباس ها می توانند دنیای مد را تغییر دهند.

İmage

پنجمين كنفرانس ملي كاربرد CFD در صنايع شيميايي و نفت

$
0
0

.jpg  NCFDACCI05_poster.jpg (اندازه: 116.07 KB / دانلودها: 0)


حوزه(هاي) تحت پوشش: مهندسي شيمي
تاريخ برگزاري: 31 ارديبهشت 1393
تاريخ برگزاري ميلادی: 2014-05-21
برگزار کننده کنفرانس : دانشگاه علم و صنعت
سایر برگزار کنندگان: تحت حمايت سيويليكا
محل برگزاري کنفرانس : تهران
وضعیت کنفرانس: در حال پذيرش مقاله

تاریخ‌های مهم کنفرانس:
مهلت ارسال اصل مقاله: 1392/11/30
دریافت نسخه نهایی مقالات: 1392/12/29
اعلام نتایج داوری اصل مقاله: 1392/12/15
مهلت ثبت نام: 1393/2/1


اهداف كنفرانس:

- فراهم نمودن بستري براي تبادل نظر بين كارشناسان، محققان و خبرگان علمي و صنعت
- عرضه دستاوردهاي نوين محققان وپژوهشگران به مجامع علمي و صنعتي
- معرفي ابعاد وسيع مدل سازي هاي CFD در صنايع فرآيندي
- شناسايي توانمندي هاي CFD و كاربردهاي آن
- شناسايي محدوديت ها در اعتبار و كاربرد كدهاي CFD موجود و ترسيم افق پژوهش هاي مورد نياز


محورهاي كنفرانس:

جريان هاي چند فازي
- جريان هاي واكنش دار
- جريان هاي مغشوش
- جريان هاي دانه اي
- بستر هاي سيال
- جريان هاي پاشنده
- جريان در محيط متخلخل
- جريان هاي دوغابي
- جريان هاي سطح آزاد
- جريان هاي گاز-جامد
- جريان هاي گاز-مايع
- جريان هاي مايع-مايع و....

تكنولوژي هاي جداسازي
- سيكلون ها
- هيدروسيكلون ها
- اسكرابرها
- فيلترها
- غشاها
- غلظت دهنده هاي ثقلي
- كريستاليزاسيون
- خشك كن ها و...

ماشين هاي دوار
- پمپ ها
- كمپرسورها
- توربين ها و...

انرژي و محيط زيست
- كنترل و پخش آلاينده ها
- تصفيه آب
- پيل هاي سوختي
- احتراق و...

جريان هاي پيچيده
- فرآيندهاي چند مقياسي
- اكستروژن
- رئولوژي
- تانك ها و راكتورهاي همزده
- برج هاي حباب دار
- نانو سيالات و ...

تكنيك هاي مدلسازي CFD و اعتبار سنجي
- توسعه حل الگوريتم عددي
- تكنيك هاي پردازش موازي
- توسعه كدهاي CFD براي شبيه سازي تكنيك هاي آشكارسازي و اندازه گيري جريان و ...

دستگاه هاي تبادل كننده حرارتي
- مشعل ها و كوره ها
- مبدل هاي حرارتي
- بويلر ها و...

آموزش CFD
- جايگزيني آموزشه اي مجازي و بررسي تاثير آن بر كيفيت آموزش هاي مهندسي
- روش هاي توسعه كدهاي


اطلاعات تماس با دبیرخانه کنفرانس:
تلفن دبيرخانه: 02177240125
فکس دبيرخانه: 02177240125
ایمیل: cfd@iust.ac.ir
وب‌سایت کنفرانس: http://cfd.iust.ac.ir

دومين همايش علمي مهندسي فرآيند در صنايع نفت،گاز،پتروشيمي و انرژي

$
0
0

.jpg  PROCESS02_poster.jpg (اندازه: 139 KB / دانلودها: 0)


