Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

برج خنک کننده

$
0
0
برج خنک کننده

انواع برج خنک کننده :
الف) برجهای خنک کننده مرطوب : WET - COOLING TOWER
برجهای خنک کننده مرطوب حرارت تلف شده به وسیله دستگاه را به وسیله مکانیزمهای زیر به محیط می دهند:
1. بوسیله افزایش حرارت هوای اطراف
2. بوسیله تبخیر بخشی ازآب در حال گردش در سیستم
3. بوسیله افزایش دمای مخزن طبیعی آب جمع آوری سرد شده
برجهای خنک کننده یک سیستم توزیع و پخش آب گرم دارند که آب را بصورت یکنواخت روی یک شبکه کاری مشبک از تخته های افقی نزدیک به هم می باشد که این شبکه ها آکنه نامیده می شوند . آکنه ها آب سرازیر شده از بالای برج را با هوایی که از میان آنها حرکت می کند کاملاً مخلوط کرده بطوریکه آب بصورت یک قطره از یک آکنه به سطح آکنه دیگر توسط نیروی ثقل خود می ریزد .
هوای بیرونی از طریق منافذی که بصورت میله های افقی در اطراف برج قرار دارند وارد می شوند . این میله ها بمنظور نگهداری آب در داخل خود بطرف پائین مایل هستند . در اثر اختلاط آب و هوا ، انتقال حرارت و انتقال جرم اتفاق افتاده و در نتیجه آب سرد می گردد . آب سرد شده در حوضچه بتنی که در انتهای برج قرار دارد جمع آوری شده و سپس بطرف کندانسور پمپ می شود . اکنون هوای مرطوب و گرم از بالای برج خارج می گردد .
برجهای خنک کننده مرطوب بصورت برجهای خنک کننده با کشش طبیعی و برجهای خنک کننده با کشش مکانیکی دسته بندی می شوند .

ب)برجهای خنک کننده خشک DRY – COOLING TOWER:
در مکانهای که آب کافی برای برج خنک کننده مرطوب وجود ندارد ، می بایست از اتلاف بر اثرتبخیرحداکثر جلوگیری بعمل آورد ، از این نوع برج استفاده می شود .دربرجهای خنک کننده خشک ، آب در حال گردش از میان لوله های پره دار عبور کرده بطوریکه هوای سرد از روی آنها عبور می کند .بنابراین حرارت آب در حال گردش از طریق لوله ها خارج شده و جذب هوای سرد می گردد.
برجهای خنک کننده خشک می توانند با کشش طبیعی و یا با کشش مکانیکی عمل نمایند .یک افشانک هوا که با بخار کار می کند با خارج کردن هوا و سایر گازهای غیر قابل تراکم به برقراری خلا کمک می کند . برای جلوگیری از نشت هوا به داخل دستگاه پمپ گرادیان اصلی فشار در داخل برج را مثبت نگه می دارد .ممکن است قسمتی ازکار پمپ توسط توربین هیدرولیک بازیابی گردد . این عمل پس از خروج آب از برج در مسیر آب فشانه های جتی انجام می گیرد .
فشار متراکم و درجه حرارتهایی که یک برج خنک کننده خشک بکار می برد بطور قابل ملاحظه ای بیشتر از برج مرطوب است . برای دستیابی به فشار بیشتر ، مساحت کوچکتری برای فضای بین دو تیغه آخرین مرحله در بوربین با فشار کم ضروری است . در یک برج خنک کننده خشک با کشش طبیعی ، شناوری هوای گرم شده باعث جریان یافتن هوا در سرتاسر سطوح مولد حرارتی می گردد که برای انتقال حرارت آب داغ به جریان هوا ضروری است . همچنین می توان جریان هوا را با ایجاد کشش القائی یک بادبزن افزایش داد . کشش مکانیکی استفاده شده از یک بادبزن ابعاد برج را تقلیل داده ولی باعث اتلاف انرژی بیشتری در دستگاه می گردد .
برج خنک کننده خشک فقط باعث اضافه شدن انتالپی به هوا می گردد . در نتیجه مشکلاتی از قبیل یخ زدگی که در برج خنک کننده مرطوب در شرایط خاص جوی با آن مواجه است ، ایجاد نمی شود .
ج )برجهای خنک کننده خشک-مرطوب WET-DRY COOLING TOWER :
با توضیحاتی که در مورد دو نوع برجهای قبلی داده شد مشخص می شود که برجهای مرطوب همیشه مقداری آب بصورت تبخیر ، مکش توسط هوا و نشتی مصرف می کنند .همچنین این برج دچار مشکل پراکندن ذرات آب هست .
برجهای خنک کننده خشک مشکلی بر کارکرد نیروگاه بخصوص در موقع گرم شدن هوای محیط تحمیل می کند .
در چنین مواردی برای کاهش عوارض حاصل از دو نوع برج ذکر شده از برجهای خنک کنننده خشک-مرطوب استفاده می شود .
همانطوری که از نام این نوع برجهای خنک کننده استنباط می شود یک برج خنک کننده خشک- مرطوب بوسیله ترکیبی از برجهای خشک و مرطوب عمل می کند . این سیستم دارای دو مسیر هوای موازی و دو مسیر آب سری می باشد .
قسمت بالای برج قسمت خشک می باشد که شامل لوله های پره دار است و قسمت پائین برج دارای آکنه ها است قسمت مرطوب است .
آب گرم پروسس از قسمت فوقانی برج وارد لوله های پره دار شده و ضمن عبور ماپیچ از لوله ها قسمت خشک را ترک کرده و تحت اثر نیروی جاذبه از میان آکنه ها در قسمت مرطوب به حوضچه آب سرد می ریزد .
هوای محیط بصورت دو جریان از میان قسمتهای خشک ومرطوب کشیده می شود .این دو جریان بهم پیوسته و قبل از ترک برج در داخل آن مخلئط می شود . چون اولین جریان بصورت خشک گرم شده و حتی خشک تر از هوای محیط می گردد . در حالیکه جریان دوم بطور معمول اشباع است ، بنابراین مخلوط هوای که برج را ترک می کند زیر اشباع است .
دو فایده مهم برای برجهای خشک و مرطوب وجود دارد :
1. هوای زیر اشباع خروجی ذرات آب کمتری نسبت به برج مرطوب ایجاد نموده و شرایط اقلیمی مطلوب آنها را کاملاً حذف می کند .
2. چون آب در قسمت خشک قبلاً خنک شده است بنابراین افت های ناشی از تبخیر در قسمت مرطوب کاهش یافته است و در نتیجه از مصرف آب جبرانی برای جبران تبخیر آب بطور قابل ملاحظه ای کاسته خواهد شد .
نسبت حرارت گرفته شده در قسنتهای خشک و مرطوب بوسیله دو پارامتر تنظیم می گردد . برای مثال اگر آب مشکل اصلی باشد ، برج را با قسمت خشک بزرگتری نسبت به قسمت مرطوب می سازند . بعلاوه تبخیر را می توان توسط یک کنترل کننده که جریان هوا را از میان قسمت مرطوب تنظیم می کند تغییر داد .
در آب و هوای سرد زمستان برای تقلیل اختلاف دمای ورودی و خروجی آب به برج برای معتدل ساختن دمای آب برگشتی به پروسس، عبور هوا از میان قسمت مرطوب را قطع نموده و برج را بصورت یک برج خنک کننده خشک تبدیل کرد . از طرف دیگر می توان زیر فن یک مانع بصورت یک در تعبیه کرد که می توان از آن در آب و هوای گرم که قسمت خشک برج مشکلی برای کارکرد نیروگاهی ایجاد می کند برای افزایش دمای محیط استفاده کرد .
برجهای خنک کننده خشک – مرطوب در مواردیکه امکان دسترسی به آب هست و نیز نیاز به کاهش مؤثر ذرات باشد مورد استفاده قرار می گیرد .

انواع برجهای سرد کننده آب
برجهای که برای سرد کردن آب مورد استفاده قرار می گیرند معمولاً از چوب ساخته می شوند .این چوب از نوع مخصوص است که مقاومت بسیاری در مقابل رطوبت دارد . معمولاً در اثر تماس آب با چوب احتمال روئیدن گیاهان قارچی در درون خلل و فرج چوب وجود دارد. از این رو پوشش نازکی از لاستیک نئوپرین روی چوب ایجاد می کنند تا از حمله گیاهان قارچی در امان باشد .
بر دیواره های برج علاوه بر چوب از مواد دیگری نظیر ملات ، پنبه نسوز و پلاستیکهای مختلف استفاده می شود .حتی برجهای وجود دارند که تماماً از مواد پلاستیک ساخته می شوند . آکنه های داخل برج همگی از جنس چوب بوده و به صورت قطعات باریک ونازک بر روی یکدیگر قرار داده می شود .
چوبها را می توان به انواع مختلف روی یکدیگر قرارداد .نوع بسیار متداول این است که در هر ردیف موازی با هم چیده شوند و جهت چوبها در هر ردیف عمود بر جهت آنها در ردیف بالاتر باشد .
استفاده از آکنه های پلاستیکی و حتی از جنس استیل نیز مقدور است که در آن صورت بکمک قالب ریزی آنها را بصورت شبکه های مختلف در می آورند .
برای آنکه افت فشار در طول برج به کمترین حد ممکن کاهش یابد درصد فضای خالی به حجم برج معمولاً بسیار زیاد و در حدود 90 درصد اختیار می شود . در چنین حالتی می توان انتظار داشت که فاز آب علاوه بر حرکت از روی آکنه ها بشکل قطرات مجزا در فضای خالی برج به پائین بریزد که در این صورت سطح تماس موجود بین آب وهوا علاوه بر قسمتهای مرطوب آکنه ها شامل مجموع سطوح این قطرات نیز می باشد .بنابراین خصوصیت مشترک برجهای خنک کن این است که آب توسط نیروی ثقل خود از بالا روی آکنه ها ریخته و توسط جریان هوایی که اطراف آن وجود دارد خنک می شود .
برجهای خنک کننده به دودسته عمده زیر تقسیم می شوند :
1. برجهای خنک کننده با کشش طبیعی هوا
2. برجهای خنک کننده با کشش مکانیکی هوا
که هر یک از این دو دسته به انواع زیر دسته بندی می شوند :
i. برجهای خنک کننده با جریان متقابل COUNTER FLOW
ii. برجهای خنک کننده با جریان عرضی CROSS FLOW

