Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

آتش سوزی در پالایشگاه نفت اصفهان

0
0
:

بامداد دیروز بخشی از پالایشگاه اصفهان دچار حریق شد.

بهزاد بزرگزاد در مورد جزئیات آتش‌سوزی در پالایشگاه اصفهان اظهار کرد: ساعت 4:40 دقیقه بامداد روز چهارشنبه قسمتی از پرکن روغن و وسایل بشکه‌های پلی‌اتیلن پالایشگاه اصفهان دچار حریق شد که با گزارش به مرکز آتش‌نشانی اصفهان نیروهایی از آتش‌نشانی اصفهان و شاهین‌شهر به محل حادثه اعزام شدند.

وی افزود: 35 دستگاه سنگین، 90 نیروی انسانی، 20 نفر مسئول و افسر شیفت و معاون عملیات به محل آتش‌سوزی اعزام شدند.
مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی استان اصفهان تصریح کرد: همچنین با توجه به اهمیت قضیه در محل ستاد فرماندهی آتش‌نشانی اصفهان کمیته‌ای با حضور مدیرکل ستاد مدیریت بحران، آتش‌نشانی، اداره آب، برق، محیط زیست، فرماندهی نیروی انتظامی، راهور، اورژانس و سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط تشکیل و برای مهار این آتش‌سوزی تصمیماتی گرفته شد.

وی ادامه داد: مهار کردن آتش در دو رینگ صورت گرفت که رینگ اول نیروهای امدادی و رینگ دوم عملیات پشتیبانی و تدارک به مهار آتش پرداختند.
بزرگزاد ادامه داد: اکنون آتش مهار شده و احتمال می‌رود تا یک ساعت دیگر محل آتش‌سوزی در پالایشگاه اصفهان به طور کامل تحت کنترل در آید.

خلق رکوردی جدید در کارآیی سلول‌های خورشیدی کوانتومی

0
0

خلق رکوردی جدید در کارآیی سلول‌های خورشیدی کوانتومی


دانشمندان موفق به خلق رکورد جدیدی در کارآیی فتوولتائیک نقاط کوانتومی با استفاده از تحقیقات پیشین یک محقق شیمیدان شدند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، تولید سلول‌های خورشیدی سبک‌وزن، ارزان و انعطاف‌پذیر فرآیندی دشوار است، زیرا آن‌ها جو بی‌اثر و دماهای بالایی را می‌طلبند و اغلب مدت زمانی کوتاهی پس از این که در معرض هوا قرار می‌گیرند، از بین می‌روند.

.jpg  6-1540.jpg (اندازه: 12.66 KB / دانلودها: 11)
محققان دانشگاه ام آی تی از شیوه جدیدی برای ساخت سلول‌های خورشیدی از لایه‌های فوق نازکی از نقاط کوانتومی استفاده کرده‌اند که رفع این مشکلات را در دمای اتاق نوید می‌دهد. همزمان، این دانشمندان رکورد جدید 9 درصد را برای تولید کارآمدترین سلول‌های خورشیدی مبتنی بر نقاط کوانتومی تا به امروز به نام خود ثبت کردند.

این تحقیق بر اساس مطالعه پیشین پروفسور شیمی آزمایشگاه Lester Wolfe به نام «منجی باوندی» (Moungi Bawendi) انجام شد؛ وی نقاط کوانتومی را به عنوان پوشش‌های نازک و منسجم با ویژگی‌های کاملا کنترل‌شده تولید کرده بود.

ذرات ریز موجود در این فیلم در تبدیل نور به الکتریسیته بسیار کارآمد هستند و می‌توان آن‌ها را به طیفی از مواد اعمال کرد.

به گفته ولادمیر بولوشیک، پروفسور «فناوری در حال ظهور» موسسه فریبرز مسیح در مدرسه مهندسی دانشگاه ام آی تی، گردآوردن این نقاط کوانتومی در پوشش‌های نازک به آن‌ها امکان جذب بسیار خوب (به صورت منفرد) و انتقال بارها به صورت گروهی را می‌دهد. در نتیجه این آرایش، بارها در عرض فیلم منتقل می‌شوند و در لبه‌هایی جمع می‌شوند که در آن، می‌توانند در مداری برای خلق جریان الکتریسیته به کار روند.

آسان‌بودن فرآیند خلق نقاط کوانتومی حاضر در یک فیلم مهمترین جنبه این دستاورد علمی به شمار می‌آید.

جزئیات این مطالعه در مجله Nature Materials منتشر شد.

گرافن موتور انقلاب علم و صنعت در قرن 21

0
0
گرافن موتور انقلاب علم و صنعت در قرن 21

تهران- ایرنا- دانشمندان می گویند در صورتی که ماده گرافن به تولید انبوه برسد، انقلاب دیگری در علم و صنعت ایجاد خواهد کرد .تحولی که عرصه های آن از تولید باتری و ریزتراشه های کامپیوتری تا روش های درمان سرطان را متحول و نوین می سازد.
به گزارش ایرنا از ساینس گرافن از جداکردن گرافیت - ماده اصلی نوک مداد و ساختن ورقه های بسیار نازکی از آن در حد یک اتم به دست می آید.کشف گرافن در سال 2010 برای کاشفان آن - کنستانتین نووسلوف و آندره گایم - جایزه نوبل فیزیک را به ارمغان آورد.

.jpg  81181588-5726500.jpg (اندازه: 92.78 KB / دانلودها: 11)
دانشمندان این ماده نسبتاً جدید را که گرافن نام دارد، ماده شگفت انگیز قرن بیست و یکم می نامند. اما هنوز راهی برای تولید انبوه این ماده پیدا نشده است.یک دانشمند ایرلندی می گوید ممکن است راه این کار را پیدا کرده باشد.گرافیت نام دیگری برای کربن خالص یا همان نوک مداد است. اما وقتی لایه های گرافیت را از یکدیگر جدا می کنند و به صورت ورقه هایی به ضخامت یک اتم دربیاورند، ماده جدیدی به نام «گرافن» با خواص و ویژگی ها و عملکردی کاملاً متفاوت بوجود می آید . در این سطح، اتم هایی با فرمول گسترده هندسی کاملاً مشخص، این ورقه را از فولاد هم محکمتر می کند و از آن بهترین رسانای گرما و الکتریسیته را می سازد.

از لحاط تئوری، گرافن می تواند روش تولید باتری، ریزتراشه های کامپیوتری و صفحه های انعطاف پذیر، و روش درمان سرطان را کاملاً عوض کند.

کارشناسان صنایع می گویند جداکردن و ساختن ورقه های بسیار نازک گرافن در مقیاس انبوه چالشی بزرگ است، اما جاناتان کولمن از مرکز علمی مواد در کالج ترینیتی در دوبلین ایرلند می گوید با ریختن گرافیت همراه با آب و نوعی صابون در مخلوط کن های معمولی آشپزخانه می توان این کار را به سادگی انجام داد. تیغه مخلوط کن که با سرعت می چرخد لایه ها را از هم جدا می کند و این لایه ها به دیواره مخلوط کن می چسبد.

