Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

دو محصول استراتژیک صنعت نفت در تبریز رونمایی شد

$
0
0
دو محصول استراتژیک صنعت نفت در تبریز رونمایی شد
تبریز - ایرنا - دو محصول استراتژیک صنعت نفت در کارخانه پمپ و توربین شرکت پتکو تبریز با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، مدیرعامل این شرکت روز چهارشنبه در آیین رونمایی از این دو محصول گفت: این دو پمپ برای نخستین بار در کشور و با دانش بومی طراحی و ساخته شده و قرارداد فروش آن با برخی از شرکت های نفتی کشور بسته شده است.

.jpg  81061878-5528682.jpg (اندازه: 83.22 KB / دانلودها: 9)
مسعود تجریشی اضافه کرد: پمپ کولینگ آب دریایی VSP1 که در این شرکت طراحی و ساخته شده به صورت عمودی آب دریا را به منظور کار پالایش نفت پمپاژ و ظرفیت آن 12 هزار متر مکعب در ساعت است.

وی گفت: پمپ دیگر تولید شده در این پالایشگاه پمپ BT2 است که یک پمپ دو مرحله ای بوده و به منظور شیرین کردن آب دریا و تولید برق مورد استفاده قرار می گیرد.

تجریشی یادآوری کرد: هم اکنون پمپ BB3 را نیز در دست طراحی داریم که چند مرحله ای بوده و همزمان قادر به تولید برق، شیرین کردن آب و پمپاژ است.

((با توجه به تحریم های کنونی و کمبود این قبیل محصولات مهندسان عزیز طراحی فرآیند واقعا عالی عمل کردند واقعا ارزشمنده))

شارژ 10 روزه تلفن همراه با قند!(نسل جدید باتری زیستی)

$
0
0

شارژ 10 روزه تلفن همراه با قند!(نسل جدید باتری زیستی)


محققان دانشگاه پلی‌تکنیک ویرجینیا نسل جدیدی از باتری زیستی را توسعه داده‌اند که قادر به تبدیل قند به انرژی برای شارژ باتری تلفن همراه و سایر دستگاه‌های الکترونیک کوچک است.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، نسل جدید باتری زیستی از بازده بسیار بالاتری در مقایسه با باتری‌های متداول لیتیوم یون برخوردار بوده و عملکرد آن مشابه متابولیسم بدن انسان است که شامل تجزیه قند به دی‌اکسیدکربن و آب همزمان با انتشار الکترون‌ها است.

.jpg  74-17.JPG (اندازه: 9.8 KB / دانلودها: 15)
استفاده از دو آنزیم فعال در این سیستم باعث آزاد شدن دوجفت الکترون از قند می‌شود، درحالیکه 10 آنزیم دیگر به واکنش داخلی درون باتری زیستی کمک می‌کنند.

در این زمان آنزیم‌های فعال، دو جفت الکترون دیگر را آزاد می‌کنند و پس از شش چرخه، باتری زیستی تمامی انرژی ناشی از تجزیه مولکول‌های قند به دی‌اکسید کربن و آب را ذخیره‌سازی می‌کند.

به گفته «ژیگوانگ ژو» از محققان دانشگاه پلی‌تکنیک ویرجینیا، عمر باتری‌های لیتیوم یون حداکثر یک روز است، درحالیکه باتری زیستی قندی تا 10 روز دوام دارد.

نتایج دستاورد این محققان در مجله Nature Communications منتشر شده است.

اطلاعیه : کلاس سینتیک و طرح راکتور

$
0
0
کلاس سینتیک و طرح راکتور پنج شنبه ها ساعت 8 تا 10 با استاد احمدوند تشکیل میگردد.

تحریم ها علیه ایران موجب تولید بنزین با بنزن 50 درصد شده است

$
0
0
تحریم ها علیه ایران موجب تولید بنزین با بنزن 50 درصد شده است

تهران - ایرنا - مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: تحریم ها بر زندگی مردم تاثیر منفی بسیاری داشته که یک نمونه بسیار مهم آن بروز هوای آلوده ناشی از بنزین غیر استاندارد است، زیرا تحریم ها موجب تولید بنزین با بنزن 50 درصد شده است.
تحریم ها علیه ایران موجب تولید بنزین با بنزن 50 درصد شده است
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، اسماعیل کهرم روز سه شنبه در نشست تشریح پاسخ دبیر کل سازمان ملل به درخواست تشکل های غیر دولتی زیست محیطی کشور مبنی بر آثار تحریم ها بر محیط زیست ایران اظهار داشت: در دولت گذشته برخی دولتمردان معتقد بودند تاثیر تحریم ها بر ملت ایران مانند نسیمی بر کوه دماوند است، اما اکنون مشخص شده که این تحریم ها چه تاثیر منفی بر زندگی مردم و محیط زیست داشته است.

.jpg  81071857-5544682.jpg (اندازه: 9.07 KB / دانلودها: 31)
وی اظهار داشت: یکی از اثرات تحریم ها بر زندگی مردم آلودگی هوا ناشی از سوخت غیر استاندارد است به این معنا که تحریم ها مانع واردات بنزین با کیفیت به کشور شد از این رو بنزین با بنزن 50 درصد در کشور تولید شد که ترکیبی کاملا سرطان زا و خطرناک است.

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: این در حالی است که میزان بنزن استاندارد در بنزین باید فقط 5 درصد باشد.

