Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

ساخت پوشش محافظ سربازان از عوامل شیمیایی و میکروبی

$
0
0

ساخت پوشش محافظ سربازان از عوامل شیمیایی و میکروبی


پژوهشگران مرکز تحقیقات نیروی هوایی آمریکا به یافته‌هایی دست پیدا کردند که علاوه بر وزارت دفاع، حوزه‌های دیگر نیز می‌توانند از آن استفاده کنند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، آنها پوششی ارائه کردند که سربازان را از عوامل شیمیایی و میکروبی محافظت کرده و دارای خواص خود تمیزشوندگی نیز است. همچنین حوزه‌های نفتی و سوخت نیز می‌توانند از این فناوری جدید استفاده کنند.

.jpg  images.jpg (اندازه: 8.45 KB / دانلودها: 14)
در سال 2006 چارلز لی مدیر مرکز تحقیقات نیروی هوایی آمریکا به گارث مک کینلی از موسسه فناوری ماساچوست حمایت مالی اعطا کرد تا بتواند نانوکامپوزیتی برای مصارف دفاعی تولید کند. آنیش توتجا محقق پسا دکترای MIT در همان زمان موفق شد تا خواص سطحی غیرمعمول یک نانوکامپوزیت که با استفاده از نانوذرات فلئوردار تقویت شده بود شناسایی کند.

او با استفاده از این نانوکاموزیت موفق به ساخت یک سطح ابرروغن‌گریز شد. بعد از پایان کار خود، او به دانشگاه میشیگان رفت و به‌عنوان استادیار در بخش مهندسی مشغول به‌کار شد. آنیش توتجا در بخش مهندسی شیمی و علوم ماکرومولکولی فعالیت می‌کند. ایشان جایزه محقق جوان را در سال 2011 از نیروی دریایی آمریکا دریافت کرد به‌همین دلیل به ادامه تحقیقات خود در MIT پرداخت.

توتجا و همکارانش مقاله‌ای تحت عنوان Superomniphobic Surfaces for Effective Chemical Shielding در نشریه Journal of the American Chemical Society به چاپ رسانده‌اند در این مقاله سطحی معرفی شده است که می تواند در مقابل همه سیالات شیمیایی مقاومت کند.

برای ساخت این سطح، محققان از پوششی نانومقیاس استفاده کردند. این پوشش به‌نحوی عمل می‌کند که مساحت تماس جامد با مایع را به شدت کاهش می‌دهد. برای ایجاد الگوی این پوشش محققان از روش الکتروریسندگی استفاده کردند. در این روش با استفاده از بار الکتریکی از فاز محلول، ذرات بسیار کوچک جامد ایجاد می‌شود. این پوشش ترکیبی از پلی‌دی‌متیل‌سیکلوکسان و ذرات مکعبی نانومقیاس مقاوم در برابر سیالات است.

در ساختار این نانوذرات اکسیژن سیلیکون و فلئور قرار دارد. هر چند ترکیب شیمیایی این ساختار اهمیت زیادی دارد اما ساختار آن تاثیر به‌سزایی در رفتار آن دارد. البته این ساختار حفره‌ای بوده و به‌صورت شبکه‌ای است و مانع تماس سیالات با سطح می‌شود.

این تیم تحقیقات بیش از 100 سیال مختلف را روی این سطح تست کردند و نتایج کار آنها نشان داد که از میان این 100 سیال تنها دو سیال می‌توانند وارد این پوشش شوند آن هم سیالاتی که حاوی کلروفلورکربن بودند.

حل مسایل مهندسی شیمی با رایانه

$
0
0

.rar  Problem.rar (اندازه: 1.97 MB / دانلودها: 7)
سلام دوستان
چندی پیش مسابقه ای با عنوان حل مسایل مهندسی شیمی به کمک رایانه در دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد که در طی آن دانشجویانی از دانشگاههای سطح استان تهران به رقابت پرداخته و درنهایت تیمی از دانشگاه تهران به مقام اول دست پیدا کرد.
تو این پست فایلی رو آپلود کردم که مربوط به سوال های سال پیش بوده که میشه اونها رو با هر زبان برنامه نویسی و به کمک کمی دانش مهندسی شیمی و محاسبات عددی حل کرد.
امیدوارم براتون جالب باشه
یا حق

حذف نیکل از پساب‌ها با دستاورد محققان ایرانی

$
0
0
حذف نیکل از پساب‌ها با دستاورد محققان ایرانی

پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا با اصلاح نانو زئولیت کلینوپتیلولیت موفق به افزایش راندمان حذف یون سمی نیکل (II) از محلول‌های آبی شدند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، این محققان در این روش علاوه ‌بر حذف نیکل از پساب‌ها، موفق به سنتز همزمان یک ماده با خاصیت کاتالیزوری شدند.

.jpg  4312-AC-MINISCIENCE.jpg (اندازه: 16.46 KB / دانلودها: 7)
امروزه آلودگی محیط زیست یکی از دغدغه‌های اساسی انسان است. نیکل به عنوان یک فلز سنگین می‌تواند به صورت پساب صنایع مختلف وارد محیط زیست شده و موجب آلودگی خاک و آبهای زیر زمینی شود. این عنصر برخلاف ترکیبات آلی در محیط زیست پایدار است و تخریب و تجزیه نمی‌شود و با ورود به آب و محصولات کشاورزی وارده چرخه غذایی شده و با تجمع در بافت‌ها می‌تواند موجب آسیب به مغز و سیستم عصبی، ریه، کلیه، پوست، ترکیبات شیمیایی خون و همچنین سرطان شود؛ بنابر این حذف نیکل از پساب‌ها ضروری به نظر می‌رسد. روش انجام شده در این پروژه یک روش کارآمد از نظر کاربرد ساده، ارزان قیمت و قابل استفاده برای حجم زیاد پساب است.

مهدی کبیری سامانی، کارشناس ارشد شیمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا درباره این تحقیقات گفت: این کار پروژه کارشناسی ارشد من با عنوان کاربرد نانو زئولیت کلینوپتیلولیت (NCP) اصلاح شده با لیگاند دی متیل گلی اکسیم (DMG) برای حذف نیکل (II) از محلول‌های آبی هست که تحت راهنمایی دکتر علیرضا نظام زاده اژیه بین سال‌های 1389 تا 1391 در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا انجام شد.

این محققان ابتدا کلوخه‌های زئولیت کلینوپتیلولیت را با روش مکانیکی به ذرات در ابعاد میکرو (MCP) و سپس به ذراتی با ابعاد نانومتر (NCP) تبدیل کردند. برای حذف ناخالصی‌های احتمالی مغناطیسی وارد شده در مراحل آسیاب و همچنین ناخالصی‌های محلول در آب، پودر حاصل را تحت رفلاکس همراه با هم زدن تعلیق با آهنربا به‌وسیله‌ی همزن مغناطیسی قرار داده، سپس با تماس ذرات NCP با محلول الکلی DMG، تبادلگر NCP اصلاح شده با لیگاند DMG، (NCP-DMG) تهیه کردند.

