Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

بیشتر بدانیم ...

0
0
بیشتر بدانیم ....

چرا وقتی طلا با جیوه مخلوط می شود می گویند خراب شده؟طلا در دمای اتاق به راحتی با جیوه ترکیب شده، آلیاژایجاد می کند.البته با حرارت می توان جیوه را از آلیاژ خارج کرد. از این خاصیت در آلیاژ سازی و تذهیب به کمک آتش استفاده می شود.

چرا وقتی سیر می خوریم تا مدت ها بوی سیر در دهان باقی می ماند؟ بسیاری از مواد باعث مشکلات در بازدم می شود. یکی از دلایلی که باعث شده بوی سیر شدید باشد،این است که سیر مملو از ترکیبات، باکتری ها دهان را تغذیه می کنند و باعث بوی بد دهان می شوند.

چرا بعد از خوردن ماهی،دوغ نمی نوشند؟ اسید لاکتیک موجود در ماست، روی عصب پارا سمپاتیک اثر می گذارد. از آنجا که این عصب کند کننده است، حالت لختی در بدن به وجود می آورد. این خاصیت در ماهی نیز تا حدودی وجود دارد و بهتر است با هم مصرف نشوند.

چرا جوراب بی بو خطر ناک است؟ یکی از محصولات نانو فناوری که این روزها به بازار هم عرضه شده، جوراب هایی است که هرگز بو نمی گیرند. این جوراب ها از نانو ذرات نقره بهره می برند که باکتری ها را می کشند وبدین شکل، بوی بد پا راکه در اثر تجمع این باکتری ها به وجود می آید، از بین می برند.اما به تازگی مشخص شده که وقتی نانو ذرات ضد باکتری در خاک وآب محیط بیرون ازآزمایشگاه قرار می گیرند،گاز اکسید نیترو را تا چهار برابر بیشتر آزاد می کنند. اکسید نیترو اثر گلخانه ای بسیار شدیدی دارد وعلاوه بر آن،لایه ازن را هم از بین می برد. بنابراین شاید بهتر باشد استفاده از نانوفناوری به همان محصولات صنعتی منحصر بماند.

آیا از قیمت بادکنک های هلیومی خبر دارید؟رابرت ریچارد سون (برنده جایزه نوبل فیزیک۱۹۹۶)به تازگی در مورد کاهش ذخایر هلیوم در زمین هشدار داده است. هلیوم،دمین عنصر سبک در عالم است، جزء گازهای نجیب به شمار می رود ومجموعه خواص آن ،کاربردهای منحصر به فردی برایش ایجاد کرده است. دمای بسیار پایین میعان هلیوم از آن ،خنک کننده ای ایده ال برای ساخت ابر رساناها وتولید فیبرهای نوری ساخته و کاربردهای خنک کنند گی آن در دیگر عرصه های علمیبسیار حیاتی است. اما ذخیره این گازنجیب در زمین بسیارمحدود است و با توجه به آهنگ مصرف فعلی این ماده،به نظر می رسد تا ۲۵سال آینده تمام ذخایر موجود هلیوم به پایان برسد.استخراج هلیوم از پوسته زمین بسیار سخت است و استخراج آن از جو زمین۱۰هزار مرتبه گران تر!!!به عبارت دیگر در آینده نه چندان دور،هلیوم به عنصری نایاب در زمین تبدیل می شود وحتی هزینه یک بادکنک پر شده با گاز هلیوم که تا ارتفاع بسیار زیادی صعود می کند به ۱۰۰ هزار تومان وشاید بیشتر خواهد رسید!!!

آیامی دانید سن دقیق ترمنظومه شمسی با بررسی ترکیب شیمیایی شهاب سنگ بود که بدست آمد؟ بررسی ترکیب شیمیایی شهاب سنگ آلنده که سال۲۰۰۴در شمال غربی آفریقا به زمین برخورد کرد مشخص کرده است که منظومه ی شمسی حدود۲ میلیون سال پیرتر از تخمین های قبلی است وسن دقیق تر خورشید و دیگر اجرام منظومه ۴ میلیارد و۵۶۸میلون و۲۰۰هزار سال است.

ساخت نسل جدید باتری‌ها با ویروس

0
0
ساخت نسل جدید باتری‌ها با ویروس

پژوهشگران دانشگاه مریلند، موفق شدند با استفاده از خودآرایی و خود تجدیدشوندگی ویروس‌ها، نسل جدید از باتری‌ها و پیل‌های سوختی را بسازند.

ویروس میله‌ای‌شکل موزاییک توتون و تنباکو( TMV) شبیه اسپاگتی خام است که به تنباکو، گوجه فرنگی و سبزیجات دیگر آسیب می‌رساند. پژوهشگران دریافتند که می‌توان با استفاده از این ویروس، قطعاتی برای باتری‌های یون- لیتیم ساخت....

.jpg  virusbattery-ed01.jpg (اندازه: 24.36 KB / دانلودها: 0)
محققان ویروس‌ها را روی سطح الکترودها به‌صورت عمودی نشانده و سپس آنها را با ترکیبات رسانای الکتریکی پوشش دادند.
به گفته پژوهشگران، می‌توان از این ساختار در واکنش‌های الکتروشیمیایی موجود در باتری‌ها استفاده کرد.

چنین کاری منجر به افزایش مساحت سطح و ظرفیت ذخیره‌سازی باتری‌ها شده و فرایند شارژ شدن را نیز تسریع می‌کند. این باتری‌ها نسبت به باتری‌های یون لیتیم استاندارد، دارای 10 برابر ظرفیت انرژی بیشتر هستند.

