Quantcast
Channel: تالار گفتگوی دانشجویان پیام نور - مهندسی شیمی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live

موفقیت محققان کشور در ساخت نانوکاتالیست پایدار در فرآیندهای پتروشیمی

$
0
0
مهندسان شیمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز موفق به ساخت نانوکاتالیستی شده‌اند که قابلیت کاربرد در فرآیندهای تامین‌کننده خوراک واحدهای پتروشیمی را داراست. این نانوکاتالیست از پایداری و بازده بالایی برخوردار بوده و سبب کاهش هزینه‌های تولید محصول و تامین انرژی خواهد شد.

با توجه به سهم قابل توجه ایران از منابع گاز جهان و مزایای زیست محیطی گاز طبیعی، سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی در این خصوص می‌تواند از اولویت‌های اقتصادی کشور باشد. لذا، بررسی روش‌های مختلف تبدیل گاز طبیعی (عمدتاً متان) به محصولات ارزشمندتر، دارای اهمیت خاصی است. یکی از این فرایندها، ریفورمینگ خشک متان است، که در سال‌های اخیر مورد توجه خاصی قرار گرفته است. این فرایند، گازهای گلخانه‌ای متان و دی‌اکسیدکربن را به خوراک اصلی فرآیندهای پتروشیمی (H2 و CO) با نسبت H2 به CO تقریباً واحد تبدیل می‌نماید.

در این مطالعه که در مرکز تحقیقات راکتور و کاتالیست دانشگاه صنعتی سهند تبریز انجام گرفته است، نانوکاتالیست‌های Ni-Co/Al2O3-MgO-ZrO2 با درصدهای متفاوت از MgO به روش‌ سل-ژل تولید شده و خواص ساختاری و عملکرد کاتالیستی آن‌ها با یکدیگر مورد مقایسه قرار گرفته است.

بر اساس اعلام ستاد نانو، مهندس سید مهدی سجادی، کارشناس ارشد مهندسی شیمی از دانشگاه صنعتی سهند تبریز، دراین باره گفت: کاتالیست ساخته شده به دلیل استفاده از تقویت‌کننده‌های مناسب و بهینه و روش تولید مطلوب، دارای طول عمر بیشتر توأم با درصد تبدیل بالاتری است. همچنین در این کار مطالعاتی، تولید گاز سنتز با نسبت H2 به CO واحد، در دمای 750 درجه سانتی گراد برآورده شده است، که نسبت به کاتالیست‌های متداول، در دمایی تقریباً به اندازه 100 درجه، کمتر قابل دستیابی است.

وی افزود: این نسبت در تولید محصولات پتروشیمی، همچون هیدروکربن‌های مایع، تولید آمونیاک و تولید مشتقات اکسیژنی دارای اهمیت بسیاری است. به عبارتی، افزایش طول عمر کاتالیست و دستیابی به خوراک با نسبت مطلوب در دمای پایین‌تر، منجر به کاهش هزینه تولید به دلیل کم شدن کاتالیست مصرفی و نیز کاهش هزینه‌های تامین انرژی خواهد شد.

سجادی خاطرنشان کرد : در میان کاتالیست‌های مورد بررسی برای فرایند ریفورمینگ خشک متان، کاتالیست‌هایی با فاز فعال نیکل، از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه بوده و از فعالیت خوبی برخوردارند؛ اما با گذشت زمان بر اثر رسوب ترکیبات کربن‌دار، سریعاً غیر فعال می‌شوند. برای بهبود پایداری و فعالیت کاتالیستی، می‌توان از سه روش تقویت فاز فعال، تقویت پایه کاتالیست و همچنین بهره‌گیری از روش‌های تولید مناسب‌تر استفاده کرد.

وی یادآور شد: در این کار مطالعاتی، به طور هم‌زمان از تأثیر هر سه عامل استفاده شده است؛یعنی از تقویت‌کننده کبالت برای تقویت فاز فعال نیکل و از تقویت‌کننده‌های MgO و ZrO2 برای تقویت پایه آلومینا بهره گرفته شده و همچنین از روش سنتز سل-ژل، که روشی مناسب و کارامد در تولید نانوکاتالیست‌ها به شمار می‌رود، استفاده شده است.

این تحقیقات حاصل همکاری دکتر محمد حقیقی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی سهند تبریز، مهندس سید مهدی سجادی و مهندس فرهاد رحمانی است و در مجله Journal of Sol-Gel Science and Technology ( جلد 70، شماره 1، ماه آوریل، سال 2014، صفحات 111 تا 124) به چاپ رسیده است.

ساخت سلول‌ خورشیدی ارزان و زیست‌سازگار با کمک قلع

$
0
0

ساخت سلول‌ خورشیدی ارزان و زیست‌سازگار با کمک قلع


محققان نوعی سلول خورشیدی جدید با بهره‌وری بالا طراحی کرده‌اند که از قلع بجای ساختار پروسکایتی سرب به عنوان جاذب نور استفاده می‌کند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، سلول خورشیدی کم هزینه و سازگار با محیط زیست می‌تواند بسادگی با استفاده از جایگاه شیمی ساخته شده و در طراحی آن نیازی به تجهیزات افسانه‌ای یا مواد خطرناک نیست.

.jpg  7-920.jpg (اندازه: 16.21 KB / دانلودها: 44)
به گفته دانشمندان، این دستاوردی فوق‌العاده در حذف سرب از یک نوع بسیار نویدبخش سلول خورشیدی موسوم به پروسکایت است.

قلع ماده‌ای بسیار زیست‌پذیر بوده و نشان داده است که می‌تواند به عنوان یک سلول خورشیدی موثر به کار گرفته شود.

سلول خورشیدی جدید از ساختاری موسوم به پروسکایت استفاده می‌کند که در آن بجای سرب بعنوان ماده جاذب نور از قلع استفاده شده است. پروسکایت سرب تنها از بهره‌وری 15 درصد برخوردار است و پروسکایت قلع باید بتواند با این بهره‌وری مطابق شده یا حتی از آن بهتر شود.

سلولهای خورشیدی پروسکایت به عنوان گام بزرگ بعدی در فرآیند فتوولتائیک نام برده شده و انرژی جدید به این زمینه وارد کرده است.

محققان به تولید، ترکیب و بررسی ماده پرداخته و سپس با همکاری محققان دانشگاه نورث‌وسترن یک سلول خورشیدی ساختند که از عملکرد خوبی برخوردار است.