کولمن می گوید به این ترتیب می توان گرافیت را از گرافن جدا کرد، و آنچه که به دست می آورد مایعی به رنگ سیاه است – که ترکیبی است از گرافن با آبی که صابون محلول در آن است. به گرفته پژوهشگر ارشد پروژه گرافن، با تکمیل پروسه و تولید انبوه این ماده، در شیوه تولید بسیاری از چیزها از پلاستیک مقاوم تا جریان های الکترونیکی شاهد تحولی شگرف خواهیم بود: «قابلیت رسانایی بالای گرافن کاربردهای بسیاری خواهد داشت.»

دانشمندان می گویند این ماده شگفت انگیز در تأسیسات تصفیه آب و پاکسازی آب دریاها از نفت هم به کار گرفته خواهد شد. تولید انبوه گرافن ممکن است تا پیش از پایان سال جاری تحقق یابد.

**چرا گرافن مورد توجه دانشمندان کنونی است؟

شاید یکی از مهمترین علت هایی که گرافن را به ماده محبوب دانشمندان عرصه کنونی تبدیل کرده این است که این ماده تک اتمی همانند الماس در برابر تغییر مکان اتمها در صفحه مقاوم است و حرکت الکترون ها در آن حدود هزار بار بیشتر از حرکت الکترون در بهترین فلز در دمای اتاق است.

دانشمندان امیدوارند گرافین با اندازه های بزرگ تری بسازنند. البته گرافن با ابعاد فعلی هم برای اهدافی که صنعتگران دنبال آن هستند، مناسب است. خواص الکترونی و نوری گرافن بسیار منحصر به فرد است که آن را کاملامتمایز از سایر مواد شناخته شده فعلی می کند. بنابراین برای محققان بسیار خوب است که به مطالعه خواص فیزیکی و شیمیایی آن بپردازند. علاوه براین ساخت آن آسان است و پس از ساخت اولین نمونه آن، فعالیت و ساخت آن در بیشتر کشورها میسر شد و بشدت نمونه های آن برای مطالعه در دسترس فیزیکدانان و مهندسان قرار گرفت.

علاوه براین گرافن روکش بسیار نازکی است که برای چشم های انسان نامرئی است، اما قادر است مقاومت مس در ‏برابر خوردگی را بیش از 100برابر افزایش دهد. از این ماده در صنایع مختلف از جمله به عنوان روکشی برای خودروها به منظور جلوگیری از زنگ زدگی استفاده می شود. با تولید انبوه این ماده می توان از آن در دهها صنعت بهره برد.

محلول شستشوی خودرو بدون نیاز به آب در کشور ساخته شد

0
0
محلول شستشوی خودرو بدون نیاز به آب در کشور ساخته شد

تهران - ایرنا - فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف با اجرایی کردن یک ایده و توجه به کمبود آب در کشور، محلولی جهت شستشوی خودرو بدون نیاز به آب تولید کردند.

به گزارش ایرنا از دانشگاه صنعتی شریف، علینقی مشایخی استاد این دانشگاه درمورد این محلول توضیح داد: محلول ساخته شده، قابلیت شستشوی خودرو بدون آب را دارد.

.jpg  81187732-5736943.jpg (اندازه: 17.67 KB / دانلودها: 27)
وی عنوان کرد: در سال 1388 با ایده گرفتن از یک محلول خارجی ، محلول شستشوی خودرو بدون نیاز به آب ایده پردازی شد و برای اولین بار در ایران این محصول به تولید انبوه رسید.

مشایخی با بیان اینکه استفاده از این محلول موجب صرفه جویی در مصرف آب و زمان می شود، گفت: این محلول دوستدار محیط زیست است و با یک بطری آن می توان سه تا چهار مرتبه و در مدت 10 تا 15 ثانیه، خودرو را تمیز کرد.

این محقق درخصوص دیگر مزایای محلول شستشوی بدون آب برای خودروها گفت: در فرمولاسیون این محلول واکس گیاهی به کار گرفته شده که قابلیت براق کنندگی خودرو را دارد و به دلیل وجود لایه محافظ در فرمولاسیون محصول، مانع از آلودگی مجدد خودرو می شود.

خودروی خورشیدی دانشگاه آزاد به هیوستون امریکا رسید

0
0

خودروی خورشیدی دانشگاه آزاد به هیوستون امریکا رسید



خودوری خورشیدی «هاوین 2» ساخت پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برای شرکت در دوازدهمین دوره مسابقات خودروهای خورشیدی آمریکا در شهر هیوستون حضور دارد.

.jpg  IranUSSolarCar-0fd33.jpg (اندازه: 20.65 KB / دانلودها: 20)
به گزارش ایسنا، تیم سازنده خودوری خورشیدی «هاوین 2» نیز از 20 تیر ماه عازم محل برگزاری مسابقات خواهند شد.

مسابقات خودروهای خورشیدی آمریکا از سال 1990 با حمایت شرکت جنرال موتورز، پس از موفقیت در اولین دوره مسابقات جهانی استرالیا برگزار شد. هدف از برگزاری این مسابقات توسعه علوم فنی مهندسی در راستای ترغیب جوامع بین المللی برای استفاده از انرژی های پاک است.

این مسابقات که هر دو سال یک بار از سال 1990 تا 2012 برگزار شده دارای دو مرحله FSGP و ASC است.

مرحله FSGP در این دوره (2014) در پیست Circuit of the Americas برگزار می شود که این مرحله به عنوان یک آزمون ورودی برای شرکت در رقابت اصلی یا ASC محسوب می شود. تیم‌های شرکت کننده در مسابقه باید در چند روز، مسیر پیست را بپیمایند.

تیم هایی که بتوانند حد نصاب های لازم را در مرحله FSGP کسب کنند می توانند در رقابت اصلی یا ASC شرکت کنند. در رقابت اصلی تیم ها باید مسیر جاده ای مشخص شده را طی هشت روز و با رعایت قوانین مسابقات طی کنند. مرحله ASC در این دوره (2014) از شهر آستین واقع در ایالت تگزاس شروع شده و پس از گذشتن از ایالت های اوکلاهما، میسوری، کانزاس،آیووا، نورساکا و ویسکونسن در شهر مینیاپولیس واقع در ایالت مینیسوتا پایان می یابد. طول این مسیر 2700 کیلومتر است.

بسیاری از دانشگاه های برتر جهان از جمله دانشگاه MIT، استنفورد، نورث وسترن،برکلی، میشیگان، جورجیاتک و مینیسوتا در این رقابت ها شرکت دارند.