همچنین علی اشرف شبستری مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست نیز درباره نقش انجمن های زیستمحیطی (سمن ها) در مجامع بین المللی گفت: اگر سازمان های مردم نهاد زیست محیطی مقام مشورتی داشته باشند بهتر می توانند صدای خود را به مجامع بین المللی برسانند.هر سازمان مردم نهادی که دو سال فعالیت مناسب و مستمر داشته باشد می تواند با درخواست از وزارت کشور مقام مشورتی دریافت کند.

وی افزود:سازمان های مردم نهاد ( سمن ها ) با گرفتن مقام مشورتی می توانند در مجامع بین المللی و سازمان ملل حضور یابند تا صدایشان راحت تر به گوش جهانیان برسد زیرا سمن ها با گرفتن این مقام مشورتی جزو لیست سازمان ملل متحد می شوند.

مشاور رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: متاسفانه تاکنون از این موضوع در مورد سمن های زیست محیطی استقبال نشده است که باید مورد توجه نمایندگان این نهادهای مردمی قرار گیرد.

وی تاکید کرد: اگر صدا و خواسته های زیست محیطی از طریق سمن ها مطرح شود سازمان حفاظت محیط زیست امکان مانور بیشتری برای بیان آنها در سطح دولت یا مجامع بین المللی دارد.

بنزین پاک ریه های تهران را تمیز کرد

$
0
0
بنزین پاک ریه های تهران را تمیز کرد

تهران - ایرنا - معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران از کاهش آلودگی هوای کلانشهرها به خصوص شهر تهران با توزیع بنزین پاک خبر داد و گفت: سوخت یورو ٤ از آلاینده های بسیار اندکی برخوردار است که این موضوع در روند کاهش آلودگی هوا به ویژه در کلانشهرها تاثیرگذار است.
بنزین پاک ریه های تهران را تمیز کرد
به گزارش ایرنا به نقل از شانا؛ محمد رستگاری با تاکید بر ضرورت هماهنگی توزیع سوخت پاک و ارتقا خودروها افزود: سوخت و خودرو باید مکمل باشند، با تولید بنزین یورو ٤، خودروهای کشور نیز باید خود را به استانداردهای روز دنیا (یورو٤ ) نزدیک کنند.

.jpg  81071735-5544711.jpg (اندازه: 28.21 KB / دانلودها: 52)
وی عنوان کرد: سوخت یورو ٤ باعث احتراق بهتر خودرو شده که این امر یکی از دلایل کاهش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ بوده است.

رستگاری تصریح کرد: تمام خودروهای موجود در کشور قابلیت استفاده از بنزین یورو ٤ را دارند و اینکه گفته می شود این نوع بنزین، باعث آسیب دیدگی موتور خودروهای داخلی می شود، اظهار نظری غیر کارشناسی بوده و پذیرفتنی نیست.

وی گفت: اقدام وزارت نفت را در توزیع سوخت پاک، مثبت و سازنده ارزیابی می کنم، چراکه این موضوع در روند کاهش آلودگی هوا نقش موثری ایفا خواهد کرد، البته امیدوارم این سوخت علاوه بر کلانشهرها به سراسر کشور نیز ارسال شود.

تولید سوخت هیدروژنی ارزان برای خودروها

$
0
0
تولید سوخت هیدروژنی ارزان برای خودروها:


محققان، فناوری جدیدی برای تولید سوخت هیدوژنی ارزان تولید کرده‌اند که با استفاده از انرژی خورشید اقدام به تجزیه آب به هیدورژن و اکسیژن می‌کند.

مشکل اصلی در زمینه تولید سوخت خورشیدی، هزینه بالای نیمه‌رسانای جاذب نور خورشید و کاتالیزورهایی برای تولید سوخت است؛ همچنین کارآمدترین مواد برای تولید سوخت در مقایسه با بنزین بسیار گران هستند.

محققان دانشگاه ویسکانسین- مدیسون روش جدیدی را طراحی کرده‌اند که اقدام به ترکیب مواد ارزان مبتنی بر اکسید برای تجزیه آب به هیدورژن و اکسیژن با استفاده از انرژی خورشید می‌کند.


.jpg  18790.jpg (اندازه: 23.05 KB / دانلودها: 9)

سلول‌های خورشیدی از یک ترکیب غیر آلی موسوم به وانادات بیسموت (bismuth vanadate) در فرآیند الکترو رسوب‌دهی تولید شد که باعث افزایش مساحت سطح به 32 متر مربع شد؛ افزایش مساحت سطح به معنای تماس بیشتر با آب و در نتیجه جداسازی بیشتر آب است.

«یانگ شین جوی» استاد شیمی دانشگاه ویسکانسین- مدیسون تأکید کرد: ساخت دستگاه‌های ارزان برای تولید سوخت خورشیدی نیازمند کاهش هزینه مواد و فرآیند تولید است؛ کارآیی این سیستم فوتوالکترود مبتنی بر اکسید 1.7 درصد است که بالاترین کارآیی در سیستم‌های مشابه محسوب می‌شود.

نتایج این دستاورد در مجله Science منتشر شده است.

راه اندازی رشته «مهندسی پیل سوختی» در دانشگاه‌ها

$
0
0
راه اندازی رشته «مهندسی پیل سوختی» در دانشگاه‌ها

هفتمین سمینار پیل سوختی ایران به همت انجمن الکتروشیمی ایران و با همکاری ستاد توسعه فناوری نانو و دانشگاه آزاد قشم، روز چهارشنبه به مدت دو روز در جزیره قشم آغاز شد.