کبیری سامانی در تکمیل مراحل انجام این کار افزود: برای مطالعات بلور‌شناسی نانو زئولیت مورد استفاده از روش پراش پرتو ایکس (XRD) استفاده شد. برای اثبات اصلاح ذراتNCP به‌وسیله‌ی DMG و جذب نیکل توسط جاذب از طریق تشکیل کمپلکس Ni (DMG)2، نمونه‌های NCP، NCP-DMG و جاذب پس از تماس با محلول نیکل (NCP-DMG-Ni) با طیف سنجی مادون قرمز (FT-IR) ، آنالیز حرارتی (DTG,TG) و روش پراش انرژی اشعه ایکس (EDAX) بررسی شد.

تصویر‌برداری از نمونه‌های NCP، NCP-DMG و NCP-DMG-Ni به‌وسیله‌ی میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) انجام گرفت. قطر حفرات و سطح موثر ذرات به‌وسیله‌ روش BET اندازه‌گیری شد که نتایج حاکی از حضور ذرات جاذب با ابعاد نانومتر و موفقیت فرایند اصلاح زئولیت بود. حذف نیکل از محلول‌ها توسط جاذب NCP-DMG به روش پیمان‌های (Batch) و ستونی (Column) انجام شد. در روش پیمان‌های (Batch)، جاذب در تماس با محلول حاوی یون نیکل قرار گرفت و مقدار یون نیکل جذب شده از محلول توسط جاذب با به کار گیری روش طیف سنجی جذب اتمی (AAS) اندازه‌گیری شد. در این روش به منظور مقایسه ظرفیت جذب تبادلگر با اندازه ذرات نانو و میکرو و همچنین اثر روش‌های مختلف اصلاح زئولیت به‌ وسیله‌ لیگاند DMG بر ظرفیت جذب نمونه‌های اصلاح شده، ظرفیت جذب نمونه‌های NCP، MCP، NCP-DMG، MCP-DMG، NCP-Ni-DMG، MCP-Ni-DMG مورد مقایسه قرار گرفت که نشانگر بیشترین ظرفیت جذب نیکل(II) برای جاذب NCP-DMG بود.

اثر پارامترهای تجزیه‌ای از قبیل دما، pH، مدت تماس، دز DMG در تبادلگر، غلظت محلول نیکل و اثر مزاحمت سایر کاتیون‌ها بر میزان نیکل جذب شده به‌وسیله‌ی NCP-DMG بررسی شد. سینتیک، ترمودینامیک و همدماهای جذب نیکل به‌وسیله‌ی NCP-DMG مورد مطالعه قرار گرفت. در ادامه در روش ستونی (Column) پارامترهای مختلف از قبیل میزان جاذب، سرعت جریان محلول و غلظت نیکل در محلول بررسی شد.

در این کار از DMG که یک لیگاند گزینش‌پذیر برای یون نیکل است برای اصلاح نانوذرات زئولیت استفاده شده که طی آن علاوه‌ بر افزایش ظرفیت جذب نیکل به‌وسیله‌ی زئولیت، یک جاذب با گزینش پذیری مناسب برای نیکل به دست آمد؛ بنابراین در حضور سایر کاتیون‌ها در محیط، جایگاه‌های جذب جاذب توسط یون‌های مزاحم اشغال نشده و جاذب کارایی خود را برای جذب یون نیکل (II) حفظ کرده و دیرتر اشباع می‌شود. همچنین کمپلکس NCP-DMG-Ni تشکیل شده که در اثر واکنش جاذب NCP-DMG با نیکل موجود در محلول به دست آمده خاصیت کاتالیزوری داشته و می‌توان از آن در واکنش اکسایش برخی الکل‌ها استفاده کرد.

در مجموع در این روش با اصلاح ذرات نانوزئولیت با لیگاند دی متیل گلی اکسیم راندمان جذب و گزینش پذیری جاذب نسبت به یون نیکل افزایش یافت و یک کاتالیزور به عنوان محصول جانبی فرایند به دست آمد. استفاده از زئولیت طبیعی به عنوان بستر که یک ماده فراوان، ارزان قیمت و در دسترس است نیز از ویژگی‌های دیگر این کار است.

از جاذب تهیه شده در این روش می‌توان برای حذف یون نیکل از پساب صنایعی از قبیل باتری‌سازی و آبکاری و غیره استفاده کرد. همچنین از جاذب پس از جذب نیکل می‌توان به عنوان کاتالیزور در اکسایش جزئی برخی از الکل‌ها استفاده کرد.

نتایج این کار تحقیقاتی که توسط دکتر علیرضا نظام زاده اژیه و مهدی کبیری سامانی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا صورت گرفته است در مجله Journal of Hazardous Materials (جلد 260، 15 سپتامبر سال2013، صفحات 339–349) منتشر شده است.

تولید داروی مسکن بسیار قوی با سم حلزون

$
0
0
تولید داروی مسکن بسیار قوی با سم حلزون

تهران-ایرنا- محققان با استفاده از سم حلزون یک داروی مسکن درست کردند که حدود 100 برابر قویتر از مرفین است.


به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، محققان دانشگاه کوئینزلند در استرالیا اعلام کردند: این دارو در تسکین درد موثر است و به این ترتیب امیدها را در مسیر پیدا کردن یک داروی مسکن جدید و غیراعتیاد آور افزایش داده است.

.jpg  81091092-5574779.jpg (اندازه: 14.88 KB / دانلودها: 32)
به گفته محققان، این دارو که هنوز روی انسان ها آزمایش نشده است حدود 100 برابر قویتر از مرفین یا گاباپنتین (بهترین داروهای مسکن برای کاهش دردهای عصبی مزمن) است.

دیوید کریک پژوهشگر اصلی این پروژه و عضو دانشگاه کوئینزلند استرالیا گفت: عامل فعال این دارو که کانوتوکسین نامیده می شود از حلزون های گوشتخواری به دست می آید که در مناطق غربی اقیانوس هند و اقیانوس آرام یافت می شود.

وی افزود : این حیوان دریایی در زمان شکار کردن ماهی ها، سمی را وارد بدن ماهی می کند. این سم به اندازه قوی است که بدن ماهی را در زمان خورده شدن فلج می کند.

کریک گفت: پروتئین بسیار کوچکی که از سم این حلزون به دست آمده است پایه اصلی پنج ترکیب آزمایشی جدید را تشکیل می دهد. مطالعه اولیه این ترکیبات روی موش های آزمایشی نشان داد که ظاهرا میزان درد به نحو قابل توجهی کاهش می یابد.

سم های حیوانات که باعث مسدود شدن برخی شبکه ها در سیستم عصبی می شود در مقایسه با مسکن های معمولی از قبیل مرفین و هیدروکودون خطر اعتیاد کمتری دارند.