گوگرد سوخت دیزل در تهران 152 برابر بیش از حد مجاز یورو 4

0
0
گوگرد سوخت دیزل در تهران 152 برابر بیش از حد مجاز یورو 4

تهران بزرگ - ایرنا - مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: براساس نتایج آنالیز سوخت دیزل (گازوییل) از دی ماه 90 تا اسفند 92 در شهر تهران، میانگین گوگرد نمونه های عمومی با ppm7600 دراین سوخت، 152 برابر بیش از حد مجاز یورو 4 (ppm 50) است.


وحید حسینی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد 37 نمونه سوخت دیزل ایران با نمونه برداری مستقیم از جایگاه های سوخت رسانی شهر تهران طی هشت نوبت آنالیز شده است.

.jpg  81229729-5810156.jpg (اندازه: 20.24 KB / دانلودها: 19)
وی با اشاره به اینکه نمونه های اخذ شده به صورت تصادفی از شهر تهران جمع آوری شده است اظهارکرد: هر چند داده های بدست آمده صرفا یک نمونه تصادفی از سوخت دیزل های توزیع شده در شهر است ولی می تواند به عنوان معرف کیفیت سوخت با احتمال بالا مورد ارزیابی قرار گیرد.

حسینی اظهار کرد: مهمترین پارامتر کیفی سوخت دیزل (گازوییل) که اختلاف قابل توجهی با مقادیر استاندارد دارد، محتوای گوگرد سوخت است.

مدیرکل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران یادآور شد: متوسط مقدار گوگرد برای سوخت دیزل عمومی ppm 4998 ، برای سوخت دیزل یورو 4 توزیع شده در شهر تهران ppm 4650 و برای سوخت دیزل تحویلی به شرکت واحد اتوبوسرانی ppm 3640 گزارش شده است.

حد استاندارد گوگرد در گازوییل یورو 4 برابر با 50 پی.پی.ام در اروپا می باشد درحالی که مقدار گوگرد درگازوییل یورو 4 توزیع شده در تهران 4650 پی.پی.ام گزارش شده است.

حسینی تصریح کرد: مقدار بسیار بالای گوگرد در سوخت دیزل(گازوییل)، به طور عملی مانع جدی برای توسعه و استفاده از این نوع موتورها در مصارف سبک و سنگین خواهد بود.

وی افزود: گوگرد بالا، مقادیر سولفات های موجود در ذرات معلق را افزایش داده و بسیاری از دستگاه های کاهنده آلاینده ها (فیلتر کاتالیست در اگزوز خودروها) نظیر NOX را از کار می اندازد.

حسینی یادآورشد: علاوه بر این به علت وجود غلظت بالای این پارامتر در سوخت اکسیدهای گوگرد به طور مستقیم به عنوان آلاینده وارد هوا می شوند.

مدیر کل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران تصریح کرد: وجود گوگرد در سوخت مانعی جدی برای استفاده از تکنولوژی های مدرن کاهنده آلاینده دوده نظیر فیلترهای DPF خواهد بود.

سوخت دیزل (نفت گاز یا گازوئیل یا نفت دیزل) به هر گونه سوخت مایع فراوری از نفت گفته می شود که در موتورهای دیزلی بکار می رود این سوخت بیشتر از روش ویژه ای در تقطیر جز به جز نفت مازوت بدست می آید که گوگرد آلی نیز به صورت طبیعی در آن وجود دارد.

تهیه دارو و سوخت زیستی از ریز جلبک ها

0
0
تهیه دارو و سوخت زیستی از ریز جلبک ها

تهران - ایرنا - مطالعات تحقیقاتی بر روی میکروآلگ ها یا ریزجلبک ها که شروع آن در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران به سال 1374 برمی گردد پس از گذراندن فراز و نشیب های فراوان، اکنون به نتیجه رسیده و دانش فنی آن برای اجرا به بخش خصوصی واگذار شد.

.jpg  81229398-5810191.jpg (اندازه: 18.75 KB / دانلودها: 27)
معاون توسعه فناوری سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به تشریح روند تحقیقاتی و اجرایی این طرح کلان ملی طی سالهای اخیر پرداخت و گفت: این طرح در ابتدا قرار بود به منظور راه اندازی مرکز بیوتکنولوژی دریا در حوزه خلیج فارس در جزیره قشم و با هدف بهره برداری از منابع طبیعی و ذخایر بیولوژیک خلیج فارس، ایجاد صنایع وابسته و رونق علمی و اقتصادی جزیره قشم به اجرا درآید.

دکتر عبدالرضا صمیمی افزود: مصوبه تاسیس مرکز پژوهش های بیوتکنولوژی خلیج فارس در سال 1379 آماده شد و دکتر نسرین معظمی عضو هیات علمی سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، به عنوان مدیر طرح «جداسازی و شناسایی میکروجلبک های خلیج فارس» تعیین شد.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا در سال 1380، اولین پایلوت کشت و پرورش میکروجلبک ها در کشور در مقیاس یک هزار لیتر در فتو بیو راکتورهای بسته و باز در مرکز پژوهش های بیوتکنولوژی خلیج فارس در جزیره قشم به اجرا درآمد که حاصل سه سال کار در این پایلوت، کشت و پرورش میکروآلگ های مکمل غذایی، آبزی پروری و نیز اولین خدمات به مراکز پرورش لارو میگوی جزیره قشم بود که هر روز غذای لاروهای میگو را از این مرکز تهیه می کردند اما بنا به دلایلی این طرح متوقف شد.

صمیمی ادامه داد: طرح تولید نیمه صنعتی میکروآلگ ها از سال 1385 با هدف تولید بیودیزل و تثبیت دی اکسید کربن از سر گرفته شد که در این راستا بیوراکتورهایی با ظرفیت دو هزار تا پنج هزار لیتر در سازمان پژوهش های علمی و صنعتی برای اجرای پایلوت این طرح تحقیقاتی ساخته شد که همین مطالعات، اساس تولید دانش فنی میکروآلگ را تشکیل داد.

وی به نمونه برداری دکتر معظمی از صدها لیتر آب نمونه و تجزیه و تحلیل ساختار 147 میکرو جلبک اشاره کرد و گفت: براساس نتایج بررسی ها، 24 نوع میکرو جلبک حاوی روغن بالا بودند که از میان آنها، فقط چهار نوع میکرو جلبک قابلیت فرآوری و تبدیل به سوخت زیستی را داشتند.

صمیمی با بیان اینکه یک میکروجلبک برای اینکه بتواند قابلیت تولید بیو دیزل را داشته باشد باید از زنجیره کربنی خاصی برخوردار باشد، گفت: بر اساس استانداردهای بین المللی، تنها روغن هایی با زنجیره کربن 14 تا 24 قابل فرآوری به بیوانرژی ها هستند.

