Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

پلیمر جدید، جایگزین سگ ‌های بمب ‌یاب

$
0
0
تیمی از دانشمندان دانشگاه کورنل پلیمری را طراحی کرده‌اند که می‌تواند روزی جایگزین گروه جوخه‌های سگ‌های بمب‌یاب شود.


این پلیمر درخشان به حضور RDX واکنش نشان می‌دهد. RDX یک ماده منفجره قدرتمند است که فشار تبخیر پایین آن، نوعا شناسایی بدون تماس مستقیم با آن را بسیار دشوار می‌کند.

تحت شرایط معمولی، این پلیمر مانند نوعی چوب درخشان عمل می‌کند؛ یعنی نور را جذب کرده و به انرژی تبدیل و سپس آن را به شکل نور دوباره آزاد می‌کند.

هنگامی که این انرژی از خلال ساختار پلیمر جاری می‌شود، چنانچه به مولکول RDX برخورد کند، به جای نور به گرما تبدیل می‌شود.

در این حالت درخشندگی پلیمر متوقف می‌شود و این امر نشان‌دهنده وجود ابزار منفجره تعبیه‌شده در آن نزدیکی است.

این شیوه می‌تواند مقادیری از ماده منفجره را رهگیری کرده و مسئولان را به سمت اشخاصی که اخیرا با آن‌ها سرو کار داشته‌اند، رهنمون کند.

در آینده می‌توان ابزار جدید را به عنوان ردیاب دستی کوچک به سبک Fido (دتکتور فلورسنت برای TNT) عرضه کرد.

جزئیات این ابداع در مجله Journal of the American Chemical Society منتشر شد.

ایران بزرگترین دارنده گاز جهان شد

$
0
0
بر اساس آخرین گزارش رسمی شرکت ملی نفت ایران در آخرین گزارش رسمی خود حجم ذخایر گاز طبیعی و متعارف ایران را بیش از 33.7 تیریلون متر مکعب و حجم ذخایر نفت خام متعارف و قابل برداشت کشور را حدود 157 میلیارد بشکه اعلام کرد.

بر این اساس سال گذشته با وجود تاخیر در توسعه و افزایش ظرفیت تولید در میادین نفت و گاز کشور اما در حوزه اکتشاف رکوردهای جدید کشف ذخایر نفت و گاز طبیعی حاصل شده به طوری‌که سال گذشته حدود 1.9 میلیارد بشکه نفت و 388 میلیارد مترمکعب گاز کشف و به حجم ذخایر قابل استحصال کشور افزوده شد.

هرمز قلاوند مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت هم اردیبهشت ماه در جمع خبرنگاران با اعلام اینکه ایران از حیث اکتشافات جدید نفت و گاز به ویژه در سال گذشته میلادی به رتبه اول جهان دست یافته است، گفته بود: بر اساس گزارش رسمی اوپک، جایگاه نفتی ایران از چهارم به سوم جهان پس از کشورهای ونزوئلا و عربستان ارتقا یافته است.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه با کشف ذخایر جدید نفت و گاز احتمال ارتقا جایگاه ایران به عنوان بزرگترین دارنده ذخایر نفت و گاز جهان وجود دارد، اظهار کرده بود: برای سال جاری هم کشف حدود 450 میلیون بشکه ذخایر جدید نفت خام و حدود 125 میلیارد مترمکعب ذخایر گاز طبیعی هدف گذاری شده است.


گاز جهان 56 سال دیگر تمام می شود

از سوی دیگر موسسه بین‌المللی بریتیش پترولیوم انگلیس در آخرین گزارش رسمی منتشر شده خود در خصوص آخرین وضعیت ذخایر گاز طبیعی جهان، اعلام کرد: بر اساس ارزيابي‌ها ذخيره گازي كشورهاي جهان بالغ بر 187.3 تريليون متر مكعب در اواخر سال 2012 میلادی بوده است و اين ميزان، بر اساس ميانگين هاي كنوني توليد جهاني، تنها براي 56 سال آينده كفايت مي كند.

ایران بزرگترین دارنده ذخایر گاز جهان شد


این موسسه انگلیسی همچنین با اشاره به کاهش شدید حجم ذخایر گاز طبیعی روسیه، اعلام کرده است: حجم ذخایر گاز طبیعی روسیه از 44.6 تریلیون مترمکعب در سال 2011 میلادی در پایان سال 2012 میلادی با کاهش قابل توجه به 32.9 تریلیون مترمکعب کاهش یافته است.

به اين ترتيب ايران با ذخيره گاز طبیعی 33.6 تريليون متر مكعب، براي نخستين بار در چندین دهه گذشته با کنار گذاشتن روسیه در صدر كشورهاي دارنده ذخاير گاز طبیعی جهان قرار گرفت.

به گزارش مهر، ایران به منظور افزایش و حفظ ذخایر نفت و گاز طبیعی خود در سال 1392 انجام نزدیک به 2000 کیلومتر لرزه نگاری دو بعدی و سه بعدی، 27 هزار متر حفاری اکتشافی و عملیات ژئوفیزیک غیر لرزه ای در 6000 ایستگاه را در دستور کار قرار داده است.

از سوی دیگر مسئولان شرکت ملی نفت شانس اکتشاف نفت و گاز در ایران را حدود 70 درصد در فعالیت های اکتشافی اعلام کرده اند و این در حالی است که در سایر کشورها این شانس بین 30 تا 50 درصد است.

هرمز قلاوند مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت با اعلام اینکه سال گذشته شانس اکتشاف نفت و گاز ایران در پروژه های اکتشافی به 90 درصد رسید، تاکید کرده است: از برنامه دوم، سوم، چهارم و پنجم توسعه تاکنون به ترتیب 57، 79، 77 و 68 درصد برنامه‌های اکتشافی محقق شده است.


جزئیات اکتشافات طلایی گاز در قلب ایران

به گزارش مهر، اخیرا ایران در استان فارس به یک سفره عظیم زیر زمینی گاز طبیعی دست یافته است که پیش بینی می شود این سفره عظیم گاز طبیعی از منطقه برازجان آغاز و تا گسل میناب و سواحل خلیج فارس امتداد داشته باشد.

این سفره عظیم گاز طبیعی با حفر یک حلقه چاه در عمق 3300 متری زیر زمین کشف و شناسایی شده و برای نخستین بار با حفاری این چاه اکتشافی در لایه هیدروکربوری "زکین" که لایه زیرین پالوئوزیک بوده ذخایر غنی هیدروکروبوری به ویژه گاز طبیعی و نفت سبک کشف شده است.
منبع:خبرگزاری مهر

رزهای رنگین کمانی اختراع زوج ایرانی

$
0
0
یک دسته رز هفت رنگ. این خلاقیت یک جوان زنجانی است که قرار است تا مدتی دیگر به تولید انبوه برسد و بازار رزهای هلندی را کساد کند.
ابوالفضل جوادی مبتکر خلاقی است که در حال حاضر به همراه همسرش در شهرستان ابهر در کارگاه خانگی خود این گل ها را تولید و آنها را بومی سازی کرده است.
ابوالفضل جوادی می گوید:
این ایده زمانی شکل گرفت که در یک گلفروشی بر اثر خطای دید تصور کردیم که گل چند رنگ وجود دارد و هنگامی که از فروشنده در این مورد سوال کردیم، گفت: گل چند رنگ در دنیا وجود ندارد و تمام گلها تکرنگ هستند و این حس کنجکاوی سبب شد تا تحقیقات گسترده ای در این مورد انجام دهیم و متوجه شدیم که یک شرکت هلندی موفق به تولید یک رز خاص با هفت رنگ شده است. از آنجایی که نحوه تولید این شرکت به صورت کاملا سری است انگیزه ای شد تا ما به دنبال روشی مختص به خودمان باشیم و توانستیم گلهای رنگی را با استفاده از تغییرات ph به وسیله نور ماورای بنفش تولید کنیم.