این سلول خورشیدی قلع جامد از بهره‌وری زیر شش درصد برخوردار است که نقطه آغاز خوبی برای آن به شمار می‌رود. نوع چیزی که این ماده را ویژه کرده‌، قابلیت جذب بیشتر طیف نوری مرئی بوده و اینکه نمک پروسکایت قابل حل است و بدون نیاز به حرارات در فرآیند حذف با حلال، اصلاح می‌شود.

نتایج این سلول خورشیدی بدون سرب در مجله Nature Photonics منتشر خواهد شد.

آمادگی غول های نفتی آمریکایی برای بازگشت با ایران!

$
0
0
آمادگی غول‌های نفت آمریکا برای بازگشت به ایران

اقتصاد ایران آنلاین: همزمان با نشانه‌هایی از آب شدن یخ روابط دیپلماتیک تهران – واشنگتن، پس از شل و توتال فرانسه، شرکت‌های بزرگ نفت و گاز امریکا هم برای بازگشت به صنعت نفت ایران اعلام آمادگی کرده‌اند.


بیژن زنگنه وزیر نفت ایران اخیرا در گفتگوهایی تاکید کرده است که درهای سرمایه‌گذاری صنعت نفت و گاز ایران بر روی تمامی شرکت‌های صاحب صلاحیت خارجی و بخش خصوصی داخلی باز است.


به گزارش مهر، از سوی دیگر در کنار این اظهار نظر دیپلماتیک، وزارت نفت اقدامات جدیدی را به منظور آماده‌سازی زیرساخت‌های مشارکت‌های بزرگ خارجی در صنعت نفت و گاز ایران فراهم کرده تا امکان ایجاد یک مشارکت " برد – برد" برای هر دو طرف فراهم شود.


بیژن زنگنه وزیر نفت ایران که در دقیقه 90 از سفر به نیویورک به همراه رئیس جمهور باز ماند، اخیرا دستوراتی را به منظور اصلاح قراردادهای نفتی بیع متقابل صادر کرده و حتی هم اکنون تیم ویژه‌ای بر روی این نسل جدید قراردادهای نفتی فعالیت می‌کنند.


سیدمهدی حسینی رئیس کارگروه اصلاح قراردادهای نفتی با بیان اینکه هم اکنون اصلاح قراردادهای بیع متقابل آغاز شده از پرداخت حتی پاداش به پیمانکاران خارجی و بین‌المللی در صورت افزایش ضریب بازیافت مخازن با استخراج بیشتر نفت و گاز خبر داده است.


تکمیل و هماهنگی بین زنجیره اکتشاف، توسعه و بهره‌برداری، افزایش انگیزه سرمایه گذاران داخلی و خارجی و حتی امکان رقابت بیشتر پیمانکاران ایرانی و خارجی به منظور صادرات خدمات فنی و مهندسی از مهمترین ویژگی‌های قراردادهای نفتی ایران خواهد بود.


وزیر نفت ایران هم با یادآوری اینکه اجرای یک قرارداد "بیع متقابل توسعه یافته" به عنوان یک اولویت در دستور کار وزارت نفت خواهد بود، تاکید کرده است: این رو با حفظ مالکیت و حاکمیت ملی دولت و نظام بر میادین نفت و گاز، از ظرفیت‌های نسل جدید قراردادهای به منظور افزایش جذب سرمایه شرکت‌های بزرک نفت و گاز جهان و بخش خصوصی داخلی استفاده خواهیم کرد.


علاوه بر افزایش جذابیت اقتصادی اجرای طرح‌ها در صورت اصلاح قراردادهای نفتی، صنعت نفت و گاز ایران با در اختیار داشتن بیش از 155 میلیارد بشکه نفت خام و 34 تریلیون مترمکعب ذخایر گاز طبیعی از مزیت‌های طبیعی و کم ریسک هم برای توسعه برخوردار است.


آمادگی غول‌های نفت آمریکا برای بازگشت به ایران
در طول چند سال گذشته مهمترین قرارداد نفتی بین ایران و شرکت‌های آمریکایی مربوط به قرارداد حفاری طرح توسعه فاز 9 و 10 پارس جنوبی بود که قراردادی با شرکت هالیبرتون آمریکا امضا شد.


با این وجود این شرکت نفتی حفاری آمریکایی پس از گذشته سه سال از امضای قرارداد در دولت نهم به دلیل افزایش فشارهای آمریکا از صنعت نفت ایران جدا شد هر چند در دولت هشتم این شرکت آمریکایی قراردادی 50 میلیون دلاری به منظور حفاری چاه‌های میدان نفتی مارون امضا کرده بود.


از سوی دیگر کونوکوفیلیپس آمریکا هم در سال ١٩٩٥ میلادی برای فعالیت در میدان نفتی سیری با ایران توافقنامه ای امضا کرد اما رئیس جمهوری وقت این کشور مانع از ادامه این سرمایه‌گذاری نفتی شد سپس این قرارداد به شرکت فرانسوی توتال رسید.


در اوایل دهه ۲۰۰۰ میلادی نیز شرکت‌های آمریکایی شورون و کونوکو برای سرمایه گذاری در میدان بزرگ نفتی آزادگان جنوبی و میدان بزرگ گازی پارس جنوبی ابزار علاقه کرده بودند که به دلیل تحریم های یک جانبه این مشارکت‌های نفتی هم تعلیق شد.


در این بین روز گذشته رویترز با انتشار گزارشی از آمادگی شرکت‌های بزرگ نفتی آمریکا برای مشارکت و سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران خبر داده و تاکید کرده: امیدواری‌ها نسبت به لغو تحریم‌های ایران، شرکت‌های نفتی بین‌المللی را به تلاش برای سرمایه گذاری و حضور در پروژه‌های نفت و گاز ایران ترغیب کرده است.


یک مدیر ارشد از یک شرکت نفتی آمریکا که خواست به دلیل آماده سازی مذاکرات برای فعالیت های اکتشافی در ایران، نامش فاش نشود، گفت: ما خواهان مذاکره با ایرانی ها هستیم، ایران ظرفیت های عظیمی در بخش نفت و گاز دارد.


شرکت‌های نفتی آمریکایی همچون کونوکو فیلیپس، شورون، اکسون موبیل و آنادارکو از زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران نیز نسبت به سرمایه گذاری در بخش‌های نفت و گاز ایران ابراز تمایل کرده اند.