وی بیان داشت: برخی از میکروجلبک های شناسایی شده، 52 درصد روغن در سلول خود دارند که این یکی از ویژگی های منحصر به فرد میکروجلبک های منطقه خلیج فارس به شمار می آید.

روشی ساده و ارزان برای تولید گرافن با خواص الکترونیکی ویژه

0
0
روشی ساده و ارزان برای تولید گرافن با خواص الکترونیکی ویژه

تهران-ایرنا-پژوهشگران استرالیایی موفق به ارائه روشی ارزان و ساده برای تولید اکسید گرافن با کیفیت بالا شدند که برای استفاده در حوزه الکترونیک و مخابرات بسیار مناسب است.

به گزارش ایرنا،ˈبوهان جیاˈ از محققان این پروژه لایه های نازک میکرومقیاسی تولید کرده که رکورد غیرخطی بودن نوری را شکسته است.

.jpg  81227383-5805945.jpg (اندازه: 13.25 KB / دانلودها: 11)
جیا می گوید: چنین لایه نازک غیرخطی قابل الگودهی تاکنون ساخته نشده بود.

گرافن ماده ای از مشتقات کربن چهارمین ماده فراوان در کره زمین است که خواص متعددی دارد و گرافن نیز ماده ای شفاف با هدایت الکتریکی بسیار بالا است.

برای ایجاد این لایه نازک، محققان محلول اکسید گرافن را به روش چرخشی (اسپینی) روی شیشه قرار دادند.

زیاروی ژنگ یکی دیگر از محققان این پروژه می گوید: ما روش تازه ای برای تولید این ماده ارائه کردیم که خاصیت غیرخطی بسیار عالی دارد، در حال حاضر برای استفاده در حوزه مخابرات، شما باید هر قطعه مورد نیاز خود را به صورت جداگانه تولید و خشک کرده و در نهایت آنها را با هم ترکیب کنید.

با این روش جدید کافی است یک فیلم ایجاد شده و هر آنچه که مورد نیاز است روی این فیلم با لیزر ایجاد شود و در نهایت تمام ساختارهای مورد نظر به صورت خودکار با هم ادغام می شوند.

روش هایی که در حاضر در صنایع نیمه هادی استفاده می شود نیازمند اتاق تمیز بسیار گرانقیمت بوده و تجهیزات متعدد و پیچیده ای است. این در حالی است که ساخت قطعات با لیزر بسیار ساده و ارزان است.

جیا می افزاید:با استفاده از این روش، ما موفق شدیم مواد ارزان قیمتی تولید کنیم. مزیت روش ما این است که برای تولید انبوه مناسب است.

این گروه تحقیقاتی در حال حاضر روی ساخت ادوات مختلف از این ماده کار می کنند.

نتایج این پژوهش در نشریه Advanced Materials به چاپ رسیده است.

هم نیاز شدن درس انتقال جرم با عملیات واحد

0
0
سلام خدمت دوستانخوشحالی
یه خبر خوب برای دانشجویان مهندسی شیمی ورودی 90 ،91 ،92 و ماقبل
طبق چارت جدید درس انتقال جرم با دروس عملیات واحد 1،کاربرد ریاضیات،سینتیک و طرح راکتور هم نیاز شد.تشویق

برای دریافت چارت جدید از لینک زیر اقدام کنید:

http://pnu.ac.ir/portal/Home/Default.asp...f6df18a810

نکته!برای ورودی های 93 چارت همون چارت قبلیه!

بالاترین کارآیی در پیل‌های خورشیدی کوانتومی

0
0
پژوهشگران دانشگاه تورنتو با استفاده از نقاط کوانتومی جدیدی که تولید کرده‌اند موفق به ثبت رکورد جدیدی در کارایی تبدیل انرژی خورشیدی شدند. این گروه بازده پیل خورشیدی را به %8 رساندند.

نقاط کوانتومی، نانوذراتی نیمه‌هادی هستند که می‌توان آن‌ها را در فاز محلول سنتز کرد. بنابراین می‌توان این نانوذرات را روی بستر دلخواه قرار داد و همانند رنگ یا جوهر، یک سطح را پوشاند.

نقاط کوانتومی کلوئیدی ترکیبات ارزان قیمتی هستند که می‌توانند نور را جذب کنند. این ترکیبات در پیل‌های خورشیدی معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در یک پیل خورشیدی، فوتون‌ها به مواد فتوولتائیک برخورد می‌کنند و موجب برانگیختگی الکترون‌ها و تولید حفره می‌شوند. این الکترون‌ها و حفره‌ها باید انرژی بیشتری نسبت به باندگپ مواد داشته باشند. مزیت دیگر استفاده از نقاط کوانتومی کلوئیدی آن است که این نانوساختارها می‌توانند طیف وسیعی از نور را جذب کنند، دلیل این امر باندگپ نقاط کوانتومی است که با تغییر ابعاد نقاط، تغییر کرده و متناسب با طول موج‌های دلخواه، قابل تنظیم است.

ادواتی که از نقاط کوانتومی ساخته می‌شوند دارای اتصالات تقویت کننده هستند. از آنجایی که هم لایه‌های نوع n (غنی از الکترون) و هم لایه‌های نوع p (عاری از الکترون) در این اتصالات وجود دارد، بنابراین دستگاه نهایی ساخته شده از این نقاط، دارای کارایی بالایی در جذب نور خواهد بود. مشکل اصلی این پیل‌های خورشیدی آن است که نقاط کوانتومی مورد استفاده در آن‌ها بعد از گذشت چند ماه از قرار گرفتن در معرض هوا، اکسید می‌شود. دلیل این امر آن است که با اتصال اکسیژن به نقاط کوانتومی، الکترون‌های موجود در آن‌ها خاموش شده و نقاط کوانتومی تبدیل به نیمه‌هادی نوع p می‌شوند

ساخت کرم ضدآفتاب از استخوان ماهی

0
0
ساخت کرم ضدآفتاب از استخوان ماهی

تهران-ایرنا- پژوهشگران دانشگاهی در پرتغال موفق شدند از استخوان نوعی ماهی به نام ˈبکایاهوˈ کرم ضدآفتاب و محافظ پوست بسازند.


به گزارش گروه علمی ایرنا از یورونیوز، ماده اصلی این کرم ترکیبی از هیدروکسیاپاتیت، فسفات اصلاح شده، آهن و اکسید آهن است که قدرت جذب اشعه خورشید را دارد.

.jpg  81248611-5842465.jpg (اندازه: 22.86 KB / دانلودها: 14)
هیدروکسیاپاتیت موجود در این کرم به وسیله حرارت دادن استخوان ماهی بکایاهو در دمای 700 درجه سلیسیوس تهیه می شود.