.jpg  45-25.JPG (اندازه: 14.75 KB / دانلودها: 9)
دکتر رسول عبدالله‌ میرزایی، دبیر سمینار در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اظهار داشت: 54 مقاله در قالب سخنرانی و پوستر برای ارائه در این سمینار پذیرفته شده که قرار است مقالات برگزیده در مجله International Journal of Hydrogen Energy که از نشریات معتبر در زمینه فناوری هیدروژن و پیل سوختی است، منتشر شوند. این مجله از نشریات الزیور است که بیشترین مقالات محققان پیل سوختی ایران در آن چاپ می‌شود.


عضو هیات علمی دانشگاه شهید رجایی خاطرنشان کرد: این نشریه طی دو دوره قبلی سمینار نیز شماره های ویژه ای را به چاپ مقالات برگزیده سمینار پیل سوختی ایران اختصاص داده بود.


وی با اشاره به اهمیت فزاینده فناوری پیل سوختی به عنوان یک حوزه بین رشته‌یی که رشته های مختلف شیمی، فیزیک، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و ... را در بر می‌گیرد، اظهار داشت: با تصویب سند توسعه فناوری پیل سوختی در دولت، شاهد پویایی بیشتر مراکز علمی کشور در این حوزه هستیم.


دبیر هفتمین سمینار پیل سوختی ایران با اشاره به این که فناوری پیل سوختی از دهه 1950 که بحث فضا مطرح شد، مورد توجه مراکز علمی پیشروی دنیا قرار گرفته است، اظهار داشت: با این که تنها حدود یک دهه از توجه جدی به این فناوری در کشور می‌گذرد در بازه 10 ساله اخیر از لحاظ تعداد مقالات در رتبه بیستم دنیا و در زمره چند کشور پیشتاز در این فناوری در منطقه و آسیا هستیم. البته در زمینه تعداد اختراعات وضعیت ما به این خوبی نیست که از کمیته راهبری پیل سوختی انتظار می‌رود با حمایت فزاینده و ایجاد انسجام و هماهنگی بین نهادهای فعال در این بخش گامی جدی در توسعه این فناوری در کشور بردارد.


عبدالله میرزایی خاطرنشان کرد: انجمن‌های علمی به عنوان نهادهای غیر دولتی شکل دهنده اجتماع علمی انتظار دارند کمیته راهبری در کنار آنها باشد و به عملکرد موثرتر آنها کمک کند. در حال حاضر توانمندی‌های خوبی به صورت پراکنده در کشور وجود دارد که اگر هماهنگ شوند شاهد رشدی چشمگیر در این زمینه خواهیم بود.


مسوول آزمایشگاه پیل سوختی دانشگاه شهید رجایی در پایان با تاکید بر ضرورت توجه تخصصی‌تر به این فناوری در کشور با اقداماتی از قبیل راه‌اندازی رشته مهندسی پیل سوختی در دانشگاه‌های کشور گفت: سال‌ها قبل دانشگها آزاد قصد داشت وارد این حوزه شود که پیش‌نویس طرح این رشته را به دانشگاه دادم. البته در کنار دیدگاه‌های موافق نسبت به راه‌اندازی رشته مستقل پیل سوختی، دیدگاه‌های غیر موافقی نیز مطرح است مبنی بر این که بحث پیل سوختی با توجه به گستره وسیع آن بهتر است به صورت گرایش‌هایی در دل رشته‌های دیگر مثل شیمی، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک و ... پیگیری شود.

تبدیل فیلتر سیگار به پلاستیک

$
0
0
تبدیل فیلتر سیگار به پلاستیک

تهران-ایرنا- برای اولین بار در استرالیا، فیلترهای سیگار بازیافت و به محصولات پلاستیکی صنعتی تبدیل می شود.

به گزارش ایرنا از میل آن لاین، فیلترهای سیگار پس از بازیافت به محصولاتی نظیر تخته های حمل و نقل و حتی زیرسیگاری تبدیل می شوند.

.jpg  81072804-5546114.jpg (اندازه: 17.1 KB / دانلودها: 13)
استرالیا نهمین کشوری است که برای حفظ محیط زیست فیلترهای سیگار را بازیافت می کند.

با استفاده از این فناوری که در آمریکا ابداع شده است، خاکستر، توتون، تنباکو و مواد آلی سیگار برای استفاده در زمین های کشاورزی از فیلتر جدا می شوند.

سپس فیلترهای سیگار ذوب می شوند و با پلاستیک های دیگری ترکیب می شوند که از آن می توان برای ساخت مجموعه ای از محصولات صنعتی استفاده کرد.

بر اساس این گزارش برای تولید یک کیلو گرم پلاستیک به 2000نخ سیگار نیاز است.

برای ارسال فیلترهای سیگار جمع آوری شده، هر فرد بالای 18 سال در استرالیا می تواند یک نشانی پستی از پایگاه اینترنتی TerraCycle دانلود کند.

مگه اینکه سیگار با بازیافتش یه سودی داشته باشه وگرنه که....

اطلاعیه : کلاس های استاد احمدوند

$
0
0
با سلام خدمت دوستان

به گفته ی یکی از دوستان روزهای شنبه کلاس های عملیات واحد ، سینتیک و طرح راکتور و شیمی فیزیک با استاد احمدوند تشکیل میگردد

بنده از ترتیب برگزاری کلاس ها و ساعت دقیق آنها بی اطلاعم لذا از افراد مطلع خواهشمندم که ساعت برگزاری هر کلاس رو ذکر کنند

با تشکر

رديابي هزار ماده شيميايي با استفاده إز دست بند سيليكون

$
0
0
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از صدای آمریکا ، همه ما در معرض انواع و اقسام سموم هستیم بی آن که خود بدانیم . پژوهشگران دانشگاه ایالتی «اورگون» در آمریکا تصمیم گرفته اند از مچ بند یا دستبند های نرمش پذیر یا قابل انعطافی از جنس «سیلیکون» برای سنجش در معرض «سموم» استفاده کنند.