هم سو با چراغ سبز شرکت های آمریکایی برای بازگشت به صنعت نفت، کنگره آمریکا بررسی بسته تحریمی جدید علیه اقتصاد به ویژه صنعت نفت ایران را تا پس از مذاکرات ژنو در 15 و 16 اکتبر به تعویق انداخته است.


آیا آمریکا جایگزین چینی‌ها در نفت ایران می‌شوند؟
با خروجئ شرکت‌های بزرگ نفت و گاز جهان از صنعت نفت ایران به بهانه تحریم، مجموعه وزارت نفت در طول یک دهه گذشته تاکنون نزدیک به 50 میلیارد دلار قرارداد با شرکت‌های معتبر و حتی غیر معتبر چینی برای توسعه میادین نفت و گاز، ساخت و توسعه ظرفیت پالایش نفت، ساخت دکل‌های حفاری و فعالیت‌های اکتشافی امضا کرده است.


از این رو از طرح توسعه میادین نفت و گاز آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، طرح اکتشاف و توسعه گرمسار، طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی، طرح توسعه میدان پارس شمالیف امضای قراردادهای ساخت دکل‌های حفاری خشکی و دریایی، طرح توسعه میدان مسجدسلیمان، مشارکت در طرح توسعه پالایشگاه‌های نفت شازند و اصفهان، و توسعه کارخانه ایران ال.ان.جی، خرید قطعات یدکی، کالا و اتواع کاتالیست پتروشیمی باید به عنوان مهمترین طرح‌هایی یاد کرد که با مشارکت چینی‌ها در نفت ایران انجام شده است.


با این وجود شرکت‌های چینی شریک مطمئنی برای صنعت نفت ایران در طول چند سال گذشته تاکنون نبوده زیرا تمامی طرح های واگذار شده به شرکت‌های چینی یا با بیشترین تاخیر و یا به حالت نیمه تنها به حال خود رها شده است.


از سوی دیگر تکنولوژی و کالاهای وارداتی از چین به صنعت نفت ایران هم چندان کارآمد نبوده که آتش سوزی یک دستگاه دکل حفاری در میدان نفتی نفت شهر و یا مشکلات متعدد فنی در واحدهای بهره‌بردار و یا پالایش نفت و گاز از مهمترین مشکلاتی بوده که چینی‌ها در صنعت نفت ایران رقم زدند.

اختتامیه و اهدا جوایز اولین دوره المپیاد شیمی

$
0
0

.jpg  avatar_3145.jpg (اندازه: 5.84 KB / دانلودها: 42)
سلام به همگی دوستان ,دانشجویان و مهندسان عزیز که لطف داشتن و در طی این فعالییت همراه ما بودند..
گفتنی ست که انتظارها به پایان رسید
و ان شا الله فردا نفرات برتر المپیاد استانی شیمی
اعلام خواهد شد و جوایز ناقابلی هم در اختیار این عزیزان قرار خواهد گرفت
وعده ی ما فردا یکشنبه 21 اردیبهشت ماه 1393
در سالن شهید حمصیان
ساعت 9 و 30 دقیقه صبح
موفق و موید باشید

تولید پلاستیک خودترمیم‌گر با قابلیت احیا

$
0
0

تولید پلاستیک خودترمیم‌گر با قابلیت احیا


محققان موفق به تولید موادی شده‌اند که نه تنها خودترمیم‌گر بوده بلکه می‌توانند خود را احیا کنند.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، تاکنون مواد خود ترمیم‌گر تنها می‌توانستند ترکهای ریز میکروسکوپی را به هم پیوند دهند اما مواد جدید احیاشونده می‌توانند ترکها و سوراخهای بزرگ را با پرورش مجدد ماده پر کنند.

.jpg  2d-inner-2.jpg (اندازه: 14.48 KB / دانلودها: 17)
این تیم به رهبری پرفسور اسکات وایت موفق به ابداع این پلاستیک خارق‌العاده شده‌اند.

قابلیتهای احیا به کار قبلی این تیم در تولید مواد عروقی افزوده شده است.آنها با استفاده از الیاف با فرمولاسیون خاص که از هم تجزیه می‌شوند، توانستند موادی با شبکه‌های مویرگی بسازند که از سیستمهای گردش خون زیستی الهام گرفته بودند.

برای ساخت مواد احیاشونده، دو مویرگ مجاور موازی با مواد شیمیایی احیاکننده پر شدند که در زمان بروز آسیب،‌به بیرون جریان پیدا می‌کنند. دو مایع با هم برای ایجاد یک ژل، ترکیب می‌شوند که شکاف ایجاد شده توسط آسیب را پوشانده و ترکها و سوراخها را پر می‌کند. این ژل سپس به شکل یک پلیمر نیرومند سفت شده و قدرت مکانیکی پلاستیک را احیا می‌کند.

این پژوهش در مجله ساینس منتشر شده است.

بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان آماده فعالیت است

$
0
0
بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان آماده فعالیت است

تهران-ایرنا-بزرگترین نیروگاه خورشیدی جهان متشکل از پنج میلیون صفحه خورشیدی در ایالت آریزونا آمریکا آماده فعالیت است.

به گزارش ایرنا از یونایتدپرس، مقامات آمریکایی می گویند:پروژه Agua Caliente Solar که هفته پیش به پایان رسید اکنون عملیاتی شده و آماده فعالیت است.

زمانی که این پروژه فعالیت خود را آغاز کند، بزرگترین مجموعه صفحات خورشیدی جهان خواهد بود که شروع به کار کرده است.

قرار است این نیروگاه که شامل بیش از پنج میلیون صفحه خورشیدی است 290 مگاوات برق تولید کند.

مساحت این نیروگاه که در بیابان های آریزونا میان شهرهای یوما و فونیکس واقع شده است، دو برابر سنترال پارک است.

این نیروگاه می تواند برق 230 هزار خانه را تامین کند.

پیتر دیویدسون مدیر اجرایی این پروژه گفت:خورشید کاملا به عنوان یک منبع انرژی قابل رقابت وارد بازار شده است.

.jpg  81158086-5684783.jpg (اندازه: 22.69 KB / دانلودها: 17)
صفحات خورشیدی این نیروگاه که از سلول های جدیدی ساخته شده است موثرتر از نمونه های قدیمی است زیرا در ساخت آنها به جای سیلیکون از سلول های نوار نازک فتوولتائیک استفاده شده است.

ساخت این سلول های نوار نازک ارزانتر است؛ همچنین این سلول ها سبک تر، قابل ارتجاع تر ، ماندگارتر و برای جذب اشعه های خورشید کاراتر هستند.