کلارا پیسریلو از پژوهشگران این تحقیق توضیح داد: هیدروکسیاپاتیت نوعی فسفات کلسیم دارای ترکیبات آهن بسیار است که جزو اصلی استخوان ماهی محسوب می شود.

محققان تصمیم گرفتند از پودر هیدروکسیاپاتیت به دلیل قدرت حفاظتی بالا، در کرم های ضدآفتاب در طیف وسیعی استفاده کنند.

مانوئلا پینتادو دیگر پژوهشگر تحقیق انجام شده نیز در این مورد گفت: ما آزمایش هایی روی افراد انجام دادیم و متوجه شدیم که این محصول، هیچ نوع تحریک پوستی ایجاد نمی کند بنابراین برای استفاده ایمن است.

وی افزود: همچنین ثابت کردیم که ترکیبات هیدروکسیاپاتیت از جمله آهن، پس از ترکیب در کرم حالت محافظتی خود را همچنان حفظ می کند.

استفاده از صفحات خورشیدی شفاف به جای پنجره

0
0
استفاده از صفحات خورشیدی شفاف به جای پنجره

تهران-ایرنا- دانشمندان نوعی صفحه خورشیدی ابداع کرده اند که می تواند مستقیما به جای پنجره ساختمان ها به کار رود و در حالیکه کاملا شفاف باقی می ماند انرژی خورشید را جذب کند.


به گزارش ایرنا از ساینس، این فناوری می تواند به ایجاد ساختمان هایی منجر شود که خود انرژی خود را تامین می کند.

.jpg  81287267-5908544.jpg (اندازه: 7.49 KB / دانلودها: 36)
همچنین از این فناوری می توان در صفحه نمایش تلفن همراه استفاده کرد و به این ترتیب زمانی که تلفن در معرض نور خورشید قرار می گیرد، شارژ می شود.

محققان دانشگاه ایالتی میشیگان در آمریکا که این صفحه خورشیدی شفاف را ابداع کرده اند می گوید از این صفحات می توان در ساختمان ها، تلفن های همراه و سایر دستگاه هایی که یک سطح شفاف دارند، استفاده کرد.

سال ها است که دانشمندان تلاش کرده اند از سلول های خورشیدی ساخته شده از مواد شبه پلاستیکی انرژی تولید کنند اما این فناوری ها عملکرد ضعیفی دارند.

تولید انرژی ناشی از این فناوری ها ناکارآمد بود و این مواد بسیار رنگی بودند.

اما در این صفحه خورشیدی جدید که کاملا شفاف است از مولکول های ارگانیک که به طرز خاصی ساخته شده اند برای جذب برخی طول موج های نامرئی نور خورشید استفاده می شود.

این صفحات را می توان به گونه ای تنظیم کرد تا فقط اشعه ماوراء بنفش و طول موج نزدیک به مادون قرمز را جذب کند.

نور مادون قرمز درخشان به لبه های این صفحه خورشیدی هدایت می شود و در آنجا توسط نوار نازکی از سلول های خورشیدی فتوولتائیک، به برق تبدیل می شود.

از آنجایی که این ماده نور را جذب یا منتشر نمی کنند، به چشم انسان شفاف به نظر می رسد و در نتیجه می توان از آن برای پنجره ساختمان ها و یا صفحه نمایش نسل بعدی تلفن های همراه استفاده کرد.

مولد برق خورشیدی سیار در خراسان شمالی ساخته شد

0
0
مولد برق خورشیدی سیار در خراسان شمالی ساخته شد

بجنورد - ایرنا - رییس گروه تحقیقات شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: نخستین مولد برق خورشیدی سیار در این شرکت طراحی و ساخته شد.


ˈعلی رحیمیˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا هدف از ساخت این مولد برق خورشیدی را استفاده از دیزل های ژانراتور آن برای تامین انرژی برق مورد نیاز در مواقع بحرانی اعلام کرد.

.jpg  81287130-5908304.jpg (اندازه: 24.21 KB / دانلودها: 52)
وی گفت: طراحی و ساخت این مولد خودرو از ابتکارات واحد تحقیقات شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی است که با استفاده از سلول های خورشیدی در قالب پنل های نصب شده بر روی یک خودرو، انرژی خورشیدی را به برق تبدیل می کند.

رییس گروه تحقیقات شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی گفت: به دلیل سیار بودن این خودروی، امکان تامین برق محدود برای نقاط بحرانی فراهم می شود.

رحیمی میزان برق تولیدی این خودروی صنعت سبز را 1.2 کیلووات عنوان کرد و گفت: این خودرو قادر است به هنگام وقوع حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله یا حوادث غیر طبیعی، برق مورد نیاز یک روستای 20 خانواری را تامین کند.

وی درباره هزینه ساخت این مولد سیار خورشیدی گفت: متخصصان گروه تحقیقات شرکت توزیع نیروی برق استان خودرو وانتی را که از رده خارج شده بود بهینه سازی و در قسمت بار آن تجهیزات پنل های دریافتی انرژی خورشیدی را نصب کردند.

رحیمی مجموع هزینه های ساخت این خودروی صنعت سبز را 150میلیون ریال اعلام کرد.

وی فرهنگ سازی به منظور استفاده بهینه از انرژی نیروی برق و همچنین افزایش انگیزه برای خلاقیت هایی در بین متخصصان را از دیگر اهداف ساخت این خودرو عنوان کرد.

گرانترین قهوه دنیا در فضولات فیل

0
0
گرانترین قهوه دنیا در فضولات فیل

(صنایع غذایی-م شیمی)
تهران-ایرنا-گرانترین قهوه دنیا قهوه ˈعاج سیاهˈ است که در تایلند و با کمک فیل ها تولید می شود. دستگاه گوارش فیل پروتئین این قهوه را از بین می برد و به آن طعمی خاص و منحصر به فرد می دهد.


به گزارش گروه علمی ایرنا از منابع خبری؛ این قهوه حدود یک سال و نیم است که به بازار عرضه شده و هر کیلوی آن 1100 دلار قیمت دارد و در هتل های لوکس فنجانی پنجاه دلار به فروش می رود.

.jpg  81285518-5905462.jpg (اندازه: 24.26 KB / دانلودها: 50)
این قهوه در شمال تایلند تولید می شود، در مثلث طلایی و در جایی که فیل های سرگردان را پناه می دهند.

بیست فیلی که در ˈبنیاد فیل آسیایی مثلث طلاییˈ زندگی می کنند مسئول تولید این قهوه گران بها هستند.

برای تولید قهوه عاج سیاه، از قهوه عربی تایلند که در ارتفاع بالای 1500 متر می روید استفاده می شود.

میوه این گیاهان قهوه را زنان محلی جمع آوری می کنند.فیل ها میوه قهوه را می خورند. میوه ها در طی 15 تا 70 ساعت از دستگاه گوارش فیل عبور می کنند و میوه هایی که سالم مانده اند دفع می شوند.