مردم پیوسته در معرض انواع و اقسام آلاینده ها در حد پایین اند، از ترکیبات صنعتی بکار رفته در ضد عفونی کننده ها اثاث خانه گرفته تا عطریات و خوشبو کننده ها، نیکوتین و حشره کش ها.

پژوهش ها نشان می دهد که میان این مواد شیمیایی با مشکلات جسمی انسان ارتباطی هست اما سنجش دراز مدت برای تایید این نتیجه گیری دشوار است.

در حالی که سنجش و نظارت بر میزان در معرض سموم بودن یا وجود سموم در بدن هر فرد مشخصاً با ابزار حجیم و گرانقیمت انجام می گیرد.

کیم اندرسن، پژوهشگر دانشگاه ایالتی اورگون می گوید: سیلیکون بکار رفته در این دستبند یا مچ بندها طیف گسترده ای از ترکیبات را به خود جذب می کند.

اندرسن و همکارانش، در پژوهش خود، مچ بندهایی را برای مدت زمان هایی گوناگون، به مچ داوطلبان بستند، و سپس، اندازه 49 ماده مختلف جذب شده در آن مچ بند ها را سنجیدند.

به گفته اندرسن ، با این مچ بندها یک هزار ماده شیمیایی را می توان ردیابی کرد.

این گروه پژوهشگر در گزارش خود در نشریه «علوم و فن آوری زیست محیطی» نتیجه گیری کرده است: این مچ بند ها، که در حد گسترده ای در دسترس همگان است، برای مشخص کردن این که یک فرد تا چه اندازه در معرض سموم و مواد مسموم کننده، و در نتیجه در معرض ابتلاء به بیماری است یا نه، می تواندارزشمند باشد.

کاهش 50 درصدی آلایندگی خودروها

$
0
0
پژوهشگران واحد علوم و تحقیقات دستگاه مولد گازی برای کاهش آلاینده های خودرو ساختند که عملکرد آن در خودروها موجب کاهش 20 درصدی تولید گاز دی اکسید کربن و 50 درصدی تولید گاز مونو اکسید نیتروژن می‌شود

نادر عزیزی- مجری طرح در این باره گفت: اخیرا آلاینده‌های خروجی حاصل از احتراق سوخت‌های فسیلی اعم از بنزین، گازوئیل و گاز CNG در حال افزایش است از این رو توجه جهانی به این موضوع جلب شده است.

وی با تاکید بر اینکه در ایران آلودگی کلان شهرها به ویژه تهران مشکلات زیادی در زمینه بهداشت و سلامت ایجاد کرده است، اظهار داشت: این امر در دراز مدت تاثیرات زیادی بر هزینه‌های سنگین بهداشت و درمان و بیمه نشان خواهد داشت.

عزیزی با اشاره به نتایج تحقیقات انجام شده در این زمینه خاطر نشان کرد: این تحقیقات نشان می‌دهد که افزایش دمای زمین به دلیل تجمع گازهای خروجی از اگزوزهای طرح‌های صنعتی و اگزوز اتومبیل‌ها است و در این راستا وسایل نقلیه موتوری سهم بیشتری مربوط به تولید این نوع گازها را به خود اختصاص داده‌اند و در آلودگی محیط زیست نقش دارند.

مجری طرح با بیان اینکه خروجی‌های این وسایل نقلیه به طور ساده دود و پسماندهای حاصل از احتراق هستند که از موتور خارج می‌شوند، ادامه داد: هر وسیله نقلیه موتوری استاندارد باید گواهی تمیز سوزی را برای تردد داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه نمونه برداری از گازهای خروجی اتومبیل 5 نوع گاز HC (هیدروکربن) ،CO2 (دی اکسید کربن) ، CO (مونو اکسید کربن) ،O2 (اکسیژن) وNOx (مونو اکسید نیتروژن) را اندازه گیری می‌کند، ادامه داد: هیدروکربن‌های نسوخته است که از داخل موتور توسط اگزوز اتومبیل به هدر می‌رود. میزان دود سیاه خارج شده از اگزوز متناسب با مقدار HC است.

به گفته زمان بندی بد سیستم احتراق یا زمان بندی پیشرونده برای احتراق و استفاده از مبدل‌های کاتالیستی نامرغوب از دلایل تولید گاز HC و دومین عامل نیز هست.

مجری طرح با بیان اینکه میزان بالای گاز NOx زمانی رخ خواهد داد که هوا به میزان بالایی در درون این موتورها گرم و متراکم شود، اضافه کرد: موتورهای دیزلی سهم زیادی در تولید این گاز دارند و این گاز نیز اگر در هوا زیاد باشد برای تنفس مشکل ساز خواهد شد.

عزیزی از طراحی و ساخت مولد گاز (HHO)طی اجرای پروژه تحقیقاتی خبر داد و افزود: دستگاه مولد گاز با استفاده از توان الکتریکی باتری اتومبیل عمل هیدرولیز انجام داده و از آب موجود در داخل دستگاه هیدروژن و اکسیژن ایجاد می‌کند، هیدروژن و اکسیژن خروجی از این دستگاه بلافاصله از طریق لوله رابط به مسیر هوای ورودی از فیلتر هواکش تزریق و جهت احتراق به داخل موتور ارسال می‌شود.