مهندسی شیمی=>> داروسازی

افزایش کارایی پیل‌های خورشیدی با موسیقی پاپ!

$
0
0

افزایش کارایی پیل‌های خورشیدی با موسیقی پاپ!


محققان دریافتند که اصوات زیر 75 دسیبل می‌تواند کارایی پیل‌های خورشیدی حاوی نانومیله‌هایی از جنس اکسید روی را افزایش دهد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، یافته‌های اخیر محققان دانشگاه لندن و امپریال کالج لندن نشان می‌دهد که نواختن موزیک راک و پاپ می‌تواند عملکرد پیل‌های خورشیدی را بهبود دهد. فرکانس‌های بالا و صداهای زیر موجود در موزیک راک و پاپ می‌تواند موجب نوساناتی شود که در پیل‌های خورشیدی حاوی نانومیله این نوسانات کارایی پیل خورشیدی را تا 40 درصد افزایش می‌دهد. این یافته‌ها می‌تواند کارایی مولدهای انرژی خورشیدی را بهبود داده و بطور ویژه منجر به ساخت نسل جدیدی از پیل‌های خورشیدی ارزان قیمت و قابل چاپ شود.

.jpg  neutroninves.jpg (اندازه: 21.38 KB / دانلودها: 15)
به نوشته سایت نانو، پژوهشگران این پروژه با استفاده از اکسید روی میلیاردها نانومیله تولید کردند و سپس آنها را با استفاده از یک پلیمر فعال پوشش دادند و در نهایت ابزاری جدیدی را برای تولید انرژی ساختند.

این گروه با بهره‌گیری از خواص منحصر بفرد اکسید روی موفق شدند سیستمی ارائه کنند که نسبت به اصوات زیر 75 دسیبل حساس بوده، بطوری که این اصوات می‌توانند عملکرد پیل خورشیدی را به شکل قابل توجهی بهبود دهند.

استیو دانن از محققان این پروژه می‌گوید: بعد از تحقیقات متعدد روی تبدیل لرزش به الکتریسیته، این یافته اخیر بسیار جالب توجه بود، بطوری که می‌توان با استفاده از امواج صوتی کارایی پیل خورشیدی را افزایش داد.

محققان پیش از این نشان داده بودند که اعمال فشار روی اکسید روی می‌تواند ولتاژ الکتریکی در این ماده ایجاد کند که به این پدیده اثر پیزوالکتریک گفته می‌شود. تاکنون استفاده از اثر پیزوالکتریک در ساخت پیل‌های خورشیدی چندان مورد توجه محققان قرار نگرفته بود.

محققان این پروژه می‌گویند: ما تصور می‌کردیم که امواج صوتی که بصورت تصادفی نوسان می‌کنند، یکدیگر را خنثی کرده و در نهایت هیچ اثری روی کارایی پیل خورشیدی نداشته باشد اما نتایج، خلاف این موضوع را نشان داد. ما ابتدا موسیقی کلاسیک را مورد آزمایش قرار دادیم و بعد به سراغ موسیقی پاپ رفتیم. نتایج نشان داد که پیل خورشیدی نسبت به موسیقی پاپ که فرکانس بالاتری دارد عکس‌العمل بهتری را نشان می‌دهد.

این یافته اخیر می‌تواند در کولرهای گازی، خودروها و وسایل نقلیه مختلف مورد استفاده قرار گیرد.

دستیابی به فناوری ساخت کمپرسورهای فشار بالا برای نصب در جایگاههای سوختگیری گاز طبیعی

$
0
0
دستیابی به فناوری ساخت کمپرسورهای فشار بالا برای نصب در جایگاههای سوختگیری گاز طبیعی

تهران- ایرنا- کمپرسور فشار بالای مورد نیاز جایگاه های سوختگیری گاز طبیعی برای نخستین بار در ایران انجام شد که با تولید آن کشور از واردات این دستگاه بی نیاز می شود.

.jpg  81093008-5577691.jpg (اندازه: 20.65 KB / دانلودها: 14)
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف، این کمپرسور در پژوهشکده سامانه های هوشمند صنعتی (شهید رضایی) این دانشگاه ساخته شده است که دارای قابلیت ایجاد فشار بیشینه 250 بار و دبی نامی 150 مترمکعب در ساعت است.

علی رشاد یکی از اعضای سازنده این کمپرسور گفت: این دستگاه دارای 50 درصد بازده بیشتر نسبت به نمونه های مشابه و رایج است که هزینه ساخت و تعمیر و نگهداری این کمپرسور در مقایسه با انواع مشابه تا حد زیادی کاهش یافته است.

وی قیمت انواع خارجی کمپرسور فشار قوی را 400 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: در صورت تولید انبوه این کمپرسور قیمت تمام شده هر دستگاه حدودا 130 میلیون تومان خواهد بود.

وی افزود: این دستگاه، گاز طبیعی را از طریق لوله کشی شهری دریافت می کند و آن را در چهار مرحله از فشار 5 اتمسفر مطلق به 251 اتمسفر مطلق می رساند. به گفته وی استفاده از سامانه تحریک هیدرولیکی در این کمپرسور موجب ارزان تر شدن و افزایش بازده آن نسبت به انواع مشابه شده است. در ساختار رایج کمپرسورهای رفت و برگشتی، برای حرکت دادن پیستون در سیلندر و فشردن گاز، نیروی موتور از طریق میل لنگ و دسته پیستون منتقل می شود. اما در سامانه تحریک هیدرولیکی نیرو به کمک یک جک هیدرولیکی که از پمپ هیدرولیکی توان می گیرد، به پیستون منتقل می شود.

وی خاطرنشان کرد: کمپرسور فشار بالای موجود که کار طراحی و ساخت آن دو سال به طول انجامیده است، نوع ارتقا یافته نمونه های کوچک قبلی است که در این پژوهشکده طراحی و ساخته شده اند. نمونه قبلی این دستگاه بعد از هفتصد ساعت فعالیت آزمایشی نشان داده که از کیفیت و دوام بالایی برخوردار است. همچنین این دستگاه آزمایش های افزایش فشار و نشت گاز و روغن تحت فشار را که لازمه ورود به بازار می باشد را باموفقیت پشت سر گذاشته و در مراحل نهایی اخذ تاییدیه های بین المللی است.

در حال حاضر حدود سه و نیم میلیون خودرو گاز سوز در کشور وجود دارد که آلایندگی بسیار کمتری نسبت به خودروهای بنزینی ایجاد می کنند و در حفظ پاکیزگی هوا بسیار موثر هستند. این در حالی است که تنها 2000 جایگاه سوختگیری گاز طبیعی (مجهز به یازده هزار نازل فعال) در کشور وجود دارد و دسترسی به گاز طبیعی در برخی مراکز استان ها و کلان شهرها برای این خودرو ها دشوار است. در صورت تولید انبوه، کمپرسورهای تولید شده در داخل که از هزینه ای به مراتب پایین تر از انواع خارجی برخوردارند می توان این جایگاه ها را با سرعت بیشتری گسترش داد و خریداران خودرو را به استفاده از خودروهای گازسوز ترغیب کرد.