انواع برجهای خنک کننده با کشش طبیعی هوا
این نوع برجها شامل انواع کلی زیر است :
1. استخرهای خنک کننده :
استخر های خنک کننده معمولی و ساده ترین نوع دستگاههای خنک کننده می باشند و عمل خنک شدن بوسیله تماس آب با هوا در سطح استخر انجام می گیرد .قسمتی از خنک شدن بوسیله تماس آب با هوا در سطح استخر انجام گرفته وقسمتی از خنک شدن نیز بوسیله تبادل حرارت و انتقال آن به دیواره ها و کف استخر انجام می گیرد .آب از یک سوی استخر خارج شده و آب برگشتی از طرف دیگر وارد استخر می گردد.
ساختن این نوع دستگاههای خنک کننده بسیار آسان است ولی احتیاج به فضاید وسیعی داشته و مخارج بسیاری برای عمل حفاری لازم است . میزان انتقال حرارت در این نوع استخرهای خنک کننده بسیار کم بوده و راندمان پائین می باشد .
2. استخر های آبپاش :
این استخرها دارای آبپاشهایی هستند که چندین فوت بالاتر از استخر قرار گرفته اند . این استخرها دارای دیواره های روزنه دار کنبدی شکلی هستند که کار این حصارها جلوگیری از انتقال آب توسط جریان هوا می باشد .از مزایای این نوع استخرها نسبت به نوع قبلی اشغال فضای کمتر ، مخارج احداث کمتر و زمان تماس کمتر آب وهوا می باشد.
خنک کننده های تزئینی :
در برخی موارد برای سیستم های کوچک از استخرهای تزئینی استفاده می شود . از معایب این نوع خنک کننده ها تبخیر زیاد آب در محیط و احتمال حمله بیشتر قارچها و باکتریها و لجن می باشد .
از مزایای این نوع خنک کننده ها ، دامنه خنک کردن بیشتر است . از این نوع خنک کننده ها بیشتر در رستورانها و هتلهای بزرگ استفاده می شود .
برجهای جوی :
حرکت هوا در این برجها بستگی به وزش باد دارد .آب از بالای برج بطرف پائین سرازیر شده بطوریکه جریان هوا یطور افقی جریان عمودی آب را قطع می کند که در این حالت قسمتی از جریان هوا را جابجایی گرمای حاصل از آب گرم بوجود می آورد .
این نوع برجها بعلت در دسترس نبودن قطعات یدکی آنها دارای عمر نسبتاً کوتاه و گردش مجدد هوا در آنها بنحوی انجام نمی گیرد . از خصوصیات ویژه این نوع برجها بلند و کوتاه بودن ساختمان برج است . بنابراین پمپهایی با فشار زیاد برای پمپ کردن آب به بالای یرج مورد استفاده قرار می گیرد .در ساخت این نوع برجها می بایست دقت بسیار زیادی بخرج داد تا استحکام و مقاومت آنها در برابر وزش بادهای شدید زیاد باشد .چون این نوع برجها دارای ارتفاع زیادی هستند لذا احتیاج به لنگرهای مناسبی دارند .
افت دمایی آب بستگی به سرعت و جهت حرکت باد دارد و مخارج احداث این نوع برجها زیاد است .
برج خنک کننده با کشش طبیعی :
این نوع برجها ابتدا در اروپا توسعه یافتند . نخستین برج خنک کننده با کشش طبیعی در ابتای قرن حاضر در هلند بنا شد که از چوب ساخته شده بود . بعدها جنس این برجها از چوب به استیل تغییر یافت و امروزه این نوع برجها از بتن مسلح ساخته می شوند . در ابتدا شکل آنها شبیه استوانه های بود که از وارانه کردن یک مخروط ناقص از طرف دیگر آن بدست آمد ه و لیکن امروزه شکل آنها بصورت هیپربولیکی است . این نوع برجها بیشتر در انگلستان استفاده می شوند و در ایالات متحده اولین نوع از این برج در سال 1972 ساخته شده است . یک برج خنک کننده با کشش طبیعی اساساً شامل یک پوسته خالی بشکل دودکش است که ممکن است بالغ بر 330 ft ارتفاع و 300ft قطر داشته باشد. در حالیکه در دودکش خنک کننده آکنه هایی تعبیه شده که وظیفه پخش بهتر آب را انجام می دهند و ارتفاع بستر آکنه ای به 30 ft می رسد .
در حال حاضر در بالای دودکش خنک کننده معمولاًیک حذف کننده نصب می شود تا از خروج قطره آب توسط هوا جلوگیری نماید . در غیر اینصورت قطرات آب توسط جریان هوا به بیرون منتقل شده و در صورت خروج در اطراف برج ته نشین شده و بصورت باران کثیف در می آیند .
پوسته این برجها از بتن آرمه ساخته می شود که شکل آن بصورت هذلولی تغییر یافته است . این پوسته بر روی پایه هایی که بمنظور ورود هوای آزاد ساخته شده است نگاهداشته می شوند .همچنین این پایه ها جهت داشتن مقاومت لازم در برابر نیروهای شکننده حاصل از جریان هوا در داخل پوسته بصورت شیبدار ساخته می شود .
چون این نوع از برجها از پروانه یا فن جهت جریان هوا استفاده نمی کنند می بایست عاملی برای ایجاد جریان هوا وجود داشته باشد .این عامل بصورت فشار توسط اختلاف دانسیته های هوای سرد خارج و هوای گرم و مرطوب داخل ایجاد می گردد.شکل خاص هذلولی مانند دودکش این نوع برجها به جریان یافتن بهتر هوا کمک می کند.
آب توسط پمپ به دانه های آبفشان که در بالای شبکه ای از چوب قرمز قرار گرفته است وارد شده و ضمن پائین آمدن از روی شبکه های چوب مجدداًقطرات جدیدی تشکیل می گردد .
سپس این قطرات جدید برروی آکنه ها ریخته و این عمل تا پائین برج ادامه می یابد .
در اینجا انتقال حرارت بین هوای سرد ورودی از انتهای برج و قطرات آب سرازیرشده صورت گرفته، در نتیجه از حرارت بخاطر گرادیان بین هوا وآب پروسس از آب طرف هوا منتقل میگردد .همچنین اختلاف فشار بخار آب اشباع شده در سطح قطرات با بخارآب در هوایی که در جهت مخالف آب جریان دارد به تبادل حرارتی کمک می کند .
کار و وظیفه اصلی دودکش خنک کننده افزایش سطح جانبی بین آب گرم و هوای سرد است که این عمل بوسیله پاشیدن قطرات ریز آب در آکنه های نوع splash یا بوسیله فراهم کردن سطح بزرگی از آب بصورت یک لایه متحرک در آکنه های نوع film صورت می گیرد . همچنین مقطع هیپربولیکی استحکام بیشتری را داراست و در مقایسه با شکلهای دیگر مقاومت بیشتری در برابر جریان باد ایجاد می کند . پس بطور اساسی به مواد کمتری برای ساخت این بدنه ها احتیاج است و می توان ضخامت این دودکش ها را در قسمت میانی به 6-7 اینچ رساند .
برجهای خنک کننده با کشش طبیعی ممکن است از نوع جریان متقابل (جهت حرکت هوا و قطرات مخالف یکدیگر) و یا از نوع جریان متقاطع (جهت حرکت هوا و قطرات عمود بر یکدیگر) باشند .
در برجهای جریان متقابل آکنه ها بصورت یک سطح وسیع گسترده شده اند و در نتیجه دارای ارتفاع کمی هستند. در برجهای جریان متقاطع آکنه ها بر روی حلقه ای که در خارج از برج قرار دارد سوار شده اند .
انتخاب بین انواع مختلف از برجهای خنک کننده به عوامل زیادی بستگی دارد که مهمترین عوامل شرایط اقلیمی، اقتصادی و آب و هوایی می باشد

انواع برجهای خنک کننده با کشش مکانیکی هوا
در برجهای خنک کننده با کشش مکانیکی ،هوا بوسیله یک یا چند باد بزن (FAN) که بطور مکانیکی عمل می نمایند بحرکت در می آید .بطوریکه در ژنراتورهای بخار ،باد بزنها که از نوع کشش اجباری هستند در سطح زیرین جهت راندن هوا بداخل برج نصب شده اند .از لحاظ تئوری این نوع برج ترجیح داده می شود ،زیرا فن با هوای خنک کننده کار می کنند و بدین جهت نیروی کمتری را تلف می کنند . بهر حال آزمایش و کار با این نوع فن ها دارای بعضی نقطه ضعف ها است که از آنجمله می توان به موارد ذیل اشاره کرد :
پخش وتوزیع هوا ، نشت وتراوش ،برگشت هوای خروجی مرطوب و داغ به برج و جمع شدن شبنم و سرماریزه در ضمن کار در زمستان .
در برجهای کشش مکانیکی ،فن ها جایگزین دودکش ها در برجهای کشش طبیعی می شوند .
خصوصیات عمل سرمایش (خنک کردن) قدری متفاوت است .در شرایط آب وهوایی که رطوبت بسیار پائین است برجهای کشش طبیعی بطور رضایت بخشی عمل می کنند و در برجهای کشش مکانیکی بسیار اقتصادی تر خواهند بود .
برای واحدهای کوچک چند سلولی بدون شک برجهای کشش مکانیکی ارزانتر از برجهای کشش طبیعی است ، اما در مورد واحدهای بزرگ که تمایل به زیاد شدن هزینه های اصلی و اولیه وجود ندارد بکار بردن برجهای کشش مکانیکی هزینه توان مورد نیاز بادبزن می بایست مورد بررسی قرار گیرد .
یکی از اشکالات کاربرد برجهای کشش مکانیکی تخلیه ذرات پخش شده از برج در ارتفاع کم می باشد که ممکن است این ذرات بداخل ورودی های هوا کشیده شوند . این برگشت مجدد ذرات می تواند سبب نزول ذرات و بدی عملکرد مجموعه بزرگی از تجهیزات سلولهای برجهای کشش مکانیکی گردد .بعلاوه اگر ذرات بطرف زمین کشیده شوند ممکن است اطراف برج مه آلود شود .از مزایای اصلی این برجها می توان موارد زیر را نام برد :
1. اطمینان از بجریان انداختن هوای مورد نیاز به هر میزان و در شرایط اقلیمی و آب و هوائی
2. استفاده از پمپهای با فشار کم
3. اشغال فضای کمتر جهت بهره برداری از این نوع دستگاههای مبرد
4. تنظیم دقیق دمای آب
5. سرمایه اولیه کم و هزینه ساخت ناچیز
از معایب این نوع برجها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
1. قدرت زیاد باد بزنها مستلزم خرج زیادتر است .
2. ایجاد سروصدا و لرزشهای فراوان حاصل از گردش پروانه ها
3. خسارات ناشی از خرابی فن ها و فساد الوار
شش مکانیکی خواهد بود .