اگر چه انرژی خورشیدی تنها یک درصد تولید اضطراری آمریکا را تشکیل می دهد اما این پر سرعت ترین بخش انرژی در حال رشد است.

بسیاری از سیاستگذاران انرژی و زیست محیطی امیدوارند که رشد بی وقفه این بخش انرژی بتواند به مهار افزایش انتشار گاز دی اکسید کربن و افزایش دمای جهانی هوا کمک کند.

میزان بنزن بنزین پتروشیمی تا 10 درصد بیشتر از استاندارد جهانی است

$
0
0
معاون انسانی سازمان محیط زیست:

میزان بنزن بنزین پتروشیمی تا 10 درصد بیشتر از استاندارد جهانی است

تهران- ایرنا- معاون انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه میزان بنزن موجود در بنزین پتروشیمی تولید داخل حدود 2 تا 10 درصد بالاتر از حد استاندارد جهانی است، گفت: این درحالی است که طبق استاندارد جهانی میزان بنزن بنزین یورو 4 باید زیر یک درصد باشد.

سعید متصدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: بر اساس اسناد موسسه سرطان شناسی (یارک) وابسته به سازمان جهانی بهداشت، بنزن به طور قطع سرطان زا است.

وی افزود: بنزن حلالی پتروشیمی است که برای جبران کمبود بنزین تولید داخل کشور به سوخت مصرفی اضافه می شد این در حالی است که سرطانزا بودن آن محرز است.

.jpg  81158484-5685368.jpg (اندازه: 13.46 KB / دانلودها: 14)
متصدی تاکید کرد: رییس سازمان حفاظت محیط زیست با رایزنی های انجام شده با وزارت نفت و همکاری دولت موفق به متوقف کردن تولید بنزین پتروشیمی در کشور شد و اکنون برای جبران این میزان کمبود، روزانه 10میلیون لیتر بنزین وارد کشور می شود.

وی اظهار داشت: بر اساس قانون کاهش آلودگی هوا، پایش میزان سلامت و سازگار بودن بنزین های تولید داخل بر عهده سازمان حفاظت محیط زیست گذاشته شده و بر این اساس باید هر سه ماه یکبار این پایش انجام شود. البته پیش از اینکه این وظیفه به سازمان محیط زیست محول شود ، کار پایش انجام شد و نشان داد میزان بنزن بنزین تولیدی داخل زیر 1 درصد و حدود 8 دهم درصد است.

وی با بیان اینکه میزان مصرف بنزین در کشور ما بیش از میزان تولید بنزین است گفت: پتروشیمی ها برای جبران این کمبود بنزن را به بنزین داخلی اضافه می کردند که با این کار کمبود روزانه بنزین بین 5 تا 10 میلیوین لیتر اضافه می شد.

متصدی تاکید کرد: با این کار در واقع یک سم سرطانزا با نام بنزن را وارد بنزین کردند تا کمبود را جبران کنند.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: افرادی معتقدند بنزین پتروشیمی سوخت مناسبی است و این نظر خود را در برخی رسانه ها منتشر کرده اند، اما این کار را بدون اینکه جدول کیفیت بنزین پتروشیمی را اعلام کنند، انجام داده اند.

متصدی اظهار داشت: از آنجایی که بنزن یک ماده گران قیمت است از این رو با ترکیب شدن با بنزین پتروشیمی سبب بالاتر رفتن قیمت آن از قیمت بنزین پالایشگاه و بنزین های وارداتی شده است.

وی افزود: تولید این بنزین هیچ صرفه اقتصادی برای کشور ندارد.

متصدی ادامه داد: تولید بنزین پتروشیمی نه تنها نمی تواند چرخ صنعت کشور را بچرخاند بلکه در واقع به عنوان راه حلی برای رفع بحران سوخت ما را با بحران دیگری به نام سرطان روبه رو می کند.

ساخت قوی ترین اسفنج ضد نشت نفت با استفاده از ضایعات چوب

$
0
0
ساخت قوی ترین اسفنج ضد نشت نفت با استفاده از ضایعات چوب

تهران - ایرنا - محققان موسسه Empa سوییس با استفاده از ضایعات چوب، موفق به ساخت اسفنجی شده اند که قادر به جذب نفت و مایعات روغنی، تا 50 برابر وزن خود است.


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا و به نقل از ساینس، نشت نفت و مواد سمی یکی از مهمترین دلایل تخریب محیط زیست است. احتمال آسیب دیدگی لوله های نفت و مواد شیمیایی و سمی به هر دلیلی مانند سیل، سونامی، جنگ، فرسودگی تجهیزات و شرایط نامساعد جوی وجود دارد و این مواد به راحتی به محیط اطراف خود نشت می کنند.

.jpg  81158973-5686278.jpg (اندازه: 9.42 KB / دانلودها: 17)
محققان سوییسی برای حل این مشکل اسفنجی ساخته اند که از نشت مواد نفتی و چرب جلوگیری می کند. این اسفنج از مدل شیمیایی اصلاح شده سلولز nanofibrillated یا (NFC) تولید شده است که گاهی نانوسلولز نیز نامیده می شود. نانوسلولز از مخلوط کردن آب با مواد حاوی سلولز( مانند چوب و ضایعات آن، کاغذ باطله و محصولات کشاورزی ) تولید می شود. زمانی که این ماده خمیری تحت فشار قرار گیرد، به ژل تبدیل می شود. در نهایت ژل حاصل فریز می شود تا آب آن خارج شود. محصول کار اسفنجی است که از نانوالیاف سلولزی به هم پیوسته ساخته شده است. در مرحله پایانی تولید اسفنج، مولکولی به نام alkoxysilane به آن اضافه می شود تا خاصیت آب دوستی آن ازبین برود و به یک ماده آب گریز تبدیل شود.

در تست های آزمایشگاهی، از این اسفنج برای حذف روغن موتور، روغن سیلیکون، استون و کلروفرم از آب استفاده شده است. فرآیند جذب روغن اشباع شناور از سطح آب با استفاده از اسفنج سلولزی، در عرض چند ثانیه صورت می گیرد.

موسسه تولید کننده اسفنج ضد آب، به دنبال سرمایه گذارانی است که به توسعه تجاری محصول کمک کنند. مهمترین کاربرد این اسفنج، عایق کردن لوله های نفت، بنزین، مواد شیمیایی و مخازن سوخت است.

نتایج کامل این تحقیقات در شماره اخیر نشریه Chemistry of Materials منتشر شده است.