.jpg  Untitled-2(37).jpg (اندازه: 33.68 KB / دانلودها: 15)
دستگاه مولد گاز ساخته شده واحد علوم تحقیقات که با نصب آن بر روی خودروها موجب کاهش آلاینده‌های خودرو می‌شود

وی با تاکید بر اینکه دستگاه HHO بر روی انواع خودروها قابل نصب است، گفت: استفاده از این دستگاه موجب جلوگیری از خروج گازها از اگزوز خودرو خواهد شد که این امر موجب افزایش توان خودرو و کاهش مصرف سوخت به میزان 20 درصد می‌شود ضمن آنکه موجب احتراق کامل در موتور، کاهش 20 درصدی تولید گاز دی اکسید کربن از خروجی اگزوز اتومبیل و کاهش 50 درصدی تولید مونو اکسید نیتروژن می‌شود.

مجری ایده دستگاه مولد HHO را یک ایده جهانی دانست و خاطر نشان کرد: تمام قطعات این دستگاه در داخل کشور موجود است و نیازی به تغییر طراحی برای موتورهای خودرو نیست و به طور ساده قابل نصب بر روی انواع خودروهای بنزین سوز، گازوئیلی و گاز سوز است.


راه اندازی پمپ بنزین فضایی

$
0
0
راه اندازی پمپ بنزین فضایی

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه ام آی تی قصد راه اندازی یک پمپ بنزین فضایی را دارند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینس، محققان ام آی تی در حال برنامه ریزی برای ایجاد یک پمپ بنزین فضایی هستند که قابلیت سوخت رسانی و ذخیره سوخت اضافی فضاپیما را دارد.

.jpg  81078830-5555374.jpg (اندازه: 71.31 KB / دانلودها: 19)
در حال حاضر فضاپیماها مقداری بیشتر از سوخت موردنیاز را با خود حمل می کنند و پس از اتمام مامورت، سوخت اضافی را روی کره ماه جا گذاشته یا آن را پیش از ورود به جو زمین می سوزانند. این در حالی است که هر گرم افزایش وزن فضا پیما به دلیل حمل سوخت اضافی، هزینه ماموریت های فضایی را هزاران دلار افزایش می دهد.

محققان ام آی تی معتقدند با راه اندازی یک پمپ بنزین فضایی می توانند مبالغ هنگفتی را در زمینه تامین سوخت فضاپیما صرفه جویی کنند. به این ترتیب فضاپیما ها در مسیر برگشت از ماموریت می توانند سوخت اضافی خود را در اختیار این پمپ بنزین قرار دهند تا در ماموریت های بعدی مورد استفاده قرار گیرد. بدین ترتیب نیازی نیست که فضاپیما ها در زمان خروج از جو زمین، بار اضافی را با هزینه بسیار زیاد با خود حمل کنند، بلکه تنها سوخت مورنیاز برای رسیدن به پمپ بنزین را حمل کرده و در آنجا از سوخت های انبار شده سایر فضاپیما ها استفاده می کنند.

مناسب ترین محل استقرار پمپ بنزین های فضایی در نقاط لاگرانژ است. این نقاط در واقع نقاطی از فضا هستند که در آن ها تعادل گرانشی وجود دارد و موقعیت آن ها همواره نسبت به زمین و ماه ثابت است.

انتظار می رود پروژه ساخت اولین پمپ بنزین فضایی به زودی آغاز شود.

گزارش کامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Acta Astronautica به چاپ رسیده است.

دیگه وقتی به فضا ام سوخت می رسونیم دیگه چه می شه کرد دیگهخنده
کلا برامون محدودیت تعریف نشده سخنده

چهار گاز، تهدیدکنندگان تازه لایه ازن

$
0
0

چهار گاز، تهدیدکنندگان تازه لایه ازن


محققان انگلیسی موفق به شناسایی چهار گاز جدید تولید شده توسط بشر شده‌اند که می‌تواند به آسیب بیشتر لایه ازن منجر شود.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، لایه ازن در جو بین 15تا 30 کیلومتر بالاتر از سطح زمین، نقش حیاتی در مسدود کردن پرتوهای مضر فرابنفش خورشید داشته و تخریب آن باعث بروز سرطان در انسان و مشکلات تولید مثل در حیوانات می‌شود.

.jpg  132-22.JPG (اندازه: 9.88 KB / دانلودها: 12)
محققان نخستین بار در سال 1985 سوراخ بزرگی را در لایه ازن بر فراز قطب جنوب شناسایی کردند.

گازهای کلروفلوئوروکربن (CFCs) مورد استفاده در یخچال‌ها و صنایع مختلف، متهم اصلی تخریب لایه ازن محسوب می‌شوند که با راه یافتن به جو و واکنش‌های شیمیایی، موجب تخریب تدریجی لایه ازن می‌شوند.

بر اساس پروتکل مونترال استفاده از CFD محدود شد و سرانجام در سال 2010 استفاده از این گازها بطورکلی ممنوع اعلام شد.

محققان دانشگاه ایست آنگلیا در تحقیقات اخیر خود موفق به کشف شواهدی از چهار گاز جدید شده‌اند که منبع ناشناخته‌ای برای تخریب لایه ازن محسوب می‌شوند.

سه نوع از این گازها کلروفلوئوروکربن (CFC) شامل CFC-112، CFC-112a، CFC-113a و یک نوع نیز هیدرو کلروفلوئوروکربن (HCFC) شامل HCFC-133a هستند.