قسمت های برج خنک کننده
الف) لوله ها و آکنه ها
شامل قسمتهای هستند که درجریان انتقال حرارت دخالت داشته در ضمن باعث می شود که مقدار آب گرد شده که همراه باد خارج می شود کم شده و از خروج آنها از برج جلوگیری شود.همچنین نگهدار خوبی برای قسمتهای دیگر برج می باشد . در مورد مشخصات آکنه ها در همین فصل توضیح داده خواهد شد.
ب)حوضچه
حوضچه در پائین برج قرار دارد که آب خنک کننده در آن جمع می گردد.به حوضچه یک جریان بنام آب تکمیلی یا آب جبرانی (MAKE UP) وارد می شود و یک جریان برای استفاده در دستگاههای تبادل حرارت از آن خارج می گردد .علاوه بر جمع آوری آب در حوضچه ،آب قبل از اینکه به سمت کندانسور پمپ شود صاف نیز می گردد.
حوضچه های برجهای بزرگ و مفید از بتن ساخته شده اند .عموماً این حوضچه ها طوری طراحی می شوند که برج بدون اضافه کردن آب جبرانی می تواند برای چندین ساعت کار کند .
از زهکش برای برطرف کردن لجن ته نشین شده و کنترل سطح آب در حالتی که جریان موج دار که در کف قرار دارد ترک می کند و به میان سرندی که از ورود اشغال تجمع یافته به ورودی پمپ جلوگیری می کند ،می ریزد .
پ)بادبزنها
در برجهای خنک کننده با کشش مکانیکی باد بزنهای نصب می شوند تا جریان هوای لازم را جهت عبور از آکنه ها تولید نماید .بادبزنها در برجهای خنک کننده با کشش مکانیکی کاربرد دارند . توضیح در این مورد ضرورتی ندارد و به همین مقدار اکتفا می شود .
ت) حذف کننده ها
این وسیله از خارج شدن قطرات آب بوسیله کشش هوا از برج جلوگیری بعمل می آورد . تیغه ها معمولاًطوری نصب می شوند که با سطح افق زاویه ای در حدود 45 درجه بسازد .جنس این تیغه ها از چوب ، فلز یا پلاستیک ممکن است ساخته شده باشند .درباره کشش و حذف کننده های کشش بعداً مفصلاً توضیح داده خواهد شد .
ث) آکنه ها
دو نوع آکنه ها که در برجهای خنک کننده ممکن است مورد استفاده قرار گیرد عبارتند از :
1. SPLASH PACKING
2. FILM PACKING
1. SPLASH PACKING :
در این نوع آکنه ها آب بر اثر برخورد با تیغه ها پخش و به صورت قطره قطره در آمده که در نتیجه ایجاد سطح وسیع می نماید .از آنجایکه قطرات آب همراه پیوسته بوده و وزن سنگین دارند این نوع دسته بندی ممکن است در اثر جریان دائمی از هم گسیخته گردد.
2. FILM PACKING :
در این نوع آکنه ها سطح وسیع از آب در اثر جریان آن در روی تیغه ها بوجود می آید . به طرق گوناگون می توان چنین سطح وسیعی ایجاد کرد
a. GIRD PACKING
در این نوع آکنه ها از یک سری شبکه های که معمولاً از چوب بوده و روی یکدیگر قرار گرفته اند استفاده می شود .این شبکه ها طوری نصب گردیده که همراه هر شبکه با شبکه های اطراف خود زاویه 90 درجه می سازند وباین شکل در سطوح شبکه ها پخش می گردد .
b. RANDOM PACKING
این نوع آکنه ها موادی با سطح زیاد درست شده که به طور نا منظم در داخل برج قرار دارند . یکی از دلایل نا مرغوب بودن این نوع آکنه ها ایجاد مقاومت زیاد در مقابل جریان هوا می باشد . این نوع آکنه ها دارای قسمتهای حلقوی است که قطر هر حلقه با طول آن برابر است . این حلقه ها از جنس های مختلفی یوده وسطح تماس آب با هوا را زیاد می کنند.
c. PLATE TYPE FILM PACKING
این نوع آکنه ها از صفحات نازک پلاستیکی چین دار ساخنه شده اند که با زاویه کمی کمتر از 90 درجه با سطح افق نصب شده اند. چین های روی صفحات باعث بوجود امدن سطح زیاد می گردند .
مشخصات و خصوصیات آکنه ها در بخش های آینده تشریح خواهد شد .آکنه ها باید طورب انتخاب شوند تا هم سطح تماس آب و هوا برای نسبتهای بالای انتقال حرارت و انتفال جرم مناسب یاشند و هم مقاومت کمتری در مقابل جریان هوا داشته باشند .آکنه ها باید محکم ، سبک و در برابر خوردگی و خراب شدن مقاوم باشد.
مشخصات و خصوصیات آکنه ها :
مشخصات و خصوصیات آکنه یک برج خنک کننده را در یک برج خنک کننده آزمایشی اندازه گیری می کنند. یک نمونه از این برج در نیروگاه برق groyden A در سال 1950 بنا شده بود و در آن زمان فکر می کردند بزرگترین نوع خود در کشور باشد . در این برج یک مقطع از آکنه با مربعی به ضلع 4 ft وعمق 8 ft را می توان زیر یک تغییر بار آب و هوا و اتلاف حرارتی برای اندازه گیری ضریب انتقال حجمی و مقاومت جریان هوا نصب و آز مایش کرد . بزرگی این برج یک مسئله اساسی است در غیر اینصورت مقدار آبی که به ظرف پائین دیواره ریزش می کند کافی است تا بر روی دقت آزمایش تاثیر بگذارد.
هر دو جریان آب وهوا توسط اوریفیس اندازه گیری می شود . جریان آب بیشتر در مقابل یک حجم اندازه گیری شده تانک ، چک خواهد شد.