نانوساختارهای TMV برای استفاده در باتری‌ها از نظر شکل و اندازه بسیار ایده‌آل هستند. آنها قادرند که خودآرایی كرده و تکثیر و در نهایت منجر به ساختارهایی منظم و پیچیده شوند. از آنجا که این ساختارها به نحوی به سطح فلزات می‌چسبند، می‌توان با آنها قطعات سبک‌تر، قوی‌تر و ارزان‌تر نسبت به قطعات معمولی تهیه کرد.

محققان توانسته‌اند اصلاحات ژنتیکی روی TMV انجام دهند. آنها جنگلی از نانومیله‌ها را به‌صورت عمودی رشد دادند. سپس آنها را به ‌صورت محلول روی الکترود فلزی ریختند. این ویروس‌ها به‌صورت ژنتیکی دستکاری شده‌اند، به شکلی که انتهای آنها می‌تواند به یک سطح متصل شود. در گام بعد باید ویروس‌ها را با فلز نیکل پوشش داد. پس از فرایند پوشش‌دهی، سطح ویروس‌ها پوشیده شده و امکان انتقال آنها به گیاهان و جانواران وجود نخواهد داشت.


ساختار ایجادشده، دارای مساحت سطحی بالایی بوده؛ به‌طوری که می‌تواند انرژی بیشتری را در خود ذخیره کند. یکی از مزایای این روش آن است که TMV روی سطح به‌صورت مستقیم متصل می‌شود و نیاز به مواد دیگری نیست. از آنجا که اتصال ویروس به سطح مستقیم است، باتری دارای انرژی بالاتری بوده و عمر آن نیز بیشتری از باتری‌های معمولی است.


روش استفاده از TMV ، قابل انبوه‌سازی بوده و می‌تواند نیازهای تولید صنعتی را برآورده کند. این فرایند، بسیار ارزان، ساده و تجدیدپذیر است. با استفاده از این روش می‌توان میکروباتری‌ تولید و با توجه به ساختار و مزایای این فناوری، می‌توان از آنها در کاربردها مختلف استفاده کرد.

پیل سوختی پلیمری با سیستم گرمكن كاتالیزوری در هوای سرد

0
0
پیل سوختی پلیمری با سیستم گرمكن كاتالیزوری در هوای سرد

وقتی پیل سوختی در معرض هوای سرد زمستانی و دمای زیر صفر درجه قرار بگیرد،آب یخ می زند.و واكنش های لازم در پیل سوختی انجام نمی شود.از این رو لازم است كه پیل را توسط گرمكن برقی، حرارت داد تا شروع به كار نماید.راه دیگری كه جهت بكار اندازی چنین پیل هایی ارائه شده است استفاده از یك كاتالیزور در چند راهه اكسید

.jpg  shema_fuel_cell.jpg (اندازه: 32.97 KB / دانلودها: 10)
كننده می باشد.در صورتی كه مقدار كمی سوخت به هوای ورودی به چند راهه اضافه شود،در حضور كانالیزور با اكسیژن واكنش می دهد،و گرمای ناشی از واكنش باعث افزایش دمای پیل سوختی می گردد. مقدار اكسیژن اضافه شده به هوای مصرفی بسیار كم می باشد(حدود 5% حجم مخلوط هوا، تا باعث شعله ور شدن و انفجار آن در داخل پیل نشود و از طرفی دمای پیل از 90درجه سانتی گراد بالاتر نرود).





مخلوط رقیق سوخت و اكسید كننده بوسیله یك پمپ به داخل پیل تزریق می شود. منبع سوخت می تواند تحت فشار در یك سیلندر ذخیره شده باشد و یا اینكه از هیدروژنی كه به عنوان پیش سوخت به كار می رود استفاده شود. كاتالیزوری كه در ورودی هوا بكار می رود می تواند از فلزات بی اثر یا آلیاژی از فلزات بی اثر (مثل آنچه كه در پیل سوختی بكار می رو) باشد. بستر كاتالیزور ، آلومینا و سرامیك های نظیر آن است، بستر می تواند فلز ویا حتی كربن باشد. همچنین كاتالیزور می تواند فلزات واسطه مثل نیكل یا كبالت باشد، بعلاوه بستر می تواند كروی و یا به شكل اسفنج مشبك باشد، با چنین طرحی برای كاتالیزور،در حین عمل پیل سوختی،افت فشار ایجاد نمی شود. همچنین می توان بستر را از بافت های سرامیكی یا كربنی یا پشم شیشه یا الیاف زیر كونیا انتخاب كرد.

الکتروشیمی از آغاز تا....

0
0
الکتروشیمی

تمام واکنشهای شیمیایی ، اساسا ماهیت الکتریکی دارند، زیرا الکترونها در تمام انواع پیوندهای شیمیایی (به راههای گوناگون) دخالت دارند. اما الکتروشیمی بیش از هر چیز بررسی پدیده‌های اکسایش- کاهش است. روابط بین تغییر شیمیایی و انرژی الکتریکی ، هم از لحاظ نظری و هم از لحاظ عملی حائز اهمیت است.


از واکنشهای شیمیایی می‌توان برای تولید انرژی الکتریکی استفاده کرد (در سلولهایی که سلولهای ولتایی یا سلولهای گالوانی نامیده می‌شوند) و انرژی الکتریکی را می‌توان برای تبادلات شیمیایی بکار برد (در سلولهای الکترولیتی). علاوه بر این ، مطالعه فرآیندهایی الکتروشیمیایی منجر به فهم و تنظیم قواعد آنگونه از پدیده‌های اکسایش - کاهش که خارج از اینگونه سلولها روی می‌دهند، نیز می‌شود. با برخی فرآیندهای الکتروشیمیایی آشنا می‌شویم.