شناسایی این گازها از طریق آنالیز برف‌های قدیمی صورت گرفت؛ هوای استخراج شده از این برف‌ها یک آرشیو طبیعی از مواد موجود در جو در 100 سال قبل محسوب می‌شود؛ همچنین نمونه‌های هوای جدید جمع‌آوری شده از منطقه Cape Grim در تاسمانی نیز مورد آنالیز قرار گرفت.

به گفته دکتر «یوهانس لاوبه» سرپرست تیم تحقیقاتی، این چهار گاز تا دهه 1960 به هیچ عنوان در جو وجود نداشتند که نشان می‌دهد، این گازها توسط بشر تولید شده‌اند.

سه نوع گاز CFC به آهستگی از بین می‌روند و حتی در صورت توقف انتشار این گازها، تا چند دهه در جو باقی می‌مانند؛ از میان این چهار گاز جدید، CFC-113a خطرناک‌ترین نوع محسوب می‌شود و آفت‌کش‌های کشاورزی اصلی‌ترین منبع انتشار آن هستند.

نتایج این مطالعه در مجله Nature Geoscience منتشر شده است.

تولید پلاستیک‌ زیستی از پوسته‌های میگو

$
0
0
تولید پلاستیک‌ زیستی از پوسته‌های میگو

محققان مؤسسه «وایس» دانشگاه هاروارد نوعی پلاستیک زیستی کاملا تجزیه‌پذیر را از پوسته‌های میگو تولید کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، می‌توان از پلاستیک جدید برای تولید اشیای روزانه از تلفن‌های همراه گرفته تا ظرف‌های غذا و اسباب‌بازی در مقیاس بزرگ استفاده کرد. این اشیا، بسیاری از ویژگی‌های اجسام ساخته‌شده از پلاستیک مصنوعی را دارا هستند؛ اما هیچ گونه خطری برای محیط زیست ندارند. شیوه جدید همچنین هیچ‌گونه خطری برای درختان یا رقابت با عرضه غذا ندارد.

.jpg  5-1600.jpg (اندازه: 6.77 KB / دانلودها: 15)
بسیاری از پلاستیک‌های زیستی از سلولز ساخته شده‌اند، که ماده‌ای گیاه‌محور است؛ با این حال، تیم موسسه «وایس» پلاستیک زیستی خود را از کیتوزان ساخته است. کیتوزان، شکلی از کیتین است که بازیگر قدرتمندی در دنیای پلیمرهای طبیعت و دومین ماده فراوان روی زمین محسوب می‌شود.

کیتین، پلی‌ساکارید با زنجیره بلند است که مسئول به وجودآمدن پوسته‌های سخت میگوها و دیگر سخت‌پوستان، دیواره‌های سخت سلول‌های قارچی و بال‌های انعطاف‌پذیر پروانه است.

جزئیات این دستاورد علمی در مجله Macromolecular Materials & Engineering منتشر شده است.

تولید جایگزین ارزان‌قیمت برای کاتالیست پلاتین در پیل‌های سوختی

$
0
0
تولید جایگزین ارزان‌قیمت برای کاتالیست پلاتین در پیل‌های سوختی

یک گروه تحقیقات بین‌المللی روش ساده‌ای برای تولید نانوکاتالیست کربنی ارائه دادند که می‌تواند جایگزین ارزان‌ قیمتی برای کاتالیست پلاتین در پیل‌های سوختی شود.

.jpg  id32.jpg (اندازه: 18.88 KB / دانلودها: 13)
به گزارش سرویس علمی ایسنا، پلاتین یکی از اجزای اصلی کاتالیست‌ها است، از آنجایی که کاتالیست‌ها قلب پیل‌های الکتروشیمیایی و پیل‌های سوختی هستند؛ بنابراین، این فلز نقش مهمی در این فناوری‌ها دارد. از سوی دیگر پلاتین فلزی کمیاب و گرانقیمت است که استخراج آن از معادن نیز کاری دشوار محسوب می‌شود. همین موانع باعث شده تا هزینه تولید خودروهای مجهز به پیل سوختی به شدت افزایش یابد.

برای ساخت پیل سوختی برای هر خودرو باید حداقل 30 گرم از این فلز به کار گرفته شود، به طوری که 40 درصد از هزینه تولید پیل صرف خرید پلاتین می‌شود. این درحالی است که اگر پلاتین از این پیل‌ها حذف شود، کارایی پیل کاهش شدیدی یافته و عملا غیرقابل استفاده می‌شود.

سال‌هاست که پژوهشگران به دنبال جایگزین مناسبی برای پلاتین هستند تا در پیل‌های سوختی از آن استفاده کنند. طی 5 سال گذشته، کربن تقویت شده بعنوان یک جایگزین برای پلاتین معرفی شده‌ است. به همین دلیل، خیل عظیمی از تحقیقات به سوی نانولوله ‌کربنی و گرافن سرازیر شده‌ که این امر موجب ارائه راه‌های مختلفی برای تولید این نانوساختار شده‌ است.

یک تیم تحقیقات بین‌المللی روش ساده‌ای را برای تولید مواد کربنی ارائه کرده است که در نهایت می‌توان از محصول تولید شده در ساخت کالیست تجاری پلاتین/کربن استفاده کرد. این گروه برای این کار از ژلاتین استفاده کردند؛ همان ماده‌ای که در تولید ژله‌های خوراکی استفاده می‌شود.