گفتنی است دستگاه کمپرسور فشار قوی با همکاری محسن بیات، محمد طه جوانمردی، علی آرام و علی رشاد انجام شده است.

باتری نفس‌کش به کمک خودروهای آینده می‌آید

$
0
0
باتری نفس‌کش به کمک خودروهای آینده می‌آید

باتری جدیدی که نفس می‌کشد، روزی جایگزین باتری‌های لیتیم-یون برای نیرودهی خودروهای الکتریکی خواهد شد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فروش وسایل نقلیه الکتریکی در سال 2013 تقریبا دو برابر شد اما بسیاری از آن‌ها فقط با یک بار شارژ نمی‌توانستند بیش از 100 مایل را طی کنند.

به منظور افزایش این میزان تا سه برابر یا بیشتر، محققان باتری را ارائه داده‌اند که نفس می‌کشد و شاید روزی جایگزین فناوری باتری لیتیم-یون به کاررفته در وسایط نقلیه شود.

.jpg  1394627708-electric.jpg (اندازه: 11.21 KB / دانلودها: 21)
تفاوت اصلی بین باتری‌های لیتیم-یون و لیتیم-هوا در این است که باتری لیتیم-هوا کاتد معمولی (جزء کلیدی دخیل در جریان الکتریکی) را با هوا جایگزین می‌کند. این موضوع باتری فلز-هوای قابل‌شارژ را سبک‌تر کرده و آن را قادر می‌سازد انرژی بیشتری را در مقایسه با همتای تجاری‌اش در خود جای دهد.

دانشمندان دانشگاه Mie ژاپن، جزئیات ابداع خود را در دویست و چهل و هفتمین «نشست و نمایشگاه ملی انجمن شیمی امریکا» در دالاس ارائه دادند.

تهیه ی زغال زیستی با ابداع سرویس بهداشتی خورشیدی

$
0
0
تهیه ی زغال زیستی با ابداع سرویس بهداشتی خورشیدی

تهران-ایرنا- محققان آمریکایی سرویس بهداشت خورشیدی طراحی کرده اند که فاقد آب است و رطوبت موجود در اتمسفر استفاده می کند.

به گزارش ایرنا از تلگراف، محققان این سرویس را با هدف ایجاد بهداشت پایدار برای 2.5 میلیارد نفر در سراسر جهان ابداع کردند که به بهداشت امن و مقرون به صرف دسترسی ندارند.

کارل لیندن محقق ارشد این پروژه و پروفسور مهندسی محیط زیست در دانشگاه کلورادو در آمریکا گفت: این توالت متشکل از هشت آینه و کابل های فیبر نوری است که آینه ها نور خورشید را متمرکز می کنند و کابل های فیبر نوری گرمای ذخیره شده را به محفظه مخصوص مدفوع انتقال می دهند.

.jpg  81091423-5575186.jpg (اندازه: 13.42 KB / دانلودها: 19)
نور خورشید از طریق کابل های نوری به محفظه حاوی مدفوع منتقل شده و فضولات را تا دمای 300 درجه سانتیگراد گرم می کند.

با استرلیزه و خشک شدن مدفوع، زغال زیستی (biochar) تولید می شود که انرژی معادل زغال معمولی تولید می کند.

زغال زیستی علاوه بر مصارف خانگی، از خواص بالایی برای کشاورزی برخوردار بوده و می توان از آن برای اصلاح خاک نیز استفاده کرد.

توالت خورشیدی با بودجه 777 هزار دلاری هفته جاری در نمایشگاهی در هند رونمایی می شود.

محققان لرستانی موفق به تولید اسپری آفت دهان با استفاده از زنبورعسل شدن

$
0
0

محققان لرستانی موفق به تولید اسپری آفت دهان با استفاده از زنبورعسل شدن


خرم آباد - ایرنا - مدیرعامل شرکت داروسازی بهداشتی دکتر جهانگیر از تولید نخستین اسپری درمان آفت دهان با استفاده از زنبور عسل دراین استان خبر داد.

به گزارش ایرنا دکتر حسین جهانگیر جهانگیری شنبه در گفت وگو با خبرنگارایرنا در خصوص این موفقیت بزرگ علمی، افرود: با توجه به وجود منابع غنی زنبور عسل در استان و پرورش این حشره در لرستان، ایده تولید اسپری درمان آفت دهان در دستور کار قرار گرفت که پس از انجام آزمایشات و مطالعات متعدد، این محصول اکنون در مراحل پایانی ثبت اختراع است.

.jpg  81094463-5580308.jpg (اندازه: 17.75 KB / دانلودها: 14)
وی اظهار داشت: این اسپری با نام تجاری ˈ هربکسˈ ثبت شده و برای درمان آفت دهان و بیماران پیوندی کاربرد بسیاری دارد که در انستیتو پاستور برای درمان عارضه های ویروس HIV نیز روی این محصول مطالعه شده است.

وی با بیان اینکه این محصول بومی لرستان است و مشابه داخلی یا خارجی ندارد، گفت: با توجه به خاصیت ضد میکروبی این محصول، مطالعه در خصوص استفاده از آن در درمان سوختگی ها نیز در حال انجام است.

جهانگیر اظهار داشت: اکنون با کارخانجات داروسازی کشور به منظور جذب همکاری آنان برای تولید و عرضه انبوه این محصول جدید علمی در حال مذاکره هستیم و برای ثبت اختراع جهانی آن نیز با مراکز بین المللی رایزنی هایی شده است.

وی تصریح کرد: انجام فعالیت های دانش بنیان و دانش محور از اهداف اصلی شرکت داروسازی و بهداشتی دکتر جهانگیر است و در این راستا فارغ التحصیلان و اساتید برجسته و کاردان در این مرکز بکار گرفته شده اند.

به گفته دکتر جهانگیر، تولید این داروی گیاهی علاوه بر کسب افتخاری دیگر برای جامعه علمی و دانشگاهی و داروسازی ایران و لرستان و تامین نیازهای داخلی کشور در زمینه درمان بیماری های مرتبط، می تواند نقش مهمی در خودکفایی و استقلال صنعت داروسازی ایران از واردات دارو همراه با ارزآوری مناسب با صادرات این محصول داشته باشد.

وی افزود: درحال حاضر بسیاری از کشورهای جهان خواستار خرید این محصول و حتی همکاری در راه اندازی خط تولید آن به صورت انبوه و تولید و عرضه جهانی این محصول جدید علمی و دارویی هستند.

این محقق تاکید کرد: به هرحال امید می رود مسوولان امر به منظور استفاده از این موفقیت حاصل شده و ایجاد برند جهانی این محصول به نام استان لرستان علاوه برراه اندازی خطوط تولید این محصول و اشتغالزایی جوانان، با ایجاد انگیزه در محققان جوان ، این قشر را در تولید محصولات مشابه یاری کنند و اجازه ندهند محصول تولیدی لرستان با برندهای غیرمتعارف و به دور از نام لرستان در بازارهای کشور و جهان عرضه شود.