دید کلی

تمام واکنشهای شیمیایی ، اساسا ماهیت الکتریکی دارند، زیرا الکترونها در تمام انواع پیوندهای شیمیایی (به راههای گوناگون) دخالت دارند. اما الکتروشیمی بیش از هر چیز بررسی پدیده‌های اکسایش- کاهش است. روابط بین تغییر شیمیایی و انرژی الکتریکی ، هم از لحاظ نظری و هم از لحاظ عملی حائز اهمیت است.

از واکنشهای شیمیایی می‌توان برای تولید انرژی الکتریکی استفاده کرد (در سلولهایی که سلولهای ولتایی یا سلولهای گالوانی نامیده می‌شوند) و انرژی الکتریکی را می‌توان برای تبادلات شیمیایی بکار برد (در سلولهای الکترولیتی). علاوه بر این ، مطالعه فرآیندهایی الکتروشیمیایی منجر به فهم و تنظیم قواعد آنگونه از پدیده‌های اکسایش - کاهش که خارج از اینگونه سلولها روی می‌دهند، نیز می‌شود. با برخی فرآیندهای الکتروشیمیایی آشنا می‌شویم.

رسانش فلزی

جریان الکتریکی ، جاری شدن بار الکتریکی است. در فلزات ، این بار بوسیله الکترونها حمل می‌شود و این نوع رسانش الکتریکی ، رسانش فلزی نامیده می‌شود. با بکار بردن یک نیروی الکتریکی که توسط یک باتری یا هر منبع الکتریکی دیگر تامین می‌گردد، جریان الکتریکی حاصل می‌شود و برای تولید جریان الکتریکی ، یک مدار کامل لازم است. تشبیه جریان الکتریسیته به جریان یک مایع ، از قدیم متداول بوده است. در زمانهای گذشته ، الکتریسیته به‌صورت جریانی از سیال الکتریکی توصیف می‌شد.

قراردادهای قدیمی که سابقه آنها ممکن است به "بنجامین فرانکلین" برسد و پیش از آن که الکترون کشف شود، مورد پذیرش بوده است، بار مثبتی به این جریان نسبت می‌دهد. ما مدارهای الکتریکی را با حرکت الکترونها توجیه خواهیم کرد. اما باید به خاطر داشت که جریان الکتریکی بنا به قرارداد بطور اختیاری مثبت و به صورتی که در جهت مخالف جاری می‌شود، توصیف می‌گردد.

جریان الکتریکی برحسب آمپر (A) و بار الکتریکی برحسب © کولن اندازه گیری می‌شود. کولن ، مقدار الکتریسیته است که در یک ثانیه با جریان 1 آمپر از نقطه‌ای می‌گذرد: 1C = 1A.S و 1A = 1C/S . جریان با اختلاف پتانسیل الکتریکی که بر حسب ولت اندازه گیری می‌شود، در مدار رانده می‌شود. یک ولت برابر یک ژول بر کولن است. 1V = 1J/C یا 1V.C = 1J . یک ولت لازم است تا یک آمپر جریان را از مقاومت یک اهم بگذراند. I=ε/R یا ε=IR

ادامه دارد....

دماهای کمتر از صفر مطلق

0
0
دماهای کمتر از صفر مطلق


تا کنون همه دانشمندان با یکدیگر توافق کرده بودند که رسیدن به دماهای پایین تر از صفر مطلق غیرممکن است. به طور دقیق این سردترین چیزی است که ممکن است. اما در اواخر سال گذشته، تیمی از دانشمندان انستیتو مکس پلانک آلمان توانستند دمای یک ابر از اتمهای گازی شکل را به کمتر از منفی 273.15 سانتی گراد برسانند. در حقیقت این نتیجه بیش از هر چیز تغییری ناگهانی در تعریف دما بود. و شیوه ای که آنها با انرژی و آنتروپی (میزان بی نظمی ذرات) کنار آمدند. نیو ساینتیست در گزارش خود می آورد:

.jpg  xoriginal-3-003-500px-narenji-ir_jpg_pagespeed_ic_tvojq-V9fZ.jpg (اندازه: 34.63 KB / دانلودها: 23)
در حقیقت این امکان پذیر است که گرمای ذرات را بالا نگه داشت، در حالی که آنتروپی آنها را پایین آورد. زیرا این کار همبستگی انرژی-انتروپی را می شکند. این می تواند شیوه جدید پایین آمدن و منفی شدن دما باشد. جایی که توزیع انرژی معکوس می شود. به جای اینکه اغلب ذرات انرژی کمی داشته باشند و برخی از آنها انرژی بالایی داشته باشند، بسیاری از آنها انرژی بالایی دارند و تنها برخی از آنها انرژی کمی دارند.
و این منطق عجیب بود که به محققان انستیتو ماکس پلانک اجازه داد تا برای اولین بار اتم ها را در خلا به چنین دماهای پایینی (کمتر از صفر مطلق) برسانند. و البته به نظر می رسد که آنها هنوز هم نتوانسته اند با این موضوع کنار بیایند که حالا با این ذرات یخ زده چکار کنند!

دانشمندی که توانست تخم مرغ آب پز را به شکل سابق آن بازگرداند

0
0
دانشمندی که توانست تخم مرغ آب پز را به شکل سابق آن بازگرداند
یک دانشمند علم تغذیه و آشپزی فرانسوی موفق شد تخم مرغ آب پز را به شکل سابق آن بازگرداند. «هاروی ذیس» دانشمند فرانسوی در علم تغذیه و آشپزی است که اعتقاد دارد، پخت و پز عملیات شیمیایی است که منجر به نتایج اشتها آور می شود و در طول فعالیت های خود تلاش بسیاری کرده تا راز و رمز پخت و پز را کشف کند. یکی از موفقیت های ذیس آن بود که توانست از یک زرده تخم مرغ 24 لیتر سس مایونز تولید کند!