او درباره روش کارش می گوید:

در این روش٬ گلهای رز 24 ساعت قبل از برداشت از روی ریشه توسط ماده ای که تولید کرده ایم تغدیه می شوند و در اثر این عمل گلها به تغییرات ph حساس می شوند. در مرحله بعدی پس از برداشت گل آنها را به دستگاه خاصی منتقل می کنیم و تغییرات ph را توسط نور ماورای بنفش روی هر گلبرگ به صورت جداگانه انجام می دهیم با این کار هر قسمت از گلبرگها دارای یک ph خاص شده و تغییرات رنگ در هر گلبرک به صورت جداگانه انجام گرفته و هر قسمت از گل دارای رنگ خاصی می شود.

İmage


جوادی ادامه می دهد:

با استفاده از این روش می توان تنوع رنگ زیادی روی انواع گلها ایجاد کرد. بطور مثال در گل رز رنگین کمانی رنگهای قرمز-نارنجی-زرد-سبز-آبی-بنفش به طور همزمان در یک شاخه گل ظاهر می شوند و ما شاهد یک گل با چند رنگ متفاوت در کنار هم هستیم. لازم به ذکر است که گل رز رنگین کمان یکی از 19 نوع گل رزی است که تولید کرده ایم.

او درباره مشکلات کارش می گوید:

ما در مرحله تحقیقات با دو مانع عمده مواجه بودیم: اول اینکه با توجه به نو بودن این ایده هیچ اطلاعاتی در این خصوص وجود نداشت و دوم اینکه به دلیل لزوم مخفی ماندن تحقیقات تا زمان ثبت اختراع، عملا نمی توانستیم از هیچ کس کمک بگیریم. در این مرحله تنها همفکر و مشاور من همسرم نازیلا اسماعیل نژاد بود که من این اختراع را مدیون زحمات و همفکریهای وی هستم و از او به خاطر همه زحماتش صمیمانه تشکر می کنم. البته مثلی هست که می گوید: پشت هر مرد موفق یک زن موفق وجود دارد ولی من می گویم در کنار هر زن موفق یک مرد موفق ایستاده.

İmage

او در خصوص این سوال که آیا فرایند تولید رز چند رنگ مختص شماست؟ می گوید:

تولید این گلها برای اولین بار توسط یک شرکت هلندی صورت گرفته ولی به دلیل مخفی بودن روش مورد استفاده آن شرکت٬ ما اطلاعی از آن نداریم و روش مورد استفاده ما مختص خومان است و به صورت اختراع هم در سازمان ثبت اختراعات به ثبت رسیده و همچنین در یکی از جشنواره های بنیاد ملی نخبگان هم شرکت داده شده که در تاریخ 30 مرداد امسال برگزار خواهد شد. البته در ایران هم مانند همه کشورها اقداماتی در خصوص تولید این گلها صورت گرفته که هیچکدام منجر به تولید و عرضه این محصول به بازار نشده است.

او در خصوص اینکه فرایند گل های رز رنگین کمانی در خصوص سایر گل ها نیز می تواند اجرا شود، عنوان کرد:

روش ابداعی ما به دلیل انعطاف پذیری بالا می تواند برای تمام گلها مورد استفاده قرار گیرد اما فعلأ به دلیل فروش زیاد گل رز٬ تمرکز اصلی ما روی این محصول است ولی تولید بقیه گلها را نیز در برنامه کار قرار داده ایم.

جوادی می گوید:

تمام گلها با این روش قابلیت تولید دارند به طور مثال یک شاخه گل مریم می تواند همزمان دارای چند رنگ مختلف باشد.

İmage


به گفته جوادی این گلها از لحاظ ماهیتی هیچ فرقی با سایر گلها ندارند ولی به دلیل وجود موادی که در تغدیه گلها استفاده شده اند از خاصیت آبکشی بیشتری نسبت به گلهای دیگر برخوردار هستند و در شرایط مساوی از عمر بیشتری برخوردار هستند.

البته به گفته جوادی، با توجه به محدودیت تولید٬ این گلها در حال حاضر فقط در چند منطقه از تهران و شهرهای بزرگ عرضه می شود و از استقبال بی نظیری نیز برخوردار است همچنین این گلها به صورت نمونه به چند کشور همسایه نیز ارسال شد که موجب استقبال گسترده ای شده ولی متاسفانه به دلیل پایین بودن ظرفیت تولید روزانه٬ فعلا قادر به صادرات این محصول نیستیم.
منبع : مجله مهر

روش های انتقال گاز در جهان

$
0
0

.jpg  80573783-3786455.jpg (اندازه: 28.46 KB / دانلودها: 18)
گاز طبيعي بيشتر از آنچه كه در ده سال گذشته تخمين زده مي‌شد در جهان وجود دارد. در دويست سال اخير منابع انرژي جهان از حالت‌هاي داراي كربن زياد مثل چوب با شدت كربن (نسبت اتم كربن به هيدروژن) 25/1 به گاز طبيعي با شدت كربن 65/0 تغيير يافته است. تلاش جهاني به سمت استفاده از سوخت‌هايي است كه داراي كربن نباشد مثل هيدروژن. تكنيك‌هاي توليد انرژي الكتريكي به سمتي پيش مي‌رود كه بازده آن بيشتر و ميزان انتشار و هدر رفتن آن كمتر شود. باتوجه به افزايش تقاضا براي استفاده از گاز طبيعي تكنيك‌هاي جديدتر و مدرن‌تر براي انتقال آن از مناطق دوردست به محل مصرف ابداع مي‌شود. ايالات متحده، ژاپن، چين و هند بازارهاي عمده مصرف گاز هستند. بيش از منابع گازي در روسيه و منطقه خاورميانه قرار دارد كه فاصله زياد بين اين مناطق و بازارهاي مصرف مسئله انتقال گاز طبيعي را مهم جلوه مي‌دهد. مسئله مهم ديگر وجود منابع گازي در دريا مي‌باشد كه انتقال آن نيز مسئله مهمي مي‌باشد. به طور كلي چهار راه براي انتقال گاز از مناطق دوردست و استفاده از آن وجود دارد :
1- جمع‌آوري گاز و انتقال آن از طريق خط لوله
2- كاهش حجم گاز از طريق فشردگي CNG مايع ‌سازي LNGوجامد سازیNGH و انتقال به وسيله مخازن
3- تبديل به محصولات ديگر با تغيير مولكول متان (متانول و ....) GTL و انتقال به وسيله مخازن بزرگ دريايي
4- تبديل به انرژي‌هاي ديگري نظير انرژي الكتريكي GTW و انتقال توسط كابل
تكنيك‌هاي مهم براي انتقال در مسافت‌هاي طولاني، استفاده از خط لوله و LNGاست كه استفاده از خط لوله در اولويت قرار دارد. در مسافت‌هاي كمتر از km3000-2000 استفاده از خط لوله اقتصاد بهتر است اما در كنار آن تكنيك‌هايي نظير CNG، هيدرات و ANGنیز وجود دارد كه در جاي خود قابل بحث است. تكنيك ديگري كه براي انتقال گاز به بازار مصرف وجود دارد تبديل آن به صورت شيميايي به محصولات مايع حاوي متانول، DME، محصولات مياني تقطير و غيره است اين تكنيك تحت عنوانGTLشناخته مي‌شود. هر چند كه اين تكنيك بيشتر براي تبديل گاز به محصولات مياني تقطير نظير نفت، كروزن، ديزيل و ... استفاده مي‌شود ولي براي توليد محصولاتي نظير متانول و دي متيل اتر نيز استفاده دارد.