تولید برف مصنوعی به روش مهندسی شیمی

$
0
0
زمانى تولید برف مصنوعى كار چندان مشكلى نبود و برخى مى توانستند به سادگى با آسیاب كردن یا ساییدن و خرد كردن قالب هاى بزرگ یخ، این مواد ساییده شده را در هر جایى كه دوست داشتند پخش كنند، یا از مواد جانشین مانند پودر سلولز و یا تكه هاى كاغذ استفاده كنند. هم اكنون با ظهور ابزارها و مواد بهتر همچون مواد سفید كركى مردم را خیلى بیشتر جذب مى كند، وجود هزارها روش براى تولید برف منجر به ایجاد شغل هایى شده كه با برف سروكار دارد و از برف هاى ماشین ساز یا مصنوعى در كاربردهاى داخلى و بیرونى استفاده مى شود.
طراحى و ساخت ماشین برف ساز به ویژه با توجه به كاربردهاى آن در ورزش اسكى در طول سال هاى گذشته بهینه سازى شده است. صنعت برف سازى براى خدمت رسانى به ورزش هایى مانند هاكى روى یخ و اسكى (در سالن هاى ویژه) در فصل هایى كه هوا گرم است و برفى در كار نیست، توسعه یافته، ولى آن زمان كه به كنترل حالت هاى برف نیاز باشد اهمیت بیشترى پیدا مى كند، مثلاً زمانى كه تعداد اسكى بازها افزایش چشمگیر مى یابد یا نیاز به تغییر روش استفاده از شیب یا توسعه به دلیل استفاده از تیوب یا تخته اسكى و سورتمه رفتن باشد. علاوه بر آن ماشین تولید برف در آزمایشگاه ها براى یادگیرى پیش بینى توفان ها به كار گرفته مى شود. براى تولید برف، آب تا سر حد انجماد خنك مى شود و بعد از طریق دهانه تفنگ برف با فشار بالا پمپاژ مى شود. هواى فشرده یا پنكه هاى الكتریكى معمولاً براى كمك به پودر شدن آب و تبدیل به قطره هاى كوچك به كار مى رود تا آنها را به اطراف بپاشد. در این حالت قطره ها پیش از آنكه به زمین برسند منجمد مى شوند، به شرطى كه برف زیاد خیس نباشد. روش دیگرى هم وجود دارد و آن ساختن برف از به كارگیرى تركیب آب با هواى فشرده است كه با استفاده از محلول نیتروژن منجمد مى شود. این روش بیشتر در مراكز ورزشى و سالن هاى ورزش به كار گرفته مى شود. در ضمن با استفاده از دى اكسید كربن هم مى توان برف تولید كرد. مطلب بسیار مهم در ساختن برف براى اسكى، اطمینان از تركیب صحیح دما و رطوبت است. رطوبت پایین به همراه دماى زیاد اطراف مى تواند در شكل گرفتن و تولید برف نقش داشته باشد. مقدارى آب پالایش نشده و دمایى در حدود هشت درجه سانتى گراد براى این كار نیاز است. عامل مهم دیگر ایجاد تعداد كافى مكان هاى هسته سازى است تا كریستال هاى یخ شكل گیرند. مكان هاى هسته سازى مى توانند مقدارى از مولكول هاى آب باشند كه یون هاى كلیسم، منیزیم یا سایر یون ها را با یكدیگر مخلوط مى كنند یا مى توانند ناخالصى هایى مانند یك ذره خاك باشند.
زمانى كه دما به اندازه كافى سرد نیست (در حدود ۵- درجه سانتى گراد) ماشین هاى برف ساز به مواد دانه اى نیاز دارند تا به عنوان مكان هاى هسته ساز به آب افزوده شوند. كائولین، صابون، قارچ ها و نوعى گیاه خاص از جمله موادى هستند كه در این مورد به كار برده مى شوند.
امروزه رایج ترین افزودنى ها در این مورد اسنومكس (Snowmax) است. پودر پروتئین خشك شده و منجمد كه از طریق شركت «یورك اسنو» در نیویورك فروخته مى شود، از دیگر موادى است كه استفاده مى شود. اسنومكس كه از «syringa» تهیه مى شود، نوعى باكترى است كه از تجزیه علف، درختان و سبزیجات به دست مى آید.در سال ۱۹۷۰ چند آسیب شناس گیاهى در بررسى هاى خود در مورد حساسیت برفك بر روى گیاهان ذرت در دانشگاه «ویسكانسین مدیسون»، به این مسئله پى بردند كه باكترى در انعقاد كریستال هاى یخ نقش بسیار مهمى دارد.
جدیدترین فرآورده هایى كه به صورت بارشى عرضه شده است، برف انباشت (Drift) نامیده مى شود. این دریفت همانند یك عامل فعال عمل مى كند تا میزان پیوند هیدروژنى در آب كاهش یابد. از زمان تولید برف مصنوعى و شكل گیرى تجارت برف مصنوعى، یخ، برفك، بیش از صدها ماده مختلف براى كاربرد در این زمینه به وجود آمده است. به طور مثال یك شركت انگلیسى ویژه تهیه برف مصنوعى براى فیلم هاى سینمایى تاسیس شده است. از جمله مواد مختلفى كه به این منظور به كار مى رود مى توان به كاغذ، پلاستیك، نشاسته و كف یا سلولز اشاره كرد. در فیلم هاى سینمایى معمولاً چندین محصول در تركیب به كار گرفته شده و یا توسط ماشین برف ساز، جلوه هاى موردنظر ساخته مى شود. البته برف ماشینى در اینگونه موارد به كار گرفته نمى شود، زیرا زود ذوب شده و در زمان بارش از ماشین به صورت دانه دانه دیده نمى شود. كاغذ نشاسته و سلولز بهترین مواد براى بارش برف مصنوعى هستند. آنها را مى توان به خوبى به روى صحنه پاشیده و با وزش هواى پنكه این مواد را در هوا پخش كرد. تنها مشكلى كه هنگام استفاده از پنكه ممكن است ایجاد شود، تداخل صداى پنكه با دیالوگ هاى فیلم است. معمولاً در زمان صحنه هاى بارش برف، براى فیلم دیالوگ نمى گیرند بلكه دیالوگ به صورت دوبله روى آن گذاشته مى شود. كاغذ در این مورد به علت مقاومتى كه در برابر تغییرات جوى دارد یكى از مواد انتخابى همه كاره به حساب مى آید. نشاسته و سلولز مى توانند جلوه اى تقریباً به رنگ خاكسترى ارائه دهند و همچنین برفك گیاهان و زمین را القا مى كند، اما هنگام راه رفتن روى آن لغزنده است و هم به یك ماده درهم چسبناك تبدیل مى شود. در ضمن برفى كه از تراشه پلاستیك تولید شده است براى كاربرد در مناظر كوچك همانند استودیو مناسب است، ولى بسیار گران قیمت است. كف مخصوص آتش نشان ها نیز در ایجاد برف هاى شدید خوب عمل كرده است و كاربرد آن نیز سریع و ارزان است ولى راه رفتن روى آن مشكل است.
یكى از مواد مطلوب در این زمینه تراشه هاى سیب زمینى است. دانه هاى برف در اینگونه موارد خیلى جذاب و واقعى به نظر مى رسند. تنها ایرادى كه این روش دارد، این است كه وقتى شروع به بارش مى كند روى زمین یا هر جایى كه باشد آنجا را خیس و تر مى كند و در ضمن خیلى نفوذپذیر هم هستند. همچنین در صحنه هاى نماى نزدیك، دانه هاى برف مانند خود سیب زمینى به نظر مى رسند و بر روى اشیا نیز منظره خوبى ندارند. نوع دیگرى از برف هاى مصنوعى هم وجود دارد كه شامل موادى مانند چوب، پلاستیك یا فلز است كه معمولاً به صورت داربست در فضاهاى باز كار گذاشته مى شوند كه البته بیشتر در اسكى هاى غیر فصل و یا مناطقى كه در آنجا برف نیست، كاربرد دارد. در این گونه موارد در زیر سطح برف از مواد سختى استفاده مى شود كه مى تواند خطر صدمه دیدن ورزشكاران و افراد را در پى داشته باشد. مواد جدیدى كه در این زمینه مى تواند تا حدودى مشكل را رفع كند، مواد پلیمرى است كه به صورت لایه روى هم فرش مى شوند. دو فرآورده دیگر از جمله «اسنوفلكس» در شركت یورك شایر انگلستان و دیگرى به نام پودرپك (powderpak) كه توسط شركت آتلانتا و با همان نام براى همین كاربرد تولید مى شوند.

سبک ترین ماده جهان شناخته شد...

$
0
0

.jpg  aerographit.jpg (اندازه: 3.66 KB / دانلودها: 32)

دانشمندان چینی می گویند سبک ترین ماده جهان را ساخته اند که می تواند نقش مهمی را در مبارزه با آلودگی زیست محیطی ایفا کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پروفسور جائو چائو از دانشگاه ژجیانگ و مجری این تحقیقات گفت: این ماده که چگالی اش فقط 0.16 میلی گرم در سانتی متر مربع یعنی یک ششم چگالی هواست یک هواژل گرافنی است که به نام هواژل کربنی نیز شناخته می شود.

وی افزود: مهمترین کیفیت این ماده جدید ساخت آسان آن و توانایی زیادش در جذب نفت است.

این ماده از یک ژل مشتق شده که مولفه مایع آن که با گاز جایگزین شده است. این ماده ظاهر جامد دارد که چگالی آن بسیار پایین است.

هواژل کربنی می تواند نقش مهمی را در کنترل آلودگی های ناشی از نشت نفت ، تصفیه آب و هوا تصفیه هوا ایفا کند.

علاوه بر این، این ماده ایده آلی برای عایق ذخیره انرژی ، حامل کاتالیستی و جاذب صدا است.

سالهای سال است که دانشمندان سراسر جهان به دنبال شیوه هایی برای تولید سبک ترین ماده می گردند.

در سال 2011 محققان آزمایشگاه HRL، دانشگاه کالیفرنیا ایروین و موسسه فناوری کالیفرنیا با همکاری یکدیگر هواژل نیکل را با چگالی 0.19 میلی گرم بر سانتی متر مکعب ساختند.

هواژل ساخت چینی ها از راهبرد یخ خشک تولید شده است که رطوبت را از نانولوله های کربنی و گرافنی می گیرد اما انسجام آنها را حفظ کرده و آن چه را که به اعتقاد آنها سبک ترین ماده جهان است تولید کنند.

ساختار هواژل کربنی مشابه اسفنج کربنی است. بر خلاف ظاهر شکننده اش خاصیت کشسانی فوق العاده ای دارد و پس از فشرده سازی دوباره به حالت اولیه اش بازمی گردد.

این ماده بیشترین خاصیت جذب کننده نفت را دارد. موادی که در حال حاضر توانایی جذب نفت را دارند می توانند 10 برابر وزن خود این مواد آلی را جذب کنند اما هواژل ساخت محققان چینی می تواند تا 900 برابر وزن خود نفت جذب کند. یک گرم از این هواژل می تواند هر ثانیه 68.8 گرم مواد آلی جذب کند همین امر این ماده را به گزینه مطلوبی را برای جذب نفت نشت شده به دریاها تبدیل می کند.

مدل سازی حادثه از دست رفتن خنک کننده در راکتور

$
0
0
محققان واحد علوم تحقیقات اخیرا با اجرای تحقیقاتی روش ساده‌ای برای مدل سازی از دست رفتن خنک کننده‌های راکتور ارائه دادند که مقاله این تحقیقات در ژورنال بین المللی به عنوان مقاله برتر برگزیده شد.

.jpg  h.jpg (اندازه: 15.06 KB / دانلودها: 14)

به گزارش خبرگزاری مهر، مهندس فرزاد چوبدار رحیم- محقق این طرح پژوهشی با بیان اینکه نتایج این تحقیقات در مقاله‌ای با عنوان "محاسبه تغییرات دما و فشار برحسب زمان در محفظه ایمنی راکتور AP1000 در اثر حادثه LOCA" منتشر شده است، افزود: این تحقیقات به بررسی پارامترهای ترموهیدرولیکی در حادثه از دست رفتن خنک کننده( LOCA ) و در مقیاس وسیع‌تر (LBLOCA) پرداخته است.

وی با اشاره به پیامدهای از دست رفتن خنک کننده‌ها خاطر نشان کرد: اگر از این حادثه جلوگیری نشود و تجهیزات کمکی در زمان لازم نتوانند کمک کنند در حالت وخیم منجر به ذوب قلب راکتور و در مقیاس وسیع‌تر سبب انفجار در داخل محفظه ایمنی و نشت مواد رادیو اکتیو خواهد شد.

چوبدار افزود: بنابراین بررسی پارامترهای ترموهیدرولیکی در داخل محفظه ایمنی در اثر حادثه شکست گیوتینی (Double Ended Guillotine Break) سیال در مدار اولیه یکی از موضوعات مهم در مطالعات و آنالیز حوادث هسته‌ای است.

این محقق یادآور شد: این مقاله برنامه‌ای برای مدل سازی را برای به دست آوردن پارامترهای ترموهیدرولیکی در داخل محفظه ایمنی در حادثه از دست رفتن خنک کننده ارائه داده و این مدل ساده شده مدل‌های مشابه است که نیاز به کدهای پیچیده ندارد و از اعتبار مناسبی برخوردار است.