.jpg  1389696089.jpg (اندازه: 11.36 KB / دانلودها: 31)
اما آخرین آزمایش وی که بحث و جدل های بسیاری را هم به دنبال داشت، بازگرداندن تخم مرغ آب پز به شکل سابق آن است.

هاروی در این خصوص گفت: هنگام آب پز کردن تخم مرغ پروتئین این ماده غذایی منبسط و مولکول های آن به یکدیگر مرتبط می شود و سطح آب را فرا می گیرد، بنابراین اگر شما می خواهید، این تخم مرغ را به حالت اول آن باز گردانید، باید این ارتباط ها را از بین ببرید.

.jpg  1389696134.jpg (اندازه: 9.5 KB / دانلودها: 31)
وی توضیح داد: برای این کار کافی است، از ماده «بوروهیدرات سدیم» استفاده کنید تا ظرف 3 ساعت تخم مرغ شما به وضعیت سابق باز گردد.



اگر می خواهید این آزمایش را در منزل انجام دهید، می توانید به جای ماده «بوروهیدرات سدیم» از «سرکه» استفاده کنید.

جالب اینجاست که تجارب هاروی در آشپزی روزانه هم به درد شما می خورد، به عنوان مثال اگر به تخم مرغ آب پز یا سرخ شده در حین طبخ نمک اضافه کنید، یکنواخت پخته می شود.

.jpg  1389696109.jpg (اندازه: 12.61 KB / دانلودها: 31)
یکی از عجیب ترین تجارب وی هم این است که اگر تخم بلدرچین را 3 سال در سرکه قرار دهید، شفاف می شود.

جمع آوری انرژی برابر 70 هزار خورشید به صورت یکجا

0
0
جمع آوری انرژی برابر 70 هزار خورشید به صورت یکجا
دانش پژوهان دانشگاه کارولینای شمالی شیوه نوینی برای بهبود ارتباطات بین پیل های خورشیدی انباشته، ارائه کرده اند که می تواند اثربخشی سلول های خورشیدی را افزایش و هزینه های تولید برق خورشیدی را کاهش دهد. این کشف به معنای آن است که سازندگان پیل های خورشیدی می توانند سلول های خورشیدی انباشته ای را بسازند که بتواند بدون از دست دادن ولتاژ در محل اتصال ها از عهده انرژی های خورشیدی با شدت بالا برآیند و به طور بالقوه ای اثربخشی فرایند تبدیل را بهبود بخشند.

.jpg  1378703752.jpg (اندازه: 23.14 KB / دانلودها: 15)
پیل های خورشیدی انباشته، شامل چندین سلول خورشیدی است که روی یکدیگر انباشته شده اند. سلول های انباشته شده در حال حاضر اثربخش ترین سلول های موجود در بازار هستند و می توانند تا 45 درصد انرژی خورشیدی جذب شده را به برق تبدیل کنند.

اما برای موثر بودن، طراحان سلول های خورشیدی باید مطمئن شوند محل اتصالات بین این سلول های انباشته، هیچ انرژی خورشیدی را جذب نمی کنند و از سوی دیگر ولتاژ تولید شده توسط این سلول ها را نیز هدر نمی دهند- امری که به شکل تولید گرما نشان داده می شود.

این کار بسیار مهم است چرا که شرکت های انرژی فوتوولتاییکی علاقمند به استفاده از لنزهایی برای متمرکز سازی انرژی خورشیدی هستند که نور خورشید را به اندازه انرژی چهار صد خورشید افزایش می دهد.

اما اگر انرژی خورشیدی به طور چشمگیری افزایش یابد مثلا به 700 خورشید یا بیشتر؛ انرژی برق در محل اتصالات سلول های خورشیدی کنونی، هدر می رود. هر چه شدت انرژی خورشیدی بیشتر شود ولتاژ از دست رفته بیشتر می شود از این رو اثربخشی تبدیل انرژی خورشیدی به برق نیز کاهش می یابد.

پژوهشگران کارولینای شمالی می گویند: اکنون ما یک محل اتصال ابداع کرده ایم که تقریبا مانع از هدر رفت برق می شود حتی وقتی که سلول های خورشیدی انباشته روی هم در معرض انرژی معادل 70 هزار خورشید قرار بگیرند.

این بیش از میزان کافی برای اهداف عملی است چرا که لنزهای متمرکز ساز بعید به نظر می رسد که بیش از چهار یا پنج هزار خورشید انرژی جمع آوری کنند.

این کشف به این معناست که سازندگان سلول های خورشیدی اکنون می توانند سلول های انباشته ای بسازند که از عهده انرژی خورشیدی بیشتری، بدون از دست دادن ولتاژ در محل اتصال، بر آیند. از این رو اثربخشی تبدیل انرژی خورشیدی به برق به طور بالقوه ای افزایش می یابد.

این امر می تواند هزینه های کلی صنعت انرژی را کاهش دهد چرا که به جای ساخت سلول های خورشیدی بزرگ و گران قیمت، می توان سلول های بسیار کوچک تری ساخت که با استفاده از لنزهای متمرکز کننده، انرژی خورشیدی شدیدتری را جذب و به برق تبدیل کنند لنزهای متمرکز کننده نیز به نسبت ارزان قیمت اند.