حوزه(هاي) تحت پوشش: مهندسي شيمي, تكنولوژي نفت و سوخت, شيمي صنعتي, شيمي و تكنولوزي فرايند, شيمي و مهندسي شيمي مواد
تاريخ برگزاري: 1 خرداد 1393
تاريخ برگزاري ميلادی: 2014-05-22
برگزار کننده کنفرانس : شركت هم انديشان انرژي كيميا
سایر برگزار کنندگان: تحت حمايت سيويليكا
محل برگزاري کنفرانس : تهران
وضعیت کنفرانس: در حال پذيرش مقاله

تاریخ‌های مهم کنفرانس:
مهلت ارسال اصل مقاله: 1392/12/20
اعلام نتایج داوری اصل مقاله: 1393/1/25
مهلت ثبت نام: 1393/1/31



اهداف همايش:

- معرفي اهميت مهندسي فرآيند، مهندس فرآيند در ارتقاي كيفي و كمي توليدات پايين دستي
- افزايش آگاهي نسبت به تكنولوژيهاي و نرم افزارهاي نوين مهندسي فرآيند
- شبيه سازي و مدلسازي سامانه هاي توليد صنايع شيمايي به وسيله مهندسي فرآيند
- ارائه روش ها علمي و فن آوري هاي جديد در حوزه مهندسي فرآيند
- پتانسيل سنجي بهينه كردن مصرف انرژي و جنبه هاي زيست محيطي
- اثرات مثبت و منفي زست محيطي فرآيندهاي شيميايي
- شناسائي موانع و ارائه راه حل ها براي ايجاد دانش و فن آوري در حوزه مهندسي فرآيند
- ملاحظات فني و اقتصادي شيوه هاي محتلف بهره برداري منايع فسيلي در صنايع پايين دستي
- ارزيابي توانايي هاي علمي در زمينه برآورد، طراحي و اجراي برنامه هاي مهندسي فرآيند
- معرفي نقش پژوهش و تحقيق در پيشرفت صنعت، ايجاد علاقه در شركت ها، سازمان ها و واحدهاي مختلف به امر پژوهش و تعريف نيازهاي تحقيقاتي
- آشنايي و دستيابي به آخرين دستاوردها و تكنولوژي پيشرفته جهان

محورهاي همايش:

- طراحي مفهومي، شبيه سازي و مدلسازي انواع فرآيندهاي صنايع پتروشيمي و پالايشگاهي
- بهينه سازي فرآيندهاي صنايع شميايي، پالايشي، پتروشيمي و ...
- ارزيابي فعاليت كاتاليست هاي صنعتي به صورت عملياتي
- افزايش مقياس فرآيندهاي شيميايي واحدهاي صنعتي
- سيستم هاي كنترلي فرآيندهاي صنعتي
- مطالعات امكان سنجي و ارزيابي فني و اقتصادي پروژه هاي فرآيندي
- مديريت انرژي و محيط زيست در مهندسي فرآيند
- ارزيابي ، بررسي و كنترل مخاطرات در واحدهاي عملياتي
- افزايش بهره وري توليد واحدهاي صنعتي به كمك مهندسي فرآيند
- پديده هاي انتقال
- ترموديناميك و تعادل فازي
- فرآيندهاي جداسازي
- مدلسازي و شبيه سازي
- ديناميك سيالات محاسباتي
- آموزش و نرم افزار در مهندسي فرآيند
- و...


اطلاعات تماس با دبیرخانه کنفرانس:
تلفن دبيرخانه: 02188671676 - 09197556424
فکس دبيرخانه: 02188671680
ایمیل: processconf@yahoo.com
وب‌سایت کنفرانس: http://www.processconf.ir

حباب یخ‌زده!!

$
0
0
حباب یخ‌زده
موج سرمای شدید در اروپا، این امکان را به‌وجود آورده است که پدیده‌های زیبایی را در هر خانه‌ای تجربه کرد. یکی از این پدیده‌ها، حباب‌های یخ‌زده است که بلافاصله پس از متورم شدن، یخ می‌بندد.
یان راسل، مشاور نمایشگاه‌های علمی در شامگاه 6 ژانویه، این حباب‌های آب‌صابون را در حیات منزلش تولید کرد. دمای هوا 6 درجه سانتی‌گراد زیر صفر بود و همین سبب شد حباب به‌آرامی یخ بزند و او بتواند مراحل مختلف یخ‌زدن را به تصویر بکشد.
اگر دمای هوا پایین‌تر از 20 درجه سانتی‌گراد زیر صفر می‌بود، حباب‌ها بلافاصله یخ می‌بستند و کره‌هایی تشکیل می‌دادند که ضخامت آنها بیش از چند مولکول نبود. به بلورهای شش گوش یخ دقت کنید!