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی هسته‌ای واحد علوم تحقیقات با اشاره به کم بودن ضریب تأثیر (IF) مقالات مهندسی هسته‌ای به دلیل ارجاعات کمتر نسبت به مقالات علوم پایه، گفت: مقالات در این زمینه نیز به دلیل تحریم‌های کشورهای غربی علیه ایران با مشکل چاپ مواجه هستند علی رغم آن تاکنون تعداد 5 مقاله در ژورنال‌های مختلف به چاپ رسیده‌ است و مقاله این تحقیقات نیز در سال 2012 در یکی از ژورنال‌های معتبر ISI در زمینه مهندسی هسته‌ای به نام PROGRESS IN NUCLEAR ENERGY به چاپ رسید.

به گفته وی با بیان اینکه ای مقاله در میان 5 مقاله برتر به عنوان Best Paper توسط این ژورنال برگزیده شده است

راه‌اندازی 2 پتروپالایشگاه جدید در ایران

$
0
0
رمضان اولادی در گفتگو با مهر درباره راه اندازی طرح‌های جدید پتروپالایشگاهی در ایران، گفت: در شرایط فعلی ساخت و راه اندازی پالایشگاه‌های نفت در مقایسه با طرح‌های پتروپالایشگاهی سودآوری اقتصادی پائین‌تری دارند.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه هم اکنون به منظور افزایش سودآوری، بهره وری و کاهش هزینه‌ها طرح یکپارچه سازی پالایشگاه‌های نفت و مجتمع‌های پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است، اظهار داشت: در کشورهایی همچون چین و عربستان سعودی هم هم اکنون به سمت راه اندازی طرح‌های پتروپالایشگاهی حرکت کرده اند.

این مقام مسئول با یادآوری اینکه با توجه به آغاز روند خصوصی سازی مجتمع‌های پتروشیمی و پالایشگاه های نفت باید ساخت و راه اندازی طرح های پتروپالایشگاهی از زمان آغاز هر یک از این واحدها در دستور کار قرار گیرد، تصریح کرد: بر این اساس مذاکراتی هم بین صنایع پتروشیمی و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی انجام شده است.

اولادی با بیان اینکه ایجاد واحدهای پتروپالایشگاهی در واحدهای پالایشگاهی موجود چندان سودآوری و بازده بالایی ندارد، تبیین کرد: در حال حاضر نخستین طرح پتروپالایشگاهی ایران در پالایشگاه نفت شازند راه اندازی شده است که پروپیلن تولیدی این واحد به مجتمع‌های پتروشیمی جم، مارون و نوید زرشیمی تحویل داده می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در حاشیه پالایشگاه‌های نفت تبریز و آبادان هم راه اندازی 2 واحد کوچک پتروپالایشگاهی در دستور کار قرار دارد، توضیح داد: از این رو امکان جداسازی "بنزن"در پالایشگاه نفت تبریز و "بوتولن" در پالایشگاه نفت آبادان وجود دارد.

مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در حال حاضر در اکثر پالایشگاه های نفت بوتولن در حال سوختن است، تاکید کرد: این در حالی است که از این محصول می توان اتیلن مورد نیاز صنایع و واحدهای پتروشیمی را تولید و استحصال کرد.

به گزارش مهر، نخستین پترو پالایشگاه ایران در پالایشگاه نفت شازند با ظرفیت به طور متوسط روزانه حدود یک میلیون لیتر پروپیلن به عنوان یک محصول استراتژیک پتروشیمیایی فروردین ماه سالجاری در مدار بهره برداری قرار گرفت.

تولید نانو ذراتی برای تصفیه پساب پتروشیمی

$
0
0
تولید نانو ذراتی برای تصفیه پساب پتروشیمی

İmage

پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با اصلاح نانوساختارهای زئولیتی روشی را برای به دام انداختن یون‌های سمی فلزات سنگین در آب ارائه دادند که این روش در تصفیه پساب‌های پتروشیمی قابل استفاده است.‏

به گزارش خبرگزاری مهر، وجود مقدار ناچیز کاتیون‌های فلزات سنگین در محیط‌های آبی باعث بروز بیماری‌های خطرناک در انسان ‏شده و همچنین حیات موجودات در اکوسیستم‌های آبی را به مخاطره می‌اندازد. حذف آلاینده‌هایی از این نوع در ‏محیط‌های آبی مشکلات موجود را حل خواهد کرد.‏
برای این منظور پژوهشگران دانشگاه صنعتی شریف با اجرای پروژه تحقیقاتی حذف فلزات سنگین را اجرا کردند. این تحقیقات شامل فرآیندهای سنتز چند مرحله‌ای نانوساختار‌های هسته (مغناطیسی) -لایه (زئولیتی) و بررسی کاربرد آنها ‏در راستای حذف یون‌های سمی فلزات سنگین مانند سرب و کادمیم از آب‌های آلوده است.

هدف از انجام این تحقیقات تولید یکسری نانو ساختار‌های اصلاح یافته زئولیتی کروی شکل با ‏هسته مغناطیس تعریف شده است که به واسطه تخلخل ناشی از حفره‌ها و کانال‌های لایه زئولیتی، قابلیت به دام‌اندازی ‏یون‌هایی نظیر یون‌های سمی فلزات سنگین را از آب‌های آلوده دارند.
نتایج این تحقیقات حاکی از آن است که نانوساختارهای اصلاح شده زئولیتی توانایی به دام انداختن یون‌های سمی فلزات سنگین در آب را دارند از این رو از این نانو ذرات می‌توان به صورت مستقیم در ‏سیستم‌های تصفیه فاضلاب‌های پتروشیمی استفاده کرد.‏

بررسی مکانیسم شارژ - دشارژ در باتری‌های یون لیتیم

$
0
0
بررسی مکانیسم شارژ - دشارژ در باتری‌های یون لیتیم

İmage

یک تیم تحقیقاتی از آزمایشگاه ملی «ساندیا» به بررسی مکانیسم شارژ و دشارژ در الکترودهایی از جنس فسفات آهن لیتیم در باتری‌های یون لیتیم پرداختند.

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، پژوهشگران آزمایشگاه ملی ساندیا موفق به تایید مکانیسمی شدند که در آن یون‌های لیتیم یک به یک وارد الکترودی از جنس فسفات آهن لیتیم (LiFePO4, or LFP) می‌شوند و از آن خارج می‌شوند. نتایج این پژوهش می‌تواند به بهبود عملکرد باتری‌های یون لیتیم منجرشود.

نتایج این پژوهش در قالب مقاله‌ای تحت عنوان Intercalation Pathway in Many-Particle LiFePO4 Electrode Revealed by Nanoscale State-of-Charge Mapping در نشریه Nano Letters به چاپ رسیده است.

فسفات آهن لیتیم از خانواده اولیوین است، محققان معتقدند که این ماده می‌تواند در بهبود عملکرد باتری‌های یون لیتیم مناسب باشد. این ماده می‌تواند طول عمر باتری‌ها را افزایش داده و ایمنی بیشتری نسبت به باتری‌های اکسیدکبالت‌لیتیم داشته باشد. با تمام این تفاصیل، فسفات آهن لیتیم ماده پیچیده‌ای است، به طوری که هنوز مکانیسم حرکت یون‌های لیتیم درون این ماده برای محققان مشخص نیست. از سوی دیگر استفاده از این ماده برای تولید باتری‌های بادوام با ظرفیت بالا بسیار ضروری است و بالاخره یک روز باتری‌های اکسیدکبالت فعلی جای خود را به باتری‌های حاوی فسفات آهن لیتیم می‌دهند.

محققان این پروژه با مشاهده سطح مقطع این الکترود، مکانیسم عملکرد آن را مورد بررسی قرار دادند. پیش از این برای بهبود کارایی این الکترودها روی آن را پوشش‌دهی می‌کردند، همچنین با کاهش ابعاد ذرات سرعت انتقال را در الکترودها افزایش می‌دادند. نتایج پژوهش‌های محققان نشان می‌دهد که فرآیند شارژ - دشارژ در این باتری‌ها دارای محدودیتی در قسمت انتقال فاز یا هسته‌زایی است که هیچ ارتباطی با اندازه ذرات ندارد.

الکترودهای فسفات آهن لیتیم دارای ذرات یکنواختی است که یا غنی از لیتیم بوده یا دچار فقر لیتیم هستند. پژوهشگران آزمایشگاه ملی ساندیا نشان دادند وارد شدن یون‌های لیتیم به درون کاتد موجب چیدمان یک به یک ذرات در کاتد می‌شود.

القبالی از محققان این پروژه می‌گوید: تئوری پیشین ما می‌گوید زمانی که همه ذرات در معرض لیتیم قرار می‌گیرند، همه آنها با هم شروع به دشارژ شدن می‌کنند، آنچه ما دیدیم، این بود که مکانیسم این سیستم شبیه به پاپ‌کورن است، یعنی ابتدا یک ذره به صورت کامل دشارژ می‌شود و بعد ذره بعدی دشارژ می‌شود. در واقع دو فاز در این فرآیند وجود دارد، در یکی لیتیم وجود دارد و در دیگری لیتیمی وجود ندارد. بیشتر مطالعات قبلی روی فرآیند شارژ درون یک ذره متمرکز شده بود

سوخت متان از انرژی باد و خورشید

$
0
0
شرکت خودروسازی آئودی، در حال توسعه فناوری استفاده از انرژی خورشیدی در تولید سوخت متان خودروهای گازسوز است

به گزارش ایسنا، فناوری تولید سوخت متان از انرژی خورشیدی و باد توسط شرکت SolarFuel‌ در اشتوتگارت آلمان توسعه یافته است؛ محققان این شرکت در همکاری مشترک با مهندسان شرکت خودروسازی آئودی در حال احداث کارخانه تولید این سوخت تجدیدپذیر هستند.

این طرح با هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای صورت می‌گیرد و با قابلیت ذخیره‌سازی در مخازن ذخیره گاز طبیعی، گزینه مناسبی برای ذخیره سازی دراز مدت انرژی محسوب می‌شود.

برای تولید متان دو فناوری با یکدیگر تلفیق شده‌اند که شامل الکترولیز (electrolysis)‌ است که با جداسازی آب، تولید هیدورژن و اکسیژن می‌کند؛ فناوری دوم نیز متان‌سازی (mathanation) است که با ترکیب هیدروژن با کربن گرفته شده از دی اکسید کربن، تولید متان می‌کند.