.jpg  Polyethylen-GasPipeLine(1).jpg (اندازه: 75.99 KB / دانلودها: 18)

انفجار بیسکویتی...(آزمایش ترجمه شده همراه با عکس-اختصاصی انجمن م شیمی تالارپیام نور-)

$
0
0
First we show combustion of cream-crackers. For this put one (or two) crackers into a coffee grinder and reduce them to a fine powder. Put the powder onto the one of the combustion trays and pour some liquid oxygen on the top. You will need just enough liquid oxygen to wet the powder, do not put too much of it or the mixture will not burn!! If you have poured too much oxygen stir the mixture with a wooden splint until the excess of liquid is evaporated. Dim the house lights and ignite the mixture with a glowing splint.

Next we burn a packet of potato crisps. Puncture the packet and crush the crisps while inside the packet with your hands. Open the packet and put the bits of the crisps on the second combustion tray. Pour liquid oxygen on the crisps. Because of oil on the crisps the oxygen would not wet them and there is usually no problem with the excess of oxygen. Light the crisps with a glowing splint.


.jpg  1.jpg (اندازه: 71.67 KB / دانلودها: 0)

اول از همه یک یا دو بیسکویت ترد کرم دار رو خرد می کنیم و بعد با قهوه گیریدین مخلوطش می کنیم.
و بعد با منبع حرارتی اکسیژن را همراه با این مواد در دمای بالا قرار می دهیم(فقط مقدار زیادی از این مخلوط رو برای آزمایش امتحان نکنید که به شدت خطرناکه) چراغ های خونه رم خاموش کنین تا روشنایی بیشتری از این فرآیند ببینین..
خب توی قدم بعدی یه پاکت چیپس با دستمون خرد می کنیم و در ظرف احتراق دوم قرار می دهیم معمولا اکسیژن با روغن چیپس مشکلی به وجود نمیاره و با احتراق آنها به این منظره خواهیم رسید:


.jpg  2.jpg (اندازه: 12.77 KB / دانلودها: 38)


.jpg  3.jpg (اندازه: 26.83 KB / دانلودها: 38)

گازی کردن زباله‌ های سمی بیمارستان

$
0
0
به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر حمیدرضا بزرگ‏زاده- مسئول طرح پلاسما در پژوهشگاه صنعت نفت، پلاسما را گاز یونیزه‏ شده دانست که اتم‏های آن الكترون‏های خود را از دست داده ‏اند و گفت: این حالت باعث ایجاد ویژگی‌‏هایی منحصر به‏ فرد در ماده می‏ شود و ماده رفتاری متمایز از دیگر حالت‏های خود بروز می‌‏دهد. بنابراین پلاسما به عنوان حالت چهارم ماده نامگذاری شده است.

وی قابلیت تولید دماهای بسیار بالا را از ویژگی‌های گاز پلاسما ذکر کرد و اظهار داشت: مشعل‏های پلاسمایی یكی از منابع تولید پلاسمای گرم هستند كه می ‏توانند پلاسمایی با دمای 2000 تا 10000 درجه سلسیوس را تولید كنند. این مشعل‏ها، بدون هیچ نیازی به اكسیژن و یا سوخت فسیلی و اصطلاحا واكنش سوختنی، انرژی الكتریكی را مستقیما به حرارت شعله با دمای بالا تبدیل می‏ كنند.

بزرگ‌زاده با تاکید بر اینکه چنین ویژگی‏هایی باعث شده‏ است تا از مشعل‏های پلاسمایی برای گازی کردن زباله با اکسیداسیون ناقص برای تولید گاز سنتز استفاده شود، اضافه کرد: گاز سنتز گازی ارزشمند است كه ارزش حرارتی بالا دارد و قابل ‏تبدیل به انواع فرآورده‏های نفتی است از این گاز به عنوان خوراک بسیاری از پتروشیمی‏ ها نیز استفاده می‏ شود.

مجری طرح با بیان اینکه گازی کردن زباله به روش پلاسمایی جدیدترین و پیشرفته‏ ترین فناوری تولید انرژی از زباله است، خاطر نشان کرد: این سیستم به دلیل دمای فوق العاده بالا بهترین گزینه برای انهدام و بی‏ خطر کردن زباله‏ های خطرناک و سمی مانند زباله‏ های بیمارستانی، شیمیایی و صنعتی است. این واقعیت را مركز كنترل آلودگی اتحادیه اروپا و آمریكا تایید کرده است.

وی با اشاره به اجرای پروژه تحقیقاتی در این زمینه، گفت: در این پروژه مطالعاتی در زمینه امكان‏ سنجی تبدیل زباله به انرژی با مشعل پلاسما انجام شد و با همكاری یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و ساخت راكتور گازی سازی پلاسمایی شدیم.

بزرگ زاده اضافه کرد: پس از راه اندازی این سیستم، با انجام آزمایش‏های گوناگون امکان تبدیل زباله به گاز عملی شد و با استفاده از این روش موفق به تولید گازهایی مانند متان، هیدروكربورهای سبک و گاز سنتز از خروجی سیستم ابداعی شدیم.

به گفته وی خروجی این فرآیند، گاز سنتز است كه بعد از پاکسازی برای فرآیندهایی مانند جی تی ال (تولید بنزین و گازوییل) و به عنوان خوراک در پتروشیمی‏ ها استفاده می‏ شود.

مسئول طرح پلاسما با اشاره به کاربردهای گاز تولید شده از این روش در پیل سوختی، یادآور شد: یكی دیگر از مصارف این فرآیند در تولید انرژی و سوخت است كه مستقیما می‏ توان برای تولید بخار آب به وسیله بویلر و به حركت در آوردن توربین و تولید برق از آن استفاده كرد.

چگونگی پراکندگی حرارت در مقیاس اتمی(How heat dissipates at the atomic scale)

$
0
0
How heat dissipates at the atomic scale
چگونگی پراکندگی حرارت در مقیاس اتمی

In findings that could help overcome a major technological hurdle in the road toward smaller and more powerful electronics, an international research team involving University of Michigan engineering researchers has shown the unique ways in which heat dissipates at the tiniest scales

محققان دریافته اند که با یک مسیر کوچکتر و قدرتمند الکترونیکی می توانند بر یک مانع بزرگ تکنولوژیک غلبه کنند.
از این رو تیم تحقیقاتی بین المللی دانشگاه میشگان روش های منحصر به فردی برای مقایس های اندک گرما نشان داده اند.

.jpg  nanothermometer-atomicscalefull-061213.jpg (اندازه: 11.91 KB / دانلودها: 26)
A paper on the research is published in the June 13 edition of Nature

مقاله مورد پژوهش در 13 ژوئن در مجله ی Nature چاپ شده است.

When a current passes through a material that conducts electricity, it generates heat. Understanding where the temperature will rise in an electronic system helps engineers design reliable, high-performing computers, cell phones and medical devices, for example. While heat generation in larger circuits is well understood, classical physics can’t describe the relationship between heat and electricity at the ultimate end of the nanoscale – where devices are approximately one nanometer in size and consist of just a few atoms.

.jpg  nanothermometer-atomicscale-061213.jpg (اندازه: 23.3 KB / دانلودها: 26)
وقتی جریان الکتریسیته توسط یک هادی عبور می کنه, باعث تولید گرما می شه. که درک و اندازه گیری افزایش این درجه حرارت توسط
مهندسان طراح قابل اعتماد ,کامپیوترهای پیشرفته, خطوط ارتباطی و همچنین دستگاه های پزشکی انجام می شن.
برای مثال تولید گرما در مدار های بزرگ تر به خوبی شناخته خواهند شد اما فیزیک کلاسیک نمی تونه در واحدهای متشکل از چند اتم و نانو متری رابطه ای برای الکتریسیته و گرما توصیف کنه.