کار یافتن این دانه ها به عهده همسران فیل بانان است. آنها میوه های سالم قهوه را در فضولات فیل پیدا می کنند. پس از شستشوی مفصل، دانه ها از درون میوه بیرون آورده و برای بو دادن به بانکوک فرستاده می شوند.

برای تولید یک کیلو قهوه عاج سیاه به سی و سه کیلو قهوه خام نیاز است چون بسیاری از میوه های قهوه را فیل ها جویده یا در دستگاه گوارش هضم کرده اند و بسیاری از میوه ها تخمیر می شوند.

علاوه بر این تمام میوه های سالم نیز پیدا نمی شوند چون فضولات فیل ها در میان درختان و گیاهان گم می شود.

بنابر این تولید این محصول که به گفته شرکت تولید کننده ˈنادرترین و گران ترینˈ قهوه دنیاست به فعالیت فیل ها و البته زنان فیل بانان بستگی دارد.

اما حسن این کار چیست؟ تلخی قهوه به دلیل پروتئین آن است و اسید معده فیل این پروتئین را از بین می برد.

آمیزش میوه های قهوه با دیگر محتویات معده فیل و عمل تخمیری که در دستگاه گوارش گیاهخواران اتفاق می افتد باعث طعم ملایم و بخصوص این قهوه می شود. بنابراین محصول، قهوه ای ملایم است که تلخی معمول را ندارد.

سر فیل ها هم از این نمد بی کلاه نمی ماند و هشت درصد درآمد قهوه صرف رسیدگی به این فیل های حفاظت شده می شود.

نگهداری از فیل ها ماهی هزار دلار خرج دارد و این پروژه به اینکه این فیل ها زیستگاهی داشته و از خطر در امان باشند کمک کرده است.

به نظر نمی رسد قهوه در غذای طبیعی فیل ها جایی داشته باشد، اما در فصل خشکسالی، فیل های آسیایی سراغ گیاه قهوه می روند.

برای اطمینان از اینکه قهوه برای فیل ها مضر نیست یا باعث اعتیاد آنها نمی شود، متخصصان آزمایش هایی را در کانادا انجام دادند که نشان داد با خوردن میوه خام قهوه (raw coffee cherries) کافئین وارد خون فیل ها نمی شود.

از هر سی و سه کیلوگرم قهوه یک کیلوگرم دانه قهوه به دست می آید

در حال حاضر دسترسی به این قهوه کار راحتی نیست، فقط ثروتمندانی در چهار کشور دنیا در چند هتل لوکس می توانند فنجانی از این قهوه را بنوشند، در پنج هتل در مالدیو، سیزده هتل در تایلند، دو هتل در ماکائو و یک هتل در آمریکا.

بلیک دینکین که این پروژه را راه اندازی کرده پیش از اینکه قهوه عاج سیاه را در اختیار هتلی قرار دهد خود به هتل می رود تا بر آموزش کارکنان آن برای سرو این قهوه نظارت کند.

در دنیا یک قهوه دیگر به این روش تولید می شود، لوپی لوواک یا قهوه گربه زباد (civet). این قهوه که تقریبا کیلویی 700 دلار قیمت دارد با استفاده از گربه زباد جنگل های نخل اندونزی تولید می شود.

اما گزارش های زیادی درباره بدرفتاری با این حیوانات وجود دارد و تقریبا نیمی از قهوه ای که با این نام به فروش می رسد تقلبی است.

گربه زباد همان جانوری که ویروس سارز (SARS) از آن به انسان منتقل شد.

ظرفيت پالايش نفت خام کشور به 2.2 ميليون بشکه مي رسد

0
0
İmage

ظرفیت پالایش نفت خام کشور با راه اندازی پالایشگاه ستاره خلیج فارس بعنوان مهمترین طرح راهبردی وزارت نفت پس از پارس جنوبی، به 2.2 میلیون بشکه در روز افزایش می یابد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران گفت: ایران از نظر امنیت انرژی و عرضه سوخت مطمئن در وضع کاملا پایداری به سر می برد.
عباس کاظمی افزود: در 5 سال گذشته کشور ما واردکننده فرآورده هایی مانند گازوئیل، بنزین، گاز مایع و حتی مازوت بود، این درحالی است که امروز در همه این محصولات به غیر از بنزین به خودکفایی رسیده ایم.
وی با بیان این که هم اکنون تنها میزان بسیار محدودی بنزین وارد می کنیم، افزود: در برخی فرآورده های نفتی به صادرات نیز دست یافته ایم.
کاظمی با تاکید بر این که واردات بنزین به نحو چشم افزایی کاهش یافته است، تصریح کرد: امسال با وجود افزایش 3 میلیون لیتری مصرف، واردات بنزین هم بیش از 3 میلیون لیتر در روز کاهش یافته است.
به گفته وی پارسال مجموع بنزین تولیدی حاصل از ریفورمیت دریافتی از پتروشیمی ها و واردات این فرآورده به 10 میلیون می رسید، اما حجم واردات بنزین در سال جاری کمتر از 7 میلیون لیتر در روز است.
کاظمی ادامه داد: با توسعه کمی و کیفی پالایشگاهها و ساخت پالایشگاههای جدید تا پایان برنامه توسعه پنجم و اوایل برنامه ششم، از واردکننده بنزین به صادرکننده آن تبدیل خواهیم شد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به قدرت تصفیه یک میلیون و 900 هزار بشکه ای نفتخام در کشور، تصریح کرد: تنها با ساخت پالایشگاه ستاره خلیج فارس بعنوان مهمترین طرح راهبردی صنعت نفت پس از پارس جنوبی، ظرفیت پالایشی نفت خام به بیش از دو میلیون و 200 هزار بشکه در روز خواهد رسید.

منبع

نصب تجهيزات ذخيره سازي و فروش عمده نيتروژن در ذوب آهن اصفهان

0
0
İmage

با نصب تجهیزات ذخیره سازی و فروش عمده نیتروژن مایع در شرکت ذوب آهن ، سالانه چهار و نیم میلیارد ریال صرفه جویی برای این شرکت حاصل شد.
به گزارش واحد مرکزی خبر، مدیر انرژی و بهینه سازی سوخت ذوب آهن اصفهان امروز گفت: با نصب این تجهیزات ، از اتلاف نیتروژن مایع و مصرف بخار و بروز مشکلات احتمالی بلوک تفکیک هوای KAAR-32 ناشی از عملیات تبخیر مایع مازاد تولیدی جلوگیری شد و ایمنی فنی کارگاه نیز افزایش یافت.
آقای خزایی افزود: بلوک تفکیک هوای KAAR-32 کارگاه توسعه تولید اکسیژن ، اکسیژن و نیتروژن گازی را با خروجی های متفاوت تولید و در آن استحصال ماهانه اکسیژن و نیتروژن مایع به میزان حدود 900 تن امکان پذیر شد.
وی گفت: اقدامات لازم شامل طراحی ، نصب و راه اندازی مخزن نگهداری نیتروژن مایع و لوله های دوجداره وکیوم و متعلقات آن با مشارکت کارکنان کارگاه تولید اکسیژن اجرا شد.
مدیر انرژی و بهینه سازی سوخت ذوب آهن اصفهان افزود: هزینه سرمایه گذاری برای این طرح حدود پنج میلیارد ریال بود که با توجه به میزان صرفه جویی حاصل دوره بازگشت سرمایه آن یک سال است.
وی گفت: پیش از اجرای این طرح ، امکان ذخیره سازی و فروش اکسیژن مایع به تنهایی امکان پذیر بود.