استفاده از انرژی خورشید و باد برای تولید سوخت متان از آب و دی اکسید کربن باعث کاهش چشمگیر هزینه‌های تولید سوخت می‌شود.

این کارخانه تا اواخر سال 2013 میلادی به بهره برداری رسیده و قادر به تولید سوخت متان برای یک هزار و 500 دستگاه خودرو گازسوز جدید شرکت آئودی خواهد بود.


.jpg  13-1-31-1643411.jpg (اندازه: 36.47 KB / دانلودها: 20)

تولید سوخت زیستی با شبیه سازی ژن‌های جلبک

$
0
0
İmage
فرزان شرفی از محققان این طرح تولید سوخت زیستی را از پروژه‌های تحقیقاتی این شرکت دانش بنیان ذکر کرد و گفت: تحقیقاتی در زمینه فرآیندهای تولید سوخت زیستی و بایو دیزل و بیواتانول در دستور کار داریم.

وی یادآور شد: در این تحقیقات بایو دیزل و بیواتانول از طریق جبلک‌ها و یکسری گیاهان تولید می‌شود.

شرفی با اشاره به جزئیات روش تولید بایودیزل و بیواتانول توضیح داد: برخی از ژن‌ها به ویژه ژن‌هایی که در مسیر ترپنوئیدها (ترکیبات معطر کردن گیاهان) هستند را کلون (شبیه سازی) و از آن برای تولید سوخت‌های زیستی استفاده می‌کنیم.

این محقق ادامه داد: در این تحقیقات برای تولید این سوخت زیستی ژن‌های جلبک را کلون کردیم و از آن برای تولید سوخت‌های زیستی استفاده شد.

شرفی با بیان اینکه بیواتانول‌های تولید شده در کشور بیشتر تولید آن مد نظر بوده نه روش تولید، خاطر نشان کرد: در این پروژه از مهندسی ژنتیک، کشت بافت و مخمرها بهره بردیم.

سری جدید آزمایش های مهیج شیمیایی ( بازگشت هیجان م شیمی)

$
0
0
روشن کردن کبریت با یخ:

بر روی سر یک چوب کبرِت مقداری پتاسیم می چسبانیم سپس کبریت را روی یخ قرار می دهیم تا سر آن آتش بگیرد

گرداب فوری :

درون یک ارلن 500 یا 800 میلی لیتر 200m کربن تترا کلرید و 25/.گرم ید و 10 گرم مس (2) سولفات و 300 میلی لیتر آب بریزید و یک ما گنت درون آن قرار دهیم و در آن را محکم ببندید

سپس آنرا روی همزن برقی قرار داده و همزن را روشن کنید پس از گذشت 3 دقیقه همزن را خاموش کنید چه مشاهده می کنید مجدداً همزن را روشن کنید

شعله بدون دود (تغییر عدد اکسایش )

4 گرم کروم 6 اکسید را در هاون نرم کرده در توبه یا یک ظرف مناسب در زیر خود قرار میدهیم 10 میلی لیتر اتانول بر روی آن می ریزیم شعله ای را مشاهده می کنیم که مربوط به کاهش کروم توسط الکل است

ستون رنگارنگ

ابتدا در یک استوانه9 مدرج نسبتا بزرگ مقداری محلول ید در کربن تتراکلرید ریخته سپس محلول آبی مس 2 کلرید سپس گلیسیرین مایع لایه چهارم محلول رقیق سولفوریک اسید و چند قطره متیل اورانژ لایه پنجم روغن مایع لایه ششم اتانول + ید می ریزیم

پیل انسانی

بدن شما چقدر برق تولید می کند

دو صفحه از جنس مس و روی به ابعاد 20*25 سانتی متر به فاصله 10 سانتی متر از هم روی 1 تخته بچسبانید و هر یک از صفحه ها را از زیر به وسیله سیم به یک میلی آمپر متر وصل کنید به طوری که قطب منفی به صفحه روی متصل باشد و قطب مثبت به مس متصل شود.

برای انجام آزمایش کافی است هر شخص کف دستان خود را روی صفحات قرار دهد در این پیل انسانی عرق کف دست الکترولیت می باشد و بدن مانند یک رسانا عمل میکند هر چه رطوبت کف دستان بیشتر باشد میزان جریان تولید شده بیشتر است.

تولید سوخت جدید با کمک باکتری

$
0
0
تولید سوخت جدید با کمک باکتری

براساس نتایج مطالعه ای که در نشریه "اقدامات آکادمی ملی علوم" چاپ شده محققان در بریتانیا با اصلاح ژنتیکی باکتری "ای کولای" موفق به تولید یک نوع سوخت تازه شده اند.

.jpg  n00063722-b.jpg (اندازه: 6.85 KB / دانلودها: 21)
به گفته ی محققان اگر امکان تعمیم این فرآیند در سطح گسترده فراهم آید، این سوخت مصنوعی می تواند جایگزین خوبی برای سوخت های فسیلی باشد.
به گزارش خبرگزاری آوا، پروفسور جان لاو زیست شناس در دانشگاه اکستر به بی بی سی گفت: "کاری که ما کردیم این بود که این باکتری ها را مهندسی سنتتیک کردیم تا نوعی نفت تولید کنیم که معمولا در سوخت های فسیلی یافت می شود اما ما از یک فرآیند بیولوژیکی استفاده کرده ایم."
به عبارت دیگر به گفته او آنها به جای تولید سوخت های جایگزین مثل سوخت های زیستی یک سوختی فسیلی تازه ساخته اند.

هدف آنها این بوده که تولیدکنندگان، فروشندگان و مصرف کنندگان سوخت متوجه فرق آن با سوخت های موجود نشوند – و سوخت تازه به سادگی بخشی از زنجیره تولید سوخت شود.
زیست سوخت ها از محصولات کشاورزی مانند ذرت و نیشکر گرفته می شوند.
در اتحادیه اروپا این هدف تعیین شده که میزان استفاده از این زیست سوخت ها تا سال ۲۰۲۰ در بخش ترانسپورت به ۱۰ درصد برسد.
این سوخت ها البته اتکا به نفت رو کم می کنند.
مشکل این است که بیشتر انواع آنها با موتورهای جدید همخوان نیستند و لازم است کسری از آنها – به اندازه پنج تا ده درصد – با پترول مخلوط تا قابل استفاده شود.

با این حال این مشکل در سوخت تولید شده با "ای کولای" حل شده است.

مسابقه کشوری کمیکار در تهران با طعم پیام نور مرکز اصفهان

$
0
0
اول از هر چیز شکر خدای بزرگ رو به جا میارم که همیشه حامی و کمک حال ما بوده
چرا که با دست خالی و نقطه ی زیر صفر این پروژه رو کیلید زدیم و یک سال تمام وقت بدون هیچ مددی اولین ماشین های شیمیایی و گازی پیام نور مرکز اصفهان رو راه اندازی کردیم و از خدا می خواهیم که خودش در روز 25 مهر ماه در دانشگاه علم و صنعت تهران ما رو یاری بده که از زحماتمون نتیجه ی لازم رو به دست بیاریم و شکر خدا رو به جا میاریم که با این فعالییت نظر سایر دانشگاه ها رو نسبت به پیام نور تغییر خواهیم داد که بگوییم اگر شماها با اساتید سطح بالا و هزینه های هنگفت اینکار رو انجام دادید ما تنها با توکل به خدا و تکیه به توانایی خودمان و مشکلات بسیار زیاد به این نتیجه رسیدیم و حتی اگر مقام هم نیاوریم پیش خود و خدایمان اولیم چرا که تنها به این هدف جلو می رویم که به لطف خدا نامی از پیام نور مرکز اصفهان به سایر دانشگاه ها نشان بدهیم که شاید در زمان کنکور کوتاهی کرده باشیم اما کم از دانشگاه ها و دانشجوهای دولتی نداریم چرا که اول به خدا و بعد به خودمان ایمان داریم و می دانیم که می توانیم
و همین جا از تمام دوستانی که در این مسیر ما رو همیاری کردن کمال تشکر رو داریم و امیدواریم سرفراز از این مسابقات بیرون بیاییم
لیست دانشگاه های پیام نور در مسابقات کمیکار

.png  Untitled.png (اندازه: 71.1 KB / دانلودها: 7)

اتانول به عنوان سوخت (سلامت سوختی)

$
0
0
سوخت اتانول سوختی از جنس اتانول یعنی همان الکلی که در نوشیدنی‌های الکلی یافت می‌شود، بدست می‌آید.این سوخت بیشتر به عنوان سوخت اصلی موتور و یا یک افزودنی به بنزین بکار می‌رود.تولید اتانول سوختی (برای ترابری و حمل و نقل) در جهان از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ میلادی، از ۱۷ میلیارد لیتر به بیش از ۵۲ میلیارد لیتر رسیده است.از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۰۸ میلادی، سهم سوخت اتانول در مصرف خودروهای بنزینی ۳.۷% تا ۵.۴% افزایش یافته و در سال ۲۰۰۹، تولید جهانی سوخت اتانول به ۱۹.۵ گالن (۷۳.۹ میلیارد لیتر) رسید.

سوخت اتانول بیشتر در ایالات متحده و برزیل مورد استفاده قرار می‌گیرد و این دو کشور در سال ۲۰۰۹ روی هم ۸۹% اتانول سوختی جهان را تولید کردند.هم‌اکنون در ایالات متحده بیشتر خودروها توانایی داشتن بیش از ۱۰% سوخت اتانول (سوخت اتانول به‌اضافه سوخت اصلی) را داشته و در برخی ایالت‌ها و شهرهای این کشور، کاربری بنزین ۱۰% اتانول‌دار اجباری شده است.در برزیل نیز از سال ۱۹۷۶ میلادی، بکاربردن آمیخته بنزین و سوخت اتانول اجباری شده و در سال ۲۰۰۷، مقدار حقوقی هر یک در این آمیخته بصورت ۲۵% سوخت اتانول و ۷۵% بنزین (E۲۵) آگاهی داده شد.علاوه بر این در سال ۲۰۱۰ برزیل بیش از ۱۰ میلیون دستگاه خودروی ویژه که توانایی کاربری سوخت اتانول بصورت مستقیم را دارند، داشته است (که به E۱۰۰).