.jpg  90_520_300_bubble1.jpg (اندازه: 47.29 KB / دانلودها: 18)

.jpg  90_520_300_bubble5.jpg (اندازه: 38.99 KB / دانلودها: 18)

.jpg  90_520_300_bubble7.jpg (اندازه: 35.92 KB / دانلودها: 18)

تصاویری چشم‌گیر از حرکت سیالات

$
0
0
تصاویری چشم‌گیر از حرکت سیالات
در حاشیه اجلاس سالانه شاخه دینامیک سیالات انجمن فیزیک آمریکا، نمایشگاهی از تصاویر حرکت سیالات و پدیده‌های مرتبط با آن برگزار شد. گزارش تصویری امروز خبرآنلاین به مرور برترین این تصاویر می‌پردازد.

.jpg  90_520_300_1airvortex.jpg (اندازه: 41 KB / دانلودها: 26)
گردباد در انتهای بال هواپیما
اغلب در اطراف نوک بال هواپیماهای در حال پرواز، اشکالی شبیه به گردبادهای کوچک شکل می‌گیرند که می‌توانند حرکت هواپیما را در ارتفاع پایین و نزدیک به زمین تحت‌الشعاع قرار دهند. این تصویر که به وسیله آشکارسازهای جریان گردبادی زمان برخورد با فلپ‌های چرخشی هواپیما تحت اثر نور لیزر به نمایش درآمده، پیچیدگی جریان حاصل را به وضوح نشان می‌دهد. علاوه بر جریان گردبادی اولیه که با رنگ قرمز نشان‌داده شده، جریان دومی هم وجود دارد که با رنگ سبز به نمایش درآمده و نتیجه برخورد بخشی از جریان گردبادی اولیه با زمین است.

وابسپارش گرمایی نفت

$
0
0
وابسپارش گرمایی نفت

وابسپارش گرمایی رویه‌ای برای تبدیل مواد آلی پیچیده به نفت خام سبک است. این رویه تقلیدی از جریان طبیعی زمین‌شناختی است که در ساخت سوخت فسیلی اتفاق می‌افتد. در فشار و گرمای زیاد زنجیره‌های بلند بسپار هیدرو‌ژن، اکسیژن، و کربن متلاشی شده و به شکل زنجیره‌های کوتاه ترکیبات هیدروکربن با بیشینهٔ ۱۸ کربن درمی‌آیند.
از فوریه ۲۰۰۵ کارخانه‌ای آزمایشی در ایالت میسوری امریکا با استفاده از زائدات بوقلمون روزانه ۴۰۰ بشکه نفت خام سبک تولید می‌کند. هزینهٔ تمام شده ۸۰ دلار برای هر بشکه گزارش شده است. این هزینه برای موادی که دارای کربن بیشتری باشند، مانند بطری‌های پلاستیکی، کمتر خواهد بود.
نفت مایعی غلیظ و افروختنی به رنگ قهوه‌ای سیر یا سبز تیره است که در لایه‌های بالایی بخش‌هایی از پوسته کره زمین یافت می‌شود. نفت شامل آمیزه پیچیده‌ای از هیدروکربن‌هایی گوناگون است. بیشتر این هیدروکربن‌ها از زنجیره آلکان هستند ولی ممکن است از دید ظاهر، ترکیب یا خلوص تفاوت‌های زیادی داشته باشند. ریشه واژه نفت از واژه اوستایی «نافتا» است. در برخی منابع قدیمی به صورت نفط نیز آمده است. نفت از باقی مانده حیوانات وگیاهانی که میلیونها سال قبل از محیط دریا (آب)،قبل از دایناسور ها زندگی می کردند ،تشکیل شده است .در طی سالها ،باقی مانده ها توسط لپه های گل پوشیده شده است .گرما وفشار این لپه ها به این باقی مانده ها کمک کرد تا به چیزی تبدیل شوند که ما امروزه نفت خام می دانیم . نفت ها از کجا آمده است؟ نفت خام ،یک مایع زرد تا سیاه ،بودار می باشد ،معمولا در نواحی زیر زمینی که مخازن نامیده می شود ،یافت می شود .دانشمندان و مهندسان یک منطقه انتخاب شده تا مطالعه نمونه های سنگی زمین را مورد استخراج قرار می دهد .اندازه گیریها انجام می شود واگر مکان از لحاظ نفتی مکان موفقیت آمیزی باشد ،حفاری آغاز می شود .بالای چاه ساختاری که (گل)نامیده می شود ،برای جا دادن وسایل ولوله ها ی مورد استفاده در چاه ساخته می شود .زمانی که حفاری تمام می شود ،چاه حفر شده یک جریان ثابتی از نفت را به سطح زمین خواهد آورد .