Within the next two decades, computer science and engineering researchers are expected to be working at this “atomic” scale, says Pramod Reddy, an assistant professor of mechanical engineering and materials science and engineering at U-M who led the research.
طی دو هفته آینده محققان علوم و مهندسی کامپیوتر انتظار دارند که این عمل را در مقیاس " اتمی" انجام بدهند.
پرامد ردی استادیار مهندسی مکانیک و علوم مهندسی مواد UM در پژوهش خود عنوان کرد:

.jpg  nanothermometer-dissipation-061213.jpg (اندازه: 18.28 KB / دانلودها: 26)
“At 20 or 30 nanometers in size, the active regions of today’s transistors have very small dimensions,” Reddy said. “However, if industry keeps pace with Moore’s law and continues shrinking the size of transistors to double their density on a circuit then atomic scales are not far off.

"ابعاد 20 تا 30 نانومتری برای ترانزیستورهای فعال امروزی ابعاد بسیار کوچکی هستند" و " با این حال اگر صنعت این ابعاد را در همین اندازه نگه دارد بر اساس قانون مور: با کاهش اندازه ی ترانزیستورها به دو برابر تراکم خود در یک مدار برسند سپس به مقیاس اتمی نزدیک می شوند"

"The most important thing then, is to understand the relationship between the heat dissipated and the electronic structure of the device, in the absence of which you can't really leverage the atomic scale. This work gives insights into that for the first time."

مهم ترین چیز اینه که ما برای فهمیدن رابطه ی بین گرمای تلف شده و ساختار الکترونیکی در صورتی که واقعا نمی تونیم اهرمی برای مقایسه اتمی داشته باشیم, این عمل برای اولین بار این دیدگاه را به ما می دهد.

The researchers have shown experimentally how an atomic-scale system heats up, and how this differs from the process at the macroscale. They also devised a framework to explain the process

محققان تجربی نشان می دهند که: چطور یک سیستم در مقیاس اتمی را می توان افزایش حرارت داد و همچنین انجام متفاوت این فرآیند در ابعاد ماکرو و همچنین چهارچوب ابداع این فرآیند را توضیح می دهند.


.jpg  nanothermometer-team-061213.jpg (اندازه: 111.26 KB / دانلودها: 0)

In the tangible, macroscale world, when electricity travels through a wire, the whole wire heats up, as do all the electrodes along it. In contrast, when the “wire” is a nanometer-sized molecule and only connecting two electrodes, the temperature rises predominantly in one of the electrodes.

در جهان ملموس ابعاد بزرگ وقتی که الکتریسیته در طول سیستم جابه جا می شود و باعث گرم گردن کل سیم می شه. و همین طور تمام الکترود های همراه آن نیز گرم می شوند.در مقابل وقتی که سیم در اندازه ی نانو باشه و تنها با دو الکترود در ارتباط باشه.درجه ی حرارت غالبا در یکی از الکترودها افزایش می یابد.

“In an atomic scale device, all the heating is concentrated in one place and less so in other places,” Reddy said.

ردی گفت: دریک دستگاه مقیاس اتمی حرارت در یک مکان متمرکز می شود و سایر مکان ها درجه حرارت پایین تری دارن.

In order to observe this, researchers in Reddy's lab—doctoral students Woochul Lee and Wonho Jeong and post-doctoral fellow Kyeongtae Kim—developed techniques to create stable atomic-scale devices and designed and built a custom nanoscale thermometer integrated into a cone-shaped device. Single molecules or atoms were trapped between the cone-shaped device and a thin plate of gold to study heat dissipation in prototypical molecular-scale circuits.
به منظور رعایت کردن این امر; محققان آزمایشگاه ردی _ وچال لی دانشجوی دکتری_ و ونهو جئونگ و همچنین دستیار دکتری کیونگت کیم
تکنیکی برای ایجاد دستگاه های پایدار در مقیاس اتمی طراحی و ساخته اند که یک دما سنج یک پارچه ی سفارشی به یک دستگاه مخروطی متصل شده که تک ملکول ها و اتم ها بین دستگاه های مخروطی شکل و یک صفحه نازک از طلا قرار می گیرند و اتلاف گرما در مدارهای اولیه آنها که در مقیاس ملکولی به دام افتاده مورد مطالعه قرار می گیرند.

"The results from this work also firmly establish the validity of a heat-dissipation theory that was originally proposed by Rolf Landauer, a physicist from IBM," Reddy said. "Further, the insights obtained from this work also enable a deeper understanding of the relationship between heat dissipation and atomic-scale thermoelectric phenomena, which is the conversion of heat into electricity."

ردی گفت: نتایج حاصل از این عمل به صورت پایدار و محکم ایجاد اعتبار برای یک نظریه ی اتلاف حرارت که در ابتدا توسط رلف لانداور
که یک فیزیکدان از آی بی ام بود ارائه شد. " علاوه بر این بینش های بدست آمده از این عمل درک عمیق تر از روابط بین اتلاف گرما و پدیده های حرارتی در مقیاس اتمی ست که باعث فعال شدن تبدیل گرما به الکتریسیته خواهد شد.

Researchers from the Universidad Autónoma de Madrid in Spain and the University of Konstanz in Germany also contributed to the work.
محققان دانشگاه های Autónoma مادرید در اسپانیا و در دانشگاه کنستانس در آلمان نیز به این عمل کمک کرده اند.

انجمن مهندسی شیمی همگام با آخرین دستاورد های روز دنیا در این عرصه
و باز هم مثل همیشه JCE در صدر علوم فنی مهندسی

آزمایشگاه شیمی آلی

$
0
0
آزمایشگاه شیمی آلی
شنبه هشتم تیــــــــــــــــــــــــــر ساعت 8:30(کهندژ)
http://es.isfpnu.ac.ir/Default.aspx?tabid=3417
آز شیمی 2 هم اول تیر
لطفا به بقیه اطلاع رسانی کنید

طراحي، ساخت و بهينه سازي پيل سوختي (آلومينيم- اكسيژن) براي به‌کارگیری در زیردریایی

$
0
0
پیل های سوختی همواره نقش مهمی رو در صنعت ایفا نمودهاند حال به تفسیر این پیل نمونه در زیر دریایی ها می پردازیم
DownLoad

تولید حلال های سبز برای تصفیه گاز طبیعی

$
0
0
محققان پژوهشگاه صنعت نفت به دانش فنی تولید حلال‌های سبز و دوستدار طبیعت برای تصفیه گاز طبیعی دست یافتند که استفاده از آن در پتروشیمی‌ها علاوه بر کاهش خوردگی موجب کاهش مصرف سوخت می‌شود.

دستیابی به تکنولوژی‌های نوین برای جایگزینی مواد شیمیایی مصرفی در صنعت نفت به منظور کاهش آلاینده‌ها، حذف مسائل خوردگی و کاهش مصرف انرژی مورد توجه محققان قرار دارد.

در این راستا محققان پژوهشگاه صنعت نفت اجرای طرح پژوهشی در زمینه مایعات یونی به عنوان حلال‌های سبز به عنوان ترکیبات fine chemicals با ارزش افزوده بسیار بالا و استفاده از آنها در فرآیند تصفیه گازهای طبیعی در دستور کار قرار گرفت.

مهندس پرویز احمدی- رئیس واحد فرآورده‌های ویژه پژوهشگاه صنعت نفت با اشاره به مزایای این ترکیبات گفت: این ترکیبات به عنوان جایگزین حلال‌های آلی فرار به عنوان حلال‌های سبز و بدون وجود مسائل زیست محیطی و خوردگی مطرح هستند.