گزارش خبری اولین دوره المپیاد شیمی سراسری استان اصفهان در دانشگاه نیوز

$
0
0
گزارش خبری اولین دوره المپیاد شیمی سراسری استان اصفهان در دانشگاه نیوز

سایت دانشگاه نیوز
گزارش خبری خودش رو نسبت به این المپیاد
در لینک پیوست قرار دادن
برای مشاهده روی لینک خبری دانشگاه نیوز کیلیک کنید

لینک خبری دانشگاه نیوز

تولید سوخت هواپیما از نور خورشید

$
0
0
محققان برای نخستین بار موفق به تولید سوخت هواپیما از نور خورشید شدند.

به گزارش ایرنا از منابع خبری با استفاده از این فناوری جدید می توان در آینده نه تنها سوخت هواپیما، بلکه سوخت خودروها و دیگر وسایل نقلیه را نیز تامین کرد.

پروژه تحقیقاتی ˈسولار−جتˈ (Solar-Jet) با حمایت مالی کمیسیون اتحادیه اروپا انجام گرفته است. این پروژه در ژوئن 2011 با بودجه 2 میلیون و200 هزار یورو برای مدت 4 سال آغاز به کار کرد.

اطلاعیه کمیسیون اتحادیه اروپا در این زمینه حاکی است: در این آزمایش با کمک نور خورشید و در شرایط آزمایشگاهی تاکنون به اندازه یک لیوان سوخت موتور هواپیما تولید شده است.

طبق این گزارش، این پروژه هنوز در مرحله آزمایشی است.

کمیسیون اتحادیه اروپا با توجه به موفقیت به دست آمده، اظهار امیدواری کرده است که سوخت های هیدروکربنی در آینده از نور خورشید، دی اکسید کربن و آب تولید شوند.


.jpg  369157_254.jpg (اندازه: 9.17 KB / دانلودها: 21)

کنفرانس انتقال حرارت و جرم ایران

$
0
0
İmage
مباحث انتقال حرارت و انتقال جرم از موضوعات مهم بين رشته اي مي باشد که جمع قابل توجهي از مهندسان، متخصصان و دانشجويان و اعضاي هيأت علمي براي تحليل و بررسي اين حوزه از موضوعات مشغول مي باشند. اين کنفرانس به همت دانشکده مهندسي مکانيک دانشگاه سمنان و انجمن مهندسان مکانيک ايران با هدف ايجاد فضاي تبادل اطلاعات و نتايج تحقيقات بين مهندسان مکانيک، مهندسان شيمي و ديگر رشته هاي مرتبط در راستاي گسترش و ارتقاي جايگاه مباحث انتقال حرارت و جرم در علوم مهندسي و همچنين رشد و توسعه تحقيقات علمي کاربردي در بين اساتيد، متخصصان، پژو هشگران و دانشجويان دوره هاي تحصيلات تکميلي برگزار مي گردد. همچنين اين کنفرانس محل مناسبي براي بحث و تبادل اطلاعات بين متخصصين دانشگاهي و صنعتي جهت گسترش مرزهاي دانش از يکسو و همچنين حرکت به سمت حل مشکلات صنعتي در اين حوزه تخصصي است. بدينوسيله از کليه دانشگاهيان، صنعتگران و پژوهشگران گرامي دعوت مي شود تا با مشارکت در اين کنفرانس در راه گسترش و رشد کشور عزيزمان در اين حوزه تخصصي از علم و تکنولوژي سهيم گردند.
محورهای کنفرانس
1 - انتقال حرارت جابجايي، هدايت و تشعشع
2 - جريانهاي چند فازي
3 - انتقال حرارت و جرم در محيطهاي متخلخل
4 - انتقال حرارت در ابعاد ميکرو و نانو
5 - فرآيندهاي انتقال حرارت و جرم در سيستمهاي بيولوژيکي
6 - کاربرد انتقال حرارت و جرم در صنايع حرارتي و نيروگاهي
7 - روشهاي ترکيبي و اندازه گيري در انتقال حرارت و جرم
8 - کاربرد انتقال حرارت در فولاد و صنايع وابسته
9 - انتقال حرارت در سيستمهاي الکترونيکي و ميکرو الکتريک
10 - انتقال حرارت و جرم در توربينهاي گازي
11 - انتقال حرارت و جرم در فرآيند احتراق
12 - بررسي و تعيين خواص ترموفيزيکي
13 - ترموديناميک و بهينه سازي انرژي
14 - محيط زيست و انرژي پاک
15 - انتقال حرارت معکوس
16 - پیل های سوختی
17 - کرایجنیک

همکاری یک محقق ایرانی در شکست رکورد بازده پیل‌های خورشیدی حاصل از عناصر 3و5

$
0
0

با همکاری یک محقق ایرانی انجام شد
شکست رکورد بازده پیل‌های خورشیدی حاصل از عناصر 3 و 5 جدول تناوبی


پژوهشگران دانشگاه ایلیونویز با همکاری یک محقق ایرانی موفق به تولید نانوسیم‌های کواکسیالی از جنس مواد نیمه‌هادی شدند که بازده پیل‌های تولیدی با استفاده از آنها، رکورد پیل‌های خورشیدی ساخته شده از عناصر 3 و 5 جدول تناوبی را شکسته است.

.jpg  1478.JPG (اندازه: 18.52 KB / دانلودها: 17)
به گزارش سرویس علمی ایسنا، پارسیان محسنی و همکارانش از دانشگاه ایلینویز، موفق به تولید نانوسیم‌هایی آزاد روی سطح گرافن شدند. این نانوسیم‌ها از جنس ترکیبات نیمه‌هادی بوده که برای تولید لیزرها و پیل‌های خورشیدی بسیار مناسب هستند.

زیلینگ لی، استاد رشته مهندسی کامپیوتر و الکترونیک دانشگاه ایلیونویز می‌گوید: «در طول دو دهه گذشته تحقیقات در حوزه نانوسیم‌های نیمه‌هادی موجب شده تا درک ما از آرایش اتمی و خواص این ساختارها بهبود یابد».

در مقاله‌ای که در شماره 20 مارس نشریه Advanced Materials به چاپ رسیده، این پژوهشگران، پیل‌خورشیدی مبتنی بر نانوسیم‌های InGaAs کواکسیال را معرفی کردند. در این پیل خورشیدی نانوسیم‌ها به‌ صورت مستقیم و بدون استفاده از کاتالیست یا الگودهی با لیتوگرافی، روی گرافن قرار داده شده‌اند.