منبع

ترمودینامیک؛ رویکردی مهندسی

0
0
İmage

سال 2005 | 988 صفحه | ISBN: 9780073107684 | 18,49 MB | [تصویر: pdf_icon.png]

معرفی: کتاب پرفروش جهانی “ترمودینامیک؛ رویکردی مهندسی” پالایش بیشتری بر رویکردی که بر درک فیزیکی از مفاهیم اساسی ترمودینامیک، تاکید می‌کند؛ به‌ارمغان می‌آورد.
نویسندگان، یک کتاب درسی مهندسی ارائه می‌دهند که مستقیما با مهندسان فردا را در یک سبک ساده و درعین حال دقیق، خطاب قرار می‌دهد، تفکر خلاقانه را تشویق می‌کند و با علاقه و اشتیاق توسط دانشجویان خوانده می‌شود. ویرایش جدید کتاب شامل یک مقدمه ابتدایی از قانون اول ترمودینامیک، پوشش جداگانه‌ای از آنالیز انرژی سیستم‌های بسته، پوشش ترکیبی از توده حجم کنترل و آنالیز انرژی و پوشش بازبینی‌شده جریان قابل تراکم می‌باشد.
بیش از 300 مسئله جامع به این متن شهودی اضافه شده است که بسیاری از آنها از کاربردهای صنعتی گرفته شده است.



İmage کتاب، سفینه‌ای است که اقیانوس بیکران زمان را درمی‌نوردد. "فرانسیس بیکن"

بنزین یورو ۴ تا آخر آبان ماه به اصفهان وارد می‌شود

0
0
İmage

استاندار اصفهان گفت: مقرر شده بود که بنزین پاک و یورو ۴ تا آخر سال گذشته به اصفهان اختصاص یابد که این مسئله محقق نشد و پس از تولید آزمایشی بنزین پاک در اصفهان تا آخر آبان ماه این امر محقق خواهد شد.
به گزارش ایمنا، رسول زرگرپور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه یک واحد موتورسیکلت ۶ برابر خودرو آلایندگی تولید می‌کند و ۱۰ برابر آلودگی صوتی دارد، اظهار داشت: در همین راستا طرح ساماندهی موتورسیکلت از آبان ماه در اصفهان اجرایی می‌شود.
وی ادامه داد: بسیاری از سرقت‌ها در استان از طریق موتور سیکلت‌ها انجام می‌گیرد.
استاندار اصفهان همچنین به احداث منطقه ویژه اقتصادی در اصفهان اشاره کرد و افزود: سال ۸۸ برای اصفهان سه منطقه ویژه اقتصادی به تصویب رسید که تا سال ۹۲ هیچ اقدامی بریا آنها صورت نگرفته بود.
وی تصریح کرد: یکی از این مناطق ویژه اقتصادی در کاشان به بهره‌برداری می‌رسد.
زرگرپور ادامه داد: احداث کارخانه گیاهان دارویی در تیران و کرون، منطقه صنعت ریلی و منطقه ویژه صنعتی حصا در شاهین شهر اصفهان از جمله مناطق ویژه اقتصادی استان اصفهان است.
وی تاکید کرد: ظرفیت منطقه ویژه اقتصادی استان اصفهان به قدری است که از هم اکنون سرمایه‌گذاران خارجی بسیاری درصدد سرمایه‌گذاری در این منطقه هستند.
استاندار اصفهان گفت: بر اساس قانون ارگان‌های دولتی باید زمین‌های بلا استفاده را که در تصرف خود قرار داده‌اند، تحویل دهند.
وی اضافه کرد: برای مثال شهرک‌های صنعتی در یک دوره از زمان زمینی را از دولت با این عنوان که پس از پنج سال طرحی را به بهره‌برداری می‌رسانند به تصرف در آورده، اما این زمین با عدم اجرای پروژه‌ای باید برگردانده شوند.
زرگرپور بیان داشت: به عنوان مثال منابع طبیعی نهادی است که زمین‌های بسیار با متراژهای بالا را در تصرف دارد و اگر طرح و برنامه‌ای در این زمین‌ها به انجام نرسانده باشد، برابر قانون باید برگرداند.
وی اظهار کرد: مواردی را داریم که زمین را برای طرحی در اختیار گرفتند و برنامه‌ای دیگر را در آن زمین پیاده سازی کردند.
استاندار اصفهان با بیان اینکه اصفهان جزو شش استان زمین خوار کشور است، گفت: بر این اساس برنامه‌ریزی کردیم که تیم پژوهشی با سرزدن به ارگان‌های مختلف زمین‌هایی که طی ۱۰ سال گذشته برای طرح‌های مختلف به تصرف درآوردند اگر آن طرح اجرایی نشده زمین را به دولت برگردانند.
وی خاطر نشان کرد: نمونه‌های بسیاری از تصرف زمین‌ها، ساخت و سازهای غیر قانونی در حریم زاینده‌رود و منطقه جنوب اصفهان گزارش شده است.


منبع

تولید پمپ تخصصی انتقال نفت خام در کشور

0
0
İmage

فناوران یکی از شرکت های دانش‌بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان موفق به طراحی و ساخت پمپ تخصصی انتقال نفت خام با استاندارد جهانی API 674 شدند.
به گزارش ایسنا ، مهدی کشمیری، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه طراحی این پمپ از اواخر سال 92 توسط گروه فنی و مهندسی این شرکت دانش بنیان آغاز شد، اظهار کرد: این پمپ در اواخر تابستان امسال به مرحله ساخت کامل رسید.
وی افزود: کارفرمای این پروژه، شرکت بهره برداری نفت وگاز گچساران است که کارشناسان این شرکت پس از تست عملکرد پنج ساعته این پکیج الکترو پمپ، رأی به تأیید و صلاحیت این پمپ دادند.
همچنین مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در خصوص این فناوری گفت: پمپ‌های ساخته شده در ایران بیشتر از دسته پمپ‌های سانتریفوژ است و ساخت آن‌ها (پمپ‌های رفت و برگشتی) به دلیل پیچیدگی‌های بسیار زیاد مکانیکی به ندرت صورت می‌پذیرد.
آرش شورشی افزود: این دسته از پمپ‌ها بیشتر در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی جهت سرویس‌های نفت و خام، تری اتیلن گلایکول و برخی دیگر از مواد شیمیایی که نیازمند دبی پایین با فشار بالا هستند، کاربرد دارد.
وی تصریح کرد: عمده این دسته از پمپ‌ها از خارج کشور با قیمت‌های بسیار بالاتر نسبت به مشابه ساخته شده داخلی به ایران وارد می‌شود که در صورت حمایت بخش‌های مختلف دولتی و کارفرمایان می‌توان این تجهیز را در داخل کشور بومی‌سازی کرد.