وی با بیان اینکه در این پژوهش موفق به تولید حلال یونی شدیم، اضافه کرد: از این ترکیبات به عنوان یک محیط بدون آلاینده و حذف خوردگی برای گازهای اسیدی به عنوان جایگزین آمین‌ها می‌توان استفاده کرد.

رئیس واحد فرآورده‌های ویژه پژوهشگاه صنعت نفت با تاکید بر اینکه این ترکیبات ضد آتش هستند، اظهار داشت: استفاده از این ماده ریسک را برای اجرای فرایندهای شیمیایی قابل اشتغال به حداقل می‌رساند.

احمدی به بیان کاربردهای این ماده پرداخت و یادآور شد: مایعات یونی در تصفیه گاز طبیعی به کار برده می‌شود. استفاده از ترکیبات یونی موجب کاهش مصرف انرژی در صنایع گاز و افزایش ظرفیت تولید پالایشگاه‌های گاز می‌شود.

تولید ماده‌ای که باعث کاهش هزینه‌ها در صنعت پتروشیمی‌ می‌شود

$
0
0
رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران از تولید ماده افزودنی کاتالیست خبر داد که موجب صرفه جویی هزینه‌های تولید در واحدهای پتروشیمی می‌شود.

دکتر علی اکبر یوسفی ، با اشاره به جزئیات این پروژه تحقیقاتی گفت: در این پروژه طی اجرای فرآیند پلیمریزاسیون توانستیم در پلی اتیلن تغییر را ایجا کنیم و مونومر اتیلن به پلی اتیلن تبدیل شد.

وی با بیان اینکه پلیمر تولید شده به کاتالیست اضافه می‌شود، ادامه داد: مقدار جزئی از این ماده به کاتالیست اضافه می‌شود و این امر موجب صرفه جویی در هزینه‌های تولید واحدهای پتروشیمی خواهد شد.

یوسفی با اشاره به مزایای ماده تولید شده نسبت به مشابه خارجی یادآور شد: ماده تولید شده نسبت به دانش فنی گرید خریداری شده از کیفیت بالاتری برتری برخوردار است.

رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران از تولید انبوه این پلیمر در پتروشیمی مارون خبر داد و خاطر نشان کرد: با توجه به کیفیت بالای این ماده درصدد هستیم تا علاوه بر پتروشیمی مارون به سایر واحدهای پتروشیمی عرضه شود.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از این ماده در واحدهای پتروشیمی سالانه 100میلیارد تومان کاهش هزینه‌های تولید را در پی دارد، ادامه داد: از این رو به دنبال این هستیم که به سایر پلیمرهای دیگر که به عنوان کاتالیست استفاده می‌شود، این ماده را به آنها نیز اضافه کنیم.

برداشت از چاههای کم فشار نفت و گاز با میکروحباب‌ها

$
0
0
رئیس طرح‌های پژوهش و فناوری حفاری پژوهشکده مهندسی پژوهشگاه صنعت نفت از موفقیت محققان این پژوهشگاه در طراحی و ساخت دستگاهی در زمینه ازدیاد برداشت از منابع هیدروکربوری خبر داد و گفت: این دستگاه برای برداشت از چاه‌های نفت و گاز استفاده می‌شود.
İmage

مهندس محمد سلیمانی در این باره گفت: در راستای حفظ و صیانت از شرایط سازنده های تولیدی مخزن و به منظور مقابله با مشکلات هرز روی سیالات حفاری در مخازن کم فشار، پروژه تحقیقاتی-کاربردی "استفاده از میکرو حباب‌های افرون گازی به عنوان فناوری نوین در سیالات حفاری " به عنوان طرح پژوهشی تکنولوژی حفاری در پژوهشکده مهندسی نفت اجرایی شد.

رئیس طرح‌های پژوهش و فناوری حفاری پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت، با اشاره به گسترش روزافزون تكنولوژی‌‏های پیچیده حفاری، اظهار داشت: در این راستا با بررسی فناوری‏های نوین سیالات حفاری چاه‏ها و بومی کردن این تكنولوژی، فعالیت‏های تحقیقاتی مرتبط با آن را آغاز کردیم.

وی ادامه داد: برای دستیابی به نتایج آزمایشگاهی دقیق‏تر و تعمیم و به‏ کارگیری آنها در شرایط واقعی میدانی- سرچاهی، طراحی و ساخت دستگاهی ویژه با امکانات کاملا بومی ضروری به نظر می ‏رسید که با استفاده از نظرات مشاوران متخصص، دستگاه "افزون ساز" در بخش پژوهش تکنولوژی حفاری پژوهشکده مهندسی نفت طراحی و ساخته شد.

سلیمانی با اشاره به جزئیات این دستگاه اضافه کرد: دستگاه افزون ساز شامل صفحه ه‏ای نازک و جامد از جنس فلز و با قطری استاندارد است كه به یک محور عمودی (Shaft) و موتوری الكتریكی با توانایی چرخش تا چند هزار دور در دقیقه بسته شده و سرعت دوران موتور با کنترل فرکانس جریان الکتریکی متناوب به دلخواه تنظیم می ‏شود.

وی با بیان اینکه هم اکنون در جهان از تکنولوژی افرون‏های گازی برای حفاری مخازن خاص استفاده می‏ شود، یادآور شد: افرون‏ها، حباب‏هایی ریز و کوچک با اندازه 10 تا 100 میکرومتر هستند که در مقایسه با فوم و کف‏هایی که در عملیات حفاری استفاده می‏ شوند، ویژگی‌هایی منحصر به‏ فرد دارند.

سلیمانی مقاومت بالا در برابر سیال غیرمهاجم، بالا بودن نیمه عمر مفید در حضور آلاینده‏ های مختلف، توانایی بی‏ نظیر در انسداد حفرات، کنترل هرز روی به درون سازند، کاهش خوردگی در چاه و دارا بودن قدرت تقلیل آسیب‏دیدگی سازند را از جمله ویژگی‌های این دستگاه ذکر کرد.

رئیس طرح‌های پژوهش و فناوری حفاری پژوهشکده مهندسی نفت پژوهشگاه صنعت نفت به بیان مزایای این دستگاه پرداخت و خاطر نشان کرد: انتخاب بهترین مواد شیمیایی، تنظیم قطر و پایداری میكروحباب‏ها، دستیابی به تكنولوژی نوین در طراحی، تهیه و بومی‏ سازی تركیبات سیالات افرون‏های گازی متناسب با شرایط واقعی مناطق عملیاتی و ارایه خدمات و اجرای پروژه ‏های تحقیقاتی مرتبط در صنعت عظیم حفاری به کمک نتایج و داده‏ های حاصل از دستاوردها و نتایج آزمایش این دستگاه منحصر به‏ فرد در كشور ، از جمله مزیت ها و کاربردهای این سیستم از سیالات حفاری محسوب می‌شود.

موارد استفاده از نوشابه غیر از آشامیدنش

$
0
0
برای برطرف‌كردن لكه‌های زنگ از سپر آب‌كرم كاری شده اتومبيل:

سپر را با يك تكه كاغذ (فويل) آلومينيوم مچاله‌شده آغشته به كوكاكولا

بساييد.



. برای تميز كردن فساد قطبهای باتری اتومبيل:

يك قوطی كوكاكولا را روی قطبها بريزيد تا با غليان كردن، آن را تميز كند.



. برای شل كردن پيچ و مهره‌های زنگ زده:

تكه‌ای پارچه را كه در كوكاكولا خيس شده است برای چند دقيقه بر روی پيچ

و مهره قرار دهيد.