پارسیان محسنی، نویسنده اول این مقاله می‌گوید: «در این پژوهش، ما مشکل جدا شدن فازها را حل کردیم و توانستیم نانوسیم‌های InGaAs را با موفقیت رشد دهیم، سپس از این نانوسیم‌ها در ساخت پیل خورشیدی استفاده کردیم؛ نتایج نشان داد که عملکرد این پیل‌ها بهبود یافته است».

محسنی می‌افزاید: «بسته به نوع مواد، نانوسیم‌ها می‌توانند در حوزه‌های اپتوالکترونیک و الکترونیک مورد استفاده قرار گیرند. مهمترین مزیت پیل‌های خورشید ساخته شده از عناصر گروه سوم و پنجم آن است که هزینه تولید آنها پایین بوده و نیاز به زیرلایه ندارند، بنابراین به راحتی می‌توان آنها را روی ادوات انعطاف‌پذیر دیگر قرار داد».

لی و همکارانش از روشی موسوم به «اپیتاکسی واندروالسی» برای رشد نانوسیم‌ها استفاده کردند که این کار روی ورق گرافنی انجام شد. گازهای گالیوم، ایندیوم و آرسنیک به درون این مخزن پمپاژ شد تا نانوسیم‌ها روی ورق گرافنی خودآرایی کنند. پژوهشگران این پروژه نشان دادند که در طول این فرآیند، نانوسیم آرسنید ایندیوم تشکیل شده و در اطراف آن پوسته‌ای از جنس InGaAs شکل گرفت که به‌ صورت ساختار کواکسیالی در می‌آید.

نتایج آزمایشات انجام شده روی پیل خورشیدی ساخته شده با این روش، نشان داد که بازده تبدیل انرژی آن به 2.51 درصد رسیده است که یک رکورد در میان پیل‌های خورشیدی مبتنی بر عناصر گروه 3 و 5 محسوب می‌شود.

کلاه جنگی تولید کننده هوای تازه و خنک برای سربازان

$
0
0
کلاه جنگی تولید کننده هوای تازه و خنک برای سربازان

تهران - ایرنا - محققان مرکز بیولوژیکی شیمیایی Edgewood ارتش آمریکا موفق به طراحی و ساخت کلاهی شده اند که باعث تولید هوای تازه و خنک برای سربازان می شود.


به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، کلاه های جنگی مرسوم بسیار سنگین هستند و استفاده از آن باعث افزایش دمای بدن سربازان و خستگی آنان می شود.

.jpg  81166283-5699454.jpg (اندازه: 20.53 KB / دانلودها: 18)
محققان برای افزایش کارایی سربازان نوعی کلاه جنگی تولید کرده اند که بسیار سبک و راحت بوده و مجهز به سیستم تهویه هواست.

این کلاه جنگی متشکل از یک ماسک صورت است که با استفاده از لوله هوا به واحد دمنده متصل می شود و بدون درنظر گرفتن هوای محیط و شرایط جوی، هوای سالم و مطبوع را وارد ریه سربازان می کند.

انرژی مورد نیاز برای راه اندازی این سیستم تهویه هوا چند باتری قلمی است که به کمر سربازان متصل می شود.

این کلاه در حال حاضر در مرحله آزمایشی قرار دارد و در مانور سربازان آمریکایی مورد استفاده قرار می گیرد.

مرحله بعدی این پروژه ساخت کلاه هوشمندی است که فن آن با درک شرایط فیزیکی بدن سربازان، به طور خودکار خاموش یا روشن شود.

تولید آب آشامیدنی از مه صبحگاهی

$
0
0
تولید آب آشامیدنی از مه صبحگاهی

تهران-ایرنا-محققان آمریکایی با ابداع روشی موفق شدند از مه صبحگاهی آب آشامیدنی تولید کنند.

به گزارش ایرنا از دیلی، با استفاده از سامانه ابداعی محققان آمریکایی می توان حتی در مناطق دور دست نیز آب قابل نوشیدن تولید کرد.

در این روش محققان ام.آی.تی یک توری ویژه ابداع کرده اند که آب مه صبحگاهی را جدا می کند.

.jpg  81166705-5700252.jpg (اندازه: 7.03 KB / دانلودها: 19)
محققان این سامانه را در شیلی آزمایش کرده اند و می گویند استفاده از آن می تواند تاثیر قابل توجهی بر حیات در مناطق دور دست بگذارد.

اکنون محققان دانشکده مهندسی ام.آی.تی با همکاری همکارانشان در دانشگاه شیلی در سنتیاگو سرگرم استخراج آب از مه ساحلی در یکی از خشک ترین مناطق جهان هستند.

پیش از این، مردم بومی شیلی با استفاده از سامانه ساده ای که متشکل از یک توری معلق بود و با برخورداری از وزش بادهای غربی از مه، آب استخراج و از آن برای نوشیدن و آبیاری مزارع استفاده می کردند.

گارت مک کینلی که ریاست این مطالعه را بر عهده دارد، می گوید: این آب بطور طبیعی با کمک نور خورشید نمک زدایی شده است و اکنون محققان در تلاشند که توری هایی بسازند که آب را مستقیم از هوا می گیرند.

با این که فناوری جمع آوری مه هنوز در مراحل ابتدایی خود بسر می برد اما تحقیقات آزمایشگاهی نشان داده اند که اختلاف در اندازه شبکه های توری و همچنین سایز و رطوبت پذیری فیبرهای توری تمامی این عوامل در حجم آبی که هر روز جمع می شود، تاثیر دارد.

محققان با تغییر اندازه سوراخ ها و فیبرها موفق شدند که قابلیت این سامانه را تا 500 درصد تقویت کنند.

اکنون مناطقی که این سامانه در آنجا نصب شده اند تغییرات عمده ای را مشاهده کرده اند.

فناوری جمع آب از مه را می توان در مناطق مشابه در سراسر جهان نصب کرد.

برای اولین بار در جهان: محققان ایرانی محلول ضد لک فرش ساختند

$
0
0
برای اولین بار در جهان:
محققان ایرانی محلول ضد لک فرش ساختند


تهران-ایرنا-محلول ضدآب و ضد لک جهت استفاده در صنعت فرش های ماشینی با پایه اکرلیک در واحد فناوری توسعه مواد و تکنولوژی های پیشرفته البرز مستقر در مرکز رشد پژوهشگاه مواد و انرژی ساخته شد.