مهندسی شیمی=>>داروسازی

تولید سوخت از شلوار جین

$
0
0
تولید سوخت از شلوار جین!

سه سال قبل، سه محقق ایرانی در دانشگاه «بوروس» سوئد اعلام کردند که روش جدیدی برای تولید سوخت اختراع کرده اند که کاملا ارزان و عملی است. آنها چهارم كیلوگرم پارچه را در آزمایشگاه فراوری می کنند و یك كیلوگرم اتانول تحویل می دهند. اتانولی که می تواند سوخت یك خودرو معمولی در اروپا را برای بیش از ۲۰ كیلومتر تامین كند.

دكتر كیخسرو كریمی استادیار دانشكده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان كه در دوره تحقیقاتی دانشگاه بوروس با دكتر محمد طاهرزاده و اعظم جیحانی پور همکاری می کرد، می گوید که در این طرح كه در مقیاسی نیمه صنعتی در سوئد اجرا شده و اجرای آن در فاز صنعتی دنبال می شود.

.jpg  245777_754.jpg (اندازه: 29.99 KB / دانلودها: 19)
در این فرایند پنبه پارچه در یك پروسه شیمیایی که با محیط زیست هم سازگار است، جدا شده و تحت واكنش با یك آنزیم و میكروارگانیسم های ویژه به اتانول تبدیل می شود. بقیه تركیبات پارچه هم برای استفاده مجدد در اختیار تولید كنندگان پارچه قرار می گیرد. سوختی که به این روش از یك شلوار جین سایر ۱۳۰ كودكان دست می آید، می تواند برای طی یک هشت كیلومتری جواب دهد!

بنابراین شاید در آینده ای نه چندان دور مردم همزمان با خرید شلوار جین یک بطری خالی دریافت کنند و بعد از آن که شلوار را استفاده و کهنه کردند، همراه با بطری به فروشگاه ببرند و با تحویل آن، یک بطری سوخت دریافت کنند یا حتی پول شلوار را تمام و کمال بگیرند چون فروشنده می تواند با فروش لباس ها به تولید کنندگان سوخت، پول خوبی به دست بیاورد. با این حساب، اگر اختراع این محققان ایرانی به نتیجه برسد دیگر هیچ لباس کهنه ای دور ریخته نخواهد شد.

مخلوط جوهر نمک با ديگر شوينده ها گاز سمي خطرناکي توليد مي کند

$
0
0
مخلوط جوهر نمک با ديگر شوينده ها گاز سمي خطرناکي توليد مي کند


خبرگزاري آريا-مخلوط جوهر نمک با ديگر شوينده ها، گاز سمي خطرناکي به نام «کلرامين» توليد مي کند

به گزارش خبرگزاري آريا، «محسن رعنايي» افزود: اين گاز خطرناک، باعث سوختگي مجاري تنفسي، اختلال تنفسي و حتي مرگ مي شود.
وي گفت: در روزهاي پاياني سال، تعداد زيادي از افراد بويژه زنان خانه دار به مسموميت با جوهر نمک دچار مي شوند و اين خطر هنگامي تشديد مي شود که براي پاک کردن جرم سطوح بهداشتي و وسايل خانه، مواد شوينده با جوهر نمک مخلوط شود.
رعنايي با بيان اينکه استنشاق اسيد، آسيب جدي به ريه وارد مي کند، اظهار داشت: افرادي که از ترکيب جوهر نمک با مواد شوينده نظير سفيد کننده ها استفاده مي کنند، با علايمي همچون آسم، تنگي نفس و خس خس سينه مواجه مي شوند.
سرپرست مرکز حوادث و فوريت هاي پزشکي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي افزود: اين مشکل با درمان دارويي بطور موقت برطرف مي شود، اما به مرور زمان علايم ياد شده در افراد باقي مي ماند و هيچگاه بهبودي کامل حاصل نمي شود و بايد بطور مداوم از دارو استفاده کنند.
** آسيب هاي پوستي خانه تکاني را به حداقل برسانيد
دکتر «غزاله جعفري» پزشک متخصص پوست و مو نيز نسبت به آسيب هاي پوستي در نتيجه خانه تکاني هشدار داد و تاکيد کرد که بايد آسيب هاي پوستي در خانه تکاني هاي سالانه را به حداقل رساند.
وي گفت: در روزهاي پاياني سال، آسيب هاي پوستي، بر اثر تماس با مواد شيميايي، خاک، نور مستقيم خورشيد، آب خيلي سرد و يا خيلي گرم افزايش مي يابد که آگاهي از نکات بهداشتي در پيشگيري از صدمات جبران ناپذير به پوست تاثير به سزايي دارد.

.jpg  20140316155033970.jpg (اندازه: 4.83 KB / دانلودها: 20)
اين پرشک متخصص پوست و مو افزود: بدنبال شستشوي زياد، استفاده از انواع شوينده ها، مواد سفيد کننده مختلف و مايعات فرار که قابليت تبخير دارد، حساسيت هاي پوستي با علايمي نظير قرمزي، خارش، تورم در ناحيه صورت بويژه ناحيه دست، پلک و گردن بروز مي کند.
وي تصريح کرد، علاوه بر آسيب هاي پوستي، مشکلات و حساسيت هاي تنفسي نظير آسم، گرفتگي صدا، سرفه، خارش بيني و تظاهرات آلرژيک ممکن است فرد را آزاد دهد.
دکتر جعفري، سوزش چشم، ريزش اشک، کشيدگي پوست دست و احساس خشکي شديد همراه با خارش، قرمزي، پوسته ريزي بويژه در نوک انگشتان و بين آنها را از بيشترين موارد مشاهده شده در مراجعان اين روزها به پزشکان متخصص پوست عنوان کرد و گفت : اين علايم بيشترين شکايات زنان در روزهاي پاياني سال است.
اين متخصص پوست و مو افزود: در موارد شديد آلرژي هاي پوستي، علايم تا ناحيه ساعد و بازو نيز پيش مي رود.
وي حسايت هاي وابسته به نور را يکي از مشکلات شايع روزهاي پاياني سال اعلام کرد و گفت: افرادي که در معرض نور آفتاب به شستشوي پتو، موکت و فرش مي پردازند، ممکن است به حساسيت هاي پوستي مبتلا شوند.
دکتر جعفري اگزماي پوستي را از جمله شايع ترين علل شکايات بيماران مراجعه کننده در روزهاي پاياني سال عنوان کرد و گفت: اگزما در اثر تبخير مواد شيميايي بوجود مي آيد و براي کاهش آسيب ها در روزهاي پاياني سال بهتر است کارها بين روزهاي باقيمانده تقسيم تا از فشار کاري بطوري جدي پرهيز شود.
وي همچنين نسبت به ترکيب کردن انواع مواد شوينده هشدار داد و افزود: متاسفانه افرادي که به حساسيت هاي پوستي مبتلا نيستند، ممکن است بطور اشتباه از مواد شيميايي استفاده کنند، غافل از آنکه بطور حتم به آسيب هاي شديد پوستي دچار مي شوند.
جعفري با بيان اينکه کودکان نسبت به بزرگسالان آسيب پذيري بيشتري دارند، تصريح کرد: خانم ها مي توانند در اين روزها بين 15 تا 10 بار از کرم هاي مربوط کننده مناسب براي پيشگيري از خشکي پوست دست استفاده و در صورت وجود هر گونه علايم غير طبيعي حتي قرمزي و خارش هر چه زودتر به پزشک مراجعه کنند.
وي استفاده از آب ولرم را بهترين انتخاب براي شستشو عنوان کرد و گفت: افرادي که به حساسيت هاي پوستي مبتلا هستند، بيش از ديگران در خطر آسيب ها و صدمات پوستي قرار دارند و بايد بيش از ديگر افراد به نکات بهداشتي توجه کنند.
جعفري استفاده از دستکش نخي مناسب را در هنگام گردگيري و تماس با خاک و دستکش ويژه شستشو را هنگام شستن ظروف و لباس براي زنان ضروري دانست و افزود: به دليل تغيير زاويه تابش نور و تشديد عوارض پوستي در روزهاي پاياني زمستان، بهتر است از کرم هاي ضد آفتاب مناسب هر سه ساعت يک بار براي پيشگيري از آفتاب سوختگي استفاده شود.