ساخت یک نی با قابلیت تصفیه آب نوشیدنی طبیعت

0
0
ساخت یک نی با قابلیت تصفیه آب نوشیدنی طبیعت
نوعی سیستم جدید به نام «نی بقای NDūR» امکان تصفیه آب در طبیعت را حین نوشیدن و بدون نیاز به جوشاندن یا استفاده از دیگر شیوه های زمانبر، فراهم می کند. این ابزار دارای قابلیت تصفیه آب شور نیست. نی جدید در درون ابزاری تعبیه شده که استفاده از آن بسیار آسان است.

.jpg  1367736277.jpg (اندازه: 26.04 KB / دانلودها: 22)
این سیستم توسط شرکت NDūR طراحی شده و گفته می شود 99.9 درصد میکروارگانیسم ها، بیش از 99.99 درصد تمامی مواد شیمیایی و فلزات سنگین و همچنین بیش از 99.9999 درصد ویروس ها و باکتری ها را از بین می برد.

فناوری ارائه شده می تواند تا 25 گالن آب را پیش از جایگرین شدن تصفیه کند، بنابراین کاربرد آن در کشورهای جهان سوم مناسب است.

نی طراحی شده به اندازه کافی کوچک و سبک است و می توان آن را به آسانی حمل کرد.

بهای این فناوری 30 دلار امریکا گزارش شده است.

اطلاعیه : آزمایشگاه نفت

0
0
با سلام خدمت دوستان

در مورد آزمایشگاه نفت که در سیستم گلستان ارائه شده جناب دکتر اسماعیلیان سفارش کردند که قبل از اتمام زمان انتخاب واحد کسانی که خواستار تشکیل این آزمایشگاه هستند این درس را انتخاب کنند تا برای تشکیل آن اقدام کنند

که البته فک کنم باید حداقل یه گروه 15 نفری تکمیل بشه تا تشکیل بشه

که ظاهرا هنوز کسی این درس رو برنداشته

لازم به توضیحه که این درس همنیاز درس فرآیندهای پالایشه


حالا میل خودتونه فقط تا قبل از اتمام زمان انتخاب واحد تکلیفش رو مشخص کنید

خواهشا دوستان خودتون رو که تالار نمیان مطلع کنید

با تشکر

اطلاعیه شماره 2 : خودخوان شدن دروس

0
0
با توجه به بحثی که راجع به خودخوان شدن دروس زیر 25 نفر بود

با پرس و جویی که آقای اسفندیاری انجام دادن دکتر اسماعیلیان در این باره گفتن:

دروسی که متعلق به ترم های 3 - 5 - 7 می باشد چنانچه زیر 25 نفر گرفته باشن به صورت خودخوان و بالای 25 نفر به صورت عادی ارائه میشه ( البته ایشون گفتن تا 20 نفر رو هم میشه به صورت عادی ارائه داد )

دروسی که متعلق به ترم های 1 - 2 - 4 - 6 - 8 می باشند به صورت عادی ارائه شده و اگر زیر 15 نفر گرفته باشند به صورت خودخوان ارائه میشه که البته ترم های قبل دروسی بوده که زیر 15 نفر به صورت عادی ارائه شده که فک کنم تا 10 نفر رو هم بتونن به صورت عادی ارائه بدن

ساخت مایع پرکننده چاله های خیابان

0
0
ساخت مایع پرکننده چاله های خیابان

در آینده نزدیک، هنگام رانندگی و مواجهه با چاله های خیابان، دیگر نیازی به انحراف مسیر خودرو نبوده و می توان براحتی از روی این چاله ها عبور کرد. ...


دانشجویان دانشگاه کیس وسترن رزرو، مایع غیرنیوتونی پرکننده چاله تولید کرده اند که می تواند با تنظیم فشار لاستیک ها در زمستان، به ذخیره هزینه های شهری و رفع مشکلات شهروندی کمک کند.

.jpg  4c8deda960b5f78fe0e86ba7148ef425.jpg (اندازه: 25.15 KB / دانلودها: 24)
مایعات غیرنیوتونی به آن دسته از مواد گفته می شود که در برخی شرایط جریان داشته و در شرایط دیگر در واکنش به فشارهای اعمال شده بر روی آنها سفت می شوند.

محققان به عنوان بخشی از رقابت یک شرکت فرانسوی مواد، از این ترکیبات به عنوان پرکننده چاله ها استفاده کرده اند.

به گفته این دانشجویان، ماده مورد استفاده در این ابداع که در پی ثبت آن هستند، تجزیه پذیر و خوراکی است.

این ماده در حال حاضر به آزمایش درآمده و سازندگان از کارکرد آن طی چند بار استفاده، اعلام رضایت کرده اند.

شهردار کلیولند شرقی اعلام کرده که قصد دارد در آزمایشهای بیشتر این دانشجویان به آنها کمک کند.

انرژی های آینده: مزارع بادی در میان ابرها

0
0
انرژی های آینده: مزارع بادی در میان ابرها
تصورش را بکنید شهری که در آسمان و در بالای ابرها شناور است و با نیروی توربین های بادی کار می کند. هر توربین، انرژی باد را تبدیل به الکتریسیته می کند. رویای زیبایی است. هر چند فعلا ممکن است در تخیل ما باشد اما ایده کارخانه های تولید انرژی بر فراز ابرها کم کم در حال محقق شدن هستند.

موسسات تحقیقاتی مختلفی مشغول بررسی طرح های مختلف برای به خدمت گیری نیروی بالقوه بادها بر فراز ابرها هستند که بسیار سریع تر از سطح زمین حرکت می کنند. در واقع در ارتفاع 600 متری از سطح زمین بادها 8 برابر سریع تر حرکت می کنند و بنابراین می توانند انرژی بسیار بیشتری تولید کنند.