به گزارش ایرنا از پژوهشگاه مواد و انرژی، سید محمد کاظم زاده مجری این طرح اظهار داشت:این محلول پس از تولید فرش روی آن پوشش داده می شود و پس از خشک شدن در دمای محیط و نفوذ محلول به پودهای فرش، قابلیت جذب مایعات در آن به صفر می رسد.

.jpg  81167607-5701952.jpg (اندازه: 33.99 KB / دانلودها: 19)
این دانشجوی دکتری مهندسی مواد با بیان اینکه رایزنی با کارخانه های فرش بافی برای استفاده از این طرح ابداعی آغاز شده است، خاطرنشان کرد: این روش باید پس از بافت قالی در کارخانه به اجرا درآید و فرش بافته شده در این محلول غوطه ور شود.

وی یادآور شد: مدت زمان ماندگاری این محلول روی فرش دو سال است و طی این مدت هرگونه مایعات و لکی به راحتی و با یک دستمال تمیز خواهد شد.

این پژوهشگر درباره دیگر کاربردهای این محلول نیز توضیح داد: این محلول همچنین جهت جلوگیری از پوسیدگی در تابلو فرش های گران قیمت و پارچه های مبلی نیز قابل استفاده است.

وی ادامه داد: مزیت این محلول این است که استفاده آن در منازل نیز پس از شستشوی فرش به راحتی قابل انجام می باشد.

امیر حسنجانی روشن پژوهشگر دیگر این طرح نیز گفت: این محلول را بر پایه آبی و با استفاده از محلول کلوئیدی نانو ذرات سیلیکا فرآوری کردیم که روی منسوجات نیز قابل استفاده است.

به گفته وی نمونه این محلول ضد آب و ضد لک تهیه شده و آماده تجاری سازی است.

جستجوی مواد مخدر و منفجره با کمک لیزر

$
0
0
جستجوی مواد مخدر و منفجره با کمک لیزر

تهران-ایرنا-محققان روسی موفق به ابداع روشی شدند که با استفاده از پرتوهای لیزر به کشف مواد مخدر از فاصله 10 تا 100 متر و متان تا 10 کیلومتر کمک می کند.


به گزارش خبرنگار علمی ایرنا از منابع خبری ؛والریک آیراپتیان رئیس آزمایشگاه دستگاه های ویژه و فناوری آکادمی ژئودزیک دولتی سیبری گفت:این طرح وفق یابی اشعه های لیزر را ممکن می سازد که باعث تغییر فرکانس پرتو افکنی می شود.

.jpg  81167668-5701987.jpg (اندازه: 8.06 KB / دانلودها: 8)
وی افزود:در صورت تعامل با ماده مورد نظر می توان آن را با فرکانس ماده همخوان کرد. در صورت تطابق فرکانس، علایم دریافتی از این ماده افزایش می یابد. با افزایش علایم دریافتی ما می توانیم فاصله، مشخصات، مقدار و دیگر پارامترهای ماده مورد نظر را تعیین کنیم.

آیراپتیان افزود:حیطه کاربرد این فناوری بحد کافی وسیع است. با کمک لیزر می توان مواد منفجره و مواد مخدر را در فرودگاه ها پیدا کرد، به تحلیل و آنالیز غلظت و تراکم متان در معادن پرداخت و بر وضعیت محیط زیست نظارت کرد و حتی بطور ضربتی به آنالیز خون برای نیازهای طبی دست زد.

وی ادامه داد:لیزر می تواند مواد منفجره و مخدر را در فاصله از 10 تا 100 متر و متان را تا 10 کیلومتر کشف کند.

به گفته متخصص آکادمی ژئودزیک نووسیبیرسک، هم اکنون از طرح دانشمندان نووسیبیرسک در آتن، پایتخت یونان برای ارزیابی سطح آلودگی جو استفاده می شود.

اکنون دانشمندان سیبری در حال تکامل این روش و جستجوی حامیان مالی هستند که به تولید صنعتی این دستگاه علاقمند باشند.

امتیاز دانش فنی سیبری این است که آن را می توان باصطلاح جستجوی بدون تماس مواد منفجره و مخدر دانست که سطح خطر برای انسان را بحد قابل توجهی کاهش می دهد. علاوه بر آن، حساسیت جستجو خیلی بالاست که امکان دریافت نتیجه 100 درصد را بدون آسیب و تغییر مشخصات ماده مورد نظر ممکن می سازد.

امکان شار‍ژ تلفن همراه در چند دقیقه با باتری ابر خازن

$
0
0
امکان شار‍ژ تلفن همراه در چند دقیقه با باتری ابر خازن

تهران-ایرنا- محققان موفق به ابداع یک باتری جدید شده اند که با کمک آن می توان تلفن های همراه را در عرض چند دقیقه شارژ کامل کرد.


به گزارش ایرنا از ساینس، این باتری که ابر خازن خوانده می شود به شکل یک سطح است و می تواند بر روی تلفن، شاسی خودرو و حتی دیوار نصب شود و آنها را به باتری هایی تبدیل کند که به سرعت شارژ می شوند.

.jpg  81175041-5714715.jpg (اندازه: 6.43 KB / دانلودها: 19)
نمونه اولیه این باتری توسط محققان دانشگاه واندربیلت در آمریکا ساخته شده است.

نتایج این تحقیقات برای اولین بار نشان می دهد که می توان تحت تاثیر نیروهای دینامیکی و استاتیکی باتری هایی ساخت که قابلیت ذخیره و تخلیه جریات الکتریکی را دارند.

این ابر خازن ابداعی، الکتریسته را با مونتاژ یون های شارژ شده الکتریکی بر روی سطح یک ماده متخلخل، ذخیره می کند.

درحالیکه این فرایند در باتری های معمولی از طریق فعل و انفعالات شیمیایی صورت می گیرد.

همچنین این باتری می تواند در عرض چند دقیقه شارژ یا تخلیه شود و این عمل را میلیون ها بار می توان تکرار کرد درحالیکه این فرایند در باتری های معمولی به تعداد محدود انجام می شود.

مقاله ابداع این ابرخارن در مجله Nano Letters منتشر شده است.

تولید الماس با گرافن

$
0
0

تولید الماس با گرافن


پژوهشگران آزمایشگاه ملی شتاب‌دهنده (SLAC) در دانشگاه استنفورد در حین آزمایش هیدروژناسیون گرافن روی بستر پلاتین دریافتند که می‌توان از این روش برای تولید الماس استفاده کرد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، با این روش می‌توان لایه‌های نازک الماس را برای مصارف مختلف نظیر ساخت ابزار، ادوات الکترونیکی و حسگرها به کار برد.