منبع

لوله پلی اتیلن

0
0
پلی اتیلن یکی از فرآورده های پتروشیمی است.که به خاطر استحکام و توانایی های زیاد آن،امروزه به مقدار زیادی در جهان تولید می شود. به طوری که همه ی انسان ها هر روز بی در طرح ها و با آن سرو کار دارند و به حضور آن در زندگی خود عادت کرده اند.
پلی اتیلن، هم به صورت نرم . انعطاف پذیر و هم به صورت سفت و محکم تولید می شود، به همین دلیل با آن می توان وسایل گوناگونی در طرح ها و اندازه های مختلف ساخت. وسایلی مانند اسباب بازی، لوله پلی اتیلن،روکش سیم، صندلی، فیلم،روکش های بسته بندی،کوله پشتی،بطری های نوشابه، انواع الیاف و…..
حتی کیسه های خرید ما از جنس پلی اتیلن هستند.
همچنین پلی اتیلن به ما کمک می کند که زندگی ایمن تری داشته باشیم.
از جمله: روکش کابل های فشار قوی برق،لوله های تحت فشار آب و مخازن نگهداری بنزین را از پلی اتیلن می سازند.پلی اتیلن، حتی در برابر اسیدها،مواد خورنده و آسیب رسان بسیار مقاوم است و به خاطر مقاومتش، در مناطق بسیار گرم استوایی و چه در منطقه یخ زده ی قطب شمال.
پلی اتیلن به خاطر مقاومت زیادش می تواند اشیای بسیار سنگین را تحمل کند، در حالی که خودش وزن بسیار سبکی دارد.
لوله پلي اتيلنهاي توليد شده براي مصارف گاز رساني بايد از صحت كامل برخوردار بوده و نه تنها داراي صفات ابعادي استاندارد لوله پلي اتيلن گازي را دارا باشند بلكه بايد داراي مواد اوليه كاملا استاندارد و محصول تست شده از نظر استحكام و امنيت نيز باشند.به عنوان مثال خطاي ابعادي در قطر و ضخامت لوله پلي اتيلن محصول انوشا پرشيا كه براي مصارف گاز رساني تهيه مي شود ، به اندازه يك دهم ميليمتر مي تواند خصارت هاي جبران ناپذيري در نقاط اتصال ايجاد كند.لذا در حين توليد ، تيم كنترل كيفيت با پيشرفته ترين ابزار ها براي كنترل ابعادي لوله پلي اتيلن ، احتمال خطاي انساني را با استفاده از روش هاي مبتني بر تحمل پذيري اشكال به صفر رسانده و كوچك ترين خطايي كاملا قابل رديابي است و چرخه توليد لوله پلي اتيلن متوقف و لوله پلي اتيلني مورد نظر از چرخه توليد خارج مي گردد و قبل از تحويل لوله هاي پلي اتيلني به مشتري يك بار ديگر آرشيو توليد لوله پلي اتيلن نيز با توجه به شماره رهگيري حك شده بر روي لوله پلي اتيلن بازنگري شده و مسئولين كنترل كيفيت لوله پلي اتيلن نيز در لحظه تحويل لوله هاي پلي اتيلن در صحنه براي تنظيم صورتجلسه صحت لوله ها حظور مستمر شبانه روزي دارند. حتي در طي فرآيند توليد لوله پلي اتيلن نيز به نحوه انبايش لوله پلي اتيلن گازي نظارت دقيق مي شود


پلی اتیلن از موادی به نام اتیلن به دست می آید و اتیلن هم از نفت خام و گاز طبیعی تولید می شود.
پلی اتیلن از زنجیره ی ازمولکول اتیلن است که کنار هم قرار گرفته اند.که این زنجیره بسیار کوچک هستند که با چشم دیده نمی شوند.
طرز قرار گرفتن مولکول های پلی اتیلن به دلیل نرمی و سختی اش با هم فرق دارد.
اتیلن را با حرارت و فشاردر دستگاه مخصوصی به پلی اتیلن تبدیل می کنند.البته برای تولید هر نوع پلی اتیلن، حرارت و فشار مخصوصی لازم است.پس از بدست آوردن پلی اتیلن که مایع غلیظ و گرمی شبیه فرنی است.آن را از دستگاهی عبور می دهند که به شکل رشته های ماکارونی در می آید.و پس از خارج شدن رشته ها، آن را با تیغه های چرخشی در اندازه های بسیار کوچک می برند و پس از خشک کردن،بسته بندی می کنند.
اسم این دانه های کوچک بریده شده که سفید و شفاف هستند،گرانول است.سپس گرانول های بسته بندی شده را به کارخانه های پلاستیک سازی می فرستند و در آن جا در قالب های مخصوص،ذوب کرده و به محصولات متنوعی تبدیل می شوند.
مواد پلی اتیلن که در کارخانه ها ی پتروشیمی تولید می شود، یا سفت و سخت است، یا نرم و انعطاف پذیر و یا هر دو خاصیت را دارد. چون همه ی وسایل مورد نیاز مارا نمی شود با یک نوع ماده ساخت.
سختی و نرمی مواد پلی اتیلن، بستگی به فشاری دارد که در جریان تولید به آن وارد می شود. مولکول های پلی اتیلن سخت،با فشردگی کم، مانند شاخه های جوان درخت که شاخه های فرعی زیادی در اطراف آن قرار دارد.بسیار انعطاف پذیر است و در اثر خم شدن، به سرعت به حالت اول بر می گردد.
پلی اتیلن سفت و سخت،دیرتر ذوب می شود و به آهستگی از قالب عبور می کند و لوله پلی اتیلن نرم، زودتر ذوب می شود وراحت تر در قالب جای می گیرد.
پلی اتیلن نرم، حجم بیشتر و وزن کمتری دارد، مانند:اسفنج و ابر های ظرف شویی و پلی اتیلن سخت، حجم کمتر و وزن بیشتری دارد، مانند اتصالات لوله های پلی اتیلن
Viewing all 650 articles
Browse latest View live




Latest Images