. برای پختن گوشت ران آبدار:

يك قوطی كوكاكولا را داخل ماهی‌تابه خالی كنيد، گوشت را لای كاغذ

آلومينيوم بپيچيد و داخل ماهی‌تابه بپزيد. سی دقيقه قبل از اتمام پخت،

كاغذ آلومينيوم را باز كنيد، و آب گوشت را با كوكاكولای داخل ماهی‌تابه

مخلوط كنيد تا سس قهوه‌ای رنگ عالی‌ای به دست آيد.



. برای پاك كردن چربی از لباسها:

يك قوطی كوكاكولا را داخل ماشين‌لباسشويی پر از لباسهای چرب خالی

كنيد، پودر لباسشويی اضافه كنيد و ماشين را روی دور عادی روشن كنيد.

كوكاكولا به تميز شدن لكه‌های چربی كمك می‌كند.



. كوكاكولا همچنين بخار آب را از روی شيشه جلوی اتومبيل تميز می‌كند.

(در مناطق سرد و مرطوب، گاهی اوقات شيشه جلوی اتومبيل از بيرون بخار

می‌كند كه با برف‌پاك‌كن پاك نمی‌شود.)



و جهت اطلاع شما:

۱. ماده موثر كوكاكولا اسيد فسفريك با pH برابر 2.8 است.

اسيد فسفريك ناخن را در مدت حدود ۴ روز حل می‌كند.

همچنين كلسيم را از استخوانها می‌زدايد و عامل اصلی افزايش روز‌آفزون

پوكی استخوان است.


۲. برای حمل محلول كوكاكولا (محلول غليظ شده)، كاميونهای حامل بايد از

علامتهای ويژه ”مواد خطرناك“ كه برای حمل مواد به‌شدت خوردنده در نظر

گرفته شده است استفاده كنند.

(يكی - دو ماه قبل يك كاميون حامل محلول غليظ شده نوشابه در سد

قشلاق اطراف سنندج كه آب شرب اين شهر را تامين می‌كند، سقوط كرد.)


۳. توزيع‌كنندگان كوكاكولا بيش از ۲۰ سال است كه از كوكاكولا برای تميز

كردن موتور كاميونهای خود استفاده می‌كنند.

چرا وقتي روي برف راه مي‌رويم "قرچ قرچ" صدا مي‌كند؟

$
0
0
چرا وقتي روي برف راه مي‌رويم "قرچ قرچ" صدا مي‌كند؟

در صورتي كه برودت درون برف كمتر از دو درجه سانتيگراد باشد ، در اين

حالت فشاري كه از طريق كفش‌ها به برف وارد مي‌شود، براي آب يا ذوب

كردن آن كافي نيست ، اتفاقي كه رخ مي‌دهد اين است كه ذرات يخ خرد

مي‌شوند و اين خرد شدن باعث "قرچ قرچ" صدا كردن مي‌شود.

اشكال كريستال‌هاي برف

كريستال‌ها داراي فرم‌هاي مختلفي هستند از جمله سوزني، ستوني،

پولكي، درختي و غيره كه در بوجود آمدن اين كريستال‌ها، دما نقش

تعيين‌كننده اي دارد، ريزي يا درشتي دانه‌هاي برف، يعني آب منجمد شده به

اضافه هوا، نيز بستگي به دماي هوا دارد.

در دماي حدود دو درجه زير صفر، پولك‌ها ريزتر هستند، هوا كمي كه گرم‌تر

باشد پولك‌ها در سطح خارجي تقريبا ذوب شده و به يكديگر مي‌چسبند و به

اين ترتيب، پولك‌هاي درشت تري را تشكيل مي‌دهند، بزرگترين پولك‌ها حدودا

تا چهار سانتيمتر قطر دارند، البته گفته مي‌شود كه پولك‌هايي با قطر تا ‪۱۲‬

سانتيمتر نيز ديده شده‌اند.

در واقع زادگاه اصلي برف ابر است زيرا بدون ابر ريزشي هم وجود ندارد نه

باران و نه برف.

اورانیوم چگونه غنی‌سازی می‌شود؟

$
0
0
بچه ها همونطور که می دونید توی مهندسی شیمی گرایش علوم هسته ام داریم
و این هم فرآیند غنی سازی اورانیومه که بخش عمده ی این علم رو تشکیل می ده:

.jpg  chp_nuclearfuelcycle1.jpg (اندازه: 15.91 KB / دانلودها: 24)
غنی سازی واژه‌ای است که به فلز غلیظ شده اورانیوم ۲۳۵ اطلاق می‌شود و به کمک آن می‌توان یک نیروگاه هسته‌ای ساخت.

عنصر اورانیوم شباهت زیادی به آهن دارد و این سنگ معدنی به کمک حفاری از زمین استخراج شده و پس از انجام فرآیندهایی، اورانیوم خالص حاصل شده و پس از اتمام فرآیندها، اکسید اورانیوم از سنگ معدنی آن به دست می‌آید.

اکسید اورانیوم شامل دو نوع (ایزوتوپ) اورانیوم به نام‌هایU-۲۳۵ و U-۲۳۸، است که نوع اول ماده‌ای است که به عنوان سوخت، در نیروگاه هسته‌ای به کار برده می شود اما حدود ۹۹ درصد اکسید اورانیومی که از معادن به دست می‌آید از نوع دوم تشکیل شده و بایستی به طریق U-۲۳۵ از U-۲۳۸ جدا شده و غلظت آن افزایش یابد که این فرایند غلظت U-۲۳۵ ، ))غنی سازی(( نام دارد و دستگاه سانتریفوژ )گریز از مرکز) بخش مرکزی فرایند غنی سازی را تشکیل می‌دهند.

وزن U-۲۳۵ اندکی کمتر از U- ۲۳۸است و به کمک این اختلاف وزن، می‌توان U-۲۳۵ را از U-۲۳۸ جدا کرد که نتیجه مرحله اول واکنش دادن اورانیوم با اکسید هیدروفلوریک، یک اسید فوق العاده قوی است که پس از چندین مرحله واکنش،‌ گاز هگزافلورید اورانیوم به دست می‌آید.

.jpg  1058-2.jpg (اندازه: 31.39 KB / دانلودها: 24)
در مرحله‌ای که اورانیوم به صورت گاز در آمده، ‌کار کردن با آن راحت‌تر است، به طوری که گاز در داخل دستگاه‌های سانتریفوژ قرار داده شده و به دور مرکز خود و با سرعت بسیار زیاد به چرخش در می‌آید.

با توجه به این که نیروی گریز از مرکز حاصل از چرخش دستگاه، هزاران بار قدرتمندتر از نیروی جاذبه زمین است، به دلیل این که اتم‌های U-۲۳۸ کمی سنگین‌تر از U-۲۳۵ هستند، به سمت دیواره‌های دستگاه سانتریفوژ حرکت می‌کنند و اتم‌های سبک‌تر در مرکز باقی می‌مانند.

انجام این فرایند، غلظت اورانیوم را اندکی افزایش می‌دهد، به گونه‌ای که زمانی که گاز از مرکز دستگاه خارج می‌شود، غلظت U-۲۳۵ آن اندکی افزایش می‌یابد و گاز خارج شده در یک دستگاه سانتریفوژ دیگر قرار داده می‌شود تا دوباره کمی بیشتر غلیظ شود واگر این کار هزاران بار انجام شود، گازی به دست می‌آید که به شدت از U-۲۳۵ غنی شده است.

در یک تاسیسات غنی سازی، هزاران دستگاه سانتریفوژ قرار دارند که به صورت آبشارهایی بلند به یکدیگر متصل‌اند و در پایان زنجیره بلند سانتریفوژها، گاز هگزافلوریدی به دست می‌آید که دارای غلظت بالایی از اتم‌های U-۲۳۵است.