.jpg  001.jpg (اندازه: 20.53 KB / دانلودها: 21)
حالا توربین های بادی جدیدی در حال ساخته شدن هستند که می توانند در فضا معلق بشوند. پره های آنها از کامپوزیت های سبک و آلومینیوم ساخته شده. توربین شبیه یک موتور جت است که با گاز هلیوم پر شده است. قرار است نخستین مدل های آزمایشی از این توربین پرنده که در یک سوم سایز واقعی ساخته شده تا چند ماه دیگر به پرواز در بیاید.

هر کدام از این توربین های پرنده می تواند 100 کیلووات الکتریسیته تولید کند که تقریبا برای 40 خانه کافی است. سازندگان می گویند این توربین های بادی پرنده در ابتدا برای مناطق دور افتاده و جاهایی که هم اکنون از سوخت های گران قیمت استفاده می کنند، کاربرد دارد و همچنین در مکان هایی که بلایای طبیعی رخ می دهد می توان سریعا با کمک آنها برق را به آنجا رساند. تصورش را بکنید نیروگاه برق در آسمان پرواز می کند و به بالای محل زلزله زده می آید.

ضمن اینکه این تنها مدل موجود برای تولید انرژی از بالای ابرها نیست و روش های دیگر نیز هم اکنون توسط گروه های مختلف در حال بررسی است. چیزی که مشخص است این است که نیاز بشر به انرژی سبب شده که در آسمان ها هم به دنبال تامین انرژی باشد و بالاخره آن را پیدا می کند.

تصفیه آب با نور خورشید

0
0
تصفیه آب با نور خورشید

تیمی از محققان دانشگاه پلی تکنیک هنگ کنگ یک راکتور دو وجهی میکروفلوئیدی ساخته اند که با استفاده از نور خورشید و میکروفلوئید، آب را تصفیه می کند. روش پالایش آب با استفاده از نور خورشید از مدت ها پیش شناخته شده است. در این روش آب در مقابل نور مستقیم خورشید قرار گرفته و ترکیب حرارت و اشعه ماورای بنفش، پاتوژن های موجود در آب را از بین می برد.

اکنون محققان هنگ کنگی با ترکیب این شیوه با میکروفلوئیدها در یک میکرو راکتور توانسته اند قدمی دیگر در صنعت تصفیه آب بردارند.

این دستگاه از یک محفظه مستطیلی متشکل از دو صفحه شیشه ای مقابل یکدیگر ساخته شده که هرکدام با دی اکسید تیتانیوم (ماده موجود در کرم ضد آفتاب) پوشش داده شده است.

آب کثیف از طریق میکرو کانال هایی از میان این صفحات گذرانده شده تا نسبت سطح به حجم تا حد اعلی افزایش داده شود. با قرار گرفتن در برابر خورشید، دی اکسید تیتانیوم از خود الکترون آزاد کرده که باعث تجزیه آلودگی های موجود در آب می شود.

این محققان در مرحله بعدی تصمیم دارند که این راکتور را در ابعاد بزرگتر ساخته و اندازه صفحات را به دو متر مربع برسانند تا بتوانند هزار لیتر در ساعت آب پاکیزه تولید کنند. اندازه کنونی دستگاه فقط 5x1.8 سانتی متر است.

دانش هسته ای و مبارزه با گرسنگی

0
0
دانش هسته ای و مبارزه با گرسنگی

آژانس بین المللی انرژی اتمی می خواهد که با فن آوری هسته ای محصولات زراعی را افزایش دهد آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که فن آوری هایی که از دانش هسته ای برای تولید گیاهان استفاده می کند، ممکن است به مبارزه با گرسنگی کمک کند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی خواستار سرمایه گذاری بیشتر در روشی شده است که با استفاده از تشعشعات رادیواکتیو ، محصولات زراعی پایدار در برابر شرایط آب و هوایی نامناسب و آفات تولید می کند.

این سازمان می گوید که این روش پرورش گیاهان ابزاری قدرتمند برای کمک به غلبه بر بحران غذایی جهان است.

دانشمندان می گویند که قرار دادن گیاهان و بذرها در برابر اشعه رادیواکتیو ممکن است باعث شود محصولات زراعی در برابر آفات و امراض مقاوم شوند و یا در شرایط سیل و خشکسالی دوام بیاورند.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که این روش، موسوم به "القای جهش" (mutation induction)، بر خلاف اصلاح ژنتیکی گیاهان، صرفا فرآیند طبیعی تغییر خود به خود در گیاهان را تسریع می کند.

چایک امبا، رئیس واحد پرورش گیاهان در آزمایشگاه های آژانس بین المللی انرژی اتمی می گوید که این فن آوری بی خطر است.

آژانس بین المللی انرژی اتمی می خواهد که برای گسترش این فن آوری، که از دهه بیست میلادی از آن استفاده می شده است، سرمایه گذاری بیشتری انجام شود.

اخیرا از این فن آوری در ویتنام برای تولید یک نوع برنج مخصوص که خاصیت بار دهی بیشتری دارد، استفاده شد؛ از این فن آوری همچنین در کنیا برای تولید نوع خاصی از گندم و گیاه مانیوک در آفریقای جنوبی که بار دهی بیشتری دارند، استفاده شده است.

جنت کاتر، از واحد علمی سازمان بین المللی صلح سبز، اذعان دارد که این روش در مقایسه با اصلاح ژنتیکی خطرات کمتری برای محیط زیست در بر دارد اما می گوید که اکنون ابزار پیشرفته تری برای افزایش تولید محصولات زراعی وجود دارد.