این گروه تحقیقاتی، یک ورق چند لایه گرافنی را روی بستر فلزی قرار داده، سپس آن را در معرض هیدروژن گذاشتند. واکنشی که صورت گرفت بسیار جالب توجه بود، زیرا لایه گرافنی تغییر شکل داد و تبدیل به لایه نازکی از جنس الماس شد.

.jpg  10-1145.jpg (اندازه: 12.98 KB / دانلودها: 20)
سارپ کایا از محققان این پروژه می‌گوید: ما با انجام این آزمایش‌ها نشان دادیم که هیدروژنه کردن گرافن می‌تواند موجب تغییر ساختار آن شده و انتقال فاز از گرافن به الماس انجام شود.

گرافن و الماس هر دو از کربن ساخته شده‌اند، اما تفاوت‌های بسیاری در کاربرد این دو ماده وجود دارد. از نظر ساختاری گرافن از چیدمان لایه‌ای اتم‌های کربن تشکیل شده؛ اما در الماس، پیوندهای میان اتم‌های کربنی با قدرت بالایی به یکدیگر متصل شده که این اتصال در سه بعد اتفاق می‌افتد.

دانشمندان مدت‌هاست که به دنبال درک و کنترل انتقال ساختاری میان اشکال مختلف کربن هستند تا بتوانند به صورت انتخابی آنها را به یکدیگر تبدیل کنند. یکی از راه‌های تبدیل گرافن به الماس اعمال فشار است؛ اما از آنجایی که گرافن پایداری بالایی دارد، باید فشاری معادل 150 هزار برابر فشار اتمسفر به آن اعمال شود تا به الماس تبدیل شود.

این گروه با استفاده از هیدروژناسیون گرافیت اقدام به تبدیل این ساختار کردند. برای این کار از زیرلایه پلاتین به عنوان حمایت کننده ورق گرافنی استفاده شد. نتایج نشان داد که هیدروژن وارد ساختار گرافن شده و موجب تغییر شکل آن می‌شود.

محققان این پروژه در ابتدا قصد نداشتند تا گرافن را به الماس تبدیل کنند، بلکه می‌خواستند با هیدروژناسیون گرافن ویژگی‌های تازه‌ای به آن ببخشند تا دامنه کاربرد آن را افزایش دهند. اما نتایج نشان داد که هیدروژن می‌تواند موجب اتصال پیوندهای کربنی میان چند لایه‌های گرافنی شود و در نهایت ساختار الماسی شکل ایجاد کند.

خودرویی با موتور جت

$
0
0
قرن 21 زمانی است که همه به سوی صرفه جویی و ارامش بخشیدن به همه چیز هستند. طراحان خودرهای الکتریکی ابداع می کنند و وسایل مختلف به سمت سکوت و آرامش می روند پس در این میان اگر یک نمونه نامتعارف مشاهده شود می تواند بیشتر مورد توجه قرار گیرد.


.jpg  219864_194.jpg (اندازه: 32.61 KB / دانلودها: 0)


"آلبیت" امسال در مقابل تمام طراحی های بزرگ قرار گرفته است و می خواهد بزرگترین تغییر ر در خودروهای مسابقه ای ایجاد کند. این خودرو بدون موتور الکتریکی کار می کند و به جای آن از دو موتور جت استفاده می کند که سوخت فراوانی مصرف می کند.



.jpg  219865_975.jpg (اندازه: 26.2 KB / دانلودها: 0)


این خودرو 6 چرخ دارد و صدای آن بسیار کر کننده خواهد بود ولی لذت بی نهایتی را به تک سرنشین آن می دهد. این خودرو به خاطر ظاهر عجیب، موتور و سیستم رانشی عجیب ترش به عنوان خودرو وطرح جالب قرن انتخاب می شود. برای عاشقان خودرو دیدن یک طاحی اینچنینی می تواند لذت بخش باشد.


.jpg  219866_945.jpg (اندازه: 27.23 KB / دانلودها: 0)

پایان غذاهای جامد با نوشیدنی جادویی!

$
0
0

ادعای عجیب یک مخترع آمریکایی:

پایان غذاهای جامد با نوشیدنی جادویی!


یک مهندس نرم‌افزار آمریکایی که از زمان و هزینه مصرف شده برای آشپزی خسته شده بود، مایع «Soylent» را ابداع کرده که از همه مواد مغذی مورد نیاز بدن برخوردار است.

.jpg  2.0-66.jpg (اندازه: 12.12 KB / دانلودها: 24)
به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، راب راینهارت، مخترع این نوشیدنی که آن را «پایان غذاها» می‌خواند، مدعی است که ابداع وی حاوی تمامی مواد مغذی مورد نیاز انسان برای رشد و حیات است.

نوشیدنی Soylent برای 30 هزار مشتری ابتدایی در بسته‌بندی سفید رنگ ارائه شد که حاوی کیسه‌های پودر و ظروف کوچک روغن بودند. ترکیب این دو ماده با آب به کاربران 2000 کالری به شکل مایع ارائه می‌کرد.

سازندگان مدعی هستند که چربی‌های اساسی این نوشیدنی از روغن کانولا، کربوهیدارت آن از افزودنیهای خوراکی موسوم به مالتودکسترین و آرد جو بدست آمده و در نهایت پروتئین آن توسط برنج تامین می‌شود.

ویتامینها، مواد معدنی و روغنهای غنی نیز به این مخلوط اضافه شده‌اند.

راینهارت 25 ساله این نوشیدنی را خوشمزه خوانده و غذاهای جامد سنتی را به عنوان سوخت فسیلی انرژی انسانی توصیف کرده است.

اگرچه دانشمندان در این مورد تردید خود را ابراز کرده‌اند.

اشلی بلکشو، استاد عصب شناسی روده دانشگاه لندن در کوئین ماری اظهار کرد، همه نشانه‌های مواد شیمیایی گیاهی مانند لیکوپن که در گوجه‌فرنگی یافت می‌شود، در نوشیدنی ابداعی راینهارت غایب هستند.

به گفته وی، این عناصر اغلب در گیاهان یافت شده و بسیاری از آنها اخیرا درک شده‌اند. برای مثال لیکوپن با سطوح پایین‌تر سرطان پروستات مرتبط است.

مهندسی شیمی صنایع غذایی
Viewing all 650 articles
Browse latest View live




Latest Images