به گزارش ایسنا، ساخت دستگاه‌های سانتریفوژ احتیاج به فن‌آوری پیشرفته بوده و این دستگاه‌ها باید با سرعت بسیار بالایی (حدود ۱۰۰ هزار دور در دقیقه) به دور محور خود بچرخند که برای چرخش با این سرعت باید سانتریفوژ بسیار سبک بوده و مجهز به موتورهایی قوی بوده و به خوبی تراز شده باشد، همچنین باید دارای یاتاقان‌هایی با قابلیت کارکرد در سرعت‌های بالا باشد که معمولا از نیروی مغناطیسی برای کاهش اصطکاک در آنها استفاده می‌شود.

گردهم آوردن این پارامترها برای اغلب کشورها غیر ممکن است ولی به دلیل گسترش تجهیزات و وسایل کنترلی رایانه‌ای دقیق و ارزان قیمت امروزه این کار آسانتر شده و در نتیجه کشورهای بیشتری در تلاشند تا به فن‌آوری هسته‌ای دست یابند.

پس از غنی‌سازی، گاز هگزافلورید باید دوباره به فلز اورانیوم تبدیل شود که این کار با افزودن کلسیم انجام می‌پذیرد به طوری که کلسیم با فلورید واکنش داد و با تولید نمک، فلز اورانیوم خالص از آن جدا می شود که به وسیله این فلز غلیظ شده ۲۳۵ ـ U می‌توان یک نیروگاه هسته‌ای ساخت.

باکتری کیمیاگر از محیط اطراف طلا می‌سازد

$
0
0
باکتری کیمیاگر از محیط اطراف طلا می‌سازد
دانشمندان کانادایی گونه‌ای باکتری شناسایی کرده‌اند که برای نجات خود، محیط اطراف را به طلا تبدیل می‌کند

به گزارش ایسنا، باکتری Delftia acidovorans در یک محیط بیوفیلم چسبنده که بالای رسوبات طلا شکل می‌گیرد، زندگی می‌کند.

.jpg  zimg_001_388.jpg (اندازه: 6.96 KB / دانلودها: 37)
با وجود اینکه فلز طلا غیرواکنشی است، اما یون‌های آن سمی هستند و قرار گرفتن این باکتری در معرض یون‌های طلای انحلال یافته، منجر به مرگ باکتری می‌شود.

باکتری برای محافظت از خود، یک ماده شیمیایی تولید می‌کند که با سم‌زدایی از یون‌های سمی طلا آنها را به نانو ذرات طلای بی‌ضرر تبدیل می‌کند.

این محافظ شیمیایی، پروتئینی به نام delftibactin A است؛ زمانی که باکتری وجود یون‌های طلا را در محیط اطراف حس می‌کند، این پروتئین ترشح شده و یون‌ها به ذرات طلا به اندازه 25 تا 50 نانومتر تغییر پیدا می‌کنند.

ناتان مگاروی، سرپرست تیم تحقیقاتی از محققان دانشگاه مک مستر در اونتاریو تأکید می‌کند: نتایج این کشف می‌تواند برای استخراج طلا مورد استفاده قرار بگیرد و می‌توان از خود باکتری یا مولکول‌های آن استفاده کرد.

همچنین این کشف می‌تواند برای طراحی حسگرهای شناسایی رودخانه‌های غنی از طلا و برای انحلال طلا از آب مورد استفاده قرار بگیرد.

لومینول کابوس جنایتکاران

$
0
0
لومینول کابوس جنایتکاران

فناوری‌های باور نکردنی زیادی در فیلم‌ها و برنامه‌های پلیسی وجود دارد – کامپیوترهایی که می‌توانند یک قسمت کوچک از یک فریم ویدیو را بزرگ و تفویت کنند؛ ماشین‌هایی که می‌توانند یک صدای پیش زمینه‌ی خاص را در چند ثانیه از یک صدای ضبط شده‌ی خفه جدا کنند. بیشتر این تجهیزات کاملا تخیلی هستند که توسط نویسندگان درست شده‌اند تا بتوانند داستان را پیش ببرند. ولی یکی از عجیب و غریب‌ترین وسایل پلیسی درون تلویزیون، یک ماده‌ی شیمیایی خاص است که نشانه‌های نامرئی خون را آشکار می‌کند و کاملا واقعی است.

.jpg  newsci-luminol-1.jpg (اندازه: 15.36 KB / دانلودها: 0)
در این مقاله، ما خواهیم یافت که چگونه این ترکیب عجیب، که عموما به عنوان لومینول (Luminol) شناخته می‌شود، صحنه‌های جنایی مخفی را آشکار می‌کند. همانطور که خواهیم دید، این ماده شیمیایی به همان اندازه‌ای که به نظر می‌آید جالب است، ولی اشکالات و محدودیت‌هایی دارد که معمولا در تلویزیون نشان داده نمی‌شود.

.jpg  newsci-luminol-3.jpg (اندازه: 12.12 KB / دانلودها: 77)

ادامه دارد....

ذوب فلزات بدون منبع حرارت

$
0
0
ذوب فلزات بدون منبع حرارت

از آنجائیکه جامدات فلزی دارای دمای ذوب بالایی هستند برای مثال آلومینیوم دارای نقطه ذوب 660 درجه سانتیگراد و کلسیم دارای نقطه ذوب 810 درجه سانتیگراد می‌باشد، از این رو برای ذوب فلزات به منبع حرارت با درجه بالایی نیاز داریم اما به روش زیر می‌توان فلز آلومینیوم را به حالت مذاب درآورد. برای انجام این کار روی یک ظرف بزرگ پر از شن ، ظرف کوچکی پر از پودرهای مختلف و از جمله پودر آلومینیوم قرار داده می‌شود و بالای آن یک نوار باریک منیزیم بعنوان فتیله گذاشته می‌شود. با کبریت زدن به این فتیله ،بلافاصله یک شعله تماشایی و شدید بلند می‌شود و گرمای عجیبی نیز حاصل می‌گردد و بطوری که ظرف کوچک فلزی روی ظروف بزرگ پر از شن کاملا سرخ شده و محتویات آن بصورت آهن مذاب در می‌آید.

وسایل مورد نیاز



•پودر آلومینیوم
•پودر اکسید فریک
•پراکسید باریم
•یک ظرف کوچک و ضخیم فلزی

روش اجرا

برای اجرای این آزمایش ، پس از تهیه وسایل مورد نیاز ، ابتدا یک ظرف بزرگ فلزی نیز تهیه نموده و آن را پر از شن سازید و آزمایش را روی آن اجرا کنید تا حرارت شدید میز را نسوازند.
حال در ظرف کوچک سه قسمت اکسید فریک و یک قسمت پودر آلومینیوم ریخته و با هم خوب مخلوط کنید. سپس ، در روی این مخلوط ، به ضخامت یک سانتی متر مخلوطی از ده قسمت پراکسید باریم و یک قسمت پودر آلومینیوم بریزید و روی آن فتیله منیزیم را قرار دهید. این فتیله بشکل نوار باریکی بطول 12 سانتی متر است که وسط آن بهم پیچیده شده و دو سرش آزاد هستند و در توی پودر فرو رفته اند.
کافی است که حالا به این فتیله کبریتی بزنید تا شعله ور شده و به سرعت حرارت شدیدی ایجاد شود تا آنجا که ظرف را سرخ کرده و محتویات آن را بصورت مذاب درآورد.

دلیل انجام کار

با وجود عجیب بودن آزمایش ، دلیل آن ساده است. آلومینیوم با اکسیژنی که از اکسید فریک آزاد می‌شود ترکیب یافته و حرارت کافی برای تولید این گرما و ذوب محتویات آن بدست می‌آید.