پنجمين شكل كربن

$
0
0
پنجمين شكل كربن

بعد ازالماس ، گرافيت، باكي بال هاونانوتيوب هااينك محققان بوجود آوردند يك شكل تازه اي از كربن جامد اسفنجي بينهايت سبك كه بطور غير معمول جذب مي شود بوسيله مغناطيس ها بنام نانو فوم0 اين فوم در آينده مي تواند كمك كند به درمان سرطان و تومور.

اين ساختار جديد زماني كه فيزيكدانها در دانشگاهي دراستراليا شكستند و ريز كردند يك كربن خيلي بزرگ به كمك ليزر بوجود آمد هنگامي كه دماي اين كربن به حدود 10000 درجه سانتيگراد مي رسيد آن شكل مي گرفت بصورت يك بافت متقاطعي از تيوب هاي كربن كه محققان اين جامد را نانو فوم ناميده اند.


.jpg  imagesCAM5P8NN.jpg (اندازه: 7.25 KB / دانلودها: 21)

John Giapintzakis استفاده كرد از يك ميكروسكوپ الكتروني براي مطالعه ساختمان نانوفوم.او مي گويد اين كشف پنجمين شكل از كربن شناخته شده بعد از گرافيت و الماس ودو نمونه اخيرا كشف شده (كره هاي توخالي كه معروف به باكي مينستر فلورنس يا باكي بالها ونانوتيوبها هستند)است.

Giapintzakis كسيكه بررسي كرده اين ساختمان را در 22 مارس درannual در جلسه انجمن فيزيك آمريكا در مونترال مي گويد اين فوم جذب مي شود به آهن ربا بطور جالبي ، با توجه به اينكه كربن غير مغناطيسي است.مطالعات در آزمايشگاه او نشان مي دهد اين اثر محو مي شود پس از چند ساعتي در دماي معمولي، اما اين كافي است براي نانوفوم جهت كشف كاربردهاي جديد.

آن مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد براي بهبود تصوير گردش خون ،همچنين مي تواند ارائه دهد يك تصوير مفصلي از بدن .بوسيله اين عمل وبا توجه به اين واقعيت كه انواع مختلفي از بافتها به محيط هاي مغناطيسي در روشهاي متفاوت واكنش نشان مي دهند.Giapintzakis مي گويد اگر اين نانوفوم تزريق مي شد به رگهاي گردش خون آن مي توانست بسيار برجسته كند فضايي كه خون در آن جريان دارد.



David Tomanek از دانشگاه ميشيگان كسي كه با اين فوم كار كرده است ،مي گويد آن مي تواند كمك كند به معالجه تومورها. او اشاره مي كند كه اين ساختمان جديد براي انتقال حرارت خيلي بد است . Tomanek بيان مي كند كه اين فوم مي تواند تزريق شود به تومورها و سپس اين تومورها در معرض اشعه فروسرخ قرار مي گيرد . اين فوم جذب مي كند اين اشعه را وگرم مي شود وسپس اين تومور از بين مي رود بدون اين كه بافتهاي اطراف گرم شوند وصدمه ببينند.
Viewing all 650 articles
Browse latest View live




Latest Images