آلودگی هوا جان هفت میلیون نفر را گرفت

$
0
0
آلودگی هوا جان هفت میلیون نفر را گرفت

تهران - ایرنا- سازمان بهداشت جهانی روز سه شنبه اعلام کرد: آلودگی هوا در سال 2012 جان حدود هفت میلیون از مردم سراسر جهان را گرفته است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از ژنو، منشا این آلودگی منابع مختلفی از آتش پخت و پز گرفته تا دود اتومبیل ها بوده اند.

.jpg  81098186-5587367.jpg (اندازه: 6.66 KB / دانلودها: 31)
دکتر ˈماریا نیراˈ رییس بهداشت عمومی و محیط زیست سازمان بهداشت جهانی گفت:

ˈآلودگی هوا در فضاهای بسته و باز اکنون بزرگترین مشکل بهداشتی محیط زیست است و بر همگان چه در کشورهای توسعه یافته و چه در حال توسعه تاثیر می گذارد. ˈ

تحقیقات جدید سازمان بهداشت جهانی نشان داد که یکی از هشت مورد مرگ مردم جهان در سال 2012 با آلودگی مرتبط بود.

بیماری قلبی، سکته مغزی، بیماری تنفسی و سرطان ریه بزرگترین بیماری های کشنده مربوط به آلودگی محسوب می شوند.

اولین حسگر زیستی گیاهی ساخته شد(انرژی زیستی از کلروپلاست گیاهان)

$
0
0
اولین حسگر زیستی گیاهی ساخته شد(انرژی زیستی از کلروپلاست گیاهان)

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه MIT آمریکا موفق به شاخت اولین حسگر زیستی گیاهی شدند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از نیچر، محققان دانشگاه استنفورد آمریکا در سال 2010 موفق شدند که از کلروپلاست به طور مستقیم انرژی تولید کنند. کلروپلاست نیروگاه سلولی محسوب می شود و عمل فتوسنتز در آن صورت می گیرد. چندی پیش محققان دانشگاه MIT به کلروپلاست گیاهان، نانو لوله های کربنی اضافه کردند تا توانایی آن ها در جذب انرژی خورشید افزایش یابد.

.jpg  81096993-5584428.jpg (اندازه: 10.12 KB / دانلودها: 11)
این دستاورد راه را برای ساخت گیاهان مصنوعی و گیاهانی که امکان نظارت بر محیط زیست را داشته باشند باز می کند.

کلروپلاست بخشی از گیاه است که تمام واحدهای موردنیاز برای فتوسنتز در آن وجود دارد. یکی از مهمترین قابلیت های این بخش این است که حتی زمانی که از گیاه جدا شود، تا چند ساعت به فعالیت خود ادامه می دهد؛ ولی پس از چند ساعت به دلیل نور و اکسیژن، پروتئین فتوسنتزی آن از کار می افتد زیرا در حالت عادی وظیفه ترمیم آن به عهده گیاه است.

در این روش علاوه بر نانو لوله های کربنی از نانو ذرات اکسید سریم نیز استفاده می شود. این ذرات دارای خاصیت آنتی اکسیدانی هستند و کلروپلاست را از انواع آسیب های محیطی محافظت می کنند.

با استفاده از این روش، گیاه عملکردی شبیه به آنتن دارد و قادر به دریافت امواج فراتر از نور مرئی از جمله اشعه ماورای بنفش، سبز و مادون قرمز است.

در ادامه تحقیقات آمده است که می توان از این فرآیند به عنوان حسگر زیستی استفاده کرد. مهمترین کاربرد این حسگر نظارت بر آلودگی محیط زیست، آفت کش ها، عفونت های قارچی و مواد سمی باکتریایی است.

نتایج کامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Nature Materials منتشر شده است.

اجتناب از آفتاب سوختگی با مچ بند UV

$
0
0
اجتناب از آفتاب سوختگی با مچ بند UV

تهران - ایرنا - محققان دانشگاه کویین مری لندن، روش جالبی را برای اجتناب از آفتاب سوختگی و دریافت میزان لازم از پرتوهای UV توسط پوست ابداع کرده اند.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه ساینس، محققان مچ بندی را ساختند که میزان دریافت اشعه UV را اندازه گیری کرده و از این طریق امکان دریافت UV لازم برای تولید ویتامین D را در بدن از تابش مستقیم نور خورشید بر پوست فراهم می کند.

.jpg  81098217-5586220.jpg (اندازه: 10.44 KB / دانلودها: 16)
با وجود این که کرم های ضد آفتاب، اثرات نا مطلوب نور خورشید بر پوست بدن را کاهش می دهند و از جذب پرتو های UV توسط پوست نیز جلوگیری می کنند؛ وجود این پرتو ها برای تولید ویتامین D در بدن ضروری است. این در حالی است که تابش بیش از حد نورآفتاب به پوست می تواند موجب سوختگی یا بروز سرطان پوست شود.

در واقع مشکل در اینجاست که به سادگی نمی توان میزان تابش نورآفتاب به پوست را اندازه گیری کرد. اما مچ بند UVA+B Sunfirend این مشکل را حل کرده است. کافی است میزان حساسیت پوست بر اساس عددی بین 1 تا 11 در این مچ بند وارد شود و در مقابل تابش مستقیم پرتو خورشید قرار بگیرید. این ابزار میزان UV تابیده به پوست را اندازه گیری کرده و پس از دریافت میزان لازم و پیش از سوختن پوست، هشدار می دهد.