طولانی ترین سفر هوایی با انرژی خورشیدی

$
0
0
هواپیمای سولار ایمپالس که دوازده هزار سلول خورشیدی نیروی محرکه آن را تامین می‌کند، پنجمین و آخرین مرحله پرواز خود را از واشنگتن به نیویورک کامل کرد و به این ترتیب برای اولین بار عرض آمریکا با انرژی خورشیدی طی شد.

.jpg  IMG18491219.jpg (اندازه: 14.17 KB / دانلودها: 33)
[u]به گزارش خبرگزاری مهر
، قرار است نسل جدید این هواپیما در سال ۲۰۱۵ دور دنیا را با انرژی خورشیدی بپیماید.

این هواپیما قرار بود پیش از فرود در فرودگاه JFK نیویورک از مقابل مجسمه آزادی عبور کند، اما شکافی دو و نیم متری در بال چپ آن باعث لغو این برنامه شد. به گفته مسئولان، این شکاف برای هواپیما و خلبان خطرساز نبوده است.

مرحله آخر پرواز از واشنگتن تا نیویورک تقریبا پانصد کیلومتر بود که با سرعت متوسط ۲۷ کیلومتر در ساعت در مدت هجده ساعت و بیست و سه دقیقه طی شد. این هواپیما هفته آینده در فرودگاه JFK در معرض بازدید عموم قرار می‌گیرد.

این نخستین بار است که یک هواپیما فقط با استفاده از انرژی خورشیدی و بدون مصرف حتی یک قطره سوخت، از این سو تا آن سوی آمریکا را با پرواز در روز و شب طی کرده است.

مرحله اول این پروژه در ماه مه سال جاری از سان‌فرانسیسکو آغاز شد و سولار ایمپالس در مراحل بعد به فینیکس، دالاس و سنت‌لوییس پرواز کرد تا اینکه سرانجام به نیویورک رسید و در مجموع ۴۶۷۵ کیلومتر را با انرژی خورشیدی طی کرد.

فاصله دو نوک بال هواپیما HB-SIA به اندازه یک ایرباسA۳۴۰ است (تقریبا ۶۳ متر) اما برخلاف ایرباس که ۳۷۰ تن وزن دارد، وزن HB-SIA فقط 1.6 تن، یعنی به اندازه یک خودروی کوچک است. جنس این هواپیما از الیاف کربن است.

این بالهای عظیم با دوازده هزار سلول خورشیدی پوشانده شده که 4 ملخ هواپیما را به حرکت در می‌آورد و باتری‌های لیتیومی چهارصد کیلویی آن را برای پرواز شبانه شارژ می‌کند.

آندره بورشبرگ، خلبان هواپیما گفت: "باید هماهنگی‌های بسیاری انجام می‌شد؛ اینکه یک هواپیمای آزمایشی مثل سولار ایمپالس، یکی از شلوغ‌ترین مسیرهای هوایی دنیا -واشنگتن تا نیویورک- را طی کند، کار بسیار دشواری بود."

به این ترتیب پروژه "کلیک از این سو تا آن سوی آمریکا" به اتمام رسید و حالا بورشبرگ و کمک خلبانش برتراند پیکارد که در هواپیمای تک خلبان HB-SIA برای پروازهای طولانی جا عوض می‌کردند، خود را آماده پرواز با مدل جدید دو نفره کلیک HB-SIB می‌کنند؛ برای سفر به دور دنیا که دو سال دیگر آغاز می‌شود؛ پروژه‌ای که به گفته بورشبرگ "بسیار پیچیده‌تر" از چیزی است که در آمریکا انجام شد: "کار در یک کشور و با یک زبان، بسیار ساده‌تر از کار در سطح بین‌المللی و در قاره‌های مختلف است."

HB-SIA رکورد کلیک طولانی‌ترین پرواز سرنشین‌دار با انرژی خورشیدی را به مدت ۲۶ ساعت بجا گذاشته است. این هواپیما اولین پرواز کلیک بین‌قاره‌ای خود را (از اروپا به آفریقا) سال گذشته انجام داد. این هواپیما در عبور از این سو تا آن سوی آمریکا هم رکورد طولانی‌ترین مسافتی را که با انرژی خورشیدی طی شده است ( 1.541کیلومتر) ثبت کرد.

اولین نیروگاه هسته ای شناور جهان در روسیه راه اندازی می شود

$
0
0

.jpg  نیروگاه هسته ای شناور.jpg (اندازه: 31.75 KB / دانلودها: 9) ظرف سه سال آینده روسیه از اولین نیروگاه انرژی هسته ای شناور برخوردار خواهد بود که می تواند انرژی، گرما و آب آشامیدنی را برای مناطق دور از دسترس فراهم کند.
به گزارش خبرگزاری مهر، الکساندر وزنسنسکی مدیر عامل تأسیسات بالتیک به عنوان بزرگترین کارخانه کشتی سازی روسیه گفت: این یگان شناور باید تا سال 2016 آماده شده باشد.

نام این یگان شناور آکادمیک لومونوسوف انتخاب شده و قرار است در مرکز یک سری نیروگاه انرژی هسته ای باشد که روسیه به تولید انبوه خواهد رساند.

این واحد تولید انرژی شناور با هدف فراهم کردن انرژی برای شرکتهای صنعتی، شهرهای بندری و سکوهای استخراج گاز و نفت ساحلی ساخته می شود و قرار است پایه راکتورهای هسته ای باشد که مجهز به تجهیزات کشتی های یخ شکن هستند.

این فناوری طی 50 سال گذشته خود را اثبات کرده و موفقیت عملکرد خود را در شرایط قطبی نشان داده است.
این نیروگاه شناور یک کشتی با ظرفیت 21 هزا رو 500 تن و 69 خدمه است. از آنجا که این کشتی از تجهیزات خودکشش برخوردار نیست باید به سمت مقصد مطلوب کشیده شود.

هرکدام از کشتی ها دارای دو راکتور رانش دریایی KLT-40 خواهند بود که می تواند بیش از 70 مگاوات برق یا 300 مگاولت گرما تولید کند، میزانی که برای یک شهر با جمعیت 200 هزار نفری کافی است.

انتظار می رود که این نیروگاه های شناور هسته ای در مناطق دور افتاده شمال روسیه و شرق دور کاربرد داشته باشد این مناطق درحال حاضر شاهد رشد اقتصادی هستند اما در نتیجه فقدان انرژی با مشکل مواجه شده اند.

این نیروگاه هسته ای شناور را برای اهداف صادرات می توان به عنوان یک نیروگاه نمک‌زادیی مورد استفاده قرار داد که روزانه می تواند 240 هزار متر مکعب آب آشامیدنی تولید کند.

15 کشور، چین، اندونزی، مالزی، الجزیره، نامبیا، کیپ ورد و آرژانتین پیشتر نسبت به کسب این ایستگاه های انرژی ابراز تمایل کرده اند.

سازندگان تأکید کرده اند که فرآیند غنی سازی سوخت در کشتی، مطابق با قوانین آژانس بین المللی انرژی هسته ای است که عدم گسترش سلاح هسته ای را مدنظر قرار داده است.

چون سایر ایستگاه های اتمی این نیروگاه شناور با حاشیه امنیت ساخته شده است تا از تهدیدات احتمالی عبور کند. این حاشیه های امنیتی دربرگیرنده غیرآسیب پذیر کردن راکتورها به امواج سونامی یا تصادف با کشتی ها و یا ساختارهای زمینی است.

این واحد تولید انرژی با گذشت 40 سال از فعالیت با یک واحد دیگر جایگزین می شود.

ساخت این کشتی از سال 2007 آغاز شد، یک سال پس از آن وارد نیروگاه بالتیک شد و پس از آن دو سال پروژه به علت کمبود بودجه متوقف ماند.
Viewing all 650 articles
Browse latest View live