به گفته این محققان، نکته جالب در این فرآیند آن است که می‌توان به سادگی ماده‌ای تولید کرد که عملکردی مشابه کاتالیست‌های کربن/پلاتین تجاری دارد. این یافته‌ها ثابت می‌کند که هنوز علم شیمی می‌تواند به سادگی و با ایمنی بالا نانوساختارهایی با ویژگی‌های جالب توجه تولید کند.

این گروه تحقیقاتی نتایج یافته‌های خود را در قالب مقاله‌ای در Journal of Materials Chemistry A به چاپ رساندند. در این مقاله جزئیات ساخت کربن تقویت شده با نیتروژن با استفاده از الگوی زیستی ارائه شده‌ است. در این روش ژلاتین، آهن و نیترات منیزیم در آب ترکیب شده و سپس خشک می‌شود، محصول نهایی یک ماده اسنفجی شکل است. سپس در حرارت 800 درجه به این فوم گرما داده می‌شود تا ژلاتین آن به کربن تبدیل شده و نانوذرات MgO از نیترات منیزیم و نانوذرات کاربید آهن از نیترات آهن تشکیل شود.

استفاده از گیاه خزه برای روشن کردن رادیو (دومین گام باتری زیستی)

$
0
0
استفاده از گیاه خزه برای روشن کردن رادیو (دومین گام باتری زیستی)

تهران- ایرنا- یک طراح سوییسی با همکاری دانشمندان دانشگاه کمبریج در انگلیس با استفاده از یکی از پرکارترین گیاهان این کشور یعنی گیاه خزه توانستند یک رادیو را روشن کنند.


.jpg  81080244-5557571.jpg (اندازه: 70.98 KB / دانلودها: 8)
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ایندیپندینت، این دستگاه ماس اف ام (Moss FM) نام دارد و می تواند با وارد کردن ضربه به الکترون های مازاد که خزه به هنگام فتوسنتز تولید می کند، این گیاه را به پانل های بیولوژیکی خورشیدی تبدیل کند.

انرژی حاصل از این فرایند می تواند یک رادیو را فقط برای چند دقیقه روشن کند. اما فابین فلدر طراح سوییسی امیدوار است که این فقط آغازی برای تحقیقات بیشتر در این زمینه باشد.

وی افزود: پیش از این نیز صفحه نمایش LCD بسیار کم مصرف توسط گیاهان روشن شده بود. اما من می خواستم وسیله بزرگتری را با خزه روشن کنم.

به گفته محققان برای روشن کردن رادیو به 10 متر مربع خزه نیاز است.

خزه گیاهی است که از سطحی که روی آن رشد می کند محافظت می کند. همچنین این گیاه پیش از این به عنوان عایق و صدا خفه کن مورد استفاده قرار می گرفت.

به گفته محققان می توان از این نوع تبدیل انرژی در زمین های کشاورزی به عنوان ژنراتور استفاده کرد. همچنین این فناوری می تواند در کشورهایی که مصرف برق در آنها چندان بالا نیست مورد استفاده قرار گیرد.

پیتزایی که 3 سال ماندگاری دارد

$
0
0
پیتزایی که 3 سال ماندگاری دارد

تهران - ایرنا - محققان آمریکایی موفق به تولید نوعی پیتزا شدند که سه سال ماندگاری دارد.


.jpg  81079703-5556909.jpg (اندازه: 19.04 KB / دانلودها: 11)
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینتفیک، محققان اداره تغذیه نیرو های نظامی Natick در آمریکا، نوعی پیتزا تولید کردند که ماندگاری آن به سه سال می رسد. تولید این نوع پیتزا در واقع پاسخی به نیاز نیرو های نظامی برای در اختیار داشتن غذاهای متنوع با ماندگاری بالا است.

از سال ها قبل، پیتزا به عنوان یکی از غذاهای مورد علاقه نظامیان در فهرست غذا های درخواستی آن ها قرار داشته است، اما به دلیل این که مواد اولیه مورد استفاده در پیتزا فاسد شدنی هستند و ماندگاری زیادی ندارند، تا کنون امکان عرضه آن در رژیم غذایی نیرو های نظامی وجود نداشته است.

یکی از ویژگی های اساسی مواد غذایی مورد استفاده برای نیرو های نظامی، ماندگاری بالا و تامین کالری موردنیاز آن ها است. در واقع هر واحد غذایی مورد استفاده این نیرو ها باید 1300 کالری با چربی و سدیم بالا را فراهم کند تا توان موردنیاز سربازان در میدان نبرد تامین شود.

پیتزا با استفاده از چهار مولفه اصلی شامل نان، سس، پنیر و سوسیس پخته می شود. میزان رطوبت، اسید ها و ساختار غذایی هریک از این مولفه ها با سایرین متفاوت است و باید به گونه ای با هم ادغام شوند که در نهایت به عنوان یک غذای خوشمزه مورد قبول واقع شوند.

محققان به منظور حفظ رطوبت پیتزا، کیفیت نان آن را با استفاده از موادی مانند پروپیلن گلیکول یا سوربیتول، بهبود می دهند تا رطوبت آن به مدت طولانی حفظ شده و در برابر آلودگی باکتریایی مقاوم شود.

همچنین به منظور حفظ طعم، کیفیت و افزایش ماندگاری سس پیتزا، ترکیبی از گلیسیرین، عصاره برنج و انواعی از شکرهای خوراکی به آن اضافه می شود.