او می گوید فن آوری که از دانش ژنتیکی برای افزایش محصولات زراعی استفاده می کند، ابزاری پیشرفته تر از "القای جهش" است.

بهینه‌سازی محیط کشت برای تولید اتانول با استفاده از قارچ موکور همیلیس

0
0
بهینه‌سازی محیط کشت برای تولید اتانول با استفاده از قارچ موکور همیلیس


.pdf  318.pdf (اندازه: 389.27 KB / دانلودها: 2)

آلومینیوم مذاب در خوابگه مورچگان! + فیلم

0
0
شاید بشه گفت یه اثر هنری خلق کردن با این کار،اما..
یکم غیر اخلاقیهناراحت

لینک دانلود


İmage

İmage


İmage

استفاده از رطوبت هوا و نورخورشید برای تولید آب

0
0
استفاده از رطوبت هوا و نورخورشید برای تولید آب

محققان ایرانی موفق به ساخت 'سیستم آبساز خورشیدی' شدند كه قادر است با انرژی خورشیدی از رطوبت موجود در هوا آب تولید كند.

'عبدالله آبرود' مخترع این طرح اظهار داشت: در این سیستم از آمونیاك برای سرماسازی و جذب رطوبت موجود در هوا كه غیرقابل ملاحظه توسط چشم است و تبدیل آن به آب مقطراستفاده شده است.

وی خاطرنشان كرد : این دستگاه قادر است در مناطق خشك و كویری روزانه 12 لیتر آب و در مناطق دارای رطوبت مانند حاشیه دریاها روزانه 27 لیتر آب تولید كند.

.jpg  306_488.jpg (اندازه: 74.09 KB / دانلودها: 17)
آبرود اظهار داشت : منبع تامین گرمای این سیستم از طریق سلول های خورشیدی و المنت 12 واتی است و در هنگام شب انرژی این سیستم از باتری هایی كه از سلول های خورشیدی شارژ شده است تامین می شود.

این مخترع عضو پارك فناوری استان هرمزگان قیمت این سیستم را2 میلیون و 800 هزار ریال عنوان كرد و افزود: از این سیستم می توان در باغچه های خانگی ودیگر مناطق استفاده كرد.

سیستم آبساز خورشیدی به عنوان یكی از 35 طرح برگزیده جشنواره ملی علم تا عمل كه در شهریور ماه 90 برگزار شد برگزیده شده است.

پیش بینی40 سال آینده/ استخراج نفت از مریخ

0
0
پیش بینی40 سال آینده/ استخراج نفت از مریخ

46 کارشناس علم، پزشکی و فناوری 40 سال آینده علمی و فناوری دنیا را پیش بینی کردند. دیدار انسانهای زمینی با موجودات فرا زمینی، استخراج نفت از مریخ، کشف درمان قطعی سرطان و ... بخشی از این پیش بینی ها است.
به گزارش کائسنا به نقل از خبرگزاری مهر، نسخه انگلیسی مجله "وایرد" با کمک گروهی از دانشمندان عرصه های مختلف علمی، فناوری و پزشکی به پیش بینی دنیای دانش در 40 سال آینده و تا سال 2049 پرداخت.

انسان وارد مریخ می شود و نفت استخراج می کند

بر اساس پیش بینی مجله وایرد، انسان تا سال 2040 قدم بر خاک مریخ می گذارد و با احداث پایگاههایی در صدد حفاری و کشف نفت در زیر سطح سیاره سرخ بر می آید.

کشف درمان قطعی سرطان

همچنین تا 40 سال آینده درمان قطعی سرطان کشف شده و واکسنی برای مقابله با بیماری ایدز ساخته می شود. علاوه بر این تا این سال انسان موفق به اختراع ماشینهای مجهز به هوش مصنوعی می شود. البته باید مراقب باشد که این ماشینهای هوشمند را تحت کنترل و سلطه خود نگه دارد.

این مجله در این پیش بینی ها از مشاوره مختصصانی چون یان پیرسون، فیت پاپکورن و نورمن فاستر بهره جسته است. به اعتقاد این کارشناسان تا سال 2020 ماموریت فضایی انسان به مریخ انجام خواهد شد. این سفر فضایی بین 500 تا 900 روز طول خواهد کشید به طوریکه می تواند فضانوردان را در معرض تششعات شدید کیهانی قرار دهد و موجب بروز مشکلاتی در دستگاه استخوانی شود. همچنین می تواند دشواریهایی را در زمینه حمل مواد غذایی، آب و اکسیژن برای آنها ایجاد کند اما در صورتی که این دانشمندان موفق شوند قدم بر خاک مریخ بگذارند بر اساس عقیده بسیاری از سیاره شناسان امروز می توانند تا سال 2040 در زیر سطح سیاره سرخ نفت کشف کنند.

شناخت خصوصيات غير عادي گرافن به‌کمک موج‌هاي موجود در ساختار اين ماده

0
0
شناخت خصوصيات غير عادي گرافن به‌کمک موج‌هاي موجود در ساختار اين ماده

هنوز سؤالات بسياري در مورد گرافن وجود دارد. يک گروه بين‌المللي از فيزيک‌داناني همچون آکيرا فوروساکي از مؤسسة علم پيشرفته در واکو، سعي دارد با انجام مطالعه‌اي عددي، اثر هالِ کوانتومي غير عادي مشاهده‌شده در گرافن را تشريح کند، بررسي تأثير نابه‌جايي‌هاي موجود در ساختار دوبعدي گرافن بر روي رفتار اين ماده نيز يکي ديگر از اهداف اين تحقيق بوده‌است.