زیست‌اتانول بر خلاف نفت، انرژی تجدیدپذیر بحساب می‌آید و می‌تواند از مواد خام کشاورزی بدست می‌آید.زیست‌اتانول می‌تواند از فراورده‌هایی مانند نیشکر، سیب‌زمینی، مانیوک و ذرت بدست آید.

سیدنی تا لندن با سوخت پلاستیکی

$
0
0
به گزارش مهر، سوخت پرواز "جرمی روسل" چهل و یک ساله، از پنج تن ضایعات پلاستیکی (کیسه زباله) تامین می‌شود که با روش پیشرفته‌ای به هزار بشکه سوخت مایع و قابل استفاده در هواپیما تبدیل می‌شود.

درماه جولای قرار است وی این سفر را از سیدنی آغاز کند. در این سفر او از آسمان آسیا، خاومیانه و سپس اروپا خواهد گذشت و شش روز بعد در لندن فرود خواهد آمد او با هواپیمای یک موتوره سزنا 172 روزانه دو هزار و 414 کیلومتر را با سرعت 185 کیلومتر طی خواهد کرد.

پرواز روسل در ارتفاع پنج هزار پایی صورت می‌گیرد که ارتفاعی بسیار پایین‌تر از هواپیماهای تجاری است که باید در ارتفاع 40 هزار پایی پرواز کنند.

سوخت این هواپیما از پلاستیک‌هایی که دیگر قابل بازیافت نیستند مانند زباله‌های خانگی و پلاستیک‌های بسته بندی تامین می‌شود.

این پلاستیک از کشورهایی که روسل قصد توقف در آنها در مسیرش به سوی لندن دارد، جمع آوری و سپس به شرکت سینار در ایرلند فرستاده می‌شود تا فرایند تبدیل پلاستیک به سوخت هواپیما بر رویش انجام شود.

فناوری‌های اخیر امکان تقطیر پلاستیک که اغلب پایه و اساس نفتی دارند به سوخت را فراهم کرده است. این فناوری از فرایند تجزیه بر اثر حرارت استفاده می‌کند که هوا را آلوده نمی‌کند.

شرکت سینار مدعی است سوختی را که با استفاده از زباله‌های پلاستیکی می‌سازد بسیار پاک‌تر از سوختی است که اغلب هواپیماها از آن استفاده می‌کنند. همچنین فرایند تولید این سوخت پاک تر است و تخمین زده می‌شود هزینه تولید هر بشکه سوخت نیز کمتر خواهد بود.

اگرچه این سوخت در خودروها آزمایش شده، اما هنوز در مراحل بسیار اولیه آزمایش‌ موتورهای هوایی است و هرگز در هیچ پرواز واقعی از آن استفاده نشده است.

افزودن آب ژاول(وایتکس) به شیر در ایران

$
0
0
افزودن آب ژاول(وایتکس) به شیر در ایران
مدیر عامل یکی از شرکت های معتبر صنایع لبنی افزودن «وایتکس» به شیر را در برخی واحدهای تولیدی تایید کرد. وایتکس، یا آب ژاول، مایع ضدعفونی کننده بسیار قوی است. خبرگزاری ایسنا از قول یک کارشناس سازمان ملی استاندارد افزوده است که اضافه كردن وايتكس به شيردر واحدهای سنتی تولید شیرخام صورت می گیرد نه در واحدهای تولید صنعتی. ظاهرا این کار برای ماندگاری و جلوگیری از فاسد شدن شیر انجام می گیرد اما برای سلامتی مصرف کننده بسیار مضر است. به گزارش ایسنا، افزودن وایتکس به شیر، موضوع چندان تازه‌ای در افكار عمومی نبوده و پیش از این بارها به صورت شايعه در رسانه‌ها مطرح شده بود

ساخت گوشت مصنوعي از فضولات انساني!+عکس

$
0
0
ساخت گوشت مصنوعي از فضولات انساني!+عکس

خبر زیر مرتبط با مباحث مشترک صنایع غذایی و بازیافت پساب است که هردو از گرایش های م شیمی هستند و اینبار هم این دوستان ژاپنی دست بردار نیستند
و از این علم شیرین استفاده که چه عرض کنم..سو استفاده می کنند و چه بیماری هایی که از این تولیدات به وجود نمی آیند..والا چی بگیم دیگه کم کم خودمون خودمونو منقرض می کنیم.....

اين گوشت مصنوعي از 63 درصد پروتئين، 25 درصد كربوهيدرات،‌ سه درصد چربي و 9 درصد مواد معدني تشكيل شده‌است. مساله جالب‌تر اينكه در آزمايش‌هاي انجام شده، داوطلبان طعم اين گوشت را خوشمزه و مانند گوشت طبيعي توصيف كرده‌اند!

.jpg  98242_550.jpg (اندازه: 40.55 KB / دانلودها: 50)
يك دانشمند ژاپني در اثبات ضرب‌المثل قناعت، بي‌نيازي است،‌ دست به ساخت يك همبرگز گوشت از اجزاي فضولات انساني زده‌ است!

به گزارش ايسنا، ميتسويوكي ايكدا، پژوهشگر آزمايشگاه اوكاياماي ژاپن پس از درخواست سازمان فاضلاب توكيو براي پيدا كردن راهي براي استفاده از ضايعات شهري، دست به اين ابتكار نامطبوع زده است.





ايكدا دريافت كه مدفوع موجود در فاضلاب شهري به دليل وجود باكتري‌هاي بسيار مي تواند به يك منبع پروتئيني تبديل شود. اين دانشمند ژاپني با كمك همكارانش توانستند پروتئين‌ها را از اين مواد جدا كرده و با آن نوعي گوشت مصنوعي درست كنند كه با رنگ غذايي به رنگ قرمز درآمده و با سويا طعم گرفته است.

اين گوشت مصنوعي از 63 درصد پروتئين، 25 درصد كربوهيدرات،‌ سه درصد چربي و 9 درصد مواد معدني تشكيل شده‌است. مساله جالب‌تر اينكه در آزمايش‌هاي انجام شده، داوطلبان طعم اين گوشت را خوشمزه و مانند گوشت طبيعي توصيف كرده‌اند! همچنين اين پژوهشگران اين ماده جديد را با وجود ريشه نامعمول و نامطبوع آن، دوستدار بهتري از گوشت گاو براي محيط زيست خوانده‌اند كه ميزان زيادي گازهاي گلخانه‌اي از خود توليد مي‌كنند.

قيمت اين گوشت مصنوعي در حال حاضر 10 تا 20 بار از گوشتهاي عادي گرانتر بوده و دانشمندان اميدوارند كه بتوانند قيمت آنرا پايين‌تر بياورند. ايكدا همچنين اطمينان داده كه گواهي سبز اين ماده به مصرف‌كنندگان كمك مي‌كند تا بر تمام موانع رواني خود غلبه كنند.

خودرويي بر روي دو كفش!

$
0
0

.jpg  18687_orig.jpg (اندازه: 87.47 KB / دانلودها: 35)

مبتكر ايراني موفق به ساخت اسكيت برقي شد. اين وسيله نقليه ابتكاري در واقع از يك جفت اسكيت تشكيل شده كه نيروي محركه آن از طريق باتري‌هايي كه در يك كوله پشتي حمل ميشود تامين مي‌شود. اين وسيله نقليه ابتكاري در واقع از يك جفت اسكيت تشكيل شده كه نيروي محركه آن از طريق باتري‌هايي كه در يك كوله پشتي حمل ميشود تامين مي‌شود و به گفته مخترعش مي‌تواند تا 35 كيلومتر در ساعت حركت كند !
طاهر قنبري، فرهنگي مبتكري كه مي‌گويد به دليل علاقه به كارهاي فني و با توجه به مشكلات ترافيكي، آلودگي هوا و ساير دردسرهاي ريز و درشت انبوه خودروهاي سرازير شده در تهران دست به كار ساخت اين وسيله شده است درباره اختراع خود گفت: «هميشه مايل بودم وسيله نقليه‌اي بسازم كه ضمن اين كه اين مشكلات را نداشته باشد، ابتكاري و تازه و البته جمع و جورتر باشد و بالاخره آن را از عالم خيال بيرون آوردم و بدون كمك مالي و فكري با صرف حدود يك سال و نيم وقت آن را ساختم و آن را به عنوان يك اختراع به ثبت رساندم .
وي گفت:« اين وسيله در اصل اين يك جفت اسكيت از نوع قديمي و فلزي است كه به دليل سنگين بودن و قدرت مانور كم كمتر كسي از آن استفاده مي‌كند كه با ايده تغيير كاربري آن از ورزشي به نقليه با تغييرات عمده از جمله نصب شاسي، گيربكس و دو موتور (دينام) جدا از يكديگر - در هر جفت كفش اسكيت - و همچنين تعبيه يك برد الكترونيكي كه به وسيله فن كوچكي خنك ميشود و باتري‌هاي سري شده با ولتاژ جمعا 36 ولت و جريان 9 آمپر كه در داخل كيفي كه در پشت فرد قرار ميگيرد، اين ايده را محقق كردم .»
قنبري اضافه كرد: «براي كنترل اين سيستم، هشت فيوز در طول مسير جريان برق - از كوله به اسكيت - با سيمهاي كاملا نسوز و روكش دار تعبيه شده و جريان برق و سرعت حركت - از صفر تا 35 كيلومتر در ساعت- از طريق ولومي كه در دست فرد قرار ميگيرد كنترل مي‌شود. ترمزهايي هم به صورت لقمه‌يي بر روي چرخ‌هاي جلو اسكيت‌ها كار گذاشته شده كه به وسيله پنجه پا عمل مي‌كند و همچنين به منظور حفظ تعادل و هماهنگي براي هر لنگه يك پلاتين كار گذاشته شده كه به محض بلند شدن از روي زمين جريان برق قطع ميشود .»
وي خاطرنشان كرد: «اين وسيله طوري طراحي شده كه با كمي تغييرات در قسمت‌هاي الكترونيكي آن به راحتي مي‌توان موتور و باتري‌هاي قويتر روي آن نصب كرد. با استفاده از باتري‌هاي ليتيومي و ارتقاي موتور مي‌توان سرعت اسكيت را حداقل تا 60 كيلومتر در ساعت افزايش داد .»
به گفته اين مخترع، اسكيت برقي مي‌تواند پس از شارژ حداقل به مدت 10 دقيقه حركت كند .
قنبري تصريح كرد: «در جريان بررسي طرح در سازمان پژوهشهاي علمي و صنعتي ايران (پژوهشكده برق و كامپيوتر)، مهندسان مربوطه هيچ گونه ايرادي از طرح نگرفتند و نظر فدراسيون اسكيت را هم جويا شدند كه كارشناسان مربوطه پس از بررسي ضمن تاييد از آن به عنوان يك ايده نو استقبال كردند .»
وي در عين حال گفت: « البته اين يك طرح است و مي‌دانم اگر ايرادي هم نداشته باشد، قوانين راهنمايي و رانندگي و جاده‌ها و خيابان‌ها آماده استقبال از آن نيست و حتي ممكن است پياده‌روها را هم براي عابرين ناامن كند، در هر حال اين حركتي است به جلو و كسي چه مي‌داند شايد روزي چيزي شبيه به اين به عنوان تكنولوژي جديد مورد استفاده مردم قرار گيرد.