پرتو های UVB موجب تولید ویتامین D می شوند اما پرتوهای UVA عامل سرطان هستند. این مچ بند با اندازه گیری میزان تابش این پرتو ها و با توجه به حساسیت پوست فرد، امکان استفاده حداکثری از UVB و جلوگیری از آسیب های UVA را فراهم می کند.

امروزه کمبود ویتامین D به یک عارضه همه گیر در سراسر زمین بدل شده است. وجود این ویتامین برای جذب کلسیم در بدن و حفظ سلامت استخوان ها ضروری است. همچنین اخیرا اثر مثبت این ویتامین در کاهش خطر بیماری هایی همچون دیابت، آرتروز و انواع سرطان ها به اثبات رسیده است.

تولید ماده ای که نه زنده است ، نه مرده!

$
0
0
مهندسان دانشگاه فناوری ماساچوست "ماده زنده ای" ساخته اند که از ترکیب مزیت های سلول های زنده و قابلیت های مواد غیر زنده تشکیل شده است.

سلول های زنده می توانند به محیط خود واکنش نشان دهند، ترکیبات آلی جدید بسازند و به راحتی افزایش مقیاس می دهند؛ در حالی که مواد بی جان فواید عملی دارند مانند ساطع کردن نور و یا برق.

اکنون دانشمندان MIT با ترکیب نکات قوت هر دوی این مواد، امیدوارند بتواند فناوری و وسایل پیچیده تر و همه کاره تر مانند پیل خورشیدی، مواد خود ترمیم شونده و حسگرهای تشخیصی طراحی کنند.

"تیموتی لو" استادیار مهندسی برق و مهندسی زیست MIT و مجری این تحقیقات می گوید: ایده ما قرار دادن دنیای جاندار و بی جان در کنار هم به منظور ساخت مواد هیبریدی است که سلول های زنده را در خود دارد و عملکردی است.

به گفته وی، این شیوه جذابی برای فکر کردن درباره ساخت موادیست که بسیار متفاوت از آن چیزی است که در حال حاضر انجام می شود و معمولا یک راهبرد بالا به پایین است.

تحقیقات وی و همکارانش در زمینه مواد زنده در جدیدترین شماره نشریه مواد نیچر منتشر شده است.

محققان ایرانی داروی گیاهی ضد قارچ ساختند

$
0
0
محققان ایرانی داروی گیاهی ضد قارچ ساختند

تهران- ایرنا - داروی گیاهی ضد قارچ که به همت محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد طراحی و ساخته شده به مرحله تولید رسید.


به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، شیاف گیاهی سیاه دانه با نام تجاری فیتوواژکس با شماره 75529 در سال 91 ثبت اختراع شد و پس از مراحل دریافت پروانه ساخت از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در حال حاضر وارد مرحله تولید شده و تا یک ماه آینده وارد بازار مصرف می شود.

.jpg  81111916-5608164.jpg (اندازه: 51.26 KB / دانلودها: 14)
عضو مرکز تحقیقات فارماکولوژیک گیاهان دارویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و محقق این طرح گفت: اجرای طرح های تولید محور و افزایش ارتباط با صنعت یکی از اهداف اصلی این مرکز به شمار می رود .

دکتر حسن رخشنده افزود: تاکنون تحقیقات گسترده ای در خصوص گیاه سیاه دانه در سطح دنیا صورت گرفته است اما به مرحله تولید نرسیده است و داروی فیتوواژکس نخستین داروی گیاهی سیاه دانه است که به مرحله تولید رسیده است .

وی ادامه داد:این دارو با همکاری شرکت سبز دارو اصفهان تولید و وارد بازار می شود و قرار است در مرحله نخست یک میلیون واحد شیاف از این نوع دارو تولید شود .

رخشنده یاد آور شد :این داروی گیاهی تا بیست سال آینده به طور انحصاری به نام جمهوری اسلامی ایران تولید می شود و کشور دیگری نمی تواند از این عنوان استفاده کند. برنامه ریزی شده است که این دارو علاوه بر تامین نیاز داخلی به کشورهای دیگر نیز صادر شود .

عضو هیات علمی دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه این دارو برای عفونتهای قارچی زنان کاربرد دارد اظهار داشت: بر اساس تحقیقات انجام شده این دارو عوارض جانبی ندارد و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در اردیبهشت ماه امسال در اختیار داروخانه های سطح کشور قرار خواهد گرفت .

رخشنده اضافه کرد: داروی فیتوواژکس با ریشه گیاه سیاه دانه بوده و مراحل تحقیق آن در دانشگاه علوم پزشکی مشهد به این گونه بوده است که: ابتدا روی محیط کشت،اثرات ضد میکروبی دارو بررسی شده،مرحله بعدی با همکاران روی حیوان(موش) کار کردیم که اثرات ضدقارچی و ضدمیکروبی آن را بررسی کردیم.

سپس در دو گاوداری در مشهد و فریمان،اثرات این دارو را روی عفونت های پستان گاو بررسی کردیم. در مرحله نهایی، سمیت دارو روی موش بررسی و متوجه شدیم سمی نیست.

رخشنده گفت: این دارو برای درمان عفونت های قارچی زنان اثربخش است،چراکه با همکاری گروه زنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر روی 100نفر از بیماران تست شد و نتایج بسیار خوبی داشت .

سیگار الکترونیکی عامل مسمومیت کودکان

$
0
0
سیگار الکترونیکی عامل مسمومیت کودکان

تهران - ایرنا - طبق گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا، نیکوتین مایع موجود در سیگار الکترونیکی برای کودکان بسیار مضر است و باعث مسمومیت آنان می شود.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، طبق آخرین گزارش مرکز پیشگیری و کنترل بیماری آمریکا (CDC) ، 51 درصد از تماس های تلفنی مراکز کنترل مسمومیت در ایالت های مختلف آمریکا بین سال های 2010 تا فوریه 2014، بدلیل مسمومیت کودکان زیر پنج سالی بوده است که در معرض دود سیگار الکترونیکی قرار گرفته اند.

.jpg  81108959-5603787.jpg (اندازه: 9.89 KB / دانلودها: 17)
مدیر (CDC) در مصاحبه مطبوعاتی خود گفته است که استفاده از این محصول در سراسر دنیا رو به افزایش است و متاسفانه این محصولات با رایحه شکلات و میوه های مختلف عرضه می شوند که برای کودکان جذاب است.

در ادامه این بیانات آماده است که بدن کودکان در برابر e-Cigarettes هیچ مصونیتی ندارد و باعث مسمومیت می شود.

نیکوتین مایع موجود در سیگار الکترونیکی از طریق چشم و پوست کودکان جذب می شود و عوارض جانبی مانند استفراغ، حالت تهوع و سوزش چشم در این کودکان مشاهده شده است.