پنیر مورد استفاده در این نوع پیتزا نیز دارای رطوبت بسیار کمی است. اما این نوع پنیر، بر خلاف پنیرهای متداول در پخت پیتزا، نرم و کشسان نیست و در مقابل حرارت زیاد رنگ آن تیره می شود. به همین علت محققان شیوه پخت و حرارت دهی به پیتزا را تغییر دادند تا این مشکل نیز رفع شود.

سوسیس مورد استفاده در پیتزا نیز ابتدا تخمیر و خشک شده و سپس برای پخت پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد. بدین ترتیب میزان رطوبت آن کاهش و میزان اسیدهای موجود در آن افزایش می یابد. در نتیجه ماندگاری و مقاومت سوسیس در برابر آلودگی باکتریایی افزایش می یابد.

معمولا مواد غذایی مورد استفاده نظامیان در بسته های پلاستیکی چهارلایه با ابعاد 25 در 25 سانتیمتر و با وزن 600 گرم بسته بندی می شوند و ماندگاری آن ها در دمای 27 درجه سانتیگراد به سه سال می رسد. این نوع بسته بندی در برابر سقوط از ارتفاع زیاد نیز مقاوم است.

مهندسی شیمی =>> صنایع غذایی

نیاز مندی ها و استخدامی های م شیمی

$
0
0
نیاز مندی ها و استخدامی های م شیمی


دوستان توی این تاپیک می تونین آگهی های استخدامی و نیازمندی های مرتبط با مهندسی شیمی رو قرار بدین و حتی در مورد فعالیت های پژوهشی اگر فراخوانی رو دریافت کردین می تونین در این قسمت قرار بدین ان شا الله که بهترین هدف هاتون برسین...

باکتری معتاد به قهوه

$
0
0

باکتری معتاد به قهوه


دانشمندان امریکایی موفق شدند نوعی باکتری معتاد به قهوه را مهندسی کنند که دارای خواص استریلیزه کردن فاضلاب‌هاست.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کافئین و ترکیبات شیمیایی مرتبط به دلیل کاربرد گسترده در قهوه، نوشیدنی‌های غیرالکلی، چای، نوشیدنی‌های انرژی‌بخش، شکلات و تعداد خاصی از داروها به یکی از آلاینده‌های مهم آب تبدیل شده‌اند.

.jpg  coffee-1.jpg (اندازه: 12.66 KB / دانلودها: 4)
به گفته دانشمندان، نوعی باکتری که بتواند فقط با قهوه زندگی کند، می‌تواند برای تمیز کردن چنین آلودگی محیطی به کار رود.

بنابراین «جفری ایی. باراک» از دانشگاه تگزاس و همکارانش بر آن شدند که چنین باکتری را از لحاظ ژنتیکی مهندسی کنند.

وی و تیمش نوعی باکتری خاکی طبیعی موسوم به Pseudomonas putida CBB5 را می‌شناختند که می‌تواند فقط با کافئین زندگی کند و بنابراین توانایی ژنتیکی آن را برای متابولیز کردن کافئین به E. coli (یک عامل بیوتکنولوژی که رشد آن آسان است)، انتقاال دادند. حاصل این تلاش باکتری بود که اساسا به کافئین معتاد است.

این باکتری می‌تواند به عنوان یک حسگر برای اندازه‌گیری سطوح کافئین در نوشابه‌ها، بهبود محصولات فرعی غنی از مواد مغذی قهوه و همچنین برای بیوتولید از لحاظ هزینه کارآمد داروها به کار رود.

به گفته محققان، باکتری معتاد به کافئین می‌تواند همچنین در استریلیزاسیون فاضلاب به کار رود.

جزئیات این مطالعه در مجله ACS Synthetic Biology متعلق به انجمن شیمی و م شیمی امریکا انتشار یافت.

مهندسی شیمی=>>محیط زیست

کشف جدید دانشمندان برای تبدیل آسان تر گاز طبیعی به سوخت مصرفی

$
0
0
کشف جدید دانشمندان برای تبدیل آسان تر گاز طبیعی به سوخت مصرفی

تهران- ایرنا- دانشمندان آمریکایی روز پنجشنبه اعلام کردند: راه آسان تر، ارزان تر و پاک تری برای تبدیل گاز طبیعی به سوخت های مصرفی یافته اند که می تواند به جایگزینی محصولات نفتی با محصولات گازی در آینده منجر شود.

به گزارش رویترز از واشنگتن، روش جدید نسبت به شیوه های متعارف پیشین برای تبدیل گاز طبیعی به فراورده های مایع، ساده تر و مستلزم صرف گرمای بسیار کمتر و مواد ارزانتر است.

.jpg  81086723-5567759.jpg (اندازه: 14.87 KB / دانلودها: 1)
به گفته این پژوهشگران، تقریبا هر ماده شیمیایی تولید شده از نفت، قابل تولید از گاز طبیعی هم هست اما این کار امروزه انجام نمی شود زیرا هزینه تبدیل گاز طبیعی به این مواد بسیار بالاتر است.

ˈروی پریناˈ مدیر مرکز انرژی و مواد موسسه تحقیقاتی ˈاسکریپسˈ در فلوریدا گفت: فناوری های کنونی برای تبدیل گاز طبیعی به سوخت یا مواد شیمیایی بسیار گران است و قادر رقابت با نفت نیست.

متان، اتان و پروپان اجزای اصلی گاز طبیعی هستند که از خانواده آلکان ها به شمار می روند. اما تبدیل آلکان ها به سایر اشکال مفید مانند بنزین، سوخت دیزل، الکل یا الفین ها با فناوری های کنونی مقرون به صرفه نیست.
Viewing all 650 articles
Browse latest View live