اعلام فراخوان مقاله هفتمین کنگره بین المللی مهندسی شیمی

$
0
0
دبیر خانه هفتمین کنگره بین المللی مهندسی شیمی تا اول شهریور 92 مقالات ارسالی را می پذیرد.
دکتر تقی خانی دبیر انجمن مهندسی شیمی ایران گفت: هفتمین کنگره بین المللی مهندسی شیمی با هدف تبادل تجربیات و ارائه آخرین دستاوردهای علم مهندسی شیمی 5 تا 8 اسفند ماه 92 در مرکز همایش های جزیره کیش برگزار می گردد.


وی افزود: مهمترین محورهای این کنگره شامل: پدیده انتقال فرآیندهای جدا سازی ترمودینامیک، دینامیک سیالات، محاسباتی، مهندسی و کنترل فرآیند، زیست فناوری و مهندسی پزشکی، صنایع غذایی و دارویی، علوم و مهندسی پلیمر، نفت و مهندسی مخازن و مهندسی محیط زیست و ایمنی است.

وی تصریح کرد: این کنگره هر ساله با حضور اساتید دانشگاه ها محققین و پژوهشگران دانشجویان و صنعتگران برگزار می شود و هر ساله با استقبال زیادی از طرف علاقه مندان روبرو می شود.


وی یادآور شد: همزمان با برگزاری این کنگره کارگاه های آموزشی و نمایشگاه محصولات صنعتی در حوزه مهندسی شیمی اجرا می شود.

دانش فنی DME به عنوان سوخت سبزآماده واگذاری است

$
0
0
با هدف حفظ محیط زیست:
دانش فنی DME به عنوان سوخت سبزآماده واگذاری است


شانا_گروه پتروشیمی: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی آماده واگذاری دانش فنیDME به عنوان یک سوخت سبز است.

رئیس گروه پژوهش های فرایندی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در گفت و گو با خبرنگار شانا اظهار کرد: همگام با روند پر شتاب توسعه صنعت پتروشیمی کشورمان ،دانش فنیDME به عنوان یک سوخت سبز از سوی پژوهشگران ایرانی بومی سازی شده و آماده واگذاری است.

مهندس علی اکبر نوروزی افزود:استفاده از سوخت های جدید و سازگار با محیط زیست در کشورهای توسعه یافته در حال گسترش بوده و DME نیز به عنوان یک سوخت جدید در سبد سوخت جایگاه خود را تثبیت کرده است.
وی ادامه داد: این سوخت جایگزین گازوئیل در خودرو های دیزلی می شود که افزون بر مصرف کمتر با محیط زیست کاملا سازگار است.

رئیس گروه پژوهش های فرایندی شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی با بیان این که این دانش فنی در بسته های مهندسی ١٠٠ و ٨٠٠ هزار تنی بومی سازی شده گفت: مجتمع های پتروشیمی که تولید کننده متانول هستند می توانند به تولید این سوخت پاک بپردازند و اکنون این محصول در ٦ ایالت کشور چین به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد.

نوروزی گفت: در کشورمان نیز ٤ شرکت پتروشیمی زاگرس،خارگ،فن آوران و شیراز آمادگی خود را برای خرید دانش فنی و تولید این محصول اعلام کرده اند اما به علت نبود زیر ساخت های لازم مانند جایگاه های عرضه و نبود نازل هنوز اقدام به خرید این دانش برای تولید این محصول نکرده اند.
وی گفت: این سوخت در صورت سرمایه گذاری و نهادینه شدن در کشور می تواند به عنوان یک سوخت پاک در شهرهای بزرگ مورد استفاده قرار گرفته و از آلودگی هوا جلوگیری کند.
وی ادامه داد: DME (دی متیل اتر) که در فرآیند تبدیل متانول به پروپیلن تولید می‌شود با پیگیری‌های وزارت نفت در آینده وارد سبد سوخت کشور خواهد شد.
به گزارش شانا ،رئیس شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی چندی پیش گفت: ٣٨ دانش فنی و کاتالیزور در شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی بومی سازی شده و این تعداد تا پایان برنامه پنجم به ١١٠ مورد خواهد رسید.

مهندس غلامرضا جوکار افزوده بود: تولید ده ها محصول جدید پژوهش و فناوری سبب تقویت اقتصاد مقاومتی شده و و دستاورد های ارزشمند کسب شده می تواند ارکان صنعت پتروشیمی ایران را تحکیم بخشیده و ایران در مسیر خود کفائی کامل گام بردارد.به تصریح ایشان ، دانش فنی بومی سازی شده توسط محققان ایرانی آماده واگذاری است.رئیس شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی ادامه داده بود: ١٥ کاتالیست و دانش فنی در سال گذشته بومی سازی شد و امسال نیز با بومی سازی ١٥ دانش فنی استراتژیک در صنعت پتروشیمی در مجموع ٣٠ دستاورد ارزشمند پژوهشگران ایرانی آماده واگذاری است.

دلایل سقوط اخیر قیمت نفت و دامنه نوسان آن در آینده نزدیک

$
0
0
داشتن درک روشنی از دلایل تغییر و دامنه احتمالی نوسانات قیمت های نفت برای یک مهندس شیمی امری است اجتناب ناپذیر. بنابراین به تک تک شما که با دنیای گسترده ی مهندسی شیمی در ارتباط هستید، خواندن مقاله ی زیر - که سعی شده به صورت مختصر و مفید ارائه شود توصیه میشود.


از دلایل اصلی کاهش قیمت نفت، پیش بینی کاهش تقاضای آن به دلایل؛

۱- کند شدن آهنگ رشد اقتصادی آمریکا
۲- علائمی از کندتر شدن فعالیت های اقتصادی در هند و چین
۳- همچنین کندتر شدن رشد اقتصادی اروپا

کاهش رشد اقتصادی آمریکا اثر موثری بر تقاضا برای نفت و قیمت آن دارد. چرا که؛
اولا آمریکا هنوز بزرگ ترین مصرف کننده فرآورده های نفتی در جهان است و روزانه بیش از بیست درصد فرآورده های نفتی جهان در این کشور استفاده می شود.
از سوی دیگر به دلیل پایین تر بودن نرخ های مالیات بر سوخت در این کشور قیمت بنزین و سایر فرآورده های نفتی در آمریکا به تغییرات قیمت جهانی نفت خام حساس تر است و افزایش قیمت نفت خام با نسبت های بالایی در قیمت فرآورده ها منعکس می شود و تقاضا را تحت تاثیر قرار می دهد.

از طرفی کشورهای عضو اوپک با این تصور که در تابستان کمبود عرضه نفت وجود خواهد داشت، تولید خود را عملا افزایش داده است و طبق گزارش های منتشر شده تولید نفت اوپک به حد پیش از قطع نفت لیبی از بازارهای جهای نفت رسیده و از سوی دیگر، عرضه ۶۰ میلیون بشکه از دخایر استراتژیک کشورهای او.ای.سی.دی (آمریکا، اروپا، ژاپن و کره جنوبی) به افزایش سطح انبارهای تجاری نفت کمک کرده است که قیمت نفت را تحت تاثیر قرار می دهد.

در نهایت باید توجه داشت که کاهش تقاضا برای نفت عمدتا به خاطر سقوط تقاضای کشورهای توسعه یافته (اوای سی. دی) بود که با رشد منفی اقتصادی مواجه بودند. در حال حاضر رشد اقتصادی این کشورها منفی نیست و از سوی دیگر تقاضا برای نفت در این کشورها در دو سال گذشته افزایش چندانی نداشته است که کاهش قابل توجهی را در کوتاه مدت توجیه کند. با توجه به نکات یاد شده هر چند در شرایط کنونی اقتصاد جهانی و موازنه عرضه و تقاضای نفت، قیمت نفت تحت فشار کاهشی قرار داشته و ممکن است به زیر ۱۰۰ دلار نیز برسد. از گزارش های اخیر در مورد بازارهای نفت استنباط می شود این باور وجود دارد که به دلیل الزام های بودجه ای کشورهای بزرگ صادرکننده نفت، سقوط قیمت به پایین تر از بشکه ای ۸۵ دلار تحمل نخواهد شد و این کشورها برای حمایت از قیمت های معقول نفت در بازارهای جهانی اقدام خواهند کرد. قیمت های بسیار پایین از سوی کشورهای بزرگ صنعتی نیز استقبال نمی شود؛ زیرا برای سرمایه گذاری شرکت های بزرگ در سوخت های جایگزین و کاهش وابستگی کشورهای صنعتی به نفت وارداتی از خاورمیانه به قیمت هایی در حد ۷۰ تا ۹۰ دلار در هر بشکه نفت نیاز خواهد بود.


Viewing all 650 articles
Browse latest View live




Latest Images