در ادامه این گزارش آمده است که سیگار الکترونیکی هرگز به ترک سیگار کمک نمی کند و باور اینکه e-Cigarettes باعث کاهش تمایل مغز به سیگار می شود کاملا غلط است.

پیشتر گزارش های متعددی در مورد آثار سوء این سیگار در مراکزتحقیقاتی معتبر دنیا منتشر شده بود و تحقیقات کنونی تازه ترین نوع دراین زمینه است.

نتایج این تحقیقات در شماره اخیر نشریه JAMA Internal Medicine منتشر شده است.

شارژ خودروهای برقی با انرژی ترمز ترن ها

$
0
0
شارژ خودروهای برقی با انرژی ترمز ترن ها

مادرید - ایرنا - شرکت مترو در مادرید پایتخت اسپانیا با استفاده از سیستم توقف ترن های مترو خودروهای برقی را شارژ می کند .

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری اروپاپرس، شهر مادرید روز گذشته ، شاهد تاسیس نخستین جایگاه شارژ خودروهای برقی دراسپانیا بود که انرژی ایجاد شده از سیستم ترمز ترن ها در هر ایستگاه را به برق تبدیل می کند .

.jpg  81109128-5603772.jpg (اندازه: 19.22 KB / دانلودها: 17)
شرکت مترو مادرید ازسه سال پیش دراین پروژه که ˈترین تو کارˈ (Train2Car ) نام دارد همراه دو شرکت ˈزیمنسˈ وˈسیتروئنˈ کار می کند واین شرکت خودرو سازی، بخشی از تأسیسات خود درپایتخت اسپانیا را به شرکت مترو داده تا که نخستین جایگاه شارژ خودروهای برقی را در آن نصب کند .

شرکت مترو دراین رابطه گفته است که این جایگاه برقی، خودروها را با تکنولوژی جریان برق مستقیم شارژ می کند که یک سیستمی سریع شارژ است درحالی که با جریان متناوب شهری، خودروها باید چندین ساعت به جریان برق وصل باشند تا شارژ شوند .

این شرکت افزوده است : مزیت اصلی این سیستم شارژ برای کاربر ، صرفه جویی در زمان شارژ است به طوری که با این سیستم ، یک خودرو ظرف 20 تا 30 دقیقه شارژ می شود.

تبدیل آب دریا به سوخت

$
0
0
تبدیل آب دریا به سوخت

تهران-ایرنا- نیروی دریایی آمریکا موفق شد با ابداع یک فناوری جدید آب دریا را به سوخت وسایل نقلیه تبدیل کند.

به گزارش ایرنا از خبرگزاری فرانسه، مرکز تحقیقات نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد: این مرکز موفق شده است فرایند تبدیل دی اکسید کربن موجود در آب دریا را به سوخت عملی کند.

تبدیل کربن به سوخت فرایندی شناخته شده است اما به گفته کارشناسان این روش ویژگی منحصر به فردی دارد.

.jpg  81112999-5609775.jpg (اندازه: 17.29 KB / دانلودها: 18)
پیر میله استاد موسسه شیمی مولکولی دانشگاه پاریس جنوب گفت: آنها می خواهند از ذخایر دی اکسید کربن محلول در اقیانوس ها به عنوان منبع کربن برای تولید سوخت مصنوعی برای وسایل نقلیه استفاده کنند و این کار جدیدی است.

تاکنون محققان نمونه های سوختی را که با این روش از آب دریا به دست آورده اند در چند پهپاد کوچک با موفقیت آزمایش کردند.

با استفاده از این روش، سوختی نسبتا گران قیمت تولید می شود.

پیر میله گفت: تبدیل آب دریا به سوخت در بخش غیرنظامی بسیار پرهزینه خواهد بود.

با این حال نیروی دریایی آمریکا اعلام کرده به دنبال دستیابی به این روش است زیرا دسترسی به منبع این سوخت بسیار آسان است .

با این حال برای به حرکت درآوردن کشتی ها با این سوخت به 10 سال تحقیق و تولید چهار کشتی مجهز به نیروگاه های ویژه نیاز است.

خودروی خورشیدی هاوین 2 امسال به مسابقات جهانی می رود

$
0
0
خودروی خورشیدی هاوین 2 امسال به مسابقات جهانی می رود

تهران - ایرنا - معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: قرار است خودروی خورشیدی هاوین 2 پس از ساخت و تکمیل شدن به مسابقات جهانی خودروهای خورشیدی که خرداد ماه سال جاری در آمریکا برگزار می شود، اعزام خواهد شد.

هادی سرگل زایی روز پنجشنبه در حاشیه برگزاری نهمین دوره مسابقات بین المللی روبوکاپ آزاد ایران که در محل نمایشگاه بین المللی تهران برگزاری می شود، در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: خودروی هاوین یک دارای دو چرخ بود، اما خودروی هاوین 2 دارای سه چرخ است که روی هر چرخ آن یک موتور تعبیه شده است.

وی با بیان این که، در خودروی هاوین 2 کیفیت سلولهای خورشیدی افزایش و وزن آن به طور قابل توجهی کاهش یافته است افزود: متوسط سرعت در هاوین 2 حدود 80 کیلومتر در ساعت طراحی شده و حداقل سرعت هم 150 کیلومتر بر ساعت پیش بینی شده است، در حالی که حداقل سرعت هاوین 1 حدود 135 کیلومتر بر ساعت بود.

معاون پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین گفت: در بخش سوخت هاوین 2 از مدار MPPT که رابط بین سلول های خورشیدی و باتری است استفاده شده که از هدر رفت انرژی حتی در کمترین مقیاس هم جلوگیری می کند.

وی افزود: میزان مصرف انرژی در هاوین 2 به سرعت و وضعیت شیب جاده بستگی داشته و این توان را دارد که در تمام طول روز حرکت کند، زیرا می تواند همزمان در حرکت با استفاده از نور خورشید انرژی تولید کرده و با توجه به نحوه قرارگیری تابش خورشید سرعت بگیرد.

وی در خصوص خودروی هاوین 1 نیز گفت: طراحی هاوین 1 از سال 1388 آغاز شد و در سال 2011 در مسابقات جهانی خودروهای خورشیدی در استرالیا موفق به کسب مقام شد.

سرگل زایی اظهار داشت: در این مسابقات در دور سرعت از بین 44 تیم از 21 کشور رتبه 17 را کسب کرد و بین تیم های آسیایی سوم و تیم های خاورمیانه اول شد، همچنین نامزد دریافت جایزه ˈتیم شگفتی سازˈ هم شده بود.

گفتنی است خودروی خورشیدی هاوین سال گذشته رونمایی شد.

نهمین دوره از مسابقات بین المللی روبوکاپ آزدایران تا عصر فردا جمعه در نمایشگاه بین المللی تهران بر پاست.
Viewing all 650 articles
Browse latest View live




Latest Images