.jpg  12.jpg (اندازه: 21.2 KB / دانلودها: 14)
گرچه گرافن يک تک‌لاية گرافيتي است؛ خصوصيات چشمگير و منحصربه‌فردي دارد که مهم‌ترين آنها، رفتار حامل‌هاي بارِ اين ماده است. اين حامل‌ها مانند ذرات نسبيتي بدون ‌جرم رفتار کرده، با سرعتي که تنها ۳۰۰ بار کوچک‌تر از سرعت نور است(اين مقدار چندين برابر، بزرگ‌تر از سرعت حرکت در سيليکون است)، حرکت مي‌کنند؛ از اين رو از گرافن به‌عنوان يکي از گزينه‌هاي بالقوه براي جايگزيني سيليکون در نسل بعدي تراشه‌هاي رايانه‌اي، ياد مي‌شود.
اثر هال کوانتومي در سيستم‌هاي فلزگونه‌اي که الکترون‌هاي آنها محدود شده‌اند، تنها زماني ايجاد مي‌شود كه در يک صفحة دوبعدي حرکت کنند. اين اثر با ايجاد غير منتظرة بخش‌هايي هموار، در نمودار رسانايي‌اي شناخته مي‌شود که بر حسب شارشِ جريان در سيستم ترسيم شده‌است شناخته مي‌شود؛ اين رسانايي، رسانايي هال ناميده مي‌شود. اين بخش‌هاي هموار در پي اعمال يک ميدان مغناطيسي قوي در صفحة مذکور، ايجاد مي‌شوند.
اثر هال کوانتومي در گرافن، کمي با ساير سيستم‌هاي دوبعدي فرق دارد؛ معمولاً رسانايي هال از صفر شروع شده و با افزايش ميدان مغناطيسي يا تراکم بار، در مقدار(نمو) معين و دقيقي(که e2/h ناميده مي‌شود) افزايش مي‌يابد. در گرافن، تغيير در رسانايي، به اندازة مضربي از 4e2/h است و تمام ويژگي‌ها، به اندازة نصف اين مقدار جابه‌جا مي‌گردند. علاوه ‌بر اين، در اکثر سيستم‌ها، رسانايي هال معمولاً از طريق نابه‌جايي يا نوسانات حرارتي در دماهاي خيلي بالاتر از صفر مطلق، از بين مي‌رود؛ اما در گرافن، رسانايي هال به شکل چشمگيري، مستقل از اين دو عامل است و بخش‌هاي هموار رسانايي هال در اطراف صفر مطلق با بالا رفتن دما تا دماي اتاق، بدون تغيير باقي مي‌مانند.
شبيه‌سازي‌هايي که فوروساکي و همکارانش انجام داده‌اند، پيشنهاد مي‌کند که رفتار اثر هال کوانتومي در گرافن به‌دليل ماهيت نسبيتي حامل‌هاي بارِ اين ماده، ايجاد مي‌شود. در مقدار مشخصي از نابه‌جايي‌ها، توابع موج حالت‌هايي از حامل‌هاي بارِ گرافن که انرژي آنها صفر است، همانند توابع موج حالت پاية حامل‌هاي غير نسبيتي در سيستم‌هاي هال کوانتومي معمولي، جاي‌گزيده نمي‌شوند. به گفتة اين محققان وجود چنين حالت‌هاي غير جاي‌گزيده‌اي(که حالت‌هاي بحراني ناميده مي‌شوند)، مي‌تواند توضيح دهد که چرا بخش‌هاي هموار هالِ اوليه به جاي پيدايش از صفر، قبل از افزايش در مضرب‌هايي از 4e2/h، در+/- 2e2/h ايجاد مي‌شوند، همچنين آنها معتقدند که وجود موج‌هاي پيش‌بيني‌شده‌اي در ساختار گرافن مي‌تواند دليلي قانع‌کننده‌اي براي پيدايش اين حالت‌هاي غير جاي‌گزيده باشد.
نتايج اين تحقيق در نشرية Physical Review Letters به چاپ رسيده‌است.

شهرکرد ؛ اختراع دستگاه جرم گيراتوماتيک با اسيد

0
0
شهرکرد ؛ اختراع دستگاه جرم گيراتوماتيک با اسيد

دو دانشجوي چهارمحال و بختياري موفق به ساخت دستگاه جرم گيراتوماتيک با اسيد شدند. از اين دستگاه براي جرم گيري رادياتور آبگرمکن هاي ديواري و پکيج ها استفاده مي شود.

مرتضي کريمي دانشجوي مهندسي عمران و رضا عليدوستي هنرجوي رشته گرافيک ، 20 ساله با همکاري هم اين دستگاه را در مدت 18 ماه با 7 ميليون ريال هزينه ساختند.
پيشتر اين دستگاه ها به صورت دستي با اسيد جرم گيري مي شدکه اين شيوه بيماري هاي پوستي ، چشمي (کوري چشم) و تنفسي براي کاربر به همراه داشت.
کريمي يکي از اين مخترعان گفت: استفاده از دستگاه جرم گير اتوماتيک مزاياي زيادي دارد که از آن جمله مي توان به بي خطر بودن آن براي کاربر ، کاهش مدت جرم گيري از حدود 5 ساعت به 18 دقيقه ، کاهش140درصدي مصرف اسيد ،کنترل گاز ناشي از اسيد و کاهش آلودگي زيست محيطي اشاره کرد.
اين دستگاه که به شماره 43370 در سازمان ثبت اختراعات کشور به ثبت رسيد هم اکنون در حال طي کردن مراحل ثبت بين المللي است.
Viewing all 650 articles
Browse latest View